Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 28-án

VIDEÓKKAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Honvéd: Vadócz ment, Tischler jött

A labdarúgó NB I-ben második helyen álló Budapest Honvéd bejelentette, Vadócz Krisztián közös megegyezéssel felbontotta szerződését.

A kispesti közleményben az áll, Vadócz úgy döntött, szeretne még egy-két évet külföldön játszani. A Honvéd jelezte, a klub és a játékos is elégedett volt a 33 esztendős középpályás Kispesten eltöltött rövid időszakával.

A 42-szeres magyar válogatott játékos – aki korábban Franciaországban, Skóciában, Hollandiában, Spanyolországban, Dániában, Indiában, Svájcban, Ausztráliában és Hongkongban játszott – július elején, tizenhárom év után tért vissza a Honvédhoz. Vadócz ebben a szezonban a kispestiek összes tétmérkőzésén kezdő volt: az NB I-ben hat, az Európa-liga-selejtezőben négy meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett. Úgy hírlik, ismét a Távol-Kelet felé veheti az irányt.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy így már szóba került a Honvédnál Hidi Patrik szerződtetése, aki a nyáron bontott szerződést a spanyol másodosztályú Real Oviedóval, és a múlt héten már Kispesten tréningezett. Akkor a játékos menedzsere, Filipovics Vladan még arról beszélt, hogy nem került szóba Hidi visszaigazolása, csak edzéslehetőséget kért a klubtól, a posztján szereplő Vadócz távozásával azonban változott a helyzet, a sportnapilap szerint a Honvéd szeretné újra szerződtetni korábbi csapatkapitányát.

Amíg Hidi szerződtetése még kérdőjeles, egy transzfert már nyélbe ütött a kispesti klub: Tischler Patrik kölcsönbe érkezik a csapathoz Újpestről a teljes idényre.

A 27 éves támadó az előző szezonban 27 mérkőzésen négyszer volt eredményes az NB I-ben, míg a Magyar Kupában tíz találattal gólkirályi címet szerzett, nagyban hozzájárulva ezzel a lila-fehérek végső győzelméhez. Az MTK-ban nevelkedett labdarúgó a mostani idényben az Újpest mind az öt bajnoki meccsén pályára lépett, ám Novothny Soma mögött csak második számú csatárnak számított.

A két klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint a Honvéd erre az évadra vette kölcsön Tischlert, akinek a megállapodása 2019. június 30-ig szól a kispestieknél.

A Honvéd korábban a Liverpool volt csatárát, David N’Gogot is szerződtette a nyáron távozó Davide Lanzafame és Eppel Márton pótlására.

Egerszegi Tamás Pakson folytatja

Az NB II-ben szereplő Vasastól a Pakshoz igazolt Egerszegi Tamás, akit az angyalföldi klub átigazolási díj és két játékos fejében engedett el az NB I-es csapathoz.

Haraszti Zsolt, a Paks ügyvezető igazgatója a következőket mondta az új igazolásról a klub honlapján.

„Régóta meg akartuk szerezni  Egerszegi Tamást, most sikerült. Simon Ádámot meg kellett műteni, ezért mindenképp szükségünk volt egy minőségi középpályásra. Jó játékosnak tartom, meggyőződésem, hogy hamar beilleszkedik a csapatba és az erősségünk lesz.”

Egerszegi Tamás Újpesten lett NB I-es játékos, később volt a Diósgyőr és a Mezőkövesd labdarúgója, majd Lengyelországban (a Miedz Legnicánál) légióskodott, onnan igazolt a Vasashoz. Az NB I-ben 149 mérkőzésen 12 gólt szerzett.

Hajdú Ádám és Kelemen Dávid ugyanakkor a Vasasnál folytatja pályafutását, előbbi hároméves szerződést kötött, míg utóbbi vételi opcióval kölcsönbe kerül a budapesti klubhoz.

Hajdú szerepelt az MTK-ban, azt követően a Honvédban is, majd ugye a Paksban. Tagja volt az U19-es magyar válogatottnak. Az élvonalban eddig 76 meccsen lépett pályára. Kelemen játszott az MTK-ban, Pakson, Békéscsabán és Nyíregyházán is. A védő végigjárta a korosztályos válogatottakat, az U19-es és az U21-es csapatban összesen 21 mérkőzésen jutott szóhoz. Az NB I-ben eddig 56 találkozón játszott – olvasható a Vasas honlapján.

Szlovák válogatott középpályás igazolt Diósgyőrbe

A DVTK ötödik nyári igazolásaként a korábbi szlovák válogatott Martin Juhar érkezését jelentette be a klub honlapján. A 30 éves ballábas középpályás az elmúlt idényt a Zbrojovka Brno csapatában töltötte.

A kassai születésű Martin Juhar a helyi Lokomotívában nevelkedett, de az MFK-ban (az egykori VSS, ZTS, majd 1. FC Kosice jogutódja) lett profi labdarúgó. Fokozatosan épült be a csapatba, és 2009-ben már mindkét Európa-liga-selejtezőt végigjátszotta az AS Roma ellen. Alapembere volt a szlovák korosztályos válogatottaknak, 2013-ban bemutatkozott az A-válogatottban is.

Időközben Csehországba igazolt, és a Sparta Praha kulcsembereként is kilépett a nemzetközi porondra. Miután országot váltott, a lengyel élvonalbeli Termalica Nieciecza színeiben focizott másfél évig, végül egy rövid németországi kalandot követően tért vissza Csehországba, a Zbrojovka Brnóhoz.

Martin Juhar kedden részt vett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta szerződését, szerdán pedig csatlakozik új társaihoz.

„Örülök, hogy a DVTK labdarúgója lehetek! Csodálatos a Diósgyőri Stadion, még üresen is teljesen elvarázsolt – nyilatkozta Martin Juhar.  – Kassán születtem, de már hét éve nagyrészt Csehországban és Lengyelországban játszottam, ezért napi szinten nem vagyok képben a magyar labdarúgással kapcsolatban, viszont az utóbbi időben sok jót hallottam. Amikor tudomást szereztem a DVTK érdeklődéséről, természetesen az interneten is körbenéztem, és azt láttam, a szurkolók nem változtak a régi időkhöz képest, ugyanolyan lelkesek. A pálya mindkét szélén jól érzem magam, ám ha az edző úgy dönt, bal oldali védőként is megállom a helyem. Igyekszem minél jobb teljesítményt nyújtani és hozzátenni a DVTK jó szerepléséhez.”

„Régóta figyeltük Martin Juhar teljesítményét, és nem a döntés, hanem a megállapodás vett igénybe több időt – mondta el Tajti József sportigazgató. – Bal oldali védőként és középpályásként elsősorban azt várjuk tőle, hogy játssza be a pálya szélét, menjen föl-alá, és mutassa meg, milyen küzdő, mert eddig azt láttuk tőle, hogy igazi harcos típus. Emellett kiváló bal lábbal rendelkezik, jól rúgja a szabadrúgásokat, biztos vagyok benne, hogy megoldja a bal oldali gondjainkat.” 

Fiatal tehetségek kaptak profi szerződést a Hungária körúton

A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest profi szerződést kötött Nagy Barnabással és Kapronczai Gergellyel.

A 17 éves Nagy tavasszal már bemutatkozott a felnőttek között az NB II-ben, posztját tekintve balhátvéd. A szintén 17 esztendős Kapronczai támadó.

„Kapronczai már 17 évesen is a mezőny fölé nőtt, róla kijelenthető, hogy gyakorlatilag már a felnőtt foci előszobájában van. Évről évre dinamikusan fejlődik Agárdon, jó alany ehhez: fizikai adottságai jók, hiszen erős, jól fejel, ballábas,  komplex játékos, akit sok poszton lehet használni” – jellemezte a támadót Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója, majd kitért Nagy Barnabásra is.

„A magyar labdarúgás helyzetét elnézve látható, hogy mekkora érték lehet, ha valaki hiányposzton játszik. Ő ilyen, hiszen minden adottsága megvan ahhoz, hogy bal oldali védőként befusson. Agilis, gyors, jól bánik lábbal és fejjel is a labdával. Csak rajta múlik, mire viszi, mi ehhez minden segítséget megadunk neki.”

A Bundesligából érdeklődnek Sallai Roland iránt

Ciprusi információk szerint közel áll a megegyezéshez az APOEL és a német élvonalban szereplő Freiburg, amely 4.5 millió eurót fizetne Sallai Rolandért (a kiemelt képen) – számolt be a Nemzeti Sport Online.

A 21 éves magyar szélsőért állítólag már ajánlatot is tettek a németek, s bár az APOEL vezetői nem szívesen válnának meg Sallaitól, a Nemzeti Sport ciprusi kollégáktól kapott információi szerint ekkora összeget nem utasítanának vissza.

A magyar válogatott keretébe is meghívott játékos nem kívánt megszólalni, klubja, a ciprusi egyesület egyébként sem engedné, így egyelőre csak valószínűsíteni lehet, hogy az APOEL elfogadja az ajánlatot.

A Freiburg az első fordulóban 2–0-s vereséget szenvedett otthon a Frankfurttól, míg szombaton a Salai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim vendége lesz a Bundesligában.

Strootman Marseille-ben folytatja

Az Olympique Marseille 25 millió euróért megvásárolta a holland Kevin Strootmant a Romától.

A 28 éves középpályásért bizonyos feltételek teljesülése esetén további hárommilliót kell fizetnie a dél-franciaországi klubnak. A vételárat az olasz csapat tette közzé hivatalos közleményében.

A 40-szeres válogatott Strootman 2013-ban a PSV-től szerződött a Romához 17 millió euróért.

A Marseille a népszerű Fortnite-játék stílusában is bejelentette új focistáját:

Strootman kora este az alábbi videóval búcsúzott a Romától, amelyet elmondása szerint nehezen hagy el:

Guedes végleg a Valenciáé

A spanyol élvonalbeli bajnokságban (La Liga) szereplő Valencia a hivatalos honlapján bejelentette, hogy végleg megszerezte a Paris Saint-Germain korábbi támadóját, Goncalo Guedest.

A 21 éves labdarúgó már az előző idényben is a spanyol csapatnál szerepelt, eddig 33 La Liga-meccsen öt gól mellett 11 gólpasszig jutott.

A 14-szeres portugál válogatott Goncalo Guedesért a Valencia a hírek szerint 40 millió eurót fizetett a PSG-nek.

A Liverpool nem engedi a menni akaró Mignolet-t

Hiába távozna, az angol élvonalban (Premier League) szereplő Liverpool nem engedi el 30 éves kapusát, Simon Mignolet-t.

A klub a korábbi első számú kapus Loris Kariust kölcsönadta a Besiktasnak, de a belga hálóőr így is csak mellékszereplő lehet, hiszen a nyáron szerződtetett brazil Alisson helye megkérdőjelezhetetlen.

Ingyen osztogatja fölösleges játékosait a Crystal Palace

A Crystal Palace az első klub a Premier League történetében, amely ingyen adja kölcsön labdarúgóit alacsonyabb osztályú együtteseknek.

A The Times című brit lap cikke szerint a harmad- és negyedosztálynak számító League One-ban és Two-ban, valamint a nem profi ligákban szereplő együttesek a növekvő átigazolási díjak miatt egyre nehezebben tudnak kölcsönvenni olyan labdarúgókat, akik nem játszanak a saját élvonalbeli csapatukban.

Ezen a gyakorlaton szeretne változtatni a Palace, amelynél azt remélik, hogy tehetségeik, akik a legjobbak közé még nem férnek be, így könnyebben jutnak játéklehetőséghez, és jobban fejlődnek majd.

Az előzetes várakozások szerint az alsóbb osztályú bajnokságok átigazolási időszakának pénteki zárásáig mintegy 80 PL-labdarúgót adnak majd kölcsön ezekbe a ligákba – írta meg az MTI.

Martial Milánóban?

A Serie A-ban szereplő AC Milan Anthony Martiallal, a Manchester United labdarúgójával erősítené meg a keretét.

A 22 esztendős francia válogatott szélső körül az elmúlt hónapokban rengeteg a kérdés, Anthony Martial ugyanis nincs kibékülve a José Mourinhótól kapott kevés játéklehetőséggel, s távozna a „vörös ördögöktől”, ám az angol klub vezetősége nem hajlik Martial elengedésére.

A játékos közölte a Manchester Uniteddel, hogy nem hosszabbítja meg a 2019 nyarán lejáró szerződését – noha az egyesületnek opciós joga van rá, hogy egy esztendővel meghosszabbítsa a megállapodást, Martialt vélhetően ez sem tartja sokkal tovább a gárdánál.

A francia média úgy tudja, hogy a Milan kész a Chelsea-t és a Juventust is túllicitálni, s mindenképpen elcsábítaná a francia válogatott szélsőt. A piros-feketék állítólag már a nyáron érdeklődtek a manchesterieknél Martial kölcsönvételéről, ám akkor nemleges választ kaptak.

A Real Madrid Sterlinget akarja?

A Sky Sports arról adott hírt, hogy a Real Madrid érdeklődik Raheem Sterling, a Manchester City angol válogatott középpályása iránt, aki nemrég elutasította csapata szerződéshosszabbításra vonatkozó ajánlatát. Ha az átigazolás a nyáron nem is valósul meg, nem kizárt, hogy a focista télen átteszi székhelyét Spanyolországba.

Korábbi csatárát szerezheti vissza a Real Madrid

Bár igazi sztár igazolását továbbra sem tervezik a Real Madrid labdarúgócsapatánál, a blancóknál változatlanul tervben van legalább egy csatár megszerzése, aki alternatívát jelenthet a támadósorban Karim Benzema mellett. Spanyol sajtóhírek szerint most meg is találták a megfelelő embert, korábbi játékosukat, Mariano Díazt „lopják vissza” – írta a Nemzeti Sport Online.

Mariano Díaz 2011-ben került a Real Madridhoz, ahol a madridiak harmadik, majd második számú csapatában is megfordult, a felnőttek közt azonban nagyon ritkán jutott szóhoz, így 2017-ben a Lyonhoz igazolt.

A franciák akkor 8 millió eurót fizettek a spanyol támadóért, illetve a szerződésbe foglaltak két záradékot.

Az egyik, hogy ha a Lyon továbbadja a játékost, akkor az átigazolási díj 35 százaléka a Real Madridot illeti.

Illetve, hogy ha a klub talál vevőt Díazra, akkor az ajánlott átigazolási összeg 65 százalékáért a Real Madrid 48 órán belül visszavásárolhatja a játékost.

Az egybehangzó spanyol beszámolók szerint utóbbi teljesült most, a Lyon ugyanis a Sevillának akarta volna eladni a csatárt 40 millió euróért, ám a Real Madrid vezetősége közölte, élnek az opcióval, és visszavásárolnák korábbi játékosukat.

A királyiak így 26 millió euró körüli összegért szerezhetik vissza Díazt, és állítólag már a Sevillát is értesítették a döntésükről, így annak ellenére, hogy a csapat egyezségre jutott az átigazolásról a Lyonnal, nem tehet semmit.

„Öt évre szóló szerződésem van a Lyonnal, de Madridba visszatérni hihetetlen lenne, még akkor is, ha nyáron az akkori legjobb döntésnek éreztem elhagyni a klubot” – mondta a madridi távozásakor Díaz, akinek úgy tűnik, most újra teljesül az álma.

Kapust adott kölcsönbe a Real Madrid

A Real Madrid nyáron szerződtetett ukrán válogatott labdarúgója, Andrij Lunyin a jelenlegi szezont egy döntetlennel és egy vereséggel kezdő Leganés együttesénél tölti.

Eggyel tisztább a kép Julen Lopetegui, a Real Madrid vezetőedzője, valamint a „királyi gárda” drukkerei számára, már ami a kapuskérdést illeti.

Ahogyan arra számítani lehetett, nem maradt öt kapuvédő a Real Madrid első csapatának keretében. A blancók hétfő este bejelentették: kölcsönadják a nyáron 8.5 (egyes források szerint 13) millió euróért a Zorja Luhanszktól szerződtetett Andrij Lunyint. A 19 esztendős, kétszeres ukrán válogatott kapus – aki a szezon előtt hat évre írt alá Madridban –, a Leganésnél tölti a 2018–2019-es évadot.

A Real Madridnál még így is felesleg van a poszton, mivel a Chelsea-től megszerzett Thibaut Courtois, az első két bajnoki meccsen játszó Keylor Navas, az előző három idényben második számú kapuvédőnek számító Kiko Casilla, valamint a nyáron leköszönt edző fia, Luca Zidane is tagja Lopetegui bő keretének.

Spanyol források szerint az ifjú Zidane lehet a következő, akitől megválnak a „királyiak”.

Magához láncolná kapusát az Atlético Madrid

Az Atlético Madridnál abban bíznak, hogy hamarosan szerződést hosszabbítanak Jan Oblakkal, akinek megdupláznák százmillió eurós kivásárlási árát.

A 25 éves szlovén kapus 2014-ben érkezett a Benficától, és azóta a hírek szerint minden nyáron megkörnyékezi egy másik együttes, az idén a Chelsea-vel és a PSG-vel boronálták össze.

A La Ligában a legutóbbi három évben egyaránt a legkevesebb gólt engedő (Zamora-díjas) Oblak 165 tétmérkőzésen csupán 103 gólt kapott a spanyol gárda színeiben, eddig 94 alkalommal nullázott.

Paco Alcacer a Dortmundhoz kerül kölcsönbe

Megszületett az egyezség: Paco Alcacer, a Barcelona támadója a mostani idényt a Borussia Dortmundnál fogja kölcsönben tölteni. A német klub 2 millió eurót fizet a labdarúgóért, akinek teljes éves fizetését is állni fogja.

A sárga-fekete egyesületnek opciós joga lesz a spanyol játékos végleges megszerzésére, ehhez 23 millió eurót + 5 millió euró bónuszt kell majd kifizetni.

A felek a szerződésben azt is kikötötték, hogy amennyiben Alcacer egy másik csapathoz akar igazolni, akkor a Barcelonát elővásárlási jog illeti meg, s eladás esetén a vételár 5 százalékára is jogosult lesz.

CR7 fia is a Juventushoz igazolt

Jó üzletet csinált Cristiano Ronaldo szerződtetésével a Juventus labdarúgócsapata, ugyanis a portugál klasszis mellett még egy Cristiano Ronaldót szerzett meg a torinói gárda: a fiát.

A Football Italia beszámolója szerint Cristiano Ronaldo fia, Cristiano Ronaldo Jr. is edzésbe állt a Juventusban: a portugál fia a Juventus U9-es csapatát erősíti majd.

„Egy az egyben olyan, mint én, mikor fiatal voltam, elképesztően hajt, és utál veszíteni. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy olyan labdarúgó lesz belőle, mint belőlem” – mondta még korábban a fiáról Cristiano Ronaldo.

Törökországba szerződött a dallamos nevű dél-afrikai csatár

Siphiwe Tshabalala személyében dél-afrikai csatárt szerződtetett a török élvonal újonca, az Erzurumspor.

A 33 éves játékos hazáját, egészen pontosan a Kaizer Chiefs együttesét hagyja hátra az új lehetőségért, ahonnan 12 év játék után távozik.

Tshabalala leginkább a 2010-es hazai rendezésű világbajnokságról lehet ismerős nekünk, amelyen két gólt is szerzett. Ezek közül a Mexikó elleni nyitómérkőzésen szerzett találata igen emlékezetesre sikeredett:

Henry és Ranieri sem lesz a Bordeaux vezetőedzője

Miután tegnap gyakorlatilag eldőlt, hogy Thierry Henry nem lesz a Girondins Bordeaux vezetőedzője, ma szinte 100%-ban eldőlt az is, hogy a Nantes-tól a nyáron elküldött Claudio Ranieri sem megy a korábban szebb napokat látott klubhoz.

Egybehangzó francia sajtóinformációk szerint az olasz szakember túl nagy fizetési igénye miatt nem járul hozzá a szerződéskötéshez a klub leendő tulajdonosa, az amerikai GACP befektetői csoport. Úgy tudni, Ranieri havi 340 ezer eurót kért a vezetőségtől.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply