Ronaldinho is támogatja a brazil elnökválasztás favoritját

Több labdarúgó is támogatásáról biztosította Jair Bolsonarót, aki megnyerte a brazil elnökválasztás első fordulóját vasárnap. Most pedig az a Ronaldinho is kiállt az ellentmondásos politikus mellett, akit tavaly már hírbe hoztak Bolsonaro pártjával, mint szenátusi képviselőjelölt.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Brazíliában 147 millió szavazót szólítottak az urnákhoz vasárnap, hogy megválasszák az ország új elnökét. Nagyon úgy tűnik, hogy Dél-Amerika legnagyobb államának lakói egyértelműen Jair Bolsonarót, a szélsőjobb jelöltjét akarják az államfői székben látni, aki az első fordulóban a voksok 46%-át szerezte meg, amivel magasan megelőzte a második helyen végzett Fernando Haddadot, a baloldali Dolgozók Pártja jelöltjét, aki ellenfele lesz az október 28-án esedékes második fordulóban.

Bolsonaro már az első forduló előtt magáénak tudhatta számos labdarúgó támogatását egy olyan országban, ahol a labdarúgás sokak számára egy második vallás. Rivaldo, Cafú, Felipe Melo és Lucas Moura is arra buzdították az embereket, hogy a szélsőjobboldali jelöltre adják szavazatukat. Rengeteg éles kritikát kaptak emiatt a közösségi oldalakon, aminek elsősorban az az oka, hogy Bolsonaro egy igen megosztó személyiség Brazíliában. Ellenzői közül többen is trópusi Hitlernek titulálják, amiért a kampányban meglebegtette annak lehetőségét, hogy katonai módszerekkel fog beavatkozni az ország belügyeibe, amennyiben a korrupció nem szűnik meg. Emellett az a vád is éri őt rendszeresen, hogy 
rasszista, homofób és nőgyülölő nézeteket vall, emellett pártolja a halálbüntetés visszaállítását és híve a teljes abortusz-tilalomnak is.

Most egy újabb, már visszavonult labdarúgó állt ki a 63 éves egykori katona mellett: Ronaldinho. Az a Ronaldinho, akiről tavaly decemberben én is megírtam, hogy helyi sajtóhírek szerint Bolsonaro pártjának jelöltje lesz az elnökválasztással egy időben zajló szenátusi voksoláson. Ez végül nem történt meg.

A 2005-ös aranylabdás hétfőn egy képet tett közzé közösségi oldalán, amelyen egy 17-es számú mezben látható. A 17-es számnak azért van jelentősége, mert Bolsonarora ezzel lehet szavazni az elektronikus voksoláson. “Egy jobb Brazília érdekében szeretnék békét, biztonságot és valakit, aki örömet ad nekünk. Én választottam azt, hogy Brazíliában éljek és egy mindenki számára jobb Brazíliát akarok” – írta a kép alá az egykori sztár.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: Szergej Szavoszgyanov/ITAR-TASZSZ/Panoramic