Átigazolási összefoglaló (január 25.)

VIDEÓVAL – Már csak hat nap van hátra a labdarúgó átigazolási időszakból, vagyis lényegében most már a hajránál tartunk. A Sportudvar szokás szerint összefoglalót ad a legfontosabb és legérdekesebb eseményekről.

HAZAI HÍREK
Szaúd-Arábiába igazolt az FTC kijevi kiszemeltje

Egyelőre biztosan nem lesz az NB I-ben szereplő Ferencváros játékosa Nyikita Korzun.

Mint arról a sportanalytic.com értesüléseire hivatkozva néhány nappal ezelőtt beszámoltam, a zöld-fehéreknél ott volt a kiszemeltek között a fehérorosz középpályás is – a 23 esztendős, 12-szeres válogatott labdarúgó 2016 februárjában került a Dinamo Kijevhez, melynek vezetőedzője akkor Szerhij Rebrov volt. Korzun az őszt kölcsönben a Dinamo Minszknél töltötte, tizenkét bajnoki meccsen, négy Európa Liga-selejtezőn és egy kupamérkőzésen lépett pályára. 

Korzunnal kapcsolatban csütörtök este eldőlt, hogy egyelőre biztosan nem lesz a Ferencváros játékosa, a középpályás ugyanis aláírt a szaúdi élvonalban szereplő el-Fatehhez – a gárda bejelentése szerint a labdarúgó egyéves kölcsönszerződés keretében került az ázsiai klubhoz.

Nyitráról érkezett a Puskás legújabb igazolása

Tovább bővült a labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia FC kerete: a felcsúti klub a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Nyitráról érkező Krizan Richárd két és fél évre szóló szerződést kötött az egyesülettel.

A 21 esztendős, 190 centiméter magas középhátvéd Nyitrán nevelkedett, ahol a jelenlegi idényben 16 mérkőzésen lépett pályára a szlovák bajnokság hatodik helyén álló együttesben. Krizan egy alkalommal szerepelt már az U21-es szlovák válogatottban is.

„Nagyon örülök, hogy ide igazoltam, mert ki akarom próbálni magam egy új bajnokságban. Úgy érzem, megfelelő erőállapotban érkeztem. Azon leszek, hogy minél többször lehetőséghez jussak, s jó játékkal segítsem a csapatot” – idézi a felcsúti klub hivatalos honlapja az új szerzeményt.

Vácon maradhat a DVTK által megkörnyékezett csatár

Korábban úgy volt, hogy a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC támadója, Zsolnai Richárd az NB I-es DVTK-hoz szerződhet, de a Nemzeti Sport Online információja szerint a játékos tavasszal a váciaknál marad.

Úgy tudni, hogy a két klub nem tudott megállapodni egymással, így a Vácban ősszel 19 NB II-es bajnoki mérkőzésen öt gólt szerző és három gólpasszt jegyző 23 éves labdarúgó a váciakkal készül a tavaszi szezonra.

Környező országokból erősíthet a Győr

Josip Barisic és Alan Kovác megszerzéséhez közel áll az NB II-ben szereplő ETO FC Győr, Szalánszki Gergővel pedig már meg is egyezett a klub – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

A győri klub közel áll a legutóbb a horvát harmadik ligás HNK Cibaliában szereplő, egykori U20-as horvát válogatott középpályás, Josip Barisic szerződtetéséhez. A 32 éves labdarúgó korábban éveken át játszott Eszéken, de megfordult szlovén, ukrán és lengyel csapatokban is.

A másik új focista Győrben Alan Kovác lehet, a 25 éves szlovák középpályás legutóbb a DAC kölcsönjátékosaként az FK Senica színeiben focizott. Úgy tudni, vele is közel a megállapodás.

Szalánszki Gergővel azonban már meg is egyezett a klub, a közelmúltban Gyirmótról távozó 20 éves középpályás ősszel csak egy bajnoki meccsen lépett pályára a gyirmótiak első csapatában.

A Balmazújváros is aktív

Szabó Bátor és Parnau Márk az NB II-ben szereplő Balmazújváros együttesében folytathatja pályafutását – tudta meg a Nemzeti Sport Online.

A 18 éves Szabó Bátor ősszel az NB III-as III. Kerületi TVE együttesében játszott, míg a 19 esztendős Parnau Márk legutóbb a román harmadik ligás tasnádi csapat, az FC Unirea Tasnad színeiben futballozott.

Mindketten pályára léptek a Balmazújváros tegnapi győztes felkészülési mérkőzésén, és úgy tudni, sorsuk még a héten eldől.

Felcsútról kölcsönöz a Csákvár

A 17 esztendős Skribek Alen az NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvárban folytatja a pályafutását – számolt be róla a klub honlapja.

Skribek Alen a Puskás Akadémiáról érkezik a csákváriakhoz, miután az őszi szezont végigjátszotta a felcsútiak második csapatának tagjaként az NB III Nyugati csoportjában és 14 mérkőzésen nyolc gólt szerzett.

A fiatal labdarúgó elutazott a csákváriakkal a törökországi edzőtáborba, ahol jó benyomást tett a szakmai stábra. A Csákvárnál bíznak benne, hogy tavasszal megfelelően pótolja az esetlegesen a PAFC NB I-es együtteséhez visszatérő Tamás Nándort.

Akár 15 millió eurót is fizethet a Monaco Henrynak, Jardim visszatérhet

A francia élvonalban szereplő AS Monaco tegnap este általános meglepetésre bejelentette, hogy felfüggesztette a munkavégzés alól vezetőedzőjét, Thierry Henryt. A mai edzést Franck Passi segédedző vezényelte el.

A francia sajtóban – amellett, hogy megy a találgatás a felfüggesztés okairól – érdekes információ látott napvilágot, ugyanis a hercegségbeli klubnak komoly kártérítést kellene fizetnie Henry számára, amennyiben végül a tréner szerződésének fölbontása mellett dönt.

A hírek szerint Henry – aki 2021 júniusáig szóló megállapodást írt alá a csapattal – akár 10-15 millió eurót is követelhet a Monacótól. Az előző vezetőedző, Leonardo Jardim 8 millió euró fájdalomdíjat kapott, amikor októberben elküldték, vagyis lehet, hogy a hercegségbeli klub három hónap alatt közel 25 millió eurót költhet el csak arra, hogy kirúgott edzőit kártalanítsa. Mindez azonban minden bizonnyal nem terheli meg jelentősen a klub kasszáját, hiszen az elmúlt években Kylian Mbappé és más sztárjátékosok eladásából eurószázmilliókat kaszírozott.

És ha már Jardim! Yann Pécheral, az RMC Sport újságírója Twitter-oldalán azt írta, hogy a Monaco akár három új ember érkezését is bejelentheti ma este. Egyikőjük pedig nem más lehet, mint az októberben elküldött vezetőedző, Leonardo Jardim! Vele kapcsolatban a L’Équipe még reggel azt írta, hogy 2021 júniusáig szóló szerződést írt alá a klubbal. Mellette két játékos, Gelson Martins és Carlos Vinícius, a Napoli brazil csatára érkezhet a hercegségbe.

Nem fogadták el a Cardiff City kérelmét

A Premier League elutasította a Cardiff City kérelmét azzal kapcsolatban, hogy a szervezet hosszabbítsa meg az átigazolási időszakot – írja a BBC.

Mint ismert, a 28 éves argentin támadó, Emiliano Sala hétfőn eltűnt, vélhetően életét vesztette egy repülőgép-szerencsétlenségben.

Salát a Cardiff City klubrekordot jelentő 17 millió euróért szerződtette a francia Nantes-tól, és a walesi gárda különleges kéréssel fordult a ligához, hiszen a baleset következtében szüksége lehet egy új csatárra. 

A kérelmet nem fogadták el, így az átigazolási időszak január 31-ig tart (eredetileg is ekkor ért volna véget), addig igazolhatnak új játékost a Premier League csapatai.

Az angol élvonal 18. helyén álló klub tudomásul vette a döntést. 

Hivatalos: Moses Isztambulban folytatja

A török élvonalbeli Fenerbahce kölcsönbe, 2020 júniusáig szerződtette Victor Mosest (a kiemelt képen), a Chelsea nigériai labdarúgóját – jelentette be az angol klub a hivatalos honlapján.

A nigériai válogatott játékos az elmúlt két idényben sokat szerepelt a Chelsea-ben, Maurizio Sarri kinevezése óta azonban nem kapott rendszeres lehetőséget: hat tétmeccsen lépett pályára az ősszel, s ezeken 176 perc jutott neki.

A 28 éves labdarúgó másfél éves kölcsönszerződést kötött a Fenerbahcéval, amelyre rá is fér az erősítés, mert jelenleg a 15. helyen áll a török első osztályban, ami ahhoz képest főleg nem mutat jól, hogy a 2017–2018-as kiírást a második pozícióban zárta.

Cáceres újból a Juventus játékosa

A Sky Italia szerint a Juventus és a Lazio megegyezett utóbbi csapat uruguayi hátvédjének, Martin Cáceresnek az átigazolásáról. A 31 éves labdarúgó 600 ezer euróért tér vissza Torinóba, ahol korábban a 2009-2010-es szezonban, illetve 2012 és 2016 között erősítette az Öreg Hölgyet.

Kovac: Renato Sanches nem megy sehova!

Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője mai sajtótájékoztatóján szót ejtett a bajor csapat portugál játékosának, Renato Sanchesnek a sorsáról is, akit a Paris SG környékezett meg az utóbbi napokban.

“Igaz, hogy Renatót nagyon érdekli a PSG, én azonban azt mondtam neki, hogy nem szeretném, ha elhagyná a klubot. Tudom azt is, hogy a PSG-nek középpályásra van szüksége, de ez nem a mi problémánk” – jelentette ki a horvát szakember.

Ancelotti: Allan nem költözik Párizsba

Carlo Ancelotti, az olasz élvonalban szereplő Napoli vezetőedzője is ma tartotta meccs előtti sajtótájékoztatóját. A déliek holnap este fél kilenctől a Milan vendégei lesznek az olasz bajnokság hétvégi rangadóján, de nem csak a mérkőzésről, hanem az átigazolási pletykákról is kérdezték az újságírók.

Elsősorban Allan került szóba, akit a Paris Saint-Germain akar megszerezni. A brazil középpályás nem szerepel a Napoli holnapi meccskeretében, ám Ancelotti mester tisztázta, hogy miért van ez így: “Azért nem szerepel a Milan elleni névsorban, mert nehéz héten van túl, mi pedig szeretnénk megőrizni őt. 

Szerencsére ő sem akar elmenni. Fontos játékos számunkra, akinek ügyében nem született megegyezés a PSG-vel” – nyilatkozta a szakvezető.

A PSG egy középpályást mindenképpen igazolni akar januárban. Eleinte az Ajaxot erősítő Frenkie De Jong tűnt a legesélyesebbnek arra, hogy a francia fővárosba költözzön, ám ő végül a Barcelonával állapodott meg. Amióta ez bekövetkezett, a párizsiak Allant és a Napolit kezdték bombázni ajánlataikkal, de Ancelotti szavaiból ítélve, sikertelenül…

Hivatalos: Sturaro visszatér a Genoába

A várakozásoknak megfelelően Stefano Sturaro a Genoa kölcsönjátékosaként fejezi be az idei szezont. A Juventus alkalmazásában álló középpályás az őszt a portugál Sportingnál töltötte, ám ott nem játszott. Most 1,5 millió euróért került nevelőklubjához, amelynek opciós joga van arra, hogy az idény végén 8,5 millió euró + 8 millió euró bónuszért cserébe végleg megszerezze.

Godin titokban orvosi vizsgálaton járt az Internél?

A Sky Italia információi szerint Diego Godin, az Atlético Madrid középső védője titokban orvosi vizsgálaton járt az Internél Milánóban. Azóta, hogy az uruguayi labdarúgó nem hosszabbította meg szerződését a madridiakkal, egyre erősebbé vált az a pletyka, miszerint az Inter lehet az új állomáshelye. Godin 2+1 éves szerződést köthet a kék-feketékkel.

A West Ham nem gördít akadályt Arnautovic távozása elé

A Sky Sports úgy értesült, hogy a West Ham United úgy döntött, nem fogja marasztalni csatárát, Marko Arnautovicot, amennyiben még a télen el akarja hagyni a londoni klubot. A “kalapácsosok” vezetőinek egy feltételük van: egy elfogadható ajánlat. A hírek szerint az osztrákért 50 millió fontot szeretne kapni a Premier League-ben szereplő klub.

Arnautovic – akivel kapcsolatban kínai érdeklődésről lehetett olvasni – nem szerepel a West Ham holnapi, a Wimbledon elleni FA-kupa-mérkőzésre készülő keretében. Távozását valószínűsíteni lehet az alapján is, hogy a londoniak tárgyalnak a Celta Vigóval Maxi Gómez átigazolásáról, valamint az osztrák csatár Instagram-oldalán egy sejtelmes bejegyzést tett közzé, ami annyiból állt, hogy “Hírek hamarosan…”. Ez minden bizonnyal készülőben lévő transzferjére utalhat…

Benatia Monacóban köt ki?

Kár lenne tagadni, igen aktív az AS Monaco labdarúgócsapata a téli átigazolási időszakban. A francia első osztályban kiesőhelyen szerénykedő piros-fehérek Cesc Fabregast, Naldót, William Vainqueurt és Ballo-Tourét is leigazolták már januárban, s Gelson Martins, valamint Javier Hernández neve is a lehetséges érkezők között van. Hozzájuk csatlakozott ma Mehdi Benatia, a Juventus marokkói védője, akivel kapcsolatban napok óta lehet hallani, olvasni, hogy távozni szeretne Torinóból. A Yahoo Sport szerint a Monaco tegnap este kapcsolatba lépett a labdarúgó ügynökével, hogy Benatia átigazolásáról egyeztessenek.

Londonból igazolhat dán védőt a Juventus

Miközben Mehdi Benatia távozóban van a Juventustól, a “zebrák” vezetősége már a védő utódját keresi – tudta meg a Corriere dello Sport. Az újság szerint a torinóiak Andreas Christensent nézték ki maguknak. A 22 éves dán védő csupán egy Premier League-mérkőzésen játszott a Chelsea-ben.

A Sevilla Martialt akarja

A Daily Mail jelentése szerint a Sevilla figyeli Anthony Martialt. Az andalúz klub csatárt keres, miután Alváro Moratát nem sikerült megszereznie. Így most a Manchester United francia válogatott játékosa került a spanyolok célkeresztjébe, aki azonban könnyen lehet, hogy rövidesen szerződést hosszabbít a Vörös Ördögökkel, így a La Ligába szerződése egyelőre irreálisnak tűnik.

Mendy sokat sérült – balhátvédet akar a City

Mivel a francia válogatott Benjamin Mendy sok sérüléssel bajlódik mostanában, ezért Pep Guardiola, a focistát soraiban tudó Manchester City menedzsere szeretne egy bal oldali védőt szerezni még januárban – írja az Evening Standard. A lap szerint a spanyol tréner Ben Chilwellt, a Leicester City hátvédjét nézte ki magának, aki már az angol válogatottban is bemutatkozhatott. A Manchester City állítólag 56 millió fontot kínálna érte.

A kiemelt kép forrása: fenerbahce.org

Leave a Reply