Két 13 éves kínai állhatott dobogóra a műugró-vb-n

VIDEÓVAL – Nem mindennapi pillanat részesei lehettek mindazok, akik látták a Dél-Koreában zajló vizes világbajnokság 10 méteres női műugró számának döntőjét. A dobogó első kettő fokára ugyanis két, egyaránt 13 éves kínai sportoló állhatott föl, vagyis két olyan ember, akiknek életkoruk alapján még bőven az utánpótlás-versenyeken lenne a helyük, de úgy néz ki, hogy sportolói kvalitások terén már most fölülszárnyalják a felnőtteket.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Ismét megmutatkozott, hogy a tehetség nem kötődik életkorhoz. Két kínai műugró esetében ez egészen biztosan így van. Csen Jusi és Vu Lej ugyanis úgy állhattak a dobogó első két fokára a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság 10 méteres női műugró számában, hogy mindketten 13 évesek.

Ez a siker egyben azt is jelenti, hogy Kína a világbajnokság műugró versenyében valamennyi magasságon szerzett már érmeket. Még négy viadal van hátra. A két kínai közül egyébként Csen Jusi a fiatalabb, így 28 év után ő számít a legifjabb világbajnoknak a 10 méteres számban. A sporttörténelemben azonban van egy nála is fiatalabb felnőtt világbajnok, aki nem meglepő módon szintén kínai. Fu Ming-hszia 1991-ben 12 esztendősen nyerte meg a vb-aranyérmet.

A vizes sportokban egyébként mostanság nem ritka az, hogy tinédzserek nyernek meg nagy felnőtt versenyeket, hiszen az elmúlt évek olimpiáin és világbajnokságain is több, 18 éven aluli végső győztest arattak.

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: ED JONES/AFP

Leave a Reply