Az átigazolási időszak legfontosabb történései augusztus 17-én

VIDEÓVAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Egykori kiváló brazil játékos lehet Lang Ádám csapattársa

Egybehangzó erdélyi sajtóértesülések szerint a Lang Ádámot is a soraiban tudó Kolozsvár a napokban bejelenti a brazil Júlio Baptista (a kiemelt képen) szerződtetését.

A 36 esztendős, 47-szeres brazil válogatott játékos a következő napokban utazik orvosi vizsgálatra a klubhoz, majd aláírja szerződését.

A korábban az Arsenalban és a Real Madridban is játszó támadó 2016-ban az észak-amerikai bajnokságban (MLS) szereplő Orlando City labdarúgója volt, az év végén lejárt a szerződése, amelyet nem hosszabbítottak meg – azóta Baptista szabadon igazolható.

Nem a „Fenevad” becenévre hallgató játékos a kolozsváriak első nagynevű kiszemeltje a nyáron, a klub közel állt ahhoz, hogy szerződtesse Michael Essient, erre azonban végül nem került sor.

Ma eldőlhet Balotelli sorsa

Pénteken végre megoldódhat Mario Balotelli átigazolási ügye, a Nice-től távozni akaró olasz válogatott csatárt hetekkel ezelőtt összeboronálták az Olympique Marseille-jel, amely pénteken utolsó rohamra indul. De a dél-francia csapatnak van B-terve is – állítja több francia forrás.

Sky Sport Italia úgy tudja, az Olympique Marseille képviselői pénteken leülnek egy végső tárgyalásra a Nice vezetőivel, hogy végre megállapodjanak Balotelliről. Az olasz csatár két év alatt 66 tétmérkőzésen 43 gólt szerzett és három gólpasszt adott a nizzaiak színeiben, azonban a nyáron jelezte, szeretne távozni.

A problémát az jelenti, hogy még egy évig érvényes szerződés köti jelenlegi klubjához, amely így teljes joggal háborodott fel azon, hogy Balotelli nem jelent meg az első edzésen, ugyanakkor július elején engedély nélkül orvosi vizsgálaton vett részt Marseille-ben.

Miután a Nice elutasította a vetélytárs ajánlatát, Balotelli bojkottálta az edzéseket, és csupán június végén kapcsolódott be a közös munkába.

Miután a tárgyalások megrekedtek, Rudi Garcia edző Valencia felé fordult, és tárgyalásokat kezdett Simone Zazával, ugyanakkor jelezte, továbbra is Balotellit tartaná az első számú választásnak.

Estére kiderült, hogy Zaza biztosan nem lesz az OM focistája, ugyanisa Valencia egy évre kölcsönbe adta őt az olasz Torinónak 2 millió euró ellenében. A klubnak opciós joga van a játékosra. Amennyiben végleg megveszik Zazát, akkor további 10 millió eurót kell kifizetniük érte. 

Kirúghatják a Bordeaux fenyegetőző edzőjét, Henry lehet az utódja

Hét hónap után lehet, távoznia kell a Girondins Bordeaux kispadjáról Gustavo Poyet uruguayi edzőnek, aki egyik játékosa eladása miatt kritizálta a klub vezetését. A francia lapok a menesztéséről írnak, de állítólag a játékosok nem fogadták el ezt a döntést, így a klub egyelőre csak egy hétre felfüggesztette a munkavégzés alól.

A Bordeaux az idegenbeli 3–1-es győzelem után csütörtökön fogadta az ukrán Mariupol csapatát az Európa Ligában, de Poyet a mérkőzés előtt néhány órával értesült arról, hogy egyik csatárára nem számíthat, a klub ugyanis megkérdezése nélkül eladta Gaëtan Laborde-ot a Montpellier-nek.

A 24 éves támadó egy héttel ezelőtt kétszer is betalált az Európa-liga-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén.

„Ez életem legrosszabb napja itt Bordeaux-ban. Szégyen, amit a vezetők tettek, úgy gondolom, itt kell megállnunk! Kértem, hogy addig ne adjunk el senkit, amíg nem veszünk új játékost, de nem hallgattak rám. Ezek után nem tudom, vágyom-e a folytatásra itt” – nyilatkozta az uruguayi szakember a 2–1-es győzelemmel zárult visszavágót követő sajtótájékoztatón.

A klub nem hagyta szó nélkül az esetleges távozásról szóló fenyegetőzést, Stéphane Martin elnök péntek reggel berendelte és elsődleges hírek szerint menesztette a szakembert. Néhány órával később azonban változott a hír: állítólag a játékosok nehezményezték a döntést, így Poyet egyelőre csak egyhetes eltiltást kapott.

A vasárnapi, Toulouse elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen ideiglenesen Éric Bédouet ül majd a kispadon, Poyet és Martin pedig a jövő héten ismét tárgyalóasztalhoz ül majd.

Természetesen a francia sajtóban azonnal megindultak a találgatások Poyet esetleges utódjáról. Több lap is Thierry Henryt, a belga válogatott másodedzőjét tartja a legesélyesebbnek a Bordeaux szakmai munkájának vezetésére. Ugyanakkor azt is tudni vélik, hogy több szakember is látókörben van, így pl. Jürgen Klinsmann és Michael Laudrup is, de fölmerült az előző vezetőedző, Jocelyn Gourvennec visszahívása is, aki az előző szezon közben távozott a Girondins-től. A L’Équipe szerint Rémi Garde és Laurent Blanc neve is szóba került a vezetőségben, de őket kihúzták a listáról.

300 millió euró Neymarért?

Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke eldöntötte, hogy egy 300 millió eurós ajánlatot tesz le a Paris Saint-Germain asztalára Neymar megszerzésének érdekében – írta a Sport című spanyol napilap.

A döntést a Real Madridnak a városi rivális Atléticótól az Európai Szuperkupán elszenvedett veresége motiválta, ahol 4:2-re kapott ki a Cristiano Ronaldót elvesztő királyi egyesület.

A nyáron már sokadjára merül föl annak lehetősége, hogy Neymar a Real Madridhoz kerülhet, azonban Nasszer Al-Helaifi, a PSG elnöke júniusban azt mondta, 2000%-ban biztos benne, hogy a brazil csatár náluk folytatja.

Gervinho Pármában folytatja

Az elefántcsontparti csatár, a korábban az AS Romát is erősítő Gervinho az olasz élvonalban újonc Parma együttesében folytatja pályafutását – jelentette be a klub hivatalos honlapján.

A 31 éves labdarúgó 2016 óta a kínai Hebei Fortune csapatában szerepelt. Gervinho három évre írt alá és a 27-es mezt fogja viselni.

Marchisio távozik a Juventustól

Kissé váratlamnul bejelentette távozását az olasz bajnoki címvédő Juventus csapatától Claudio Marchisio. A 32 éves olasz válogatott középpályás váltani szeretne, ezért szerződést bontott a torinói zebrákkal.

Arról, hogy a szabadon igazolhatóvá vált labdarúgó hol folytathatja karrierjét, még nincs hír, de a Monaco korábban érdeklődött iránta.

Az Arsenal szeretné megtartani Ramsey-t

A Mirror című brit lap szerint az Arsenal vezetői bíznak abban, hogy Aaron Ramsey a csapatnál folytatja pályafutását.

A walesi játékosnak jövő nyáron fog lejárni mostani szerződése, s számos európai topklub (Manchester United, Chelsea, Barcelona, Lazio) érdeklődik iránta, de hallani kínai csapatok ajánlatairól is.

Ramsey állítólag magasabb fizetést szeretne, ez az egyetlen akadálya kontraktusa meghosszabbításának.

Gonalons lehet N’Zonzi utódja?

A Mundo Deportivo című spanyol újság szerint a Sevilla attól a Romától szerezhet új játékost, amelyhez a héten távozott tőle Steven N’Zonzi.

A hírek szerint az andalúz klub kölcsönbe szerezné meg a francia játékost, aki kevés játéklehetőséget kapott eddig Rómában.

Bacca marad a Villarrealban

Carlos Bacca az elmúlt idényt kölcsönben töltötte a Villarreal együttesében, amelynek vezetői azok után, hogy 15 gólt szerzett a spanyol bajnokságban, érthetően szerették volna végleg megszerezni a kolumbiait.

Ez most bekövetkezett, a Milan ugyanis elengedte a labdarúgót cserébe Samu Castillejóért, aki a lombard klubnál folytatja pályafutását.

Darmian visszatérne Olaszországba

Egybehangzó olasz lapértesülések szerint Matteo Darmian, a Manchester United védője az Internél köthet ki a ma éjfélkor záruló olasz átigazolási időszak utolsó óráiban. A középhátvéd szeretne eljönni a Vörös Ördögöktől, de jó kérdés, hogy az este folyamán nyélbe tud-e ütni egy üzletet bármely olasz klubbal is…

Saponara a Sampdoriában folytatja

Riccardo Saponara, a Fiorentina támadó középpályása a Sampdoria együttesében folytatja karrierjét – értesült a Sky Italia.

A játékos egy évre kölcsönbe kerül a genovai klubhoz, amelynek opciós joga van végleges megszerzésére. Saponara ára 9 millió euró.

Tonelli is a Sampdoriában folytatja

Riccardo Saponara mellett a Napoli korábbi olasz U-válogatott védőjét, Lorenzo Tonellit is megszerezte kölcsönbe a genovai kék-fehér klub. A 28 éves focista ugyancsak egy évre kerül kölcsönbe és a Sampnak opciós joga lesz végleges leigazolására.

Torinóból igazolt a Serie A újonca

Az Empoli Twitter-oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Torinótól a 26 éves védekező középpályást, Afriyieh Acquah-t. A focista 1+1 évre írt alá, s 1 millió euró volt a kivásárlási ára.

Olimpiai bronzérmes nigériai az Udinesében

William Troost-Ekong személyében egy 24 éves, olimpiai bronzérmes nigériai védő igazolt az Udinese együtteséhez az olasz élvonalba. A játékos részt vett a Szuper Sasokkal a nyár eleji világbajnokságon, valamint a 2016-os riói olimpián, ahol bronzérmet szerzett. Az előző idényt a török Bursaspornál töltötte.

U20-as angol válogatott focista érkezett a Juventushoz

Stephy Mavididi személyében angol utánpótlás-válogatott játékos szerződött a Juventushoz az Arsenaltól. A 20 éves labdarúgó szerződése lejártával távozott Olaszországba. Az előző idényben az angol harmadosztályú Charltonnál szerepelt kölcsönben, ahol ahol 12 mérkőzésen 2 gólt szerzett.

Paulo Bento lett a dél-koreai szövetségi kapitány

A portugál Paulo Bentót nevezték ki pénteken a dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A 49 éves szakember Sin Te Jongot váltja a kispadon, akinek a nemzeti szövetség nem kínált új szerződést, miután a válogatott nem jutott tovább a csoportjából az oroszországi világbajnokságon. Bento megbízatása a 2022-es katari vb végéig szól.

A korábbi kiváló játékos a lisszaboni Sportingnál kezdte edzői karrierjét, majd 2010-től 2014 nyaráig a portugál válogatottat irányította, amellyel a 2012-es Európa-bajnokságon az elődöntőig jutott. Ezután rövid ideig Brazíliában, majd Görögországban dolgozott, legutóbb pedig a kínai Csungcsing Lifan edzője volt.

Magyar kapitánya lehet az amerikai válogatottnak?

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Portland Timbers korábbi vezetőedzője, Caleb Porter kijelentette: szerinte a Sallói Dánielt foglalkoztató Sporting Kansas City magyar származású trénere, Vermes Péter megérdemelné, hogy az Egyesült Államok válogatottjának következő szövetségi kapitánya legyen.

„Ha amerikai szakembert szeretnénk leültetni a kispadra, akkor szerintem Peter Vermes a legmegfelelőbb választás – jelentette ki az ESPN-nek Porter, akinek tavaly november óta nincs csapata. – Ez a fickó megérdemelné, hogy megkapja az irányítást.″

Vermes – aki már az Egyesült Államokban született – 2009 óta a Sporting Kansas City csapatának vezetőedzője, ezzel rekorder az MLS jelenlegi trénerei között, ráadásul nemrég 2023-ig hosszabbított.

Az 51 éves, 66-szoros amerikai válogatott szakember 2012-ben kupát, 2013-ban bajnoki címet nyert a Kansasszel.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply