Erdei Zsolt nem futamodik meg, de akár börtönbe is kerülhet

A Sportudvar tegnap számolt be arról, hogy ügyészségi nyomozás indult a Magyar Ökölvívó Szakszövetségnél az augusztusi budapesti ifjúsági világbajnoksággal kapcsolatos túlköltekezés miatt. Mint ismert, 348 millió forinttal többe került az esemény lebonyolítása, ami miatt a szövetség lényegében csődközelbe jutott. Október elején vizsgálóbizottság állt föl, amely megvonta Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát. Lehet, hogy Madár meg is köszönheti hamarosan ezt a döntést a testületnek, ugyanis egy, a Borsnak nyilatkozó bennfentes azt állítja, hogy számos bűncselekmény történhetett a szövetségben, és mivel Erdei aláírása számos gyanús papíron rajta van, ezért aligha úszhatja meg a felelősségre vonást. Az elnök ma közleményt adott ki, amelyben közölte: nem futamodik meg és áll elébe a vizsgálatnak.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke egyre nagyobb bajban van. A Bors értesülése szerint a hétfő délelőtti elnökségi ülésen furcsa dolgokra derült fény.

„Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit”– mondta az elnöki testület tagjainak Erdei, aki közben akkorát csapott az asztalra, hogy minden lerepült róla – állította a bulvárlapnak nyilatkozó bennfentes.

“Zsolt akkor készült ki, amikor kiderült, hogy több elnökségi tag rendőrségi feljelentést akart tenni ellene – mondta a bennfentes. – Tudni kell, hogy az elnök egy négyfős szakértői csapatot bízott meg az ifjúsági világbajnokság megszervezésével. Ám ez a menedzsment túlzott költekezésbe kezdett.”

“A titokzatos négyes megbízási szerződéssel dolgozott, és állítólag ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtott be a rendezési költségek elszámolásáról” – tette hozzá a Bors forrása.

Az elnökség az anomáliák és a felhalmozott 348 millió forintos hiány miatt eljárást kezdeményezett, ami azt jelenti, hogy az ügyészség fogja megállapítani, történt-e bűncselekmény.

“Az elnökségi ülésen részt vett könyvvizsgáló szerint hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség bűntett gyanúja is fennáll – folytatta a bennfentes. – A vb-rendezés kapcsán nem volt közbeszerzés, és a költségek végül több száz millió forinttal rúgtak többre a tervezettnél.”

A bennfentes arról is beszélt, hogy rá kellett jönniük, túlbecsülték Erdei Zsoltot, aki nem való az elnöki pozícióba. “Nem gondoljuk, hogy szándékosan lopta volna meg a szövetséget, de sajnos nem volt megfelelően körültekintő, kihasználták a naivságát – jelentette ki.

“Viszont ő az elnök, minden az ő aláírásával történt, ha megállapítják a bűncselekményt, nem sok esély van rá, hogy megússza a felelősségre vonást. Az általa megbízott menedzser, Sz. János is érzi a vesztét, hiszen közölte az ülésen, csak az ügyvédjén keresztül hajlandó bármilyen kérdésre felelni. Természetes, hogy mindenki lopásról, csalásról beszél. Rengeteg számlát nem látunk, több millió forintnak nincs nyoma, de ami van, az is követhetetlen.”

Erdei: Nem futamodom meg

Erdei Zsolt még hétfőn a Borsnak ígéretet tett arra, hogy közleményben fog reagálni az ifivébé költségvetése körüli bonyodalmakkal kapcsolatos fejleményekre. Ez a közlemény ma reggel a Facebookon keresztül meg is érkezett, alább változtatás nélkül közlöm:

„Kedves Sporttársaim, Barátaim!

A tegnapi nap folyamán a MÖSZ által felállított vizsgáló bizottság döntése alapján (amelynek tagjai: dr. Orodán Sándor elnök, Balogh Sándor, dr. Kassai László, Pantl Péter, dr. Pálos Péter és dr. Rátkai Norbert), és az elnökség döntése után egy közleményt adtam ki arról, hogy a testület kezdeményezte a 2018-as ifi világbajnokság költségvetésével kapcsolatos hivatalos vizsgálat elindítását. Mint minden más szövetségben, itt is egy testület dönt, amit elnökként el kell fogadnom.

A döntés nem feltétlenül tükrözi az álláspontomat, de elfogadom, amennyiben a célja, hogy közösségünk jövőjét, eredményességét pozitívan befolyásolja, és céljaink megvalósulását szolgálja. A szövetség munkája nem egy ember érdeme vagy bukása. Ebben egy testület egyként képviselteti magát.

Ismerősök és barátok többen kérdezték tőlem, hogy miért csak ezt az időszakot vizsgáljuk, amikor a sportág megújítását teljesen az alapoknál kell kezdeni? További kérdés volt, hogy kinek az érdeke ez a vizsgálat? Úgy, ahogy eddig, ezután sem fogok vádakkal illetni senkit, mint ahogy tették ezt az elmúlt hetekben különféle érdekű személyek. A véleményekre ezután is kíváncsi vagyok, és mindenkit meghallgatok.

Akik ismernek, tudják, hogy soha semmilyen nehézségtől, bajtól vagy veszedelemtől nem futamodtam meg, most sem fogok. Nekem, ahogy sokatoknak, az ökölvívás tényleg az életem. Mindig számíthattok rám, ahogy én is számítok Rátok.”

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: blikk.hu/RAS-archív

Leave a Reply