Ha a Vidi nyer ma este, alighanem továbbjut az Európa Ligában

Sorsdöntő csoportmérkőzés vár a MOL Vidire a labdarúgó Európa Ligában. A fehérvári együttes a BATE Boriszov otthonában lép pályára és amennyiben legalább egy pontot szerez, akkor már továbbjuthat és hosszú évtizedek után első magyar csapatként élheti túl a csoportkört. Ehhez persze nem csak a boriszovi pontszerzésre, hanem a PAOK londoni vereségére is szükség van. Amennyiben a hazai találkozóhoz hasonlóan most is alulmaradna a Vidi, akkor viszont a Chelsea ellen kellene bravúrt aratni az utolsó fordulóban, úgyhogy igazából ez az utolsó esély a továbbjutásra.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A MOL Vidi csapata a szokásoknak megfelelően a csütörtöki Európa Liga-mérkőzése előtt szerda este sajtótájékoztatót tartott, ám a szokásoktól eltérően nem a meccs helyszínén, a Boriszov Arénában, hanem Minszkben, a Dinamo stadionjában.

Marko Nikolics vezetőedző meg is kapta a kérdést, hogy ennek mi az oka, hiszen lehet, nem lett volna rossz megismerkedni a pálya talajával a csütörtöki meccs előtt.

Marko Nikolics szerint viszont sokkal többet ért most a pihenés, ugyanis hétvégén Debrecenbe is utazni kellett, szerdán pedig már megtettek egy túrát Minszkbe, azzal pedig, hogy nem Boriszovban edzenek, minimum három órát spórolt a játékosoknak. Azt pedig, hogy milyen állapotban van a pálya, pontosan tudja. Mint elmondta, megvannak a forrásai ahhoz, hogy megszerezze a kellő információkat.

Nikolics elmondta még, hogy az utóbbi hetek eseményeinek, az Európa Ligának és a stadionavatónak is köszönhetően nagyon komoly érzelmi állapotban van a csapat, amit nem könnyű fenntartani, de szerinte a motivációval nem lehet gond a BATE ellen, ugyanis egy sikerre vannak a továbbjutástól.

A Vidi trénere az ellenfélről szólva elmondta, nagyon komoly európai tapasztalattal rendelkezik, évek óta csoportmeccseket játszhat a nemzetközi kupákban, a Vidinek nincs akkora rutinja, de a budapesti, BATE elleni vereség óta hat pontot szereztek, így már ők vannak jobb helyzetben.

A csapatától ezúttal is okos játékot vár, egy góllal is akár jó eredményt érhetnek el. Annak ellenére, hogy a Vidi már most túlszárnyalta a várakozásokat, nem szeretnének itt megállni.

“Büszke vagyok a csapatomra, igazi harcosok a játékosaim. Csütörtökön arra számítok, hogy még egyszer megteszik majd, amit nagyon szeretnék látni tőlük. A sorsolás előtt és közvetlenül utána is igazi kívülállók voltunk, de hittünk magunkban és elhittük, hogy komoly dolgokra vagyunk képesek”– mondta Nikolics, aki kérdésre elmondta, az utolsó csoportmeccsre, a Chelsea elleni zárótalálkozóra egyáltalán nem gondol.

Az időjárással kapcsolatban elmondta, nem jelenthet majd gondot, mert Fehérváron is fagypont körül edzettek. Ami fontos, az a pálya állapota, az pedig mindenkinek egyforma lesz. Az adrenalin pedig sokat fog majd segíteni.

Loic Nego elmondta, érzik a rájuk nehezedő nyomást, de ezt nem teherként fogják fel, hanem próbálják pozitív irányba terelni. A céljuk pedig az, hogy csütörtök este jó eredményt érjenek el a BATE ellen.

A mérkőzés csütörtökön magyar idő szerint 18.55-kor kezdődik majd, a másik meccsen ezzel egyidőben a Chelsea a PAOK-ot fogadja. A Vidi mérkőzését a Sport1 és a Spektrum Home, míg a Chelsea találkozóját a Digi Sport 1 fogja képernyőre tűzni, vagyis aki kíváncsi a másik meccs alakulására is, s a háromból legalább két csatornát tud fogni, kapcsolgathat.

Hajrá Vidi!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Sportudvar-archívum

Leave a Reply