Jenson Button kerékpárversenyen fog indulni Ománban

Jenson Button, 2009 Forma-1-es világbajnoka ugyan már pár éve nem tagja a száguldó cirkusz mezőnyének, de ez korántsem jelenti azt, hogy magával a sporttal fölhagyott volna. Épp ellenkezőleg! A brit március első hétvégéjén indulni fog egy kerékpárversenyen Omán hegyeiben. Button nem először fog tekerni, hiszen korábban triatlonversenyeken is rajthoz állt. A pálya nehéznek ígérkezik, de a korábbi autóversenyző bízik benne, hogy végig tud menni rajta.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Amióta a 2016-os szezon végén befejezte Forma-1-es karrierjét, Jenson Button nem tétlenkedik. A Brawn istállóval 2009-ben világbajnoki címet szerzett brit pilóta az elmúlt kettő évben is nem egyszer ült a volán mögé versenyeken, hiszen többek között indult a japánok első számú sorozatában.

Ebben az évben is számos viadalon láthatjuk, így például rajthoz fog állni a le mans-i 24 órás versenyen, indulni fog az Egyesült Államokban két ún. baja-viadalon (ez tulajdonképpen a tereprali ottani megfelelője), és ott találjuk a Blancpain GT Series Endurance Cup idei névsorában is, ahol egy frissen alakult csapat versenyzőjeként fog beletaposni a gázpedálba.

Azonban a britet nem csak a benzingőz vette körül az elmúlt kettő esztendőben. Évek óta köztudott, hogy imádja a kerékpározás, az úszás és a futás keverékét, azaz a triatlont, amelynek számos versenyén állt rajthoz világszerte. Annak idején olyan pletykák is napvilágot láttak, melyek szerint Button azért akasztotta szögre F1-es sisakját, s fordított hátat az autósport elitkategóriájának, mert profi triatlonistává akar válni.

Egy kiemelt kategóriás hegyet is meg kell másznia
Forrás: Antony Jones/Mark Lloyd/Lloyd images

Azt nem tudni, hogy valóban voltak-e erre irányuló gondolatai Jenson Buttonnek, de az biztos, hogy a triatlon mindhárom elemét nagyon szereti és amikor csak teheti, űzi is. Erre holnaptól kezdve fogunk újból bizonyítékot kapni, hiszen a korábbi világbajnok egy igen nehéznek ígérkező kerékpárversenyen méretteti meg magát Ománban. A Forma-1-ben 15 futamgyőzelmet (az elsőt az emlékezetes 2006-os Magyar Nagydíjon) arató brit ugyanis az Haute Route Oman elnevezésű viadalon pattan nyeregbe. Ez egy amatőr kerékpárosok számára meghirdetett verseny lesz az Arab-öbölben fekvő szultánság északkeleti részén magasodó Al-Hadzsár-hegységben péntektől vasárnapig. Az útvonal, amelyen ez a viadal zajlani fog, nem egyszer lehetőséget fog adni az amatőr mezőnynek arra, hogy fölmérje: mennyire tud a nyomába érni a világ legjobb hegyi menőinek. A megmászandó hegyek között szerepel a Jebel Akdar, azaz a Zöld-hegy is, amely kiemelt kategóriás emelkedőnek számít, s ami rendszeresen részét képezi az ománi profi körverseny útvonalának is.

“Alig várom, hogy részt vehessek a versenyen. Ez lesz a második látogatásom az országban, és boldog vagyok, hogy ezúttal abból az apropóból utazhatok oda, hogy elinduljak ezen a nehéz, egyben csodálatos viadalon” – mondta Jenson Button, akit más érdekeltségek is kötnek ehhez a versenyhez, ugyanis nemrég indult saját sportszergyártója, a Léger fogja biztosítani a mezeket és a sisakokat a 250 indulónak.

A magunk részéről nem nagyon mondhatunk mást, minthogy sok sikert kívánunk Jenson Buttonnek és mindenki másnak, aki elindul ezen az igen nehéznek ígérkező versenyen!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Haute Route Oman

Leave a Reply