Úgy tűnik, nem kell újból bíróság elé állnia Neymarnak

A brazil rendőrség befejezte a nyomozást abban az ügyben, amelyben egy fiatal brazil modell nemi erőszakkal és erőszakos közösüléssel vádolta meg Neymart. Mint ismert, a szóban forgó nő azt állította a hatóságoknak, hogy a Paris Saint-Germain sztárja májusban megerőszakolta és bántalmazta egy párizsi szállodában. A focista mindvégig tagadta a vádakat, s ártatlanságát oly módon próbálta bizonyítani a nyilvánosság előtt, ami miatt még bajba kerülhet. Az erőszak vádja viszont úgy tűnik, nem állja meg a lábát, mivel a rendőrség nem javasolt vádemelést az ügyésznek, aki viszont kettő héten belül még dönthet úgy, hogy továbbviszi az ügyet a bíróság elé.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Véget ér vajon Neymar ellen az újabb eljárás? A brazil rendőrség lezárta a nyomozást a Paris Saint-Germain és a selecao sztárjának nemi erőszakkal kapcsolatos ügyében, s úgy ítélte meg, hogy nem állnak rendelkezésre olyan bizonyítékok, amelyek mindenféle kétséget kizáróan azt mutatnák, hogy a labdarúgó megerőszakolt egy fiatal brazil modellt májusban Párizs egyik szállodájában. Magyarul, nem terjesztettek be vádemelési javaslatot a Sao Pauló-i ügyészség elé. A rendőrségi nyomozás az eljárás első szakaszának számított, ám hétfőn véget ért. Innentől fogva az ügyészségnek 15 napja van eldönteni, hogy helybenhagyja-e a rendőrségi megállapításokat és nem kívánja bíróság elé állítani Neymart, vagy ellenkezőleg, a nyomozás folytatását rendeli el, s vádat emel a focista ellen.

Neymart egy Najila Trindade Mendes de Sousa nevű fiatal modell vádolta meg azzal, hogy május 15-én megerőszakolta egy párizsi szállodában. A hölgy rendőrségi kihallgatásán azt állította, hogy fél éve állt kapcsolatban Neymarral, de ez volt az első alkalom, hogy személyesen tudtak találkozni. Ekkor került sor az állítólagos erőszakra. Neymar ártatlannak vallotta magát, és kijelentette, a fiatal nő is akarta szexuális együttlétüket.

A végső döntést a bíróság hozza meg

A Sao Pauló-i rendőrség, ahol Najila Trindade megtette feljelentését tizenöt nappal a feltételezett történések után, hétfőn azt közölte, hogy nem talált bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Neymar kényszerítette volna a hölgyet a nemi aktusra vagy bántalmazta volna. Ez a bejelentés egyébknét annak fényében nem meglepő, hogy néhány héttel ezelőtt a Trindade-ot képviselő ügyvédi iroda bejelentette, hogy mivel a nő két vallomása között ellentmondások merültek fel, ezért nem kívánják a továbbiakban képviselni őt az eljárásban. Az ügyészség tehát dönthet úgy, hogy nem emel vádat, de elrendelheti a nyomozás második fázisának végrehajtását is. A végső döntést viszont egy bírónak kell meghoznia a brazil jog alapján. Neymart június 13-án hallgatták ki a nyomozók. Najila Trindade-ot két alkalommal, június 7-én és 18-án kérdezték ki. Neymarnak június elején is volt egy kihallgatása, de az csak részben kötődött a nemi erőszakos ügyhöz. A játékos ugyanis Instagram-oldalán több intim képet és egy videót is közzétett Trindade-dal folytatott viszonyáról. Márpedig intim médiaanyagok közzétételét a brazil jog bűncselekménynek minősíti. Ugyanakkor ha bebizonyosodik, hogy Neymar kizárólag ártatlanságának bizonyítása céljából tette közzé a fotókat és a videót, akkor megúszhatja a büntetőeljárást.

Nem ez az első bírósági ügye

Neymar számára nem lehet ismeretlen a bíróságok világa. A Sportudvar is beszámolt róla, hogy adócsalás miatt súlyos pénzbüntetést kapott a PSG csatára. Emellett a Barcelona beperelte 2017-ben mindmáig rekordárnak minősülő, 222 millió eurós áron Párizsba történt igazolása miatt, azt állítván, hogy a brazil súlyosan megszegte szerződését. A katalánok a már kifizetett bónuszok és egyéb juttatások visszafizetésére akarta kötelezni Neymart, aki erre válaszul szintén pert indított, mert szerinte a Barcelona tartozik neki 30 millió eurónyi bónusszal. Végül a focista az utóbbi pert elvesztette, a másik ügyben még nincs jogerős ítélet.

A nyári átigazolási időszak egyik fő beszédtémája az, hogy nem túl zökkenőmentes elválásuk ellenére Neymar és a Barcelona rövidesen újból egymásra találhatnak. Egyre inkább úgy néz ki, hogy Párizsban nem ragaszkodnak bármi áron a brazilhoz, ugyanakkor a dúsgazdag katari tulajdonos nyilván szeretné viszontlátni a 222 millió eurós összeget, amibe a támadó került. Elvileg a gránátvörös-kékek hajlandóak lennének több remek játékost is cserébe eladni a francia klubnak, amennyiben az hajlandó elfogadni “csupán” 100 millió eurót Neymarért.

Hogy mi lesz az esetleges klubváltással, nomeg a bántalmazási üggyel, augusztusban kiderül. Illetve, lehet, hogy az előbbi csak szeptemberben, mivel a franciáknál és a spanyoloknál is szeptember 2-áig tart nyitva az átigazolási piac…

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Dudu Macedo/Fotoarena/Panoramic

Leave a Reply