Az átigazolási piac legfontosabb történései az elmúlt napokban

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Ospina lehet a megoldás a Napoli kapusgondjaira

Az olasz élvonalbeli bajnokságban (Serie A) szereplő Napolinál folytatja a pályafutását David Ospina.

A jelentések szerint a 29 esztendős, 90-szeres kolumbiai válogatott kapus egy szezonra érkezett kölcsönbe a nápolyi együtteshez, amelynek az idény végén aztán opciós joga lesz Ospina végleges megvásárlására.

David Ospina azok után döntött a távozás mellett, hogy az Arsenal Petr Cech mellé szerződtette Bernd Lenót.

Argentin csatár érkezett az Atalantához

Az ugyancsak az olasz élvonalban szereplő Atalanta kölcsönvette Emiliano Rigonit a Zenittől.

A 25 éves, kétszeres argentin válogatott támadó a klub tájékoztatása szerint a 2018–2019-es idényre érkezett az Atalantához, amely az évad végén 16 millió euróért végleg megvásárolhatja a játékost a Zenittől.

Emiliano Rigoni az előző szezonban összesen 28 mérkőzésen lépett pályára, ezeken hatszor volt eredményes, emellett kiosztott öt gólpasszt is. Értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 7.5 millió euróra becsüli.

Az Atalanta egyébként tegnap este az újonc Frosinone 4:0-ás kiütésével kezdte a szezont.

Modric: az ügynököm kereste meg az Intert – sajtóhír

Mint korábban én is beszámoltam róla, Luka Modric, a Real Madrid világbajnoki ezüstérmes középpályása szívesen az Internazionaléhoz szerződött volna, az üzlet azonban nem jött össze, ráadásul a spanyol klub panaszt tett a FIFA-nál, mivel a milánóiak Florentino Pérez elnök engedélye nélkül kezdtek tárgyalni a labdarúgóval és ügynökével.

Don Balón értesülése szerint a horvát világbajnoki ezüstérmes középpályás tisztázta az olasz csapatot a FIFA-nál, mivel bevallása szerint saját maga kereste meg az Intert.

„Modric beismerte, hogy ő volt az, aki kapcsolatba lépett az Interrel, miután az olasz klub az, amelyről már gyermekkorában is álmodozott, és ahol jelenleg három honfitársa is játszik. Modric készen állt arra, hogy elhagyja a Real Madridot” – írta a lap. Az Internél ugyanakkor jelezték Modricnak, nem tudják kifizetni a kivásárlási árát a Real Madridnak.

A horvát középpályás tehát egyelőre egészen biztosan nem szerződik a milánóiakhoz, mivel az olasz átigazolási időszak pénteken 20 órakor lezárult.

Az UEFA-n keresztül szerezné meg Neymart a Real Madrid

A pénzügyi fair play megsértése miatt komoly büntetés várhat a Paris Saint-Germainre, ezt kihasználva csábítaná Madridba Neymart Florentino Pérez, a Real elnöke. A B- és a C-terv is megvan spanyol és brit források szerint.

Csupán két héttel az átigazolási időszak vége előtt továbbra sem látni, ki vehetné át a Juventushoz szerződött Cristiano Ronaldo helyét és szerepét a Real Madridnál. A katalán Sport szerint a királyi gárda elnöksége szándékosan kivár. Az UEFA továbbra is vizsgálja a PSG finanszírozását és a pénzügyi fair play betartását. Florentino Pérezék pedig azzal számolnak, ha büntetést kap a francia sztárcsapat, elcsábíthatják onnan Neymart – mindez cirka 300 millió eurós ajánlatot jelenthet.

Forrás: AFP

Ha az UEFA mégsem „segítene” a Real Madridnak, akkor B-terv gyanánt Mauro Icardi (Inter), Rodrigo (Valencia) és Timo Werner (RB Leipzig) lehet kiszemelt a támadó szekcióba. Az egykori Real-nevelés Rodrigót a Valencia be is árazta, a hírek szerint 80 millió euróért mehetne a Bernabéuba, csak épp Madridban 50 milliónál többet nem fizetnének érte.

Julen Lopetegui vezetőedző egy támadó mellett egy szélső hátvédet és egy középső bekket is igazolna még. Az egyik célpont a Chelsea balszélsője, Marcos Alonso, aki eddigi egyetlen válogatott behívóját épp a korábbi spanyol szövetségi kapitánytól kapta.

Francia jön a francia helyére Sevillába

A spanyol élvonalbeli Sevilla csapata a szezon végéig kölcsönvette Maxime Gonalons-t az AS Romától – jelentették be hivatalos közleményben a klubok.

A 29 éves középső középpályás tavaly nyáron szerződött az olasz fővárosba az Olympique Lyontól, de az elmúlt szezonban mindössze 12 bajnoki mérkőzésen jutott játéklehetőséghez, összesen pedig 23 tétmeccsen ölthette magára a Roma mezét.

Gonalons honfitársát, az AS Romához igazoló világbajnok Steven Nzonzit pótolhatja a Sevillánál.

Nőtt Busquets kivásárlási ára

A Marca és az El Mundo Deportivo arról számolt be, hogy az FC Barcelona módosított Sergio Busquets szerződésének néhány pontján. Bár az, hogy meddig érvényes, nem változott, ám a világ- és Európa-bajnok középpályás kivásárlási ára több mint a duplájára nőtt.

Sergio Busquetset 2021 nyaráig köti szerződés a Barcelonához, a katalán klubnak ráadásul lehetősége van arra, hogy miután lejárt, meghosszabbítsa a szerződést további két évvel.

A Barcelonával 485 meccsen pályára lépő játékos kivásárlási ára eddig 200 millió euró volt, az előző szezon vége óta azonban folytak a tárgyalások a szerződés néhány pontjának módosításáról, nemrégiben pedig sikerült megegyezni.

Busquets így a klub egyik legjobban kereső játékosa lett, a kivásárlási ára pedig 200 millió helyett 500 millió euróra rúg.

Balotelli marad Nizzában

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő OGC Nice hivatalos honlapján bejelentette, hogy további egy évvel meghosszabbította Mario Balotelli szerződését. Az olasz válogatottban 35 mérkőzésen 14 gólt szerző 28 éves támadó 2016 óta a francia csapat játékosa.

Balotelli eltiltás miatt a szezonban még nem lépett pályára bajnoki mérkőzésen, és ez meg is látszik a Nice teljesítményén: az eddigi két fordulóban csak egy gólt szerzett a csapat. Az olasz fenekölyök az elmúlt két idényben 66 tétmeccsen lépett pályára a Nice színeiben, ezeken 43 alkalommal volt eredményes.

Az elmúlt hetekben az Olympique Marseille mozgatott meg nagy erőket Balotelli megszerzése ügyében, ám az olasz csatár hétfő este a maradás mellett döntött.

A Man. Citytől érkezett játékos a Lyonhoz

Jason Denayer személyében belga válogatott középhátvédet igazolt az Olympique Lyon a Manchester Citytől.

A Lyon közleményében azt áll, 6.5+3.5 millió eurót fizet a Manchester Citynek a nyolcszoros válogatott labdarúgóért, aki négy évre szóló megállapodást kötött új klubjával.

A 23 esztendős Denayer sohasem lépett pályára tétmérkőzésen a City színeiben, kölcsönben viszont szerepelt a Celticben, a Galatasarayban és a Sunderlandben is. A belga válogatottal részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon, ám csupán a Wales ellen elvesztett negyeddöntőn kapott lehetőséget.

A Liverpoolból érkezik középpályás Dárdai csapatához

Az angol élvonalbeli Liverpool hivatalos honlapján jelentette be, hogy Marko Grujics új, hosszú távú szerződést kötött a klubbal, és kölcsönben egy szezonra a Herthához szerződött.

A nyolcszoros szerb válogatott középpályás 2016-ban került az angol klubhoz a Crvena zvezdától, de egyelőre nem sok lehetőséget kapott Jürgen Klopptól, összesen 14-szer léphetett pályára a Liverpool színeiben.

Korábban nevelőegyesületében, a Crvena zvezdában, tavaly pedig a Cardiff Cityben szerepelt kölcsönben, a walesi csapat idén is igényt tartott volna rá. Sőt, Grujicsot a Torino is megkörnyékezte nemrégiben, amely szintén kölcsönben szerette volna megszerezni a 22 éves játékost, illetve 10 millió eurós opciós jogot akart kiharcolni. Ezt azonban a Liverpool elutasította.

Grujics nemrégiben még reménykedhetett abban, hogy ebben a szezonban végre több lehetőséghez jut, de Naby Keita és Xherdan Shaqiri érkezése után a Dárdai Pál irányította Herthához került kölcsönbe. Előtte új szerződést írt alá a Liverpoolnál, ami jelzi, hogy számítanak a 190 cm magas focistára a jövőben.

A Liverpooltól érkező középső középpályás a Hertha negyedik nyári szerzeménye.

Nem mond le Gulácsi klubja az angol szélsőről

A német élvonalbeli RB Leipzig együttese új ajánlatot tett le az asztalra az Everton szélsője, Ademola Lookman megszerzése érdekében – számolt be a Sky Sports.

A lipcseiek júliusban 12 millió fontos ajánlattal kopogtattak, ám azt a Premier League-csapat elutasította – a Sky úgy tudja, hogy a német klub most alaposan feljavított változattal (22 millió font) jelentkezett.

A 20 éves, angol U-válogatott szélső az előző szezon második felében már kölcsönben szerepelt a lipcseieknél, 11 bajnoki mérkőzésen ötször volt eredményes és három gólpasszt is kiosztott.

„Akarjuk őt, és ő is vissza akar jönni hozzánk” – summázta a lényeget Ralf Rangnick, a Leipzig vezetőedzője.

Hosszabbított a Leverkusen jamaicai tehetsége

2023 nyaráig meghosszabbította a szerződését Leon Bailey, a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának 21 éves támadója – adta hírül a klub a hivatalos honlapján vasárnap.

A jamaicai játékos eredeti szerződése 2022 nyaráig szólt volna, ezt toldották meg további egy esztendővel. A szélső 2017 januárjában érkezett a belga Genk csapatától, és eddig 44 mérkőzésén 12 találatot szerzett, illetve 7 gólpasszt osztott ki a német klub színeiben.

Baileyért korábban érdeklődött az Arsenal, a Chelsea, a Manchester United és az AS Roma is. Utóbbi egyes sajtóhírek szerint 40 millió eurót ajánlott érte, azonban ezt a Bayer Leverkusen elutasította.

Leon Bailey értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 45 millió euróra becsüli.

Egyelőre nem inog Mourinho alatt a kispad

Előfordulhat, hogy José Mourinho nem a Manchester United menedzsereként fejezi be a 2018–2019-es szezont, ugyanis egyre erősödnek azok a pletykák, melyek szerint hamarosan leváltják a portugál trénert. Sőt, egyesek már azt is tudni vélik, hogy Mourinho utódja Zinédine Zidane lesz a Vörös Ördögök kispadján.

A legfrissebb hírek szerint viszont az MU vezetősége egyáltalán nem fontolgatja Mourinho leváltását, így nem valószínű, hogy Zidane – aki edzői állás nélkül van azóta, hogy az előző idény végén távozott a Real Madridtól – érkezne a közeljövőben.

„Miért tárgyalnánk Zidane-nal, ha nincs is semmilyen szabad állás?” – reagált a hírekre a BBC-nek egy MU-s forrás.

Az egyik nagy fogadóiroda szerint is arra van a legnagyobb esély, hogy Mourinho távozik elsőként a jelenlegi Premier League-menedzserek közül, sőt, a szurkolók már elkezdtek pénzt gyűjteni a leváltására – igaz, ez a projekt egyelőre nem túl sikeres.

Volt FTC-játékos a Fenerben?

Törökországi sajtóhírek szerint Cristian Ramírez, a Krasznodar labdarúgója hamarosan a török Fenerbahcéhoz igazol.

Nem új keletű a felvetés, a Fener ugyanis állítólag már hónapok óta élénken érdeklődik a védő iránt. A nemzetközi sportsajtó most egybehangzóan arról cikkez, hogy Cristian Ramírez már Isztambulban tartózkodik – amit egyébként a játékos az Instagram-oldalára feltöltött képekkel meg is erősített –, s hamarosan aláír a török sztárcsapathoz.

A 14-szeres ecuadori válogatott Ramírez 2015 januárjától két éven át erősítette a Ferencvárost, melynek színeiben 71-szer szerepelt, magyar bajnok és (kétszer is) kupagyőztes lett.

Egy másik volt ferencvárosi ügye már rendeződött

Lezárult Somália átigazolási mizériája: a korábban a Ferencvárosban focizó középpályás a francia élvonalbeli Toulouse-tól a szaúdi al-Sababhoz szerződött – jelentette be utóbbi klub hivatalos oldalán.

Az al-Sabab július közepén adott hírt róla, hogy megegyezett a francia csapattal Somália átigazolásáról, ám a közleményt utána törölte a szaúdi klub, és szerződtetett egy Somália posztján játszó brazil játékost. Sajtóhírek szerint felbontották a volt FTC-légióssal kötött előszerződést, így a játékos Budapesten várakozott, az ügye pedig a FIFA asztalára került.

A jelek szerint azonban hamar meg is oldódott: az al-Sabab bejelentette Somália érkezését. A klub a legutóbbi szezonban a 10. helyen végzett a 14 csapatos szaúdi élvonalban.

Wenger: Henry hazavágyik

Az Arsenaltól a nyáron 22 év után elköszönő Arsene Wenger elárulta, korábbi klasszis játékosa, Thierry Henry a francia első osztályú Girondins Bordeaux kispadjára vágyik – ahol ráadásul a vezetőséggel való összekülönbözés miatt felfüggesztették a jelenlegi vezetőedzőt, Gustavo Poyetet.

„Igen, ezt akarja. Intelligens, megvannak a képességei. A létfontosságú kérdés, amit mindig megkérdezünk magunktól, az az: készen állunk-e arra, hogy feláldozzuk az életünket a vezetőedzői hivatásért” – mondta Wenger a Corse Matinnek adott interjúban.

A felfüggesztett Poyet a hétvégén nem ülhetett le a kispadra, ezen a héten pedig ismét tárgyal a vezetőséggel – így várhatóan hamarosan kiderül, lesz-e a Bordeaux vezetőedzője Thierry Henry.

Távozik Thomas Doll a Ferencvárostól

Közös megegyezéssel a mai napon távozik posztjáról Thomas Doll (a kiemelt képen), az FTC labdarúgócsapatát irányító német vezetőedző – számolt be róla a fradi.hu. Az utódját már szerdán bejelenti a klub. 

Thomas Doll 2013 decemberében érkezett az FTC-hez, irányítása alatt a népligeti csapat sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy Ligakupa- és egy Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz-, két ezüst- és egy aranyérmet szerzett.

Az FTC-t az európai kupaporondon ugyanakkor elkerülték a sikerek Thomas Doll edzői időszakában: az Európa-liga selejtezőjében sorrendben a horvát HNK Rijeka (2014), a bosnyák Zeljeznicar (2015), a dán FC Midtjylland (2017) és az izraeli Maccabi Tel-Aviv (2018), a Bajnokok Ligája selejtezőjében az albán Partizani Tirana (2016) búcsúztatta a zöld-fehéreket.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a klub a korai Európa-liga-búcsú miatt kezdeményezte a közös megegyezéses szakítást. A német szakember stábjából Ralf Zumdick másodedző is távozik, az ugyancsak másodedző Máté Csaba viszont maradhat a klubnál.

Az NB I jelenlegi szezonjában négy győzelemmel és egy döntetlennel hiába vezeti a tabellát a Ferencváros, a szurkolóktól gyakran hangzott fel az „Auf wiedersehen!” kórus.

Doll a transfermarkt.de statisztikái szerint 190 tétmérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, amelyeken 113 győzelem, 44 döntetlen és 33 vereség volt a mérlege.

Doll 1707 napig volt a klub edzője – ilyen hosszan legutóbb Dalnoki Jenő töltötte be a posztot. A zöld-fehérek örökös bajnoka 1973 és 1978 között öt szezonon keresztül irányította a csapatot. Azóta csak Nyilasi Tibor vezette legalább három egymást követő idényen keresztül a Ferencvárost, ő 1990 és 1994 között volt az FTC edzője.

Doll edzői pályafutása leghosszabb ideig tartó állomása volt a zöld-fehér klubnál vállalt szerepe: korábban a Hamburg felnőttcsapatánál vezetőedzőként töltött két és fél éves időszaka volt a leghosszabb.

Az 52 éves német szakembert 2013. december 18-án nevezték ki posztjára, amivel az Újpestet 2013 októbere óta irányító Nebojsa Vignjevics után a második legrégebb óta hivatalban lévő vezetőedző volt a jelenleg az NB I-ben dolgozók közül.

Az új vezetőedzőt a klub szerdán délelőtt 10 órakor mutatja be sajtótájékoztató keretében. Úgy tudni, ismét külföldi szakember irányíthatja a csapatot, akivel már az Európa-ligából történt búcsút követően megkezdődtek az egyeztetések.

A csakfoci.hu délután úgy értesült, hogy Szerhij Rebrov, az ukrán Dinamo Kijev korábbi trénere lehet Doll utódja.

A portál ukrajnai forrásai szerint vele két alkalommal is egyeztettek már a lehetséges budapesti munkavállalásról. Nem jelenthető ki biztosan, hogy ő veszi át a zöld-fehérek felkészítését, de az biztos, hogy ő több egyszerű jelöltnél, nyugodtan nevezhetjük az egyik nagy esélyesnek a Ferencváros kispadjára. A kérdés már csak az, hogy mindenben sikerült-e vele megállapodni, hiszen a korábbi állomáshelyei alapján az anyagiak terén lehetnek igényei.

Legutóbb a szaúdi Al-Ahli vezetőedzője volt, amely a térség egyik legjobb klubja, rendkívüli anyagi lehetőségekkel. Rebrov előtte a Dinamo Kijev irányítója volt.

Vezetőedzőként az ukrán csapat volt az első klubja, amellyel játékosként kilencszer nyert bajnokságot, hétszer pedig Ukrán Kupát. Edzőként is sikeres volt a fővárosi együttessel: 2014 és ’17 között kétszer végzett az élen a bajnokságban és a kupában is, egyszer pedig az Ukrán Szuperkupát is elhódította.

A tavalyi idényben a szaúdi Al-Ahli együttesét vezette, amellyel 23-szor győzött, 9-szer döntetlent játszott, 4-szer pedig vereséget szenvedett. A csapattal ezüstérmes lett.

Korábban egyébként egy évig volt az ukrán válogatott másodedzője is, többek között Oleh Blohinnal dolgozott együtt.

Balogh Norbert Ciprusra távozhat

A ciprusi APOEL hétfőn délután a hivatalos Twitter-oldalán adott tájékoztatást Balogh Norbertről: a klub közleménye szerint megegyeztek a Palermóval a támadó egyéves kölcsönvételéről, így Balogh Ciprusra utazott, és ma esik át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

Mint ismert, korábban több olasz forrás is arról számolt be, hogy a Sallai Rolandot is foglalkoztató APOEL még napokkal ezelőtt hivatalos ajánlatot tett a 22 éves magyar csatárért, amit a Palermo azóta el is fogadott.

Balogh a szicíliai együttes vezetőedzőjétől, Bruno Tedinótól kért garanciát arra nézve, hogy állandó lehetőséget kap majd az új idényben, de mivel ezt a szakember nem tudja garantálni, így szinte biztosra vehető volt a válogatott labdarúgó ideiglenes távozása – az olasz klub ugyanis nem szeretne végleg lemondani róla.

Néhány napja Rino Foschi, a Palermo igazgatója annyit már elárult, hogy egy együttes valóban bejelentkezett Baloghért, s csak a játékoson múlik a váltás.

Az APOEL a Vidinél is kopogtat

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a ciprusi bajnok APOEL érdeklődik a Mol Vidi FC nyolcszoros szerb válogatott csatára, Sztefan Scsepovics iránt, aki ebben a szezonban egyelőre csak kiegészítő embernek számít Marko Nikolics vezetőedzőnél.

A sportnapilap ciprusi forrásai szerint az APOEL mindenképp erősíteni szeretne csatárposzton, és ennek érdekében már meg is kezdte az egyeztetéseket. Egyik kiszemeltje a Vidi csatára, Sztefan Scsepovics, aki télen szerződött Magyarországra.

Sztefan Scsepovics tavasszal 14 meccsen hat gólt szerzett az NB I-ben, viszont az új idényben testvére, a szintén csatár Marko kap több lehetőséget. Sztefan hat tétmeccsen mindössze 149 percet töltött a pályán a Vidiben ezen a nyáron és ciprusi források szerint ezt szóvá is tette az öltözőben, amivel épp az ellenkezőjét érte el annak, amit szeretett volna, a legutóbbi két találkozón, a Malmö elleni BL-selejtező-visszavágón és a Honvéd elleni bajnoki mérkőzésen már a keretbe sem került be.

Ez is növelheti annak az esélyét, hogy a nyolcszoros szerb válogatott csatár távozik a Viditől és az APOEL-hez igazol, amely a BL-től már elbúcsúzott a nyáron, viszont a héten bejutott az Európa-liga utolsó sejetezőkörébe, miután kiejtette az izraeli Hapoel Beer Sevát és a főtábláért a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató, kazah Asztanával mérkőzik meg.

A DAC-ból erősíthet a Vidi

Sajtóinformációk szerint nem kizárt, hogy a Mol Vidi FC szerződteti a dunaszerdahelyi DAC szlovák válogatott labdarúgóját, Lubomir Satkát.

A felvidéki sportolunk.sk a fociclub.hu-t idézve közölte az információt; utóbbi a székesfehérvári klubhoz közeli informátorára hivatkozva számolt be arról, hogy a közeljövőben öt játékos szerződtetését jelentheti be a Mol Vidi FC, és egyikük a DAC háromszoros szlovák válogatott középhátvédje, Lubomir Satka lehet.

A 22 éves hátvédet, aki alapembere csapatának, 2020 nyaráig köti szerződés a dunaszerdahelyiekhez, és több külföldi bajnokságból is megfigyelték – emlékeztet a Sportolunk.

Távozik egy játékos a Mezőkövesdtől

Az NB I-ben hetedik helyen álló Mezőkövesd bejelentette, Frano Mlinar közös megegyezéssel távozott a klubtól.

A 26 esztendős horvát középpályás szerződtetését éppen egy évvel ezelőtt, 2017. augusztus 21-én jelentette be a kövesdi együttes. A Dinamo Zagrebben nevelkedő labdarúgó az előző szezonban 21 NB I-es találkozón játszott, egyetlen gólját az Újpest ellen szerezte.

Rutinos MAGYAR játékost szerződtetett a Kisvárda

Az NB I utolsó helyén álló Kisvárda szerződtette a legutóbb Balmazújvárosban játszó Rácz Ferencet – tudtuk meg az újonc hivatalos honlapjának pénteki híréből.

Rácz Ferenc egy plusz egy évre szerződött Kisvárdára. Szombaton, a Puskás Akadémia ellen még nem volt ott a csapatban, ezen a héten egyik korábbi klubja, a Diósgyőr ellen mutatkozhat be – teszi hozzá a klubhonlap.

A 27 éves támadó Szombathelyen nevelkedett, szerepelt a Haladás, az Ajka, a Kozármisleny, az MTK, a Pécs, a Mezőkövesd, a Győr és a Balmazújváros csapatában. Hatvanhat NB I-es mérkőzésen hét gólt szerzett.

Mint közismert, az élvonalban abszolút újonc Kisvárda a nyáron külföldiekkel, főként ukránokkal és brazilokkal vásárolta tele a keretét, magyarok alig akadnak a csapatban. Ez eddig meg is látszik az együttes mérlegén, hiszen öt találkozón négy vereség mellett mindössze egy döntetlen és egy rúgott gól a felső-szabolcsiak mérlege.

A megye II-ben folytatja a korábbi NB I-es bajnok csatár

A Pest megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Déli csoportjában szereplő Alsónémedi SE együttesében folytatja pályafutását a magyar bajnok támadó, Urbán Gábor – számolt be róla a fociakobon.cafeblog.hu.

Urbán Gábor az NB II újoncától, a Monortól érkezett Alsónémedibe, a 33 esztendős csatár az előző évadban tizenöt NB III-as bajnoki mérkőzésen hat gólig jutott a monoriak színeiben.

Urbán korábban az MTK-ban, Pakson, Kecskeméten, Dunaújvárosban, Szigetszentmiklóson, Gyulán és Budafokon is focizott. Az MTK-val 2008-ban NB I-es bajnoki címet szerzett, ekkor 17 találatával oroszlánrészt vállalt a kék-fehérek aranyérméből.

Pályafutását rengeteg sérülés akadályozta, de így is eljutott 78 NB I-es mérkőzésig, ezeken 27 gólt szerzett.

Érdekesség, hogy új csapatában, az Alsónémediben egy korábbi NB I-es támadó, Faragó István lesz a csatártársa.

A megye I-ben folytatja egy korábbi NB I -es légiós

Távozott a labdarúgó NB III-ba feljutott Kecskeméti TE-től a nigériai Eugene Salami és a Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokságban szereplő Kiskőrösi LC együtteséhez igazolt.

A korábban itthon az NB I-ben a DVSC-ben és Kecskeméten is játszó, illetve a cseh élvonalbeli Teplicében szereplő Eugene Salami az utóbbi két szezonban ismét a Kecskemétben rúgta a bőrt, amelynek színeiben 59 tétmeccsen 69 gólt szerzett.

A Kecskeméti TE azonban a nyáron feljutott a Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokságból az NB III-ba, a szabályok értelmében pedig Salami – magyar állampolgárság hiányában – nem játszhat a harmadosztályban, így távozott a klubtól.

A kecskemétiek honlapja rámutatott, hogy a 29 éves nigériai támadó nem volt egyszerű helyzetben, hiszen az NB I és a megyei bajnokság mellett így csak egy külföldi szerződés jöhetett volna szóba számára, hiszen az NB II-ben az NB III-hoz hasonlóan szigorú megkötések vonatkoznak a nem magyar állampolgárokra, az állampolgársági vizsgáig vezető út pedig esetében még hónapokba telhet.

Eugene Salami végül csapattársa, Hajnal Gábor közvetítésével a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi LC-hez került, hiszen a megye I-es bajnokságban 2016-os érkezése óta megfelelt a „futballmagyar” követelményeknek, melyek kevésbé szigorúak, mint a magasabb osztályokban.

Salami már be is mutatkozott új csapatának színeiben, egy bajnoki- és két Magyar Kupa-meccsen szerepelt, gólt nem szerzett.

Visszavonul Drazsen Okuka

Drazsen Okuka egy éve klub nélkül volt, 179 magyar élvonalbeli mérkőzéssel a háta mögött, 32 esztendősen döntött a visszavonulás mellett. 

„Itt a játék vége!” – írta ki közösségi oldalára a svéd és szerb útlevéllel is rendelkező játékos, aki Szerbiában, az FK Csukaricski együttesében lett profi labdarúgó, majd 2010-ben igazolt Magyarországra, az akkor még NB I-es Kaposvári Rákóczihoz. Négy idény után a Diósgyőr játékosa lett, ahol a bolgár Liteksz Lovecs elleni Európa-liga-selejtezőn gólpasszt is jegyzett. 2016-ban az MTK-hoz került, ahol sérülések miatt csak elvétve jutott játéklehetőséghez, ráadásul a klub az idény végén kiesett az élvonalból. Okuka azóta is szabadügynök volt.

„Voltak jó és kevésbé jó időszakok, de az élet ilyen, nem lehet minden tökéletes. Az elmúlt években több sérülésem is volt, és be kellett látnom, már nem tudok olyan szinten játszani, mint korábban, ezért döntöttem a búcsú mellett” – tette hozzá Okuka, aki tervei szerint nem szakad el a labdarúgástól, hanem edzőként folytatja.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: hvg.hu

Leave a Reply