760 ezer fontot gyűjtött össze az eladósodott Boris Becker

Ahogy arról néhány héttel ezelőtt beszámoltam, Boris Beckernek, a tenisz egykori legendájának árverésre kell bocsátania több trófeáját, érmét és egyéb értékes tárgyát azért, hogy kolosszális adósságait rendezni tudja. A német végül több mint 750 ezer fontot keresett a londoni aukción, így tartozásának egy részét mindenképpen ki tudja fizetni, igaz, ezzel még nem jár beljebb, ugyanis adóssága összesen 50 millió fontra rúg.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Lezajlott Boris Becker bizonyos kupáinak, érméinek és egyéb dísztárgyainak árverése, amelyből 750 ezer font bevétel keletkezett, ezzel az adós tartozásainak egy részét tudja rendezni – jelentette be csütörtökön az egykori teniszlegenda ügyében eljáró bírósági végrehajtó.

A német összesen 82 tárgyat kínált fel a vevőknek: érmeket, kupákat, ütőket, karórákat, fotókat és más személyes tárgyakat. A Sportudvar bemutatott ezek közül néhányat június végén, amikor véglegessé vált, hogy Beckernek fizetnie kell, s ezt csak árverés útján tudja megoldani. A csütörtökön tartott aukción összesen 495-en vettek részt 32 országból. A legmagasabb áron végül az 1989-es US Open megnyeréséért járó ezüstszínű kupa másolata kelt el, amely közel 160 ezer fontba került vevőjének – közölte a Smith & Williamson londoni végrehajtóiroda munkatársa egy közleményben.

50 millió font a teljes adósság
Forrás: Imago/Panoramic

Mark Ford, az iroda egyik vezetője szerint Boris Becker adósságai elérhetik az 50 millió fontot, vagyis a 18,1 milliárd forintot. A wimbledoni torna háromszoros győztese 2017 júniusában jelentette be a bíróságnak, hogy csődbe jutott. Tavaly júniusban az utolsó pillanatban sikerült megakasztania a végrehajtást azzal, hogy közölte: a Közép-Afrikai Köztársaság kulturális- és sportattaséjává nevezték ki, amivel diplomáciai mentességet is kapott. Később azonban kiderült, hogy ez nem volt igaz, és mivel most már nem csak a végrehajtást kezdeményező brit bank, hanem az afrikai ország is beperelte az 51 éves Beckert, így kijelenthetjük, hogy maga alatt vágta át a fát, s belezuhant a szakadékba.

Az egykori világelsőnek nem ismeretlen a bíróságok világa. A 2000-res években a spanyol adóhatóság kezdeményezett ellene büntetőeljárást, mivel nem fizette be mallorcai villájának építése után a szükséges adókat. 2009-ben a svájci igazságszolgáltatással is meggyűlt a baja, mivel nem fizette ki annak a lelkipásztornak a díjait, aki érvényesítette házasságát. Eddigi legsúlyosabb jogi ügyére ugyanakkor még 2002-ben, szülőhazájában került sor, ahol kettő év felfüggesztett börtönbüntetésre és 500 000 euró bírság megfizetésére ítélték, amiért eltitkolt mintegy 1,7 millió eurónyi adót.

A hatszoros Grand Slam-győztes Becker összesen 49 tornát nyert pályafutása során és mai árfolyamon nagyjából 20 millió eurót ütögetett össze. Ma sem áll távol a tenisztől, hiszen gyakran televíziós szakkommentátorként tevékenykedik.

Érdekelnek a hasonló cikkek? Iratkozz föl a Sportudvar Hírlevélre!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Imago/Panoramic

Leave a Reply