Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 13-án

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Kezdésnek két hétvégi hír…

Luka Modric csütörtökön a világbajnokságot követő hosszabb szabadsága után ismét edzésbe állt a Real Madridnál. Noha ennek önmagában nem sok hírértéke lenne, csakhogy az elmúlt napok pletykái alapján az Internazionale szerette volna megszerezni a 32 éves horvát középpályást, és egybehangzó lapértesülések szerint ő is hajlott a távozásra – számolt be a Nemzeti Sport Online.

Márpedig Cristiano Ronaldo és Zinédine Zidane edző távozása után jelentős érvágás lett volna a királyiaknak, ha a fedezet is veszi a kalapját, éppen ezért nem is voltak hajlandóak engedni a 750 millió eurós kivásárlási árából. Ám sejteni lehetett, hogy ez önmagában kevés lesz. A milánóiak négy évre szerződtették volna, és szezononként 10 millió eurós fizetéssel csábították – ez túl a harminc éven még akkor sem rossz ajánlat, ha a négy idényből az utolsó egy-kettőt a szintén a Szuning Holdings érdekeltségébe tartozó kínai Csiangszu Szuningnál töltött volna.

Pénteken aztán az ügynökei tárgyalóasztalhoz ültek Florentino Pérez klubelnökkel, és a lapok szerint eldőlt, hogy a vb-ezüstérmes labdarúgó marad a madridiaknál. A Marca információja szerint a jelenlegi 6.5 millió eurós éves fizetését körülbelül 10 millióra növelik, ezzel ugyanannyit keres majd, mint Sergio Ramos. Ennél többet, mintegy 11 milliót csak Gareth Bale kap a csapatban, vagyis Luka Modric immár anyagilag is a csapat egyik leginkább megbecsült tagja lehet.

A másik hétvégi információ pedig az, hogy spanyol sajtóértesülések szerint a Bayern München le szeretné igazolni Ivan Rakiticet, aki Paul Pogba esetleges érkezése miatt hagyhatja el az FC Barcelonát.

A Bayern München és a Barcelona a nyáron már lebonyolított egy üzletet, amikor is a bajorok eladták Arturo Vidal játékjogát a katalánoknak. A Mundo Deportivo szerint viszont a Bayern legújabb kiszemeltje éppen a friss Spanyol Szuperkupa-győztes egyik játékosa.

Ivan Rakiticért korábban már a PSG és a Monaco is bejelentkezett. Egyébként a Barcelonánál talán igencsak van ok elgondolni Rakitic eladásán, ugyanis állítólag azon dolgoznak, hogy leigazolják Paul Pogbát a Manchester Unitedtől – ehhez pedig akár a horvát középpályás eladásával „kereshetik meg a forrást”.

Bakayoko a Milanhoz szerződik

Hétfőn megérkezett orvosi vizsgálatra a Milan főhadiszállására Tiemoué Bakayoko, a Chelsea labdarúgója – adta hírül a Nemzeti Sport Online.

Amennyiben a vizsgálatok során mindent rendben találnak, a 23 esztendős francia középpályás 5 millió euróért a 2018–2019-es idény végéig kerül kölcsönbe a Milanhoz, amely aztán 35.56 millió euróért végleg megvásárolhatja.

Bakayoko az előző nyáron szerződött a Chelsea-hez a Monacótól, első angliai évében 25 Premier League-meccsen volt kezdő, ám az új menedzser, Maurizio Sarri a hírek szerint nem számít rá.

A Milan továbbra sem tett le ördögi tervéről

Az olasz médiában továbbra is rengeteget cikkeznek a Milan azon próbálkozásán, hogy a klub megszerezze Szergej Milinkovics-Szavicsot (a kiemelt képen) a Lazio labdarúgócsapatától.

Leonardo, a Milan új sportigazgatója nagy „rajongója” a szerb középpályásnak, s úgy tűnik, a fejébe vette, hogy szinte bármi áron a piros-feketékhez csábítja Milinkovics-Szavicsot.

Leonardo első kísérletre állítólag azzal próbálkozott, hogy tető alá hozza a Lazióval a megállapodást, melynek értelmében a piros-feketék 40 millió euróért egy szezonra kölcsönvennék a szerbet vételi opcióval, amelyet ha érvényesítenek, akkor a 2018–2019-es szezon végén további 80 millió euróért végleg megvásárolhatják Milinkovics-Szavicsot.

Claudio Lotito, a római klub elnöke azonban a hírek szerint elutasította ezt az ajánlatot, hétfő reggel viszont az olasz média egy újabb megkeresésről számolt be – a Milan a jelenlegi idényre ugyanúgy 40 millióért venné kölcsön a szerb játékost, akit 2019 nyarán 55 millió euróért végleg megvásárolhat, emellett a milánói együttes további két játékost is felkínált a Laziónak, azt azonban nem tudni, hogy mely két labdarúgóról lehet szó.

A 23 éves Milinkovics-Szavics értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 90 millió euróra becsüli, Milinkovics-Szavics az előző idényben 48 mérkőzésen 12 találatig és 9 gólpasszig jutott összesen.

André Silva kölcsönbe megy a Sevillához

Megegyezett az AC Milan és a Sevilla André Silva kölcsönszerződéséről, ráadásul a spanyol klub elővásárlási jogot is kapott.

Gonzalo Higuaín érkezésével nehéz helyzetbe került André Silva a Milannál, ráadásul a portugálnál Patrick Cutronénak is több bizalmat szavaznak mostanság a támadók közül, így a Milan vezetősége úgy döntött, hogy kölcsönbe adja Silvát az előttünk álló idényre.

Silva 2017 nyarán érkezett a Portótól nem kevesebb mint 38 millió euróért, ám nem sikerült jelentősebben megvetnie a lábát a San Siróban.

A Sevillával kötött kölcsönszerződésében elővásárlási jogot kapott a spanyol klub, vagyis amennyiben az idény végén szeretné leigazolni Silvát, könnyebben megteheti azt.

Az olasz élvonal egyik újoncához megy a Milan egyik védője

Az Empoliban folytatja pályafutását Luca Antonelli, az AC Milan balhátvédje. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyit fizetett az Empoli Antonelli játékjogáért, de a 31 éves játékos három évre kötelezte el magát új klubjához.

Antonelli 2006 és 2008 között a Milan kötelékébe tartozott, majd kölcsönbe a Barihoz került, utána a Parma és a Genoa játékosa is volt, mielőtt 2015-ben visszatért Milanóba.

Az Empolihoz való igazolása már egy ideje téma volt, és a mai nap folyamán Instagram-oldalán bejelentette, hogy elhagyja a Milant, valamint köszönetet mondott a klubnak az eddigiekért.

Nem sokkal később az Empoli Twitter-oldalán erősítette meg, hogy Antonelli náluk folytatja pályafutását.

Samuel Eto’o Franciaországban folytathatja

Három év után távozott Törökországból Samuel Eto’o, aki az Antalyaspor után az előző fél évet a Konyasporban töltötte. A 37 éves, olimpiai bajnok, kétszeres Afrikai Nemzetek Kupája-, illetve háromszoros Bajnokok Ligája-győztes csatár a hírek szerint Franciaországban szeretné befejezné pályafutását.

Samuel Eto’o a Camfoot.com oldalnak adott interjúban elárulta, hogy tárgyalt francia klubokkal, de a portálnak sem a PSG, sem a Nice érdeklődését nem erősítette meg.

„Még mindig keresgélünk, és hamarosan meghozzuk a döntést az ügynökömmel együtt. Még két szezont tervezek, aztán jöhet egy új élet” – tette hozzá. 

A 118-szoros válogatott csatár több mint két évtizeden át tartó karrierje ellenére motiváltnak érzi magát, és ugyan a fizikai ereje már nem a régi, ellenfelei még mindig keményen bánnak vele.

„Tudom, hogyan kell gólt szerezni, hiszen ezt tettem egész életemben. És ezt folytatni is fogom. A védők számára sokkal komolyabb feladatot jelentek, mert bár nem vagyok olyan gyors, mint húszévesen, de még mindig van sebességem, a többi hiányosságot pedig tudom pótolni sok tapasztalattal.” 

Portugál edzője lesz Nagy Dominiknak

Ricardo Sá Pinto lett a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Legia Warszawa vezetőedzője – adta hírül a Nemzeti Sport Online a helyi sajtóra hivatkozva.

A 45 esztendős szakember aktív pályafutása alatt összesen 45-ször lépett pályára a portugál válogatottban, klubszinten megfordult többek között a Sporting CP-nél és a Real Sociedadnál, míg edzőként legutóbb a belga Standard Liege-nél tevékenykedett.

Sá Pinto szerződtetését hétfőn a hivatalos honlapján jelentette be a Legia Warszawa, amely néhány napja menesztette Dean Klafuricot. A tréner három évre kötelezte el magát a lengyel bajnokhoz.

Klafuric még áprilisban vette át a Legia irányítását, és vezetésével sikerült is megszerezni a bajnoki címet. De hiába a jó mérleg, az, hogy az együttes a 2018–2019-es Bajnokok Ligájából kiesett a nagyszombati Spartak ellen, a horvát szakember állásába került.

A megye I-be került Balajcza Szabolcs

A Somogy megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hetes Vikár SC együttesében folytatja pályafutását a korábbi újpesti kapus, Balajcza Szabolcs.

A 39 éves kapus az NB I-ben a Kaposvári Rákócziban mutatkozott be, de pályafutása nagy részét Újpesten töltötte, 11 éven át védett a lila-fehéreknél.

Balajcza Szabolcs tavaly nyáron távozott Újpestről és az NB II-es Siófokhoz szerződött, a 2017–2018-as idényben 36 másodosztályú bajnoki meccsen védte a Balaton-partiak kapuját. A klub azonban a szezon befejezése után közös megegyezéssel szerződést bontott Balajczával.

A rutinos játékos a közelmúltban csapatot talált magának, a Somogy megyei I. osztályú bajnokságban szereplő Hetes Vikár SC-ben folytatja karrierjét. Balajcza már be is mutatkozott új klubjában, a Kadarkút elleni, 2–0-ra megnyert Magyar Kupa-selejtezőn védett.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply