Kizárták az olasz klubot, amely hét fiatallal állt ki egy bajnoki mérkőzésre

VIDEÓVAL – Nem mindennapi események zajlanak az olasz harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban, a Serie C-ben. Történt ugyanis, hogy a múlt hétvégén a Pro Piacenza együttese edző nélkül, és csupán hét(!) fiatalkorú játékossal a keretében állt ki egy bajnoki mérkőzésre, amelyet annak rendje és módja szerint el is vesztett 20:0-ra. Az olasz liga most úgy döntött, hogy kizárja a lényegében a csőd szélén táncoló klubot a pontvadászat további küzdelmeiből.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A Serie C, az olasz NB III idei szezonja a Piacenza csapata nélkül fejeződik be. Az olasz profi liga ugyanis az Emilia-Romagna tartománybeli város együttesének kizárásáról döntött, miután a gárda múlt hétvégi bajnoki mérkőzése lényegében paródiába fulladt a Cuneo ellen. A Pro Piacenza rendkívül súlyos anyagi nehézségekkel küzd, aminek az lett a következménye, hogy a klub számos játékosa és a vezetőedző is fölbontotta szerződését. Helyükre nincs pénz új labdarúgók és edzők leigazolására, így az együttes edző nélkül és hét, fiatalkorú játékossal a keretében állt ki a legutóbbi és egyben legutolsó mérkőzésre.

A 16 és 19 év közötti fiatalok pedig a rendkívüli helyzetben nem is tudtak semmilyen ellenállást tanúsítani a Cuneóval szemben, amely a félidőben 16:0-ra vezetett, végül pedig 20:0-ra nyerte a meccset. A történetben az a “legszebb”, hogy eredetileg nyolc játékos állt volna ki a piacenzaiak részéről, azonban a nyolcadik ember otthon felejtette a személyes iratait, s a kezdés előtti percekben már nem volt mód egy újabb focista behívására.

Mint köztudott, a labdarúgás szabályai szerint egy nagypályás csapatnak legalább nyolc játékossal kell rendelkeznie a pályán. Amennyiben közülük valakit kiállítanak vagy megsérül, de az együttesnek nincs lehetősége cserére, akkor a mérkőzés félbeszakad, s a renitens klub lényegében technikai vereséget szenved. Vagyis, a Piacenza megsértette ezt a szabályt, s ezt az olasz liga nem is hagyta büntetlenül: ma délben a klub Serie C-ből való kizárása mellett döntött. Nem a Cuneo elleni mérkőzés váltotta ki ugyanakkor a szankciót, az csak utolsó csöpp volt abban a bizonyos pohárban. A Pro Piacenza ugyanis korábban már háromszor mondott le mérkőzéseket a túl kevés hadra fogható játékos miatt, s a harmadik eset után már büntetést helyezett kilátásba a liga.

“Ez a mérkőzés egy inzultus volt sportágunk ellen” – dühöngött Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke, aki ígéretet tett arra, hogy ez volt az utolsó hasonló történés az országban. A liga kizáró határozata egyébként némi vigaszt is jelenthet a Piacenza számára, hiszen ezzel együtt a Cuneo elleni mérkőzést törölték, s azt csupán 3:0-val adták oda a csapatnak. Ugyanakkor a bajnokságban eleve kiesőhelyen tanyázott klubnak a kizárás mellett 20 ezer euró bírságot is be kell fizetnie, ami jó kérdés, hogy miből fog sikerülni…

Alább az ominózus mérkőzés összefoglalója látható:

https://youtu.be/GhQVoTZEmpQ

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Youtube-képkivágás

Leave a Reply