Mi van Messi és Griezmann között?

A nagy semmi – talán ezt válaszolhatnánk erre a kérdésre az elmúlt hetek történései után, hiába mondják azt, hogy jó úton haladnak egymás megismerését illetően. Amióta Antoine Griezmann a nyáron – viharos körülmények között – a Barcelonába igazolt, nem igazán tudott jó viszonyba kerülni Lionel Messivel. Eleinte még lehetett azzal magyarázni a két topcsatár közötti kapcsolat érdekes alakulását, hogy az argentin sérülés miatt több hetet kihagyni kényszerült. Messi már visszatért, azonban úgy tűnik, továbbra sincs megfelelő viszonyban Griezmannal, hiszen a Slavia Praha elleni, nagy meglepetésre döntetlennel végződött BL-mérkőzésen csupán négyszer passzoltak egymásnak, ami az összhang hiányát jelzi. Többen már válsághelyzetet emlegetnek a katalánoknál, amiben Neymarnak is lehet szerepe.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A csalódást keltő Slavia Praha elleni, kedd esti 0-0-s döntetlent követően kisebb válsághelyzetet emlegetnek az FC Barcelona háza táján. Az egyik legszembetűnőbb dolog a BL-mérkőzésen az volt, hogy mennyire nem kereste egymást a labdával a csapat két legnagyobb sztárja, Lionel Messi és Antoine Griezmann.

Josep Maria Bartomeu, a katalán klub elnöke tavasszal mindent megtett, hogy csapatába csábítsa az Atlético Madrid 28 éves sztárját, Antoine Griezmannt. Bartomeu úgy gondolta, hogy ő lehet az a plusz, amivel a 2015-ös Bajnokok Ligája-győzelmet követően vissza tudják hódítani a trófeát. A 2014 óta hivatalban lévő sportvezető ezért 120 millió eurót sem sajnált.

A transzfer azonban nem zajlott teljesen zökkenőmentesen. Az Atlético hivatalos panaszt tett, amely szerint a Barcelona és Griezmann már márciusban megegyezett, így a kivásárlási ára nem 120 millió euró, hanem 200 millió lett volna.

Ezek után a spanyol sajtó azt írta, mindezt e-mailekkel bizonyítja az Atlético, végül a szövetség csupán 300 euróra büntette a Barcelonát. Az ügy azonban itt nem ért véget, a két klub csak később jutott megegyezésre: a Barcelona még 15 millió eurót fizetett az Atléticónak, cserébe pedig a madridiak nem hozzák nyilvánosságra, hogy Griezmann és a Barcelona mikor egyezett meg.

Két és fél hónappal a szerződtetése után úgy tűnik, hogy Ernesto Valverde valamilyen okból kifolyólag nem találja Griezmann helyét a csapatban. A legfontosabb, hogy a látottak alapján egyelőre hiányzik a kapocs a pályán közte és Lionel Messi között. A Slavia Praha elleni 0-0-s mérkőzésen – a kreativitás hiánya mellett – ez volt a legszembetűnőbb dolog.

A két játékos összesen négyszer (!) passzolt egymásnak kedd este (Messi háromszor, Griezmann egyszer), ami borzasztóan kevés.

Ha a kört kibővítjük a Barcelona másik három BL-mérkőzésére, akkor sem éri el a kettejük közti sikeres passzok száma a húszat sem (18). Ez alapján egyértelműnek tűnik, hogy Messi egyelőre nem bízik, vagy nem szívesen működik együtt a francia világbajnokkal a pályán. Ugyanez nem igaz a keddi mérkőzést sérülés miatt kihagyó Luis Suárezre, akivel már hatodik éve játszik együtt az argentin (32 passz három mérkőzésen).

A sérülések miatt eddig nem sokszor léphettek pályára hárman együtt a Barcelona mezében. Amikor mindhárman pályán voltak, eddig egyedül az október 19-i, Eibar elleni spanyol bajnoki mérkőzésen tudtak mindhárman a kapuba találni egy találkozón.

Francia források szerint Antoine Griezmann és Lionel Messi kapcsolatában kételkedik a Barcelona vezetése is. A Le10 Sport szerint a két játékos között valami nem stimmel és azt is állítják, hogy Griezmann akár részese lehet egy jövő nyári, Neymarért teendő ajánlatnak.

A francia sajtó szerint főleg éppen az nehezíti Griezmann kapcsolatát Messivel, hogy a katalánok csapatkapitánya egész nyáron korábbi csapattársának, Neymarnak az érkezését preferálta volna az Atlético sztárja helyett. A Barcelona a nyári átigazolási időszak utolsó napjáig tárgyalt a Paris Saint-Germainnel az általa rekordáron megszerzett brazil visszaszerződtetéséről, de végül nem tudtak dűlőre jutni.

A Barcelonának – annak dacára, hogy vezeti a spanyol bajnokságot – egyelőre nincs kifejezetten sikeres szezonja. A katalán csapat több váratlan vereségbe is belefutott már, hiszen kikapott Bilbaóban, Granadában, illetve az előző fordulóban a Levante otthonában is. Csak azért áll az élen az egyelőre rendkívül szoros La Ligában, mert több kiütéses győzelme is volt, pl. egy 5:2 a BL-résztvevő Valencia ellen. Az elmúlt évekhez képest azonban összességében véve nem meggyőző a gránátvörös-kékek teljesítménye, amiben jelen állás szerint nagy szerepe van a Messi és Griezmann közötti, egyelőre nem túl rózsás kapcsolatnak is.

Amennyiben ez hosszabb távon is így marad, akkor nem a Slavia Praha elleni döntetlen lesz a Barcelona utolsó kínos eredménye ebben a szezonban.

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP/JORGE GUERRERO

Leave a Reply