Vérátömlesztés közben bukott le egy doppingoló sífutó a vb helyszínén

VIDEÓVAL – Nem mindennapi botrány tört ki az Ausztriában rendezett északisí-világbajnokságon. Történt ugyanis, hogy a helyi rendőrség a vb helyszínén csapott le egy doppingolásra szakosodott bűnszervezetre. Önmagában már ez is szinte példátlan, hogy egy világesemény során buknak le doppingolók, de a hatóságok olyan pontos időzítéssel csaptak le rájuk, aminél pontosabbat ki se lehetett volna találni: éppen egy, a doppingolásban résztvevő 26 éves osztrák sífutó vérátömlesztését végezték a “szakemberek”, amikor a rendőrség berontott az érintett szállodai szobájába. A lebukott “sportolóról” készült képek bejárták a világot pár óra leforgása alatt, ugyanis nem igazán tudta leplezni meglepettségét, amikor tetten érték.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Derült égből villámcsapásként érhette az ausztriai Seefeldben rendezett északisí-világbajnokság résztvevőit, szervezőit és az eseményt követő szurkolókat az a hír, miszerint a rendőrség lecsapott egy doppingolásra szakosodott bűnszervezetre a versenyeken induló sportolókat befogadó szállodában. Öt versenyzőt vettek őrizetbe a hatóságok a vb helyszínén az “Aderlass” (németül: Vérzés) névre keresztelt összehangolt művelet keretében. A rendőrség ezzel egy időben a németországi Erfurtban is elfogásokat hajtott végre.

A Vorarlberg Online osztrák magazin pénteken közzétett egy sokkoló videót, amelyen a 26 esztendős osztrák sífutó, Max Hauke látható, aki igencsak meglepődött a rendőrök megjelenésén, akik tetten érték őt és bűntársait is, hiszen éppen az ő vérátömlesztése zajlott. Természetesen Hauke is az őrizetbe vett versenyzők között van. Dieter Csefan, az osztrák bűnügyi rendőrség egyik nyomozója az elfogások után tartott sajtótájékoztatón névtelenül, de rá utalt, amikor közölte, hogy az egyik gyanúsítottat bűncselekmény elkövetése közben fogták el, mivel éppen a vérátömlesztést végezték el rajta.

https://twitter.com/NRK_Sport/status/1101194480990937088

Az osztrák rendőrség egy 40 éves orvost, Dr. Mark Schmidtet gyanúsítja a bűnszervezet létrehozatalával és vezetésével. Őt egyik társával együtt a német rendőrök fogták el. Haukét rövid fogvatartás után szabadlábra helyezték, azonban négy év eltiltást és három év börtönbüntetést kaphat tettéért, mint ahogy a másik négy “sportoló” is.

Max Hauke részt vett a 2014-es és a tavalyi téli olimpián is, ám egyik eseményen sem számított élmenőnek, hiszen Szocsiban a szabadstílusú sprintben a 46. helyen végzett, a 15 kilométeres klasszikus számban pedig az 55. pozíció lett az övé. Pjongcsangban a 4×10 km-es váltó tagjaként 13. lett, ez számít pályafutása legjobb eredményének. A többi versenyen, ahol elindult, sehol sem tudott a legjobb húszba bekerülni, vagyis sosem volt reális esélye arra, hogy akár csak világkupa-viadalt nyerjen.

Mondjuk aki ennyire gerinctelen, az nem is érdemli meg…

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Twitter

Leave a Reply