Cardiff: Érvénytelen lehet Emiliano Sala szerződése

A brit sajtó szerint a Cardiff City-nek nem kell kifizetnie a szerencsétlenül járt Emiliano Sala átigazolásának összegét, mivel a transzfert nem regisztrálták a Premier League rendszerében, így az nem is vált érvényessé. Mint ismert, a január 21-én repülőbalesetben elhunyt Sala előző klubja, a francia Nantes szerda éjfélig adott haladékot a walesi csapatnak a 17 millió euró első részletének átutalására, ám ezt a Cardiff azóta sem teljesítette, s igyekszik elérni, hogy ne is kelljen ezt megtennie.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Nagyon úgy tűnik, hogy néhány hétig még biztosan folytatódni fog a jogi huzavona Emiliano Sala tragédiájával kapcsolatban, s annak is nagy a veszélye most már, hogy a felek bírósági útra terelik az ügyet. A Sportudvar a héten többször is beszámolhatott arról, hogy a Nantes és a Cardiff City között vita van arról, hogy milyen stádiumban akadt meg Emiliano Sala átigazolása, aki január 21-én, éppen új klubjához, az angol élvonalban szereplő walesi csapathoz tartott, amikor kisgépe a La Manche-csatornába zuhant, s ennek következtében ő és a pilóta is meghalt. A Cardiff vitatja, hogy ki kellene fizetnie az argentin csatár 17 millió eurós átigazolási összegét, mivel szerinte gondatlanság gyanúja merült föl az utazás szervezése körül, másrészt pedig a kisgépet vezető pilótának, David Ibbotsonnak minden valószínűség szerint nem volt engedélye fizető utasok szállítására. Emiatt a walesiek nem is teljesítették a Nantes kérését, miszerint szerda éjfélig utalják át a francia klubnak a transzfer első, 5 millió eurós részletét.

A Telegraph tegnapi értesülése szerint a Sala által aláírt szerződést nem regisztrálták a Premier League rendszerében a tragikus baleset bekövetkezte előtt. Ennek oka az lehetett, hogy a Cardiff által első körben benyújtott papírok hiányosak voltak, ami miatt az angol liga illetékesei elutasították a transzfer regisztrálását és hiánypótlásra kötelezték a klubot. A Times című lap úgy tudja, hogy a szóban forgó hiányosság Sala biztosítása körül merült föl, mivel a ligához elküldött iratokon nem szerepelt a labdarúgó aláírása, s azt a fatális baleset miatt már nem lehetett pótolni. A biztosítási papírok mellett ráadásul azt a nyilatkozatot sem íratták alá Salával, amelyben a szerződő felek kijelentik, hogy amennyiben a csatár munkavégzéséből fakadó körülmény miatt életét veszti, akkor családját 700 ezer fontos (245 millió forintos) kártérítés illetné meg. Ez a szituáció pedig nem jön jól a gyászoló família számára, hiszen ez a pénz még akkor sem jönne rosszul most számukra, ha mindez szeretett rokonukat, Emiliano Salát nem is hozza vissza. Így viszont ez a nyilatkozat sem érvényes, vagyis Saláék nem tarthatnak igényt erre az összegre.

A sajtó képviselői Neil Warnockot, a Cardiff City menedzserét is megkérdezték az üggyel kapcsolatban egy csütörtöki sajtótájékoztatón, ám a szakember nem kívánta kommentálni a föntebb említett hiányosságokkal kapcsolatos híreket. Arról viszont említést tett, hogy klubja halasztást kért a Nantes-tól az átigazolás első részletének kifizetésére. Eredetileg most szerdán járt le a határidő, ám Warnock elmondása szerint a walesiek február 27-ig szeretnék kitolni a tranzakciót, s tudomása szerint ebbe a franciák is belementek. Ennél többről viszont nem akart beszélni a Sala-ügy kapcsán, mivel állítása szerint ez a történet mindenkit hátráltat a munkavégzésben, aminek nem így kellene lennie. Neil Warnock halasztással kapcsolatos információját egyébként a BBC Wales is megerősítette.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: STEPHANE MAHE/AI/REUTERS/PANORAMIC

Leave a Reply