Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 10-én

VIDEÓVAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

HAZAI HÍREK
N’Gog aláírt a Honvédhoz

A Liverpool FC korábbi csatára, David N’Gog (a kiemelt képen) a Budapest Honvéd labdarúgócsapatában folytatja pályafutását – adta hírül a kispesti klub hivatalos honlapja.

Mint arról tegnap beszámoltam, a 29 éves támadó szerdán érkezett meg Budapestre, s nem sokkal később részt vett a Honvéd edzésén. A kispestiek péntek délelőtt a hivatalos honlapjukon bejelentették a kameruni felmenőkkel rendelkező, korábban a francia U-válogatottakban is szereplő labdarúgó szerződtetését.

N’Gog a PSG-ben lett profi labdarúgó, majd három évet töltött el a Liverpool felnőttcsapatában, amelyben összesen 94 tétmérkőzésen lépett pályára és 19-szer volt eredményes. A Poolnál a tartalékok között együtt játszott a jelenleg az RB Leipzigben védő Gulácsi Péterrel, valamint a Budapest Honvédban focizó Pölöskei Zsolttal is. Később szerepelt a Bolton Wanderersnél – amelynél Bogdán Ádám csapattársa volt –, valamint a Swansea Citynél és a Reimsnél is. A Premier League-ben összesen 99 meccsen lépett pályára. A közelmúltban a görög és a skót élvonalban szerepelt, az előző három idényben 44 tétmeccsen 7 gólt szerzett.

N’Gog 2009 őszén a Bajnokok Ligája csoportkörében győztes gólt szerzett a DVSC ellen a Puskás Ferenc Stadionban a Liverpool színeiben.

A labdarúgó ma már nyilatkozott is Magyarországra szerződéséről a klub honlapjának.

Az utolsók közt hagyta el a pályát a Budapest Honvéd ma délelőtti edzése végén David N’Gog, mivel az újonnan igazolt csatár előbb még a kapura lövéseket gyakorolta, majd Nagy István erőnléti edzővel különböző labdás feladatokat végzett, amelyek egyben a fizikai képességek javítását is szolgálták.

„Május végén járt le a szerződésem Skóciában, utána is edzettem, de azért jól jönnek a plusz gyakorlások. Azon leszek, hogy minél gyorsabban megfelelő állapotba kerüljek, hogy segíteni tudjak a csapatnak” – mondta a klub hivatalos honlapjának a 29 esztendős támadó.

David N’Gog mosolyogva jegyezte meg, emlékszik még Liverpoolból Pölöskei Zsoltra, s örül, hogy egy ismerőssel is találkozott az együttesnél. A Honvéd középpályása mellett Gulácsi Péterrel és Németh Krisztiánnal is szerepelt együtt az angol sztárklubban, tehetséges labdarúgóként emlékszik vissza rájuk, akikből jó játékosok lettek.

„A Ross Countynál lejárt a szerződésem, és a Honvéd szimpatikus ajánlatot tett, tetszett, amit hallottam a klubról, a céljairól, ráadásul komoly hagyományai is vannak – folytatta David N’Gog. – Az első néhány edzés tapasztalata alapján erős a Honvéd kerete, remek stábbal dolgozhatok együtt, bízom benne, hogy sikeresek leszünk. Tudom, hogy az utóbbi időben nem játszottam olyan szintű gárdákban, mint pályafutásom elején, ez előfordul a sportágban, ennek ellenére mindennap azon dolgozom, hogy még jobb legyek és segíteni tudjam a csapatomat.” 

A ZTE letett Liptákról

Sokba került volna Lipták Zoltán megszerzése a másodosztályú ZTE-nek, így a rutinos védő a DVTK-nál marad – írta meg a Nemzeti Sport Online.

Megnyugodhatnak a Diósgyőri VTK szurkolói: bár igaz volt aLipták Zoltán esetleges klubváltásáról szóló hír, a magyar válogatott labdarúgó egyelőre a csapat játékosa marad.

A 33 éves, 18-szoros válogatott védőt több csapat is csábította. Szó volt róla, hogy visszatér egykori sikerei színhelyére, Győrbe az ETO-hoz, amelynek játékosaként öt évvel ezelőtt bajnoki címet szerzett, de hírbe hozták az újra élvonalbeli álmokat szövögető NB II-es ZTE-vel is. Mivel a hónap végéig nyitva az átigazolási piac, megalapozott lehet a klubváltás híre.

Valóban szó volt Lipták Zoltán szerződtetéséről – ismerte el a sportnapilap megkeresésére Sallói István, a ZTE FC nemrégiben kinevezett sportigazgatója. – Minőségi labdarúgó, aki segítségünkre lehetne távlati terveink eléréséhez. Két év múlva ugyanis alapításának századik évfordulóját ünnepli a klub, s vágyaink között szerepel az NB I-es szereplés. Ehhez megfelelő tudású labdarúgók kellenek.”

A sportigazgató elmondta: tárgyaltak a játékossal, és természetesen felvették a kapcsolatot a DVTK-val is, ám a védőt szerződés köti az élvonalban szereplő együtteshez, ezért a kivásárlási összeg nagysága miatt a ZTE-nek mélyen a zsebébe kellene nyúlnia – úgyhogy egyelőre lemondtak a megszerzéséről.

Tárgytalan az üzlet – folytatta Sallói István. – Ráadásul a napokban Eszékről igazolt, magyar felmenőkkel is rendelkező, harmincéves horvát Zoran Lesjak érkezésével kialakult a tervezett huszonhárom tagú keretünk.”

Összeálló keret ide vagy oda, nem lenne meglepő, ha a következő átigazolási időszakban újra hírbe hoznák Lipták Zoltánt a ZTE-vel.

Korhut mégsem megy Ciprusra!

A Nemzeti Sport Online információi szerint végérvényesen eldőlt, hogy Korhut Mihály, az izraeli Hapoel Beer-Seva magyar válogatott balhátvédje mégsem szerződik a ciprusi Anortoszisz Famagusztához.

Az NSO úgy tudja, hogy a 29 éves labdarúgó és ügynöke ma Cipruson tárgyalt az Anorthoszisz képviselőivel, de nem született egyezség a felek között, így a 13-szoros válogatott balhátvéd sorsa továbbra is bizonytalan.

Korhutot szerződés köti a Hapoel Beer-Sevához, ám az izraeli klubnál nem számolnak vele – dacára annak, hogy tavaly ősszel meghosszabbították a megállapodását.

Korhut átigazolását pár napja kész tényként közölte az Anorthoszisz honlapja, a hivatalos bejelentést azonban bizonytalanság követte, és ahogy beszámoltam róla én is, a rutinos védő a hírek szerint gondolkodási időt kért, hiszen más országokból is voltak (és vannak is) ajánlatai.

A ciprusi klub korábban már mindenben megegyezett a Hapoel Beer-Sevával Korhut kölcsönvételéről, de pénteken biztossá vált, hogy a 2016 óta Izraelben légióskodó magyar labdarúgó nem igazol az Anorthosziszhoz.

Csoboth hosszabbított a Benficával

Portugál beszámolók szerint  a magyar U-válogatott Csoboth Kevin szerdán 2021-ig meghosszabbította szerződését a Benficával. A hírt a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a játékos is megerősítette.

„Nagy megtiszteltetés és az eddigi munkám elismerése, hogy a klub elnöke, Luís Filipe Vieira előtt írhattam alá az új szerződésemet. Ez is mutatja, a Benficánál komolyan számolnak velem, és én mindent meg fogok tenni, hogy megháláljam a bizalmat” – fogalmazott a 18 éves támadó.

Csoboth Kevin két évvel ezelőtt került a Benficához, és azóta a mostani a második alkalom, hogy a klub szerződést hosszabbított vele. Ráadásul a mostani megállapodás azért is figyelemre méltó, mert a tavaly kötött szerződése még le sem járt, ugyanis legutóbb 2019-ig írt alá. Most ezt hosszabbították meg további két évvel, vagyis immár 2021-ig köti szerződés Csobothot a Benficához.

A lisszaboni klubnál tehát hosszú távon számolnak a magyar tehetséggel, amit az is bizonyít, hogy jelenleg a Benfica B-csapatával készül a szezonra, amely a portugál másodosztályban szerepel és a nyári felkészülés során már több gólt és gólpasszt is jegyzett.

Ezzel együtt a 2018–2019-es szezonban Csoboth várhatóan többnyire még az U19-es bajnokságban és az ifjúsági Bajnokok Ligájában kaphat szerepet, és ha a fejlődése az eddigi ütemben halad tovább, akkor a következő lépcsőfok lehet az, hogy a Benfica B-ben is fokozatosan egyre több játéklehetőséget kap. Mint ismert, az előző idényben a Benfica B egyik bajnoki meccsére már nevezték is, és a tavasszal egy ízben már az első kerettel is együtt gyakorolhatott.

Magyar tehetség váltott klubot Hollandián belül

Horváth Olivér sikeres próbajátékon van túl a PSV-nél – ezt bizonyítja, hogy szerződést írt alá az eindhoveni klubnál. Erről Fülöp Ferenc, a játékos ügynöke tájékoztatta a Nemzeti Sportot.

A 18. születésnapját július 18-án betöltött magyar balszélső legutóbb az Ajax utánpótlásában szerepelt, és 2019 nyaráig szóló megállapodása volt az amszterdamiaknál, most azonban hivatalossá vált a klubváltása. Horváth egy plusz egy éves szerződést kötött a PSV-vel.

A balszélsőt még 2016 nyarán igazolta át az Ajax az MTK-tól, de Achilles-ín-szakadása miatt hosszú időre kidőlt, hazajött, két műtéten is átesett, mielőtt visszatért volna Hollandiába.

Sérülései miatt eddig nem tudta meggyőzni az amszterdami vezetést, amely nem akadályozza meg, hogy távozzon a klubtól, ha a PSV szerződteti.

Lejárt Rossi ultimátuma, Dzsudzsák azonban nem idegeskedik

A 31 éves Dzsudzsák Balázs továbbra sem talált magának csapatot, szabadon igazolható. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya korábban azt mondta: ha ez a kérdés nem oldódik meg, Dzsudzsák nem lesz tagja a magyar válogatott keretének.

Az olasz szakember által kiszabott határidő a hét elején lejárt. Dzsudzsáknak továbbra sincs csapata. A DIGI Sport Sport24 című műsora megkereste Dzsudzsák menedzsmentjét, ott azt a választ kapták, hogy amíg a labdarúgó helyzete nem rendeződik, nem nyilatkoznak. Azt is hozzátették, hogy őket nem sürgeti semmi, a lehető legjobb megoldást akarják megtalálni.

KÜLFÖLDI HÍREK
Ketten is kölcsönbe távoznak a Chelsea-től

A Chelsea labdarúgócsapata két játékosát is kölcsönadta pénteken: Michy Batshuayi a Valenciánál, Kurt Zouma pedig az Evertonnál tölti a ma kezdődő szezont.

Batshuayi az előző idény második felében a Dortmundban termelte a gólokat, ám Antonio Contéhoz hasonlóan az új menedzser, Maurizio Sarri sem számol vele, így Álvaro Morata és Olivier Giroud mellett a fiatal Callum Hudson-Odoi juthat több lehetőséghez.

Zouma súlyos sérülése után szintén kölcsönbe került tavaly, ő az egész szezont a Stoke Citynél töltötte. A 23 esztendős francia védő az Everton hatodik nyári szerzeménye, rajta kívül André Gomes érkezett még kölcsönbe, míg Richarlison, Lucas Digne, Yerry Mina és Bernard végleg a liverpooli klubhoz került.

A Vidi egyik lehetséges BL-ellenfeléhez kerülhet a Man. City tegnapi szerzeménye

Egybehangzó brit sajtóértesülések szerint már csak a hivatalos bejelentés van hátra, azaz gyakorlatilag eldőlt, hogy a Manchester City a skót Celticnek adja kölcsön a tegnap szerződtetett fiatal ausztrál labdarúgót, Daniel Arzanit.

A City már a szerződtetéskor jelezte, hogy tapasztalatszerzés végett kölcsönadja az Iránban született 19 éves szélsőt, akit Brendan Rodgers, a Celtic menedzsere – mint nyilatkozatából kiderült – tárt karokkal vár.

„Reménykedünk az érkezésében. Az utolsó világbajnoki meccse óta nem nagyon csinált semmit, némi lemaradásban van tehát a többiekhez képest, szóval kis időre lesz szükség, hogy mérkőzésen is bevethessük” – idézi a BBC a megegyezés megkötésében szinte biztos Rodgerst.

Mint beszámoltam róla, az idei világbajnokság legfiatalabb játékosa a Manchester City partnercsapatától, a Melbourne Citytől érkezett a ma este startoló Premier League címvédőjéhez.

A Celtic a Bajnokok Ligájában is érdekelt: a skót bajnok a selejtező harmadik körében a görög AEK Athénnal játszik (hazai pályán 1–1-re végzett ellene), és ha továbbjut, a Mol Vidi FC–Malmö párharc győztese ellen lép pályára.

Arzani eddigi öt válogatott meccsén egy gólt szerzett – júniusban a mieink ellen, a 2–1-es ausztrál győzelmet hozó budapesti mérkőzésen.

Hosszabbított a Crystal Palace menedzsere

Egy évvel, 2020 júniusáig meghosszabbította szerződését Roy Hodgson, a Crystal Palace labdarúgócsapatának vezetőedzője – adta hírül az MTI.

A 71 éves, korábbi angol szövetségi kapitány tavaly szeptemberben vette át a csapatot a holland Frank de Boertól, amellyel a 11. helyen végzett a Premier League-ben.

Hodgsonnak a mostani lesz a 43. szezonja vezetőedzőként vagy szövetségi kapitányként.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: honvedfc.hu

Leave a Reply