PERCRŐL PERCRE – A nyári átigazolási időszak zárónapja

VIDEÓKKAL – Elérkezett a labdarúgó átigazolási piac zárónapja. Éjfélkor zárul a játékosbörze, vagyis a kluboknak addig maradt idejük nyélbe ütni az utolsó üzleteket. A Sportudvar szokás szerint ezúttal is élő, szöveges tudósítással jelentkezik az utolsó nap legfontosabb és legérdekesebb eseményeiről. Érdemes most is minket követni! A cikk a böngésző frissítés gombjára kattintva frissül.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!
00:00
VÉGE! Lezárult a piac. Mostantól csak szabadon igazolható labdarúgók szerződtetésére van mód. A következő átigazolási időszak januárban lesz. Köszönöm szépen az egész napos megtisztelő figyelmet, jó éjszakát mindenkinek!
23:54
HIVATALOS: Skrtel visszatért Törökországba

A nap folyamán adhattam hírt arról, hogy Martin Skrtel, aki a nyáron igazolt az olasz Atalantához, mindössze egy, a bergamói csapat mezében lejátszott mérkőzés után távozott is a klubtól. Most kiderült, hogy visszatér Törökországba, ahol a Basaksehir labdarúgója lesz. Nem lesz ismeretlen számára a török közeg, hiszen korábban a Fenerbahcét erősítette. Átigazolása azért is érdekes, mert az Atalantával a Bajnokok Ligájában szerepelhetett volna, míg a Basaksehir csupán az Európa Liga csoportkörébe jutott be. Ő tudja…

23:51
HIVATALOS: Ukrajnába igazolt a brazil U20-asok csapatkapitánya

Az ukrán bajnok és BL-induló Sahtar Donyeck bejelentette, hogy szerződtette Vitaót, a brazil U20-as válogatott csapatkapitányát. A 19 éves védő több mint 4 millió euróért érkezik a brazil Palmeirastól, tovább bővítve a Sahtar amúgy sem kicsi brazil különítményét.

23:48
HIVATALOS: Jesé a Sportingnál kötött ki

Bár a napközbeni hírek arról szóltak, hogy Jesé, a Paris Saint-Germain spanyol játékosa sorozatos kölcsönadásai után ezúttal végleg elhagyhatja a francia kirakatcsapatot, de a PSG esti bejelentéséből az derült ki, hogy újfent kölcsönadják, ezúttal a portugál Sportingnak, amellyel este már szóba hozták a játékost. A csatár tavaly a Betisben, előtte pedig az angol Stoke-ban szerepelt kölcsönben.

23:43
HIVATALOS: Gonalons Granadában

Csapata, az AS Roma ismét kölcsönadta a francia Maxime Gonalons-t. A középpályás – akinek 2021-ig érvényes római szerződése – ezúttal a spanyol első osztályban újonc Granadában fog szerepelni egy évig. Nem lesz ismeretlen számára a La Liga, hiszen a tavalyi idényt a Sevillánál töltötte kölcsönben, igaz, sérülései miatt csupán 13 mérkőzésen léphetett pályára.

23:16
Veronán belül váltott klubot egy lengyel csatár

A Serie A-ban újonc Hellas Verona nem sokkal ezelőtt bejelentette, hogy leigazolta Mariusz Stepinskit. A 24 éves lengyel válogatott csatár 5 és fél millió euróért érkezik új csapatához, amelyhez 2024-ig fogja szerződés kötni. Érdekesség, hogy Stepinski a városi rivális Chievótól ment át a Hellashoz.

23:05
HIVATALOS: Icardi a PSG-ben folytatja

A Paris Saint-Germain másodpercekkel ezelőtt jelentette be Twitter-oldalán, hogy megállapodott Mauro Icardival, aki ezt az idényt a francia csapatnál tölti kölcsönben. A párizsiak 5 millió eurót fizetnek az Internek a kölcsönzésért, a szezon végén pedig vételi (opciós) joguk lesz az argentin játékjogának végleges megszerzésére 65 millió euróért.

Icardi már nyilatkozott is: “Szeretnék köszönetet mondani a Paris Saint-Germainnek azért, mert bizalmat szavazott nekem” – adta hírül a Football Italia.

23:01
Eriksen az utolsó órában vált?

A Sky Sports megszellőztetett egy olyan hírt, aminek valóságtartalma felől így, egy órával a piac zárása előtt lehetnek kétségeink. A brit sportcsatorna úgy tudja, hogy a Real Madrid az utolsó órákban ajánlatot tett a Tottenhamnek Christian Eriksenért. Egyelőre nem tudni, tényleg vannak-e tárgyalások a felek között, de az biztos, hogy a madridiak már évek óta figyelik a dán kiválóságot…

22:58
HIVATALOS: Verdi a Torinoé

Megállapodott egymással a Napoli és a Torino Giuseppe Verdi ügyében. Az olasz csatár ezt a szezont a Torinóban tölti kölcsönben, amelynek 2011 és 2013 között már volt a játékosa. A torinói klub 3 millió eurót fizet a délieknek most, de az idény végén további 20+2 millió euróért végleg megszerezheti a labdarúgót.

22:55
Sajtóhír: Gonalons Spanyolországba került

A Football Italia közölte, hogy Maxime Gonalons a Romától a spanyol élvonalban újonc Granadához igazolt. Hivatalos bejelentés egyelőre nincs.

22:50
HIVATALOS: Ghezzal a Fiorentinában folytatja

Az angol Leicester City kölcsönadta Rachid Ghezzalt a Fiorentinának. Az algériai támadó középpályás a most futó idényre kerül az olaszokhoz, akik 300 000 eurót fizettek érte, ugyanakkor jövő nyáron 9,7 millióért végleg megvásárolhatják.

22:47
HIVATALOS: Falcao a Galatáé

A Galatasaray bejelentette Radamel Falcao szerződtetését. A kolumbiai csatár a Monacótól érkezett a török bajnokhoz, amellyel három éves szerződést írt alá. Falcao leigazolása nyílt titok volt, hiszen tegnap Isztambulban szurkolók ezrei köszöntötték a 33 éves támadót a repülőtéren. Azt, hogy a focista mennyibe került a Galatának, egyelőre nem tudni.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1168620384792588289
22:44
Sajtóhír: Icardi aláírt a PSG-nél

A Sky Sport Italia közölte, hogy Mauro Icardi aláírta egy éves kölcsönszerződését a Paris Saint-Germainnel. Az Inter argentin támadója 5 millió euróért teszi át székhelyét Párizsba. A PSG-nek az idény végén opciós joga lesz végleges megszerzésére. Egyes források 65, mások 70 millió eurós kivásárlási árról beszéltek a csatornának. Icardi 6 millió eurót kereshet a francia bajnoknál.

22:12
HIVATALOS: Román csatárt vett a Galatasaray

A Galatasaray Twitter-oldalának tanúsága szerint a török bajnok leigazolta a 26 éves román válogatott támadót, Florin Andonét az angol élvonalbeli Brightontól. Andone egy évre kölcsönbe került Isztambulba, a Galatának azonban az idény végén opciós joga lesz megvásárlására.

22:02
HIVATALOS: Rutinos csatárt vett a Brescia

Azután, hogy néhány hete megszerezte Mario Balotellit, most egy újabb olasz támadót szerződtetett a Serie A-újonc Brescia. Az együttes ezekben a percekben bejelentette a 35 éves Alessandro Matri érkezését. A 7-szeres olasz válogatott labdarúgó a Sassuolótól kerül a Bresciához. Azt, hogy mennyi időre kötelezte el magát új munkaadójához, nem közölték a felek.

Alessandro Matri háromszoros olasz bajnoknak mondhatja magát, hiszen 2004-ben a Milannal, 2012-ben és 2013-ban a Juventusszal ért föl a csúcsra. 2003-ban debütált a Serie A-ban a Rossoneri játékosaként, azóta 92 bajnoki találatot jegyzett.

Matri 2016 óta a Sassuolo játékosa volt, ahol az előző idényben 19 mérkőzésen kettő gólt szerzett. A Brescia lesz pályafutásának 11. klubja.

22:00
Bezárt az olasz piac. Most már csak a francia és a spanyol játékosbörze van nyitva, egészen éjfélig.
21:53
HIVATALOS: Angliából igazolt a Galatasaray

A Southampton hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, hogy kölcsönadta gaboni válogatott középpályását, Mario Leminát a Galatasaraynak. A török klub 1 millió eurót fizet az angol egyesületnek a kölcsönért cserébe, az idény végén pedig 6 millió euróért végleg megszerezheti az afrikai focistát.

21:17
HIVATALOS: Portugál védőt igazolt a Valencia

A spanyol élvonalban szereplő Valencia nyilvánosságra hozta Thierry Correiának, a Sporting 20 éves jobbhátvédjének szerződtetését. A Valenciának azért kellett igazolnia a védelem jobb szélére, mert Cristiano Piccini hosszú időre kidőlt sérülés miatt. Correia 2024-ig kötelezte el magát új klubjához, amely kivásárlási árát 100 millió euróban határozta meg.

21:10
HIVATALOS: A Man. Citytől kölcsönzött játékost a PSV

A holland PSV Eindhoven bejelentette, hogy kölcsönvette Claudio Gomest, a Manchester City francia U19-es válogatott középpályását. A 19 éves játékos egy évig fog az eindhovenieknél focizni. Gomes a nyár során igazolt a PSG-től a Man. Cityhez.

20:15
HIVATALOS: Duncan a Fiorentináé

A Liverpool nemrég közölte, hogy eladta fiatal csatárát, Bobby Duncant a Fiorentinának. A 18 éves tehetség, aki Steven Gerrard, a liverpooli klub legendájának unokaöccse, 3+2 éves szerződést írt alá Firenzében – jelentette a Sky Sports News. Az olaszok 2 millió fontot fizettek Duncanért a Liverpoolnak, amely a labdarúgó későbbi értékesítéséből befolyó bevétel 20%-át is meg fogja kapni.

20:00
HIVATALOS: Mhitarjan a Romáé

Az Arsenal egy szezonra kölcsönadta örmény válogatott játékosát, Henrih Mhitarjant a Romának. Az olasz klub 3 millió eurót fizet a londoniaknak a középpályásért. Mhitarjannak 2021-ig érvényes szerződése van az Ágyúsokkal, akik nem adtak opciós jogot az olaszoknak.

https://twitter.com/ASRomaEN/status/1168578169252851713
19:33
Véglegessé vált a Győr kerete

Egy új igazolással, egy távozóval és két kölcsönbe adott játékossal véglegessé vált a WKW ETO FC Győr kerete – jelentette be a klub hivatalos honlapja. Borbély Bálint személyében NB1-es és NB2-es rutinnal rendelkező középpályással erősítettek, aki a Vasastól került a Rába-partiakhoz, pályafutása alatt megfordult már többek között Békéscsabán és az MTK-ban is, mindkét együttessel kiharcolta az NB1-es feljutást. Közös megegyezéssel szerződést bontott és távozik Tar ZsoltMúcska Viktor 1 éves kölcsönszerződéssel a Somorja csapatában folytatja. Domonkos Kristóf a következő fél évet Komáromban tölti kölcsönben, a több játéklehetőség és a fejlődés miatt visszatér korábbi klubjához.

19:28
HIVATALOS: Hoedt Antwerpenben folytatja

Az angol élvonalban szereplő Southampton bejelentette, hogy egy évre kölcsönadta belga hátvédjét, Wesley Hoedt-ot a belga élvonalbeli Royal Antwerpennek, amelynek Bölöni László a vezetőedzője.

19:22
HIVATALOS: Bradaric hazatér

A Horvát Labdarúgó Szövetség Twitter-oldalán bejelentette, hogy az olasz élvonalbeli Cagliari kölcsönadta világbajnoki ezüstérmes középpályását, Filip Bradaricot a Hajduk Splitnek. Bradaric elvesztette helyét a szárd csapat kezdőjében, így logikus volt a váltás. A focista a teljes szezont Splitben fogja tölteni. Arról, hogy a Hajduknak van-e opciós joga végleges megszerzésére, nem szól a fáma.

19:20
HIVATALOS: Konopljanka is hazatér

A Sahtar Donyeck bejelentette, hogy szerződtette Jevhen Konopljankát. Az ukrán válogatott szélső a német Schalkétól érkezik, amelyben három évet húzott le. Korábban megfordult a Sevillában is.

A Sahtar három évre szóló szerződést írt alá a labdarúgóval, aki minden bizonnyal ott lehet az ukrán bajnok első BL-mérkőzésén is, amelyet szeptember 18-án a Manchester Cityvel fog játszani.

19:15
HIVATALOS: Kalinic a Romához került

Az AS Roma bejelentette, hogy kölcsönvette Nikola Kalinicet az Atlético Madridtól. A horvát válogatott támadó kevés játéklehetőséghez jutott Madridban, így most abban bízhat, hogy Rómában több szerep jut majd neki. A 31 éves labdarúgóért most 2 millió eurót fizetnek a Farkasok, de ha a szezon végén meg lesznek elégedve vele, akkor 9 millióért végleg megszerezhetik játékjogát. Kalinic amúgy visszatér Olaszországba, hiszen korábban a Fiorentinát és a Milant is erősítette.

19:07
HIVATALOS: Brazil játékost vett a Basel

Az FC Basel ma este szerződtette Ramirest. A 32 éves brazil válogatott középpályás egy évre kölcsönbe érkezett a svájci klubhoz a Palmeirastól. Ramires neve nem lehet ismeretlen az európai foci követői előtt, hiszen korábban a Chelsea labdarúgója is volt, amelytől 2016 januárjában Kínába szerződött. Három év után tér vissza az öreg kontinensre. A Baselnek egyébként opciós joga lesz az 51 válogatott találkozón 4 gólt szerző brazil játékjogának végleges megvásárlására.

19:05
HIVATALOS: Posztriválist kapott Sallai Roland

A német élvonalban szereplő Freiburg a hivatalos honlapján tudatta, hogy visszatért az együtteshez Vincenzo Grifo.

A 26 esztendős, egyszeres olasz válogatott támadó 2015 és 2017 között már játszott a Freiburgnál, ezt követően pedig a Mönchengladbachnál és a Hoffenheimnél is szerencsét próbált, mígnem idén januárban ismét a Freiburgnál kötött ki, igaz, csak kölcsönben.

A Sallai Rolandot is foglalkoztató gárda most a hivatalos honlapján bejelentette, hogy végleg megvásárolta Vincenzo Grifót – a klub nem tudatta, mennyit fizetett a focistáért, ám nem árt megjegyezni, hogy az olasz játékos posztriválisa Sallainak, s elsődlegesen szintén a bal szélen játszik, értékét pedig a transfermarkt.de 9 millió euróra becsüli.

19:02
HIVATALOS: Gulácsi Péter csapata kölcsönvette a Roma támadóját

A német élvonalban szereplő RB Leipzig labdarúgócsapata kölcsönvette Patrik Schicket az AS Romától.

A Farkasok a hivatalos honlapjukon arról írnak, hogy a 23 éves, 17-szeres cseh válogatott Schick a 2019–2020-as idényre 3.5 millió euróért kerül Németországba, a lipcsei együttesnek pedig a jövő nyáron opciós joga lesz rá, hogy végleg megvásárolja. Amennyiben az RB Leipzig így tesz, akkor a megállapodás értelmében 29 millió eurót kell majd fizetnie a Romának.

Patrik Schick tavaly nyáron szerződött az olasz csapathoz, amelynek színeiben 58 mérkőzésen lépett pályára, ezeken nyolcszor volt eredményes, emellett kiosztott három gólpasszt is. Értékét a transfermarkt.de piaci portál 15 millió euróra becsüli.

19:00
HIVATALOS: Eldőlt Rafinha sorsa

A Barcelona csapata hivatalosan bejelentette, hogy Rafinha egy évvel meghosszabbította szerződését, majd ugyanazzal a lendülettel kölcsönbe távozott is a Celta Vigóhoz.

A szélsőként is bevethető brazil középpályás szerződésének meghosszabbítása után a Celta Vigóhoz távozott – írja a Barcelona honlapja. A fizetését régi-új klubja állja, ahogyan a kontraktusban meghatározott, ám nyilvánosságra nem hozott feltételek teljesülése esetén folyósítandó másfél millió eurót is. 

Rafinha a 2013–2014-es idényben már volt a Celta kölcsönjátékosa – akkor 33 meccsen 4 gólt szerzett –, 2018-ban pedig a milánói Internek adta kölcsön a Barcelona, ám visszatérve a katalánokhoz még ugyanebben az évben elszakadt a keresztszalagja, amely miatt hosszú hónapokat hagyott ki.

A kétszeres brazil válogatott játékos a jelenleg is futó idényben három mérkőzésen lépett pályára a katalánoknál a La Ligában.

18:55
Rekordot döntöttek a Bundesliga-klubok

A német labdarúgó Bundesligában szereplő 18 klub rekordot jelentő 699,5 millió eurót (231,5 milliárd forint) költött a nyári átigazolási időszakban 156 focista igazolására – írta az MTI.

A korábbi csúcsot a 2017-es évben állították fel, akkor 577 millió eurót fizettek ki az érkező játékosokért. A bevételi oldalon 657 millió eurót könyvelhettek el a klubok. A német hírügynökség hétfőn közölt felmérése szerint a nyári szünetben 26 labdarúgót szerződtettek kölcsönbe a Bundesliga-csapatok.

A frissen igazolt labdarúgókra a Borussia Dortmund költötte el a legtöbb pénzt, 137 millió eurót, a bajnoki címvédő Bayern München 130 millió euróért igazolt. Az újoncok közül a Paderborn csupán 150 ezer eurót fektetett játékosok szerződtetésébe. A játékosok eladásából az Eintracht Frankfurt és a Dortmund profitált a legtöbbet, előbbi 141,5, utóbbi 130,5 millió euró bevételre tett szert.

A legdrágább igazolás Lucas Hernandez volt, a világbajnok francia védőt 80 millió euróért vette meg a Bayern München az Atlético Madridtól.

18:45
HIVATALOS: Luiz Gustavo szerződtetésének részletei

Ahogy azt délelőtt már jeleztem, Luiz Gustavo a török Fenerbahcéhoz igazolt a Marseille-től. Most az is kiderült, hogy 4 éves megállapodást írt alá az isztambuliakkal.

18:41
HIVATALOS: A Barcelona megszerezte 16 éves kiszemeltjét

Néhány órája számoltam be arról, hogy a Barcelona 5 millió eurót ajánlott a Las Palmasnak a mindössze 16 esztendős Pedri játékjogáért. A Kanári-szigeteki klub belement az egyezségbe, így a tinédzser a katalán klubhoz szerződik. Már beárazása is megtörtént: a gránátvörös-kékek 30 millió eurós kivásárlási árat szabtak meg érte a jövőbeni érdeklődők számára. Pedri ezt az idényt még a spanyol másodosztályban szereplő eddigi együttesénél fogja tölteni kölcsönben, s jövőre csatlakozik a Barcelonához.

18:38
Rigoni: Szentpétervárról Genovába

Emiliano Rigoni, a Zenit Szentpétervár argentin válogatott középpályása az idei szezont kölcsönben az olasz élvonalbeli Sampdoriánál fogja tölteni. Rigoni az előző idény második felében már Olaszországban szerepelt, de akkor az Atalantát erősítette. Az argentin labdarúgót – aki új csapatában a 10-es számú mezt fogja viselni – 2021-ig köti szerződés a Zenithez, azonban a Sampnak jövő nyáron vételi joga lesz végleges megvásárlására.

18:30
HIVATALOS: Navas a PSG-é, Areola a Real Madridé

A Paris Saint-Germain hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, hogy szerződtette Keylor Navast (a kiemelt képen) a Real Madridtól. A 32 éves, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Costa Rica-i kapus három évre szóló megállapodást írt alá a francia klubbal, amely 13 millió eurót fizet érte a spanyoloknak.

Ezzel párhuzamosan a párizsi klub azt is bejelentette, hogy eddigi első számú kapusa, Alphonse Aréola a Real Madridhoz kerül kölcsönbe a szezon végéig. A francia portásnak 2023-ig érvényes szerződése van a PSG-vel, így vételi jog nélkül került a madridiakhoz.

18:00
Ebben a percben bezárt a német átigazolási piac.
17:09
HIVATALOS: Észak-koreai csatárt igazolt a Juventus

Az olasz bajnoki címvédő Juventus Twitter-oldalán jelentette be, hogy szerződtette a 20 éves Han Kvangszongot az élvonalbeli Cagliaritól. A nagy ígéretnek tartott észak-koreai támadó 5 millió euróért váltott klubot és kezdetben a tartalékok között fog lehetőséget kapni.

https://twitter.com/JuventusFCYouth/status/1168531576499712001
17:00
Ben Arfa és Ghezzal a Fiorentina radarján?

Gianluca Di Marzio olasz transzferguru ismét jelentkezett. A Sky Sport Italia újságírója most azt jelentette, hogy a nyáron kis túlzással nagy bevásárlást tartó Fiorentina még két labdarúgót szeretne szerződtetni az olasz piac 22:00-kor esedékes zárásáig. Di Marzio szerint Hatem Ben Arfa és Rachid Ghezzal szerepel a lilák tervei között. Mindketten a támadó szekciót erősíthetik Firenzében.

16:56
HIVATALOS: Skrtel szerződést bontott egy mérkőzés után!

Tegnap már lehetett ennek lehetőségéről olvasni, ma pedig hivatalossá vált, hogy Martin Skrtel, akit a nyáron igazolt le az Atalanta, mindössze egy, a bergamóiak mezében lejátszott mérkőzés után föl is bontotta szerződését a BL-induló olasz klubbal.

A kék-feketék honlapján egy szűkszavú közlemény jelent meg, amely csak magát a szerződésbontás tényét rögzíti, annak indokát viszont nem közli.

16:53
Újabb hírek Icardiról

Valentina Fass, a Sky Sport Italia újságírónője azt közölte a televízió brit anyacsatornájának honlapjával, hogy a Paris Saint-Germain 5 millió fontot fizethet az Internek Mauro Icardi kölcsönvételéért, jövő nyáron pedig 65 millió fontért szerződtetheti véglegesen az argentin támadót.

16:48
Mikor zárnak a piacok?

Németország – 18:00

Olaszország – 22:00

Franciaország, Spanyolország – 24:00

Skócia – 01:00

Az angoloknál már augusztus 8-án bezárt a piac, nálunk pedig múlt szombaton.

16:41
HIVATALOS: Tajti Mátyás Lengyelországban folytatja

Ahogy azt előzetesen sajtóhírek alapján jeleztem: Tajti Mátyás a lengyel élvonalbeli Zaglebie Lubinhoz igazolt – jelentette be a klub hivatalos honlapján.

Amint lentebb megírtam, több jel is utalt arra, hogy Tajti Mátyás távozik a DVTK-tól és a Zaglebie Lubinhoz igazol. Az előzetes várakozásoknak megfelelően meg is történt a transzfer, amit a lengyel klub hétfőn délután jelentett be.

Tajti három évre szóló szerződést kötött a Lubinnal, amelynél a 11-es mezt fogja viselni. Vételárát a lengyel klub nem hozta nyilvánosságra.

16:36
Icardi felesége (egyben ügynöke) megérkezett Párizsba

A Le Figaro francia napilap online kiadásának sportrovata élő átigazolási tudósításában közzétett egy videót, amelyen az látható, ahogyan Wanda Nara, Mauro Icardi felesége és ügynöke megérkezik a Paris Saint-Germain székházába. Mint délelőtt jeleztem, Icardi váratlanul nagyon közel került a PSG-hez. Az argentin csatárt 17:00-ra várják Párizsba az orvosi vizsgálatok elvégzése miatt, majd ezt követően aláírhatja egy évre szóló, vételi joggal ellátott kölcsönszerződését a francia bajnoki címvédővel.

16:35
HIVATALOS: Dortmundból erősített a Hertha

A Hertha Berlin Twitter-oldalán bejelentette, hogy egy évre kölcsönvette Marius Wolfot a Borussia Dortmundtól. A korábbi német utánpótlás-válogatott csatár a tavalyi szezonban 22 mérkőzésen léphetett pályára a BVB-ban.

16:33
HIVATALOS: Oroszországon belül vált klubot egy portugál középpályás

Manuel Fernandes azok után, hogy öt évet húzott le a Lokomotív Moszkva csapatában, most klubot váltott – mégpedig Oroszországon belül. A 33 éves portugál középpályás a Krasznodar együtteséhez igazolt egy évre.

16:29
Jesé végül a Sportingnál köt ki?

Nem sokkal ezelőtt még arról számolhattam be, hogy Jesé, a Paris Saint-Germain mellőzött játékosa hazatérhet Spanyolországba, ahol az élvonalbeli Celta Vigo csapatához kerülhet.

A portugál Record című újság szerint ugyanakkor a labdarúgó nem Vigóba, hanem Lisszabonba tart – a Sporting akarja leigazolni. A csatár orvosi vizsgálatra érkezik a portugál fővárosba, ezt követően pedig valószínűleg aláír a zöld-fehérekhez.

16:26
HIVATALOS: Mallorcára ad kölcsön játékost a Chelsea

Baba Rahman ismét kölcsönbe kerül. A Chelsea-vel szerződésben álló 25 éves védő a tavalyi szezont a francia Reimsnál töltötte, az ideit pedig a spanyol első osztályban újonc Mallorcánál fogja tölteni – jelentette be a klub.

16:23
Rafinha is Vigóban köthet ki?

Rafinha, a Barcelona 26 esztendős középpályása a Celta Vigóhoz kerülhet kölcsönbe – közölte a Mundo Deportivo és a Marca. Mindkét spanyol sportújság úgy tudja, a vigóiaknak nem lesz vételi joguk Rafinhára kölcsönszerződésének lejártával. A brazilnak egyébként még egy évig érvényes kontraktusa van a Barcelonával, és szándékában áll hosszabbítani a gránátvörös-kékekkel.

Mint a délelőtt folyamán jeleztem, Jesé, a PSG játékosa is a Celtához kerülhet, ő azonban végleg igazolhat a klubhoz.

16:20
HIVATALOS: Sevillából kölcsönöz védőt az Atalanta

Az olasz élvonalban szereplő, ősszel a Bajnokok Ligája főtábláján induló Atalanta bejelentette Simon Kjaer szerződtetését. A 30 éves dán hátvéd egy évre kölcsönbe kerül a bergamóiakhoz a spanyol Sevillától, ahol tavaly 37 mérkőzésen játszott. Az andalúzoknak csak az Európa Ligába sikerült bejutniuk, Kjaer viszont a BL-ben szeretne bizonyítani, így esett választása az Atalantára.

16:18
16 éves játékosért kínál 5 millió eurót a Barcelona

Több spanyol médium, köztük a klubhoz közel álló Sport is úgy értesült, hogy az FC Barcelona 5 millió euróért szeretné megvásárolni a mindössze 16 éves Pedrit a spanyol másodosztályú Las Palmastól.

16:16
Can és Guerreiro sem lesznek a PSG játékosai

Ha lehet hinni a német Sky Sport információinak, sem Emre Can, sem Raphael Guerreiro nem fog a Paris Saint-Germainhez igazolni. Mindkét játékos szeretne jelenlegi klubjában maradni, utóbbi ráadásul szeretné meghosszabbítani szerződését a Borussia Dortmunddal.

15:00
Végleg a Rangersnél maradhat a Liverpool kölcsönjátékosa

A BBC szerint Ryan Kent, a Liverpool 22 éves támadója, aki az elmúlt idényt kölcsönben a Glasgow Rangersnél töltötte, ma végleg az egykori liverpooli ikon, Steven Gerrard által irányított gárdához kerülhet. Kent a tavalyi szezonban 43 mérkőzésen 6 gólt szerzett Skóciában.

14:56
A PL-kapus Azerbajdzsánban?

Kissé meglepő hírt közölt a Sky Sports megbízható forrásokra hivatkozva. Eszerint Aszmir Begovics, az angol élvonalbeli Bournemouth kapusa fél évre kölcsönbe került az azeri Karabah együtteséhez, amely följutott az Európa Liga főtáblájára. A bosnyák hálóőr két évvel ezelőtt a Chelsea-től érkezett a Bournemouth-hoz, de ott nem számít alapembernek.

14:45
Orvosi vizsgálatra érkezett a Chelsea fiatalja a Getaféhoz

A Sky Sports szerint Kenedy, a Chelsea 23 éves középpályása orvosi vizsgálatra érkezett Spanyolországba. Amennyiben mindent rendben találnak, akkor az élvonalbeli Getafe egy évre szóló kölcsönszerződést köthet vele. A fiatal játékos az előző idényt a Newcastle-nél töltötte kölcsönben, ahol 25 Premier League-mérkőzésen lépett pályára.

13:51
HIVATALOS: Kölcsönadta a korábbi újpesti csatárt a Galata

Az FC Bruges az idény végéig szerződtette Mbaye Diagne-t, akire opciós jogot is szerzett a Galatasaraytól – minderről a belga klub hivatalos Twitter-csatornája számolt be.

A 27 esztendős Mbaye Diagne az előző idényben 29 mérkőzésen 30 gólt szerzett a török élvonalban, ezzel a liga gólkirálya lett. Találatai közül húszat a Kasimpasa, tízet az őt januárban szerződtető Galatasaray színeiben lőtt.

Diagne esetleges távozása már az idény végén szóba került Törökországban, amikor erről kérdezték, nem kertelt. A szenegáli támadó, aki korábban az Újpestben is megfordult, az Afrikai Nemzetek Kupája sorsolását követően jelentette ki, hogy anyagi szempontok alapján választja meg következő csapatát, ha távozik az isztambuli együttesből. A 27 esztendős támadó szerint családjára is gondolnia kell, mivel nem szeretné, ha nélkülöznének.

„Ha mennem kell, oda megyek, ahol a legtöbb pénzt kereshetem” – mondta az exújpesti.

Az FC Bruges-nek a hírek szerint 8-9 millió euróért cserébe opciós joga is lesz a támadó megvásárlására. 

Diagne a Juventus tartalékcsapatától került Újpestre 2015-ben, 14 bajnoki találkozón 11 gólt szerzett a lila-fehéreknél. A legemlékezetesebbet alighanem 2015 decemberében, amikor a Groupama Arénában az ő fejesével győzte le csapata a városi rivális FTC-t. A Ferencváros ezen a találkozón szenvedett először vereséget új otthonában NB I-es mérkőzésen.

13:49
Tajti Mátyás Lengyelországba szerződhet

Lengyel sajtóértesülések szerint a helyi élvonalbeli Zaglebie Lubin labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a DVTK középpályása. A 21 éves magyar labdarúgó mellett az Újpest és a Videoton korábbi szélsője, Asmir Suljic szerződtetését is bejelentheti hamarosan a lengyel klub.

Több jel is arra utal, hogy Tajti Mátyás távozik Diósgyőrből, és a lengyel élvonalban legutóbb hatodikként végző, jelenleg 13. helyen álló Zaglebie Lubinba igazol. Az első és legfontosabb, hogy a lengyel klub vasárnap este a „Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát” közmondás megjelenítésével bejegyzést tett közzé a közösségi felületein, és angol nyelven utalást tesz arra, hogy új játékos érkezése várható. A „(M)ore (T)o come” idézetben ráadásul zárójelbe tette Tajti Mátyás vezeték- és keresztnevének betűit – írta a Nemzeti Sport Online.

A második, Tajti klubváltására utaló jel, hogy vasárnap nem került be a DVTK meccskeretébe a Ferencvárossal szemben 1:0-ra elveszített bajnoki mérkőzésen, pedig az első négy fordulóban egyaránt a kezdőcsapatban kapott lehetőséget (a Honvéd és az Újpest ellen gólt is szerzett).

Fernando, a diósgyőriek vezetőedzője a meccs utáni sajtótájékoztatón azzal indokolta Tajti távolmaradását, hogy fejben nem állt készen a mérkőzésre.

„Nagyon vártam már az átigazolási időszak végét, mert vannak olyan fiatal játékosaink, akik célkeresztben voltak, és nem igazán maradt tiszta a fejük. Néhány ország piaca még nyitott, ilyen például az izraeli is, de most már jó lenne, ha vége lenne, és kialakulna a végleges keret. Úgy éreztem, Tajti Mátyás nem állt készen erre a meccsre, azért nem neveztem” – mondta a spanyol szakember.

A harmadik jele Tajti Lengyelországba igazolásának, hogy a lengyel sajtóban több internetes oldalon – így a transfery.info-n és a Przeglad Sportowyn – is megjelent a hír, a magyar labdarúgót mára orvosi vizsgálatra várják a Lubinnál. Utóbbi portál megjegyzi, a lengyelek valószínűleg átigazolási díj ellenében szerzik meg Tajtit, mivel élő szerződés köti a DVTK-hoz.

Nem Tajti azonban az egyetlen, a magyar szurkolók számára ismerős játékos, aki a Zaglebie Lubinnál folytathatja pályafutását: az Újpest és a Videoton korábbi támadója, Asmir Suljic szintén Lengyelországba igazolhat, miután szombaton szerződést bontott eddigi csapatával, az Olimpija Ljubljanával. A 27 éves bosnyák szélső a jelenlegi idényben nyolc tétmérkőzésen két gólt szerzett és egy gólpasszt adott a szlovén együttesben.

Visszatérve Tajtira: a négy évig Spanyolországban (az FC Barcelonánál és a Málagánál) pallérozódó középpályás tavaly nyáron tért haza a DVTK-hoz, melyben az előző idényben 29 NB I-es mérkőzésen ötször volt eredményes.

12:28
GYORSHÍR: Zsóri dobogós lett a Puskás-díj szavazásán

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem sokkal ezelőtt bejelentette, hogy Zsóri Dániel, a MOL Fehérvár játékosának még a Debrecen labdarúgójaként tavasszal a Ferencváros ellen szerzett ollózós gólja is bekerült az év találatának járó Puskás-díj versenyben maradt három jelöltje közé. Azt, hogy a fiatal magyar tehetség megnyeri-e a rangos elismerést, szeptember 23-án fogjuk megtudni, ekkor kerül sor ugyanis a FIFA-gálára a milánói Scala operaházban. Zsórinak Lionel Messivel és a kolumbiai Juan Fernando Quinteróval kell megküzdenie a díjat odaítélő, korábbi játékosokból álló szakmai zsűri kegyeiért.

12:17
HIVATALOS: Chicharito Spanyolországba szerződött

A Sevilla ezekben a percekben jelenti be a mexikói Javier Hernández, közismert nevén Chicharito szerződtetését. A 31 éves csatár három évre kötelezte el magát az andalúz klubhoz, amelyhez az angol West Ham-től érkezett. Chicharito az elmúlt két évben 17 gólt szerzett a londoniak labdarúgójaként.

12:15
HIVATALOS: Kölcsönadta román védőjét a Napoli

Az olasz Napoli Twitter-oldalán bejelentette, hogy erre a szezonra kölcsönadta román válogatott védőjét, Vlad Chirichest az ugyancsak Serie A-szereplő Sassuolónak.

12:08
Tízezrek köszöntötték Falcaót Isztambulban

Királynak kijáró fogadtatásban részesítették a Galatasaray szurkolói Radamel Falcaót, aki tegnap este érkezett meg Isztambulba, ahol ma minden valószínűség szerint a regnáló török bajnokcsapathoz szerződik. Falcao a Monacótól érkezik a Galatához, amellyel a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

https://twitter.com/GalatasaraySK/status/1168237847285051394
12:06
Navas megérkezett Párizsba

Keylor Navas ma reggel megérkezett Párizsba, ahol át fog esni az orvosi vizsgálatokon, majd pedig minden bizonnyal aláírja szerződését a Paris Saint-Germainnel. A 32 esztendős Costa Rica-i kapus a Real Madridtól érkezhet a francia bajnokhoz, amelynek eddigi első számú portása, Alphonse Aréola a madridiakhoz kerülhet.

12:04
Firenzébe igazolhat Steven Gerrard unokaöccse

A BBC értesülései szerint Bobby Duncan, a Liverpool 18 éves támadója, Steven Gerrard klubikon unokaöccse ma a Fiorentinához szerződhet. A brit közmédia úgy tudja, az olasz klub 2 millió fontot fizethet a Vörösöknek az angol csatárért, akinek távozása már napok óta a levegőben van.

12:02
Meunier Valenciában köt ki?

Thomas Meunier ma távozhat a PSG-től. Az RMC szerint a párizsiak belga középpályása a spanyol Valenciánál folytathatja karrierjét.

11:34
Mhitarjan kölcsönbe mehet a Romához

A BBC úgy tudja, hogy az Arsenal és az AS Roma megállapodott egymással Henrih Mhitarjan ügyében. Az Ágyúsok örmény támadója egy évre kölcsönbe kerülhet az olasz fővárosba. A Romának nem lesz vételi joga rá az idény végén.

A Gazzetta dello Sport néhány perccel ezelőtt Twitter-oldalán élőben közvetítette, ahogy Mhitarjan leszállt gépéről a római Fiumicino repülőtéren, kezében egy AS Roma-sállal.

11:19
HIVATALOS: Darmian Pármában folytatja

Azok után, hogy az elmúlt két idényt a Manchester Unitednél töltötte, Matteo Darmian hazatér Olaszországba. A 29 éves hátvéd az élvonalbeli Parmánál folytatja karrierjét, amellyel egy 2023-ig érvényes megállapodást írt alá. Darmian abban bízik, hogy több játéklehetőséghez jut Pármában, miután Manchesterben nem számított alapembernek.

11:15
Eladja örökös kölcsönemberét a PSG

Azok után, hogy az elmúlt években rendre kölcsönadta különböző kluboknak, a Paris Saint-Germain most végleg megválhat spanyol játékosától, Jesétől. A L’Équipe úgy tudja, hogy a 26 éves csatár iránt a Celta Vigo érdeklődik.

Jesé az előző idényt is hazájában töltötte, a Betis kölcsönjátékosaként. Ugyan pénteken pályára lépett a Metz ellen 2:0-ra megnyert francia bajnoki mérkőzésen, azonban Thomas Tuchel vezetőedző nem számol a Real Madridtól 2016-ban 25 millió euróért szerződtetett labdarúgóval, akinek 2021-ig érvényes szerződése van a párizsiakkal.

11:11
HIVATALOS: Rebic Milánóba kerül

Fredi Bobic, az Eintracht Frankfurt sportigazgatója percekkel ezelőtt bejelentette, hogy Ante Rebic, a csapat világbajnoki ezüstérmes horvát támadója kettő évre kölcsönbe kerül az AC Milanhoz, amely a portugál André Silvát adja cserébe a német klubnak.

A megállapodás részleteiről Bobic nem árult el sokat, csak annyit, hogy Silva ugyancsak kölcsönbe érkezik hozzájuk.

Gianluca Di Marzio olasz transzferguru azt jelentette, hogy Rebic már úton van Milánóba, ahol előbb átesik az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton, és ha ott mindent rendben találnak, alá is írja kölcsönszerződését a Rossonerivel.

11:06
Délutánra várják Icardit Párizsban

Az RMC francia rádióadó úgy értesült, hogy 17:00-ra várják Mauro Icardit, az Inter támadóját orvosi vizsgálatra Párizsba. Mint nem sokkal ezelőtt beszámoltam róla, az argentin csatár kölcsönbe érkezhet a Paris Saint-Germainhez, mivel a milánói kék-feketéknél nem számítanak rá. Ha lehet hinni a híreknek, Nasszer Al-Kelaifi klubelnök személyesen foglalkozik az üggyel sportigazgatójával, Leonardóval együtt. A PSG egy évre venné kölcsön Icardit, akinek végleges megszerzésére opciós joga lesz jövő nyáron.

11:03
Nagy Dominikot csábítaná haza a Vidi

Lengyel lapinformációk szerint az átigazolási hajrában igencsak aktív MOL Fehérvár FC ajánlatot tett a Legia Varsó magyar válogatott középpályásáért, Nagy Dominikért – írja a csakfoci.hu.

Miután a Legia Varsó a skót Rangers ellen elbúcsúzott az Európa Ligától, a lengyel rekordbajnok vezetősége néhány értékesebb labdarúgó eladásával pótolta volna az elmaradt főtáblás szereplés okozta büdzsé-hiányt – írja a Przeglad Sportowy c. lap.

Az újság úgy tudja, az egyik távozó a magyar Nagy Dominik lehetett volna, akiért a cikk szerint kapott is ajánlatot a Legia, méghozzá az OTP Bank Ligából.

A portál információi szerint a MOL Fehérvár FC akarta megszerezni a focistát, ám Nagy úgy döntött, hogy egyelőre nem kíván hazatérni Magyarországra, hiába győzködték arról a Legiánál, hogy ő és a klub is jól járna az üzlettel.

11:02
Balogh Norbert Lengyelországba kerülhet

Balogh Norbert a Legia Varsónál folytathatja pályafutását. A legutóbb – a Palermo kölcsönjátékosaként – Cipruson szereplő magyar válogatott támadó jelenlegi szabadon igazolható és annak a Sandro Kulenovicnak a helyére mehet a 13-szoros lengyel bajnokhoz, aki a BL-csoportkörös Dinamo Zagrebhez távozhat – számolt be a csakfoci.hu a legia.net-re hivatkozva.

11:00
Miért ma zárul a piac?

A labdarúgó átigazolási piac normál esetben augusztus 31-én éjfélkor szokott véget érni. Ez a dátum idén azonban szombatra esett, így lett az ezt követő első munkanap, vagyis a mai a zárónap. Magyarországon ugyanakkor szombaton éjfélkor zárult a piac, így nálunk már csak külföldön szereplő és szabadon igazolható játékosokat szerződtethetnek a klubok, illetve szerződésbontásokra kerülhet sor.

10:53
Kalinic Rómába érkezett

Minden bizonnyal klubot vált Nikola Kalinic. A horvát csatár ugyanis ma reggel Rómába érkezett, hogy orvosi vizsgálaton jelenjen meg az AS Roma együttesénél. Amennyiben mindent rendben találnak, akkor az Atlético Madrid labdarúgója a Farkasokhoz szerződhet.

10:51
HIVATALOS: Luiz Gustavo a Fenerbahcéba igazolt

Már hetek óta hallani, olvasni lehetett arról, hogy Luiz Gustavo távozni akar az Olympique Marseille-től. Ez nem sokkal ezelőtt hivatalossá vált, a török Fenerbahce ugyanis bejelentette, hogy szerződtette a 32 éves brazil játékost a franciáktól. A La Provence marseille-i napilap úgy tudja, 7 millió eurót fizet a Fener az OM-nek, amelytől kettő év után távozik a középpályás.

10:42
Icardi “nagyon közel” van a PSG-hez

Gianluca Di Marzio olasz átigazolási guru nem sokkal ezelőtt azt közölte, hogy Mauro Icardi, az Inter argentin támadója ma kölcsönbe a Paris Saint-Germainhez távozhat. Az újságíró úgy tudja, a milánói kék-feketékkel 2021-ig szerződésben álló, azonban a csapatból kegyvesztett csatár már szinte mindenben megállapodott a párizsiakkal, így ma megtörténhet a kölcsönzés. A PSG-nek vételi lehetősége lesz Icardira, vagyis az idény végén végleg megvásárolhatja játékjogát.

ÉJSZAKAI ÉS REGGELI TÖRTÉNÉSEK
Távozik a Kisvárda román támadója

A Kisvárda a hazai átigazolási időszak utolsó napján közös megegyezéssel szerződést bontott a tavaly nyáron szerződtetett Sergiu-Dorin Negrutcal – számolt be hivatalos honlapján a klub.

A 26 éves játékos tavaly hasonló időszakban, az átigazolási időszak hajrájában érkezett Kisvárdára, ahol nem tudott állandó játéklehetőséget kiharcolni magának. Az első csapatban az NB I-ben 13 mérkőzésen 247 percnyi lehetőség jutott neki. Egyetlen meccset sem játszott végig, kétszer volt a kezdőcsapat tagja – ősszel az Újpest elleni hazai, valamint a Ferencváros elleni idegenbeli meccsen – emellett 11 alkalommal állt be csereként – írja a klub honlapja.

A most futó bajnokságban csak a Paks ellen kapott 23 percnyi játéklehetőséget, szintén csereként beállva.

A Magyar Kupában több sikerrel járt, ott négy meccsen négy gólt is szerzett. Betalált az egyaránt NB III-as Szolnok (1:0), kétszer a Gyöngyös (4:0) valamint a Szentlőrinc (4:1 – hosszabbítás után) kapujába is, majd a Ferencváros elleni nyolcaddöntő első mérkőzésén (2:2) is lehetőséget kapott.

A ZTE szerződést bontott Balázs Zsolttal

Az NB I-ben szereplő Zalaegerszeg a hivatalos honlapján közölte, szerződést bontott Balázs Zsolttal.

A 31 éves játékos az utóbbi idényben ősszel Zalaegerszegen focizott, tavasszal azonban már a szlovén Nafta kölcsönjátékosa volt.

A ZTE szakmai stábja úgy döntött, nem számol vele a jövőben, így felbontották a játékos szerződését.

Az MTK-tól szerzett játékost a Vác

Aláírta élete első profi szerződését Molnár Bence a labdarúgó NB II-ben szereplő MTK-nál, a 18 éves védő azonban ebben az idényben kölcsönben Vácott játszik majd – számolt be róla a kék-fehérek honlapja.

A belső védőként és jobbhátvédként is bevethető Molnár Bence 2022 nyaráig írt alá az MTK-hoz. A 18 éves tehetség az előző kiírásban a bajnoki címet nyerő MTK U19-es csapatának tagja volt.

Molnár Bence felnőtt szinten is bizonyíthat a folytatásban, hiszen egy évre kölcsönadta őt a kék-fehér klub a szintén NB II-es Vác FC-nek.

Vadócz ismét Kispesten köthet ki

A Honvéd ismét megszerezheti a saját nevelésű Vadócz Krisztiánt, aki távozott a hongkongi Kitchee-től, így szabadon szerződtethető. Ugyanakkor nem ő az egyetlen kiszemeltje a kispestieknek – számolt be a Nemzeti Sport Online.

A Honvéd megszerezte első győzelmét az idényben, az Újpest FC elleni 3:2-es siker után nem csak a megszerzett három pontról szólnak a hírek, ugyanis a sportnapilap információi szerint a kispesti klub szerződtetheti Vadócz Krisztiánt. A kispesti nevelésű 34 esztendős labdarúgó legutóbb tavaly júliusban és augusztusban szerepelt a Honvédban, hat bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget.

A 42-szeres magyar válogatott játékos ezután a hongkongi Kitchee-hez tért vissza, de a napokban közös megegyezéssel szerződést bontottak a felek. A labdarúgó az újság érdeklődésére elmondta, itthon van, s hamarosan kiderül, hol folytatja pályafutását. A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Vadócz mellett a Ferencváros macedón légiósa, Sztefan Szpirovszki is szóba került a Honvédnál, mindenképp szeretne középpályást szerződtetni a klub. Más kérdés, hogy az átigazolási határidő itthon augusztus 31-én lejárt, tehát Szpirovszki már csak akkor kerülhet Kispestre, ha a két klub még szombaton megállapodott az átigazolásról.  Érkező tehát még lehet, Heffler Tibor azonban az ellenkező utat járta be, távozott Kispestről. A kétszeres válogatott, 276 élvonalbeli összecsapáson pályára lépő középpályást meglepetésként érte, hogy nem számítanak rá. 

„Örülök, hogy a Honvédnál eltöltött másfél év alatt alapemberként segítettem a klubot – mondta a játékos. – Ráadásul ez idő alatt két alkalommal is Európa Ligát érő helyen zártunk a bajnokságban, valamint az előző idény végén a második helyen végeztünk a Magyar Kupában Supka Attila vezetőedző irányításával. Többek között ezért is ért teljesen váratlanul a szerződésbontás, azonban csak előre tekintek, és keresem az új kihívásokat. Nagyon jó erőben érzem magam, újabb sikereket akarok elérni. Motivált vagyok a céljaim elérésében, mindent alárendelek ennek, ahogyan eddig is tettem.” 

Heffler mellett a múlt héten a nyáron szerződtetett olasz Federico Morettivel is közölték a vezetők, hogy nem számítanak rá, ő is távozott.

Volt Juventus-csatárt igazolt a Napoli

Mindenben megállapodtak, így a Napoliban folytatja pályafutását Fernando Llorente (a kiemelt képen), a korábbi Bilbao-, Juventus- és Sevilla-csatár szerződése lejárt a Tottenhamnél, így az olasz klub ingyen szerezte meg.

A 34 esztendős spanyol csatár szerződéséről nem közölt részleteket a Napoli, de a korábbi sajtóhírek alapján kétéves megállapodást írhatott alá, idényenként pedig 2.5 millió eurót keres majd Olaszországban.

Llorente számára nem ismeretlen a Serie A: 2013 és 2015 nyara közt 66 bajnoki mérkőzésen 23-szor volt eredményes a Juventus színeiben. A torinói együttessel háromszoros olasz bajnoknak mondhatja magát, igaz, a 2015–2016-os évadban csak egy mérkőzésen lépett pályára, majd a Sevillához távozott.

A világ- és Európa-bajnok, 24-szeres spanyol válogatott játékos várható érkezése nem volt titok, már pénteken megérkezett Nápolyba, ahol át is esett az orvosi vizsgálatokon.

A Roma Mhitarjant akarja

Távozhat – igaz, egyelőre csak kölcsönben – az Arsenal örmény támadó középpályása Henrih Mhitarjan – számolt be a Sky Sports. A 30 esztendős labdarúgó iránt az AS Roma érdeklődik.

Az átigazolási időszak hajrájában Rómában köthet ki Henrih Mhitarjan. A labdarúgó a 2019–2020-as idényben csak a Newcastle United elleni angol bajnoki találkozón kezdett az Arsenalban, az azóta eltelt három fordulóban összesen 27 percnyi játéklehetőséget kapott.

Mhitarjan 2016 nyarán hagyta el a Borussia Dortmundot, ahol abszolút alapembernek számított, 90 német bajnoki meccsen 23 gólt szerzett, trófeát viszont nem tudott nyerni. Ezt követően került Angliába, ahol előbb a Manchester United, majd az Arsenal focistája lett. Érdekesség, hogy jelen állás szerint mindkét klubnál ugyanannyi, 39 bajnoki mérkőzésen lépett pályára – igaz az Arsenalban nyolc gólt is lőtt, szemben a Manchesternél elért öttel. 

A Sky Sports információit több olasz lap is megerősítette, hozzátéve, hogy a Roma nincs könnyű helyzetben: Mhitarjan heti 200 ezer fontos fizetése ugyanis meghaladja az anyagi lehetőségeit.

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: PSG/Twitter

Leave a Reply