Sportudvar 2019 – Április legérdekesebb írásai

VIDEÓVAL – Vészesen közeleg az év (és az évtized) vége, ezért a legtöbb sajtótermékhez hasonlóan a Sportudvar is igyekszik összefoglalni 2019 legfontosabb, legérdekesebb történéseit. Ezúttal a legnagyobb érdeklődésre számot tartó írásokon keresztül tekintek vissza arra, hogy mikor mi volt a legfőbb beszédtéma a sportban. Ma az esztendő negyedik gyermeke, az április kerül górcső alá.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Az autósport-sorozatok többsége már márciusban megkezdte a 2019-es szezont. A Túraautó Világkupa (WTCR) esetében ez április első hétvégéjén jött el, hiszen ekkor került sor az idénynyitó versenyekre a marokkói Marrakesben. A mezőnyben évek óta szurkolhatunk magyar versenyzőknek is, és ez idén sem volt másként: Michelisz Norbert a Hyundainál szerepelt tizedik szezonjában, míg Tassi Attila újoncként csatlakozott a mezőnyhöz. Veszteség viszont, hogy a Zengő Motorsport, amely 2010 óta volt a világbajnokság, majd a belőle tavaly létrejött világkupa résztvevője, idén nem tudott résztvenni a sorozatban. Ebben a cikkben vezettem föl az idei szezont, amely végül december közepén Michelisz Norbert világkupa-győzelmével ért véget.

Április közepén történelmi kilométerkőhöz érkezett el a világ legerősebb autósport-sorozata, a Forma-1. A Sanghajban megrendezett Kínai Nagydíj lett ugyanis a száguldó cirkusz történetének 1000. versenye. A futamot megelőző napokban összefoglaltam az addigi 999 viadal legérdekesebb rekordjait.

Április közepére azonban nem csak egy történelmi verseny jutott, hanem egy kerek, de szomorú évforduló is. Idén volt harminc éve, hogy a sheffieldi Hillsborough-stadionban, a Liverpool és a Nottingham Forest FA-kupa-elődöntőjén mindössze hat perc játék után tömegpánik tört ki a Vörösök szurkolóinak helyt adó szektorokban. Összesen 96-an vesztették életüket a tragédiában, amelynek lefolyásáról, valamint előzményeiről és utóéletéről is írtam ebben a cikkemben.

Az összefoglaló végén következzen egy meghökkentő történet. Április végén a norvégiai Stavangerben rendezték a curlingezők világbajnokságát. Téli sportág révén nem meglepő módon főleg európai és észak-amerikai országok vettek részt az eseményen, de ahogy a téli olimpián is láthattuk, most is voltak egzotikus nemzetek az indulók között. Közéjük sorolandó Nigéria is, amelynek vegyes párosa történelmi győzelmet aratott, ugyanis 8:5-re legyőzte Franciaországot. Mondani se kell, ez volt a fekete-afrikai ország történelmének első sikere curling-világbajnokságon.

Ez volt az áprilisi összefoglaló. Holnap a legérdekesebb májusi írásokkal jelentkezem.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply