Átigazolási összefoglaló (január 28.)

VIDEÓKKAL – A mai nappal megkezdődött a téli átigazolási időszak véghajrája, hiszen a topbajnokságokban csütörtökön éjfélkor zárul a piac. Magyarországon csak február 15-én kerül sor erre, de azért már nálunk is egyre több csapat tavaszi kerete válik véglegessé, úgyhogy vannak események bőven. Ezekről ad a Sportudvar – szokás szerint – összefoglalót.

HAZAI HÍREK
Sajtóhír: Szoboszlai Dominik a Juventus kívánságlistáján szerepel

A Juventus lehetséges, téli kiszemeltjeinek listáját közli egy érdekes történet kíséretében a Football Italia – ami számunkra is érdekessé teszi a sztorit, hogy a Red Bull Salzburg magyar U-válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik neve is szerepel a felsorolásban.

A Football Italia az Il Tempo című lapra hivatkozva ír arról, hogy a Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici egy milánói étteremben hagyta jegyzetét, amelynek a másolata a lap birtokába jutott.

A cikk szerint a feljegyzésben a Juventus téli kiszemeltjei szerepelnek, lehetséges átigazolási díjjal együtt, vagyis azokkal az összegekkel, melyekért a feltételezések szerint szerződtetni lehetne a nevezett labdarúgókat még a januári átigazolási időszakban.

A legdrágább játékos a listán a Fiorentina 21 éves támadója, az ötvenmillió euróra taksált Federico Chiesa, akit a Roma 19 éves középpályása, a 40 millió euróra tett Nicolo Zaniolo követ, de szerepel a nevek között Sandro Tonali (Brescia, 20 millió), Cristian Romero (Genoa, 20 millió) és a Red Bull Salzburg magyar U-válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik is, akinek a neve mellett 10 millió euró szerepel. A jegyzet egy másik oldalán az is fel van tüntetve, hogy Miralem Pjanic helyére az első számú kiszemelt a Lazióból a szerb Szergej Milinkovics-Szavics.

Hogy ennek a történetnek mekkora a valóságalapja, azt nehéz megmondani, a Nemzeti Sport Online mindenesetre úgy értesült olasz, klubközeli forrásból, hogy bár a 18 éves Szoboszlai neve valóban képben van a “zebráknál”, nem valószínű, hogy a télen ajánlatot tesznek érte, mert tízmillió eurónál várhatóan jóval többe kerülne. Konkrétumokról valószínűleg akkor eshetne szó, ha Szoboszlai tavasszal a Red Bull első csapatában is folyamatosan lehetőséget kapna, és ugyanolyan meggyőző teljesítményt nyújtana, mint az ősszel a salzburgiak fiókcsapatában, a másodosztályú Lieferigben, amelynél kilenc bajnoki mérkőzésen hat gólt és négy gólpasszt jegyzett. Vasárnap egyébként kezdőként szerepelt a Red Bull Salzburg Slavia Praha elleni, 1–0-ra megnyert felkészülési meccsén, a szünetben lecserélték.

Schäfer 3 és fél évre kötelezte el magát a Genoához

A napokban az olasz élvonalban szereplő Genoa csapatához igazolt Schäfer András az MTK Budapesttől. A 19 éves labdarúgó – az őt menedzselő Careers Management Group tájékoztatása szerint – három és fél éves szerződést írt alá.

A játékosnak 2020 nyaráig volt szerződése az MTK-val, olasz sajtóhírek szerint a Genoa egymillió eurót (318 millió forintot) fizetett a korosztályos magyar válogatott középpályás játékjogáért.

Az olasz együttes szerdán adta el – sajtóhírek szerint 35 millió euróért – gólerős lengyel támadóját, a 23 éves Krzysztof Piateket az AC Milannak. A Genoa a 15. helyen áll a Serie A tabelláján, 20 mérkőzésen 20 pontot szerzett, a 21. forduló utolsó találkozóján ma este az Empoli vendégeként lép pályára – s ahogy Schäfer korábban a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta – ezen a mérkőzésen biztosan nem lép pályára, mert csak kedden vesz részt első edzésén új csapatánál.

A szombathelyi születésű Schäfer 2014 nyarán került az MTK-hoz, az első csapatban 2017 tavaszán mutatkozott be. A 2017–2018-as idényben a másodosztályban bajnok együttesben már alapembernek számított, az őszi idényben az NB I hatodik helyén álló gárdának is stabil kezdőjátékosa volt, 14 bajnoki mérkőzésen egyszer volt eredményes.

Kenyai születésű norvég csatárt igazolt a Ferencváros

Kenyai születésű norvég támadót szerződtetett a Ferencváros labdarúgócsapata: a zöld-fehérek a hivatalos honlapjukon tették közzé, hogy mindenben megállapodtak Tokmac Chol Nguennel, aki a norvég élvonalbeli Strömsgodsettől érkezik az FTC-hez.

A Ferencváros honlapja által technikás, jól cselező labdarúgóként jellemzett 25 éves Nguen az elmúlt három évben 81 mérkőzésen 19 gólt szerzett és 17 gólpasszt adott a Strömsgodsetben, amellyel tavaly bejutott a Norvég Kupa döntőjébe. Korábban szerepelt kölcsönben a Baerumnál és a Mjöndalennél.

Nguen a kenyai Kakumában született, de ötéves kora óta Norvégiában élt. Elsősorban szélső támadóként és támadó középpályásként bevethető, de sokoldalúsága miatt szinte a pálya minden területén kipróbálták már edzői – írja róla a fradi.hu.

A Felvidékről érkezett támadó a Győrhöz

A 25 éves támadó, Alan Kovác fél plusz egy éves szerződést írt alá a labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győrhöz – számolt be róla a klub honlapja.

A 25 esztendős Alan Kovác pályafutását a pozsonyi csapatnál kezdte, majd Dunaszerdahelyre igazolt. A DAC aztán kölcsönadta az SK Senec, majd az Iskra Borcice, az SKF Sered, végül az FK Senica együtteséhez.

„Nagyon örülök, hogy az ETO-hoz igazolhattam – mondta a szlovák támadó a szerződése aláírásakor. – Nagy motivációt érzek, hogy segítsek a csapatnak a céljai elérésében, az ETO-nál minden adva van a jó szerepléshez!”

Soroksáron köthet ki Csiki Norbert

Budaörsről való távozása után külföldre készült Csiki Norbert, jelenleg azonban az NB II-es Soroksár csapatánál szerepel próbajátékon – számolt be róla a fővárosi klub honlapja.

A 27 éves támadó azért távozott januárban Budaörsről, mert külföldre szeretett volna igazolni, de ez a jelek szerint nem jött össze, így most Soroksáron próbálkozik, szombaton pályára is lépett a Mezőkövesd elleni felkészülési mérkőzésen.

Csiki Norbert korábban légióskodott az angol Oldham Athletic és a thaiföldi Sisaket együttesében, míg itthon az MTK-ban, a Gyirmótban és a Vasasban focizott, az NB I-ben 67 alkalommal lépett pályára. Budaörsön az őszi szezonban összesen 14-szer játszott, és öt gólt szerzett (a bajnokságban 11/2, a Magyar Kupában 3/3 a mérlege).

A Viditől igazolt a Vasas

A Vasas NB II-es labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy fél évre kölcsönvette a Mol Vidi FC egyszeres magyar válogatott védőjét, Tóth Bencét (a kiemelt képen).

„Tóth Bence fél évre kölcsönbe érkezett csapatunkhoz a Mol Vidi FC-től”– írja a vasasfc.hu.

„Tóth Bence átigazolása illeszkedik a Vasas FC új klubfilozófiájába. A Vasas fiatal magyar játékosokkal szeretne eredményesen szerepelni az elkövetkező években. Éppen ezért a Kubala Akadémia tehetségei mellett keressük a jó adottságokkal rendelkező, elhivatott, fiatal, magyar labdarúgókat, akik értékei lehetnek a klubunknak. Tóth Bence 20 éves, tehetséges védőjátékos, aki az utánpótlás-válogatottak mellett már a felnőttválogatottban is bemutatkozott. Bencével a kölcsönadási időszak lejárta után, nyártól hosszú távon is számolnánk, és erről mind a játékossal, mind a Mol Vidi FC-vel egyeztettünk már” – nyilatkozta a Vasas honlapjának Domonyai László, az angyalföldiek klubigazgatója.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Vasashoz igazolhattam – mondta Tóth Bence. – Szeretném bebizonyítani a szakmai stábnak és a szurkolóknak is, hogy erőssége tudok lenni a csapatnak, bízom benne, hogy minél előbb meghatározó játékossá válok. Az eredeti posztom bal belső védő, de balhátvédként is szerepeltem már. A Vasas nagy hagyományú klub, amelynek nem az NB II-ben van a helye. Mindent el fogok követni, hogy már ebben az idényben kiharcoljuk a feljutást.”

Tóth Bence a Puskás Akadémiában nevelkedett, a 2016–2017-es évadban alapembere volt az NB II-es bajnokságot megnyerő felcsúti csapatnak, és két gólt is szerzett. 2017-ben Bernd Storcknál bemutatkozott a felnőttválogatottban. Abban az évben szerződött Fehérvárra, de a Vidinél az NB I-ben csak hat meccsen játszott, még az előző évadban, a jelenlegi idényben az élvonalban nem kapott lehetőséget.

Négyen távoztak Csákvárról

Bobál Gergely és Nagy Zsolt után Tamás Nándor és Gajda Márkó is távozott az NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvártól – tudtuk meg a klub honlapjáról.

„A legkorábban Bobál Gergely sorsa dőlt el – mondta a klub honlapján Nagy Sándor, a Csákvár elnöke. – Házi gólkirályunknak élő szerződése volt, amelyből a Zalaegerszeg kivásárolta, így semmi akadálya sem volt annak, hogy már a felkészülést is a kék-fehérekkel kezdje meg. Nagy Zsolt és Tamás Nándor a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként erősítette klubunkat az elmúlt fél évben. A felcsútiak új vezetőedzője, Radoki János januárban elvitte őket a PAFC spanyolországi edzőtáborába, s mindketten meggyőzték a szakvezetőt, hogy az NB I-ben a helyük. Kölcsönszerződésüket így felbontottuk, így akár már a hét végi tavaszi nyitányon pályára léphetnek az élvonalban. Gajda Márkó éppen egy éve szenvedett térdszalagszakadást, mára viszont teljesen felépült sérüléséből. Mivel azonban posztján rendben vagyunk, azért, hogy minél több játéklehetőséghez jusson, közös megegyezéssel szerződést bontottunk vele. Információink szerint az egyik NB III-as szegedi klubbal tárgyal.”

Jászberényből igazolhat balhátvédet a Cegléd

A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő Ceglédi VSE szerződtetni akarja Fejes Jánost.

A 25 éves balhátvéd a Honvédban nevelkedett, az ősszel az NB III-as Jászberényben szerepelt és 15 bajnoki mérkőzésen egy gólt szerzett. Néhány napja próbajátékon van a ceglédieknél, akik már szerződtetnék is őt.

Néhány napja Szimát és az NB I-et kritizálta, most visszatért a Lokihoz a szlovák kapus

Az NB I-ben szereplő DVSC ismét szerződtette Tomás Kosickyt.

A 32 éves kapus tavaly februárban igazolt a Debrecenhez, ám mintegy két hete távozott a klubtól, miután lejárt a megállapodása, a DVSC pedig nem élt az opciós jogával, így nem hosszabbítottak a felek.

A piros-fehérek most viszont arról adtak hírt a hivatalos honlapjukon, hogy a játékos és az egyesület sikeresen megállapodott egymással, Kosicky pedig ennek értelmében 2019. december 31-ig aláírt a Lokihoz.

Ez a hír annak függvényében nagyon érdekes, hogy előzőleg a csakfoci.hu egy szlovák médiumra hivatkozva arról számolt be, hogy Kosicky kevés játéklehetősége ellenére maradt volna a DVSC-ben, azonban a klubvezetés keresztülhúzta a számításait.

A mindössze egyetlen NB I-es mérkőzésen pályára lépő, de akkor a Balmazújvárostól 4 gólt kapó Kosicky a szlovák Tablet TV-nek beszélt távozása körülményeiről.

“December elejétől kezdve zajlottak az egyeztetések a Debrecennel a közös folytatásról. Maradni akartam, jól éreztem magam ott, jóban voltam a srácokkal és az őszi szezon is jól sikerült. A másik oldal is érdeklődést mutatott, minden klappolt, megegyeztünk a folytatás részleteiről, de nem írattak velem alá szerződést. A papírnak már két napja meg kellett volna érkeznie hozzám, ezért megkérdeztem a sportigazgatót, hogy mi a helyzet. Ő tájékoztatott, hogy a tulajdonos meggondolta magát. – magyarázta az egyszeres szlovák válogatott kapus, majd hozzátette, már érkezése előtt tudta, hogy a Loki tulajdonosa, Szima Gábor nehéz természet, de erre nem számított.

A Serie A-ban, B-ben és C-ben, illetve a görög és izraeli élvonalban is megfordult Kosicky az NB I-ről is szót ejtett.

“Azokból a bajnokságokból, amelyekben én játszottam, az NB I a leggyengébb, de egyértelműen fejlődik. A kormány óriási pénzeket fektet a labdarúgásba, ami többek között az infrastruktúra, és a stadionok fejlődésében is megmutatkozik. Azt hiszem, Szlovákiában is hasonló lesz a helyzet, mert a bajnokságunk szerintem még mindig erősebb, csak az infrastruktúrában van lemaradásunk.”

Az elmúlt kettő hétben Pozsonyban csapat nélkül készülő kapus végül azt is elárulta, hogy nem számít már válogatott meghívóra, sőt valójában egyetlen fellépését sem érezte jogosnak.

Felfüggesztették Bogdán Ádám edzőjét

Ugyan a menesztését még nem jelentették be, a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hibernian felfüggesztette jelenlegi vezetőedzőjét, Neil Lennont. A BBC információi szerint már csak idő kérdése, hogy hivatalosan is távozzon a szakvezető.

A Hibernian jelenleg a nyolcadik helyen áll a tizenkét csapatos skót Premier League-ben. Legutóbbi öt mérkőzésén kétszer vereséget szenvedett, háromszor pedig döntetlent játszott. A klub vezetősége ezután döntött úgy, hogy felfüggeszti a csapatot 2017 óta irányító Neil Lennont. 

Mindez Bogdán Ádám karrierjére is hatással lehet, aki Lennon külön kérésére érkezett nyáron a csapathoz, miután a Bolton Wanderesnél már dolgoztak együtt. 

A vasárnapi, St. Mirren elleni bajnoki meccsen az akadémiát irányító Eddie May és az eddigi másodedző, Grant Murray ült a skót együttes kispadján.

NEMZETKÖZI HÍREK
Bejelentették Morata szerződtetését Madridban

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madrid a hivatalos honlapján jelentette be Álvaro Morata szerződtetését.

Gelson Martins Monacóba történt kölcsönadásával az utolsó akadály is elhárult az Atlético Madridnál Álvaro Morata érkezése elől. A 26 éves spanyol támadó vasárnap délután átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, hétfőn pedig hivatalosan is bemutatták új csapatánál.

A Chelsea-től érkező Morata 18 hónapos kölcsönmegállapodás keretében írt alá a spanyol együtteshez, amelynek ezt követően 48.5 millió euróért opciós joga lesz a válogatott játékos végleges megvásárlására.

Normális, ha az embereknek van egy meglátása arról, ha valaki a Real Madridban, majd az Atlético Madridban focizik. Tudom, mit kell tennem ahhoz, hogy a véleményük megváltozzon. Büszke vagyok arra, amit a múltban elértem. Ennek a múltnak a része a Real. De az Atlético is. Gyermekként itt kezdtem focizni és most örülök, hogy visszatérhetek. Akik ismernek, tudják, milyen érzések kavarognak most bennem, és azt is, mennyire nehezemre esett a várakozás az elmúlt napokban. Jó végre itt lenni” – nyilatkozta Morata.

A 27-szeres spanyol válogatott csatár 2017 nyarán igazolt a Chelsea-hez, ahol 47 angol bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett a Premier League-ben. Korábban a Real Madrid mellett a Juventusban is focizott.

Kínai csatárt vett az Espanyol

A 2018-ban a kínai első osztályban aranyérmes Sanghaj SIPG FC-től távozó csatár megszerzését hétfőn jelentette be a kínai Rastar Csoport tulajdonában lévő barcelonai klub, de a szerződés részleteit nem közölte. Vu Lej 27 találattal a kínai élvonal előző idényének gólkirálya lett, és az elmúlt öt kiírásban a legeredményesebb hazai játékosnak bizonyult.

Spanyol sajtóhírek szerint a támadó sérülten érkezett meg az Ázsia-kupáról – ahol csapatát Irán búcsúztatta a negyeddöntőben –, és hamarosan németországi vizsgálatra utazik. Amennyiben műteni kell a sérült vállát, úgy három hónapos kihagyás vár rá. Vu Lej a második kínai játékos a spanyol élvonalban, korábban Csang Cseng-tung számára epizódszerep jutott a 2015–2016-os idényben a Rayo Vallecano együttesében.

Az Espanyol 21 forduló alatt 24 pontot szerzett – az utóbbi tíz fordulóban egy győzelem mellett kilencszer kikapott –, és a 15. helyen áll a La Liga tabelláján.

Tuchel: Mindenütt kerestem már Paredest, de nem találtam

A Paris Saint-Germain hetek óta középpályájának megerősítésére törekszik, mivel Adrien Rabiot legkésőbb júniusban távozik a klubtól. A francia bajnoki címvédőnél jelen pillanatban talán Leandro Paredes leigazolása tűnik a legvalószínűbbnek, azonban a Zenit Szentpétervár argentin labdarúgója a hétvégén nem írta alá szerződését a párizsiakkal, pedig Thomas Tuchel vezetőedző nagyon bízott ebben.

A német tréner a PSG Rennes fölött aratott 4:1-es bajnoki győzelme után a Canal+ csatornának nyilatkozva meglehetősen nagy iróniával beszélt Paredes érkezéséről:

“Őszintén szólva, napok óta várom őt, de nincs itt. Kerestem a zuhanyzókban, az öltözőben, a fizioterápiás teremben, a kapusoknál, de sehol sem találtam” – mondta nagy mosoly közepette Tuchel, aki Paredes mellett további erősítéseket is szeretne, így pl. Allan és Idrissa Gueye megszerzése is fölmerült már, de jelen állás szerint egyikőjük sem költözik Párizsba, hiszen bizonytalan, hogy a Napoli elfogadja-e a PSG 60 millió eurós ajánlatát Allanért, míg az Everton közölte, hogy elutasította a Gueye-ért kínált összeget.

Perisic távozni akar az Intertől

Most már biztos az, amit napok óta pletykáltak a sajtóban és a közösségi oldalakon: Ivan Perisic távozni szeretne az Intertől. Ezt Giuseppe Marotta, a milánói klub vezérigazgatója jelentette ki a Sky Italia tévécsatornának.

“Kérte, hogy távozhasson, mi pedig ezt megpróbáljuk teljesíteni” – mondta Marotta, aki egyben hozzátette, hogy eddig a pillanatig nem érkezett hivatalos ajánlat a horvát középpályásért. A hírek szerint az Arsenal érdeklődik leginkább iránta.

Giroud távozhat a Chelsea-től

Olivier Giroud, a Chelsea francia támadója interjút adott a Canal Football Club című műsornak, amelyben a jövőjéről beszélt.

“Bizonyos, hogy ha a Chelsea egy másik támadót szeretne venni, mint Higuaín, akkor a jövőm sötét lesz. Júniusban szabadon 

igazolhatóvá válok, akkor majd meglátjuk, mi lesz a legjobb döntés”.

A 32 éves labdarúgó nem zárta ki, hogy hazatér Franciaországba. Mindezt elsősorban a Lyonban és a Marseille-ben tudná elképzelni. “Két nagy klubról van szó, én pedig sosem zártam ki, hogy visszatérek Franciaországba. Annak idején azt mondtam, 

hogy a Premier League a prioritásom, de ez könnyen megváltozhat…”.

A Milan visszacsábítaná Deulofeut

Az átigazolási ügyekben mindig jól informált Gianluca Di Marzio olasz újságíró szerint az AC Milan erősen gondolkodik azon, hogy visszaszerezze Gerard Deulofeut.

A spanyol játékos 2017-ben egyszer már volt a Milan labdarúgója, s jó emlékekkel hagyta el Milánót. A Rossoneri szeretné erősíteni támadó szekcióját, s ennek keretében abban reménykedik, hogy sikerül egy vételi joggal ellátott kölcsönszerződést kötnie a focistát jelenleg foglalkoztató angol Watforddal. Di Marzio azonban azt is tudni véli, hogy a Premier League-klub 25 millió eurót kér a Milantól ezért cserébe.

A brit Sky Sports nem sokkal később viszont azt adta hírül, hogy nincs szó semmilyen követelésről, a Watford bizony nem adja el Deulofeut, s ezt a döntését más klubokkal is közölte. Minden bizonnyal lesz még folytatása ennek a történetnek…

James nem a Bayernben akarja folytatni

Nagy esély van rá, hogy James Rodríguez jövője Németországon kívül fog íródni. A szezon eleje óta nehézségekkel küszködő kolumbiai támadó ugyanis jelezte a Bayern München vezetőinek, hogy távozni szeretne a bajor klubtól – írta a Marca.

A német rekordbajnok 42 millió eurós opciós jog mellett kölcsönadná a focistát másnak, ám ez a forgatókönyv erősen valószínűtlen, mivel James eleve a Real Madrid kölcsönjátékosaként került Münchenbe.

A Bayern 10 millió euróval többet fizethet Pavard-ért

Korábban a Sportudvar is beszámolt róla, hogy a Bayern München 35 millió euróért szerződtette Benjamin Pavard-t a VfB Stuttgarttól. Eredetileg csak nyáron csatlakozna a világbajnok jobbhátvéd a bajorokhoz, azonban a France Football értesülése szerint Münchenben azt tervezik, hogy további 10 millió eurót fizetnének a Stuttgartnak azért, hogy Pavard már télen csatlakozhasson új csapatához.

Hudson-Odoinak maradnia kell a Chelsea-nél

Úgy néz ki, hogy kútba esik a Bayern München azon elképzelése, miszerint már januárban kivásárolná szerződéséből Callum Hudson-Odoit, a Chelsea 18 éves angol tehetségét.

A francia L’Équipe azt írta, hogy a támadónak a szezon végéig maradnia kell Londonban, míg a német Bild azt közölte, hogy a “kékek” a Bayern összes ajánlatát elutasították a focistáért, aki eddig 3 Premier League-mérkőzésen léphetett pályára ebben a szezonban.

Németországba igazolhat a Manchester City fiatalja

13 millió euró: ennyibe kerülhet a Schalkénak Rabbi Matondo megszerzése. A Sky Sports szerint a 18 éves walesi szélső – akinek 2020 júniusáig van szerződése a Man. City-vel – már januárban a Bundesligába szerződhet.

A már a walesi felnőtt válogatottba is behívott játékos nem jutott szóhoz az első csapatban, azonban Pep Guardiola menedzser egy nagyon gyors fiatal tehetségnek nevezte, akiben “hihetetlen élniakarás” dolgozik.

Matondo kettő évvel ezelőtt a Cardifftól érkezett a Manchester City-hez.

Leicester: Adrien Silva távozni akar, Tielemans érkezhet

A Guardian szerint a 29 éves portugál játékos, Adrien Silva távozni akar a Leicester City csapatától.

A labdarúgó mindössze öt mérkőzésen jutott szóhoz ebben az idényben (ebből három angol Ligakupa-találkozó volt), így nem meglepő, hogy elégedetlen jelenlegi helyzetével, s egy olyan klubhoz távozna, ahol több játéklehetőség jutna neki.

Silva szereplése a Rókáknál nem kezdődött zökkenőmentesen, mivel 2017 nyarán, az átigazolási szezon utolsó napján írta alá szerződését 2016 angol bajnokával, ami miatt a szükséges dokumentumok késve érkeztek meg a FIFA-hoz, így a nemzetközi szövetség csak 2018 januárjától engedélyezte számára a játékot új csapatában.

Adrien Silva már több európai topbajnokságból is kapott ajánlatokat, pl. a francia Bordeaux is a kérők között van.

Ugyancsak a Leicesterhez kapcsolódó hír, hogy az együttes szeretné leigazolni Youri Tielemanst a Monacótól. A Sky Sports szerint a Rókák – akik a középpályájukat akarják megerősíteni – tárgyalásba kezdtek a hercegségbeliekkel.

Az angol klub 23 millió eurót ajánlott a belga vb-bronzérmes labdarúgóért, aki állítólag szívesen játszana a Premier League-ben.

Jesé Sevillába tart?

Jesé 2016 óta a Paris Saint-Germain játékosa, de valahogy egyik edző terveibe sem fért bele, emiatt rendre kölcsönadták más kluboknak.

Legutóbb az angol másodosztályú Stoke City-ben szerepelt, de nem akar hosszú távon is a Championshipben focizni, ezért újból klubot válthat.

A spanyol As című újság szerint a korábbi Real Madrid-játékos – aki ebben a szezonban csupán egy perc játéklehetőséghez jutott a PSG-ben – hazatérhet Spanyolországba, mégpedig a Betis jóvoltából.

Amennyiben ez összejönne, akkor Jesé újból együtt dolgozhatna Quique Setiénnel, aki 2017-ben a Las Palmas vezetőedzője volt, ahol akkoriban Jesé is focizott.

Alex Telles az Atlético legújabb kiszemeltje

A portugál A Bola című lap szerint az Atlético Madrid Alex Tellest, a Porto 26 éves labdarúgóját szeretné megszerezni a nyári átigazolási időszakban.

A brazil hátvéd kirobbanthatatlan a “sárkányok” kezdőcsapatából, de nem kizárt, hogy ez már csak júniusig lesz így.

Alex Telles jelenlegi szerződése 2021-ig szól, kivásárlási árát pedig 40 millió euróban határozták meg.

Mitroglou visszatérhet a Benficához

A Record portugál napilap szerint a Benfica szeretné visszacsábítani soraiba Kosztasz Mitroglout. A nehézségekkel küzdő (a francia bajnokságban csupán nyolcadik helyen álló) Marseille görög válogatott labdarúgója akár még csütörtökig, azaz a téli átigazolási időszak zárónapjáig visszatérhet Lisszabonba, ahol korábban már játszott.

A Benfica egy 18 hónapos kölcsönszerződést szeretne kötni a Marseille-jel. Amennyiben a francia klub elutasítja az ajánlatot, akkor a piros-fehér egyesület vezetői egy magasabb fizetéssel ellátott szerződéstervezetet rakhatnak le az asztalra.

A 30 éves Kosztasz Mitroglou 2021-ig áll szerződéses viszonyban a Marseille gárdájával, amelyben idén 19 mérkőzésen eddig csupán 3 gólt ért el.

Afellay szerződést bontott a Stoke-kal

Ibrahim Afellay közös megegyezéssel fölbontotta szerződését az angol második vonalban szereplő Stoke City-vel.

A 32 éves labdarúgó, aki egykoron a Barcelona játékosa is volt, 2015 óta erősítette a Stoke-ot, azonban ebben a szezonban csak ritkán jutott szóhoz a Championship 15. helyezettjénél, amely tavaly esett ki a Premier League-ből.

Olasz fiatalt venne a Liverpool

A Gazzetta dello Sport szerint a Liverpool, az angol bajnokság éllovasa tárgyalásokat kezdett a Serie B-s Bresciával Sandro Tonali átigazolásával kapcsolatban.

A 18 esztendős olasz középpályás fiatal kora ellenére már most nagy értéknek számít remek kvalitásai miatt. A transfermarkt.de piaci hírportál szerint jelenleg 35 millió euróba kerülne, amely összeg azonban még följebb is kúszhat a tavasszal, ugyanis a Liverpool nyáron akarja megszerezni a tehetséget.

Tonalit a Roma, a Juventus, az Inter és a Milan is figyeli.

Moussa Sow-nak ismét van csapata

Moussa Sow visszatér Törökországba. A korábban a francia Lille-ben, illetve a Bursasporban és a Fenerbahcéban is megforduló szenegáli csatár ezúttal a török másodosztályba, a Gazisehirhez igazolt, amely ingyenesen szerezhette meg játékjogát, mivel már korábban távozott előző csapatától, az arab emirátusokbeli Shabab Al-Ahlitól.

Thomas Doll lett a Hannover vezetőedzője

Thomas Doll lett a német élvonalbeli Hannover labdarúgócsapatának vezetőedzője – közölte a Bundesligában szereplő klub hivatalos honlapján. Az 52 éves szakember másfél éves szerződést írt alá.

Amint arról beszámoltam, a Hannover a Borussia Dortmund elleni idegenbeli 5:1-es vereség után menesztette André Breitenreiter vezetőedzőt. A német sajtó több nevet is bedobott, a Nemzeti Sport Online pedig Németországból úgy értesült, Thomas Doll lesz a befutó. A magyar sportnapilap információját vasárnap este hivatalos honlapján erősítette meg a Hannover, az 52 éves szakember másfél éves szerződést kötött új klubjával – kontraktusa a Hannover közlése szerint egy esetleges kiesés után sem szűnne meg. Segítője az a Ralf Zumdick lesz, akivel már a Ferencvárosnál is együtt dolgozott.

„Thomas Doll nagyszerű munkát végzett minden korábbi állomásán, mindig elérte a céljait – legyen szó bennmaradásról, bajnoki címről vagy nemzetközi szereplésről. Magyarországon töltött évei alatt is követte a német labdarúgást, így naprakész információi vannak. Mint korábbi profi játékos, tudja, hogyan bánjon a labdarúgókkal. Meg vagyunk győződve róla, hogy az ő tapasztalata új lendületet adhat a csapatnak” – így Horst Heldt klubigazgató.

A tabellán 17., utolsó előtti helyezett Hannover 19 forduló alatt 11 pontot szerzett, annyit, mint a sereghajtó Nürnberg, melyet csak jobb gólkülönbségével előz meg – a biztos bennmaradást érő 15. helyen álló Augsburgtól négy pontra van a csapat.

Thomas Doll 2013 decemberében érkezett az FTC-hez, irányítása alatt a népligeti csapat sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy Ligakupa- és egy Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz-, két ezüst- és egy aranyérmet szerzett. Doll 190 tétmérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, amelyeken 113 győzelem, 44 döntetlen és 33 vereség volt a mérlege. A német tréner 2018 augusztusában távozott az FTC-től.

Doll korábban a Hamburg és a Borussia Dortmund vezetőedzője is volt a Bundesligában, a Hannover a harmadik csapata lett a német élvonalban.

Roy Keane lett a Nottingham Forest másodedzője

Roy Keane távozott az ír válogatott másodedzői posztjáról, s mostantól kezdve az angol másodosztályban kilencedik helyen álló Nottingham Forestnél fog hasonló pozícióban dolgozni – jelentette be a korábbi BEK-győztes klub közösségi oldalain.

Keane – aki játékosként 1990 és 1993 között erősítette a Nottinghamet, majd több mint tíz éven át a Manchester Unitedben focizott – új állomáshelyén azzal a Martin O’Neill menedzserrel dolgozhat együtt, aki a nemzeti csapatnál is a főnöke volt.

A kiemelt kép forrása: vasasfc.hu

Leave a Reply