Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 9-én

VIDEÓKKAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

KÜLFÖLDI HÍREK
Courtois-Kovacic csereüzlet a Chelsea és a Real Madrid között

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, Thibaut Courtois a Real Madridban folytatja pályafutását, míg Mateo Kovacic egy évre kölcsönbe a Chelsea-hez kerül.

A világbajnokságon talán a legjobban teljesítő kapus, Thibaut Courtois sosem titkolta, szeretne visszatérni Spanyolországba egy nap, ahol a gyermekei élnek. A beszámolók már július közepén arról szóltak, hogy ez a nap már most nyáron elérkezik.

A 26 éves belga kapus szerződése 2019 nyarán járt volna le a Chelsea-nél, és mivel hosszabbítani nem akart, a londoni klubnak túl kellett adnia rajta, különben ingyen távozott volna egyik legjobbja. Az más kérdés, hogy Courtois azzal akarta kikényszeríteni az ügylet minél gyorsabb létrejöttét, hogy nem állt edzésbe a Chelsea-nél.

A Real Madrid most hivatalos közleményben tudatta, mindenben megegyezett a Chelsea-vel, Courtois pedig hat évre szóló szerződést írt alá. Spanyol sajtóhírek szerint 35 millió eurót fizettek érte az angoloknak.

Courtois 154 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, két angol bajnoki cím mellett egy-egy FA- és Ligakupát nyert a csapattal. A Real Madrid terveibe tökéletesen illeszkedik az érkezése, az új vezetőedző, Julen Lopetegui ugyanis a hírek szerint nem bízik Keylor Navasban, és mindenképp szeretett volna egy riválist szerződtetni a Costa Rica-i mellé.

Az ellenkező utat járja be Mateo Kovacic, a 24 éves horvát középpályás egy évre kölcsönbe kerül a Chelsea-hez.

Courtois pótlására pedig Kepa Arrizabalaga, az Athletic Bilbao 23 éves saját nevelésű kapusa érkezik – világ- és klubrekordot jelentő 80 millió euróért.

„Ma az egyik gyermekkori álmom vált valóssággá, a világ legnagyobb klubjához csatlakozom” – ezek voltak az első szavai Thibaut Courtois-nak, a Real Madrid új kapusának bemutatkozása során.

Tegnap jelentették be hivatalosan a „királyiak” a Chelsea-től 35 millió euróért érkezett belga kapus, Thibaut Courtois szerződtetését.

„Közelebb akartam kerülni a családomhoz, akik a spanyol fővárosban élnek. Szeretném megköszönni mindenkinek, akik segítettek, hogy eljuthassak ide, különösen a gyermekeim édesanyjának. Igaz, már nem vagyunk együtt, de még mindig nagyon különleges személy az életemben. Voltam riválisa a Real Madridnak, és tudom milyen ellenük játszani. Mától egy vagyok közületek, egy madridista.”

Nem sokkal később a madridi csapat eddigi első számú kapusa, Keylor Navas is reagált Courtois érkezésére. A Costa Rica-i kapust két rádióadó, a Cadena SER és az Onda Cero munkatársa kérdezte belga kollégája érkezéséről, illetve ezzel összefüggésben az ő esetleges távozásáról is.

Nehéz elképzelni, hogy a Real Madrid új vezetőedzője, Julen Lopetegui második számú kapusként számol Courtois-val, s ez azt is jelentené, hogy Keylor Navas vagy a kispadra szorul a következő szezonban, vagy csapatot vált augusztus végéig.

Két rádióadó, a Cadena SER és az Onda Cero munkatársa ezzel kapcsolatban kérdezte a Costa Rica-i kapust, aki egy mondattal lezárta a találgatásokat.

„Biztosan állíthatom, ugyanannyi kedvem van eligazolni, mint meghalni” – idézi Keylor Navas válaszát a Marca.

Kalinic is Madridba igazolt

Beigazolódtak a korábbi sajtóhírek – az AC Milan és az Atlético Madrid is hivatalosan bejelentette, hogy a világbajnokságról hazaküldött horvát válogatott csatár, Nikola Kalinic távozik Milánóból, és a spanyol fővárosba teszi át a székhelyét.

A 30 éves csatár a megállapodás értelmében a következő három szezonban lesz a „matracosok” játékosa. 

Kalinic ezen a nyáron elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány hazaküldte az oroszországi világbajnokságról. A csatár a Brazília elleni felkészülési és a Nigéria elleni világbajnoki meccsen is hátfájdalmakra hivatkozva nem volt hajlandó csereként beállni. Dalic ezután döntött úgy, hogy nem tart igényt a szolgálataira.

A játékost a 2017–2018-es szezonban a Fiorentina kölcsönadta a Milannak, idén nyáron pedig végleg megvásárolták őt a firenzeiektől – ezt követően szerezte meg a játékjogát az Atlético Madrid, sajtóhírek szerint 14.5 millió euróért.

Yerry Mina végül az Evertonban kötött ki

A Barcelona labdarúgócsapata megerősítette, hogy mindenben megegyezett a Premier League-ben szereplő Evertonnal Yerry Mináról (a kiemelt képen balra) és André Gomesről.

Az elmúlt napokban Yerry Mina ügynöke arról tájékoztatta a sportsajtót, hogy ügyfele biztosan az angol élvonalban folytatja, de a játékos kifejezetten a Manchester Unitedhez vágyik. Úgy tűnik azonban, hogy a Vörös Ördögök vezetése nem tudott (vagy nem akart) a Barcelona számára elfogadható ajánlatot lerakni az asztalra Mina játékjogáért, az Everton ellenben igen.

A gránátvörös-kékek bejelentése szerint az angol egyesület 28.5 millió fontot fizet a 23 esztendős védőért a spanyoloknak, a Barcelonának ugyanakkor visszavásárlási opciója lesz a labdarúgóra, ha a jövőben számolna vele.

A katalánok néhány perccel később bejelentették, hogyAndré Gomes is klubot vált, igaz, ő csak kölcsönbe távozik – Minához hasonlóan szintén az Evertonhoz.

Idén eddig három focista került a katalán sztárcsapattól a liverpooli kék-fehérekhez, hiszen korábban Lucas Digne is az Everton mellett kötelezte el magát.

Kurzawa iránt érdeklődik az MU, Mourinho szerint viszont nem lesz több igazolásuk

A Paris Saint-Germain 26 éves balhátvédjét, Layvin Kurzawát szeretné szerződtetni a Manchester United – írja a francia L’Équipe.

Az angol csapat belső védőt keres, de bejelentkezett Kurzawáért, és szeretné még szerződtetni a ma véget érő angol átigazolási időszak utolsó óráiban.

A szélső védő a Monacóban nevelkedett, és 2015 nyarán költözött a francia fővárosba 25 millió euró ellenében.

Az elmúlt szezonban 20 francia bajnoki mérkőzésen szerepelt a párizsiaknál, de állítólag szívesen váltana, mivel több játéklehetőséget szeretne kapni.

A PSG sajtóhírek szerint hajlandó megválni játékosától 22 millió euróért.

A francia lapértesülésnek némiképp ellent mondott José Mourinho, a manchesteri gárda menedzsere, aki ma délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta, nem bízik több játékos érkezésében.

„Nem vagyok benne biztos, és az átigazolási szezon ma ér véget – mondta José Mourinho a lehetséges érkezőkkel kapcsolatban. – Szóval eljött az idő számomra, hogy a piaci ügyeket elfelejtsem. Azokra a játékosokra kell koncentrálnom, akik elérhetőek, mert a Tottenham elleni meccs után válogatott szünet lesz, és segíteni fogok nekik felkészülni.”

Az angol együttessel ezen a nyáron már szóba hozták Harry Maguire-t, Yerry Minát, és most Layvin Kurzawát.

Frissen igazolt játékos az utóbbi néhány hónapból Fred a Sahtar Donyecktől, Lee Grant a Stoke Citytől, és Diogo Dalot az FC Portótól.

A Manchester United pénteken 21 órakor a Leicester Cityt fogadja a Premier League 2018–2019-as szezonjának nyitó mérkőzésén.

Angliában folytatja a vb legfiatalabb játékosa

A Premier League-címvédő Manchester City bejelentette az ausztrál Daniel Arzani szerződtetését.

A 19 éves válogatott támadó – aki az idei világbajnokság legfiatalabb játékosa volt – a Manchester City partnercsapatától, a Melbourne Citytől érkezett Angliába. A manchesteri közleményben az áll, a klub hamarosan kölcsönadja Arzanit.

Az Iránban született labdarúgót választották meg az ausztrál első osztály legjobb fiatal játékosának a legutóbbi szezonban.

Vb-bronzérmessel erősödött a Wolverhampton

Az angol élvonal újonca, a Wolverhampton egyéves kölcsönszerződéssel (kötelező opciós joggal) szerezte meg az Anderlecht 23 éves középpályását, Leander Dendonckert – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

A fiatal belga az Anderlecht akadémiáján nevelkedett, és 2014-ben mutatkozott be a klub felnőttcsapatában.

Az elmúlt idényben 42 tétmérkőzésen játszott, a csapat összes Bajnokok Ligája-meccsén szerepelt, és tagja volt a bronzérmes belgák világbajnoki keretének.

Sajtóértesülések szerint a Wolverhampton jövőre 15 millió euróért végleg megszerezheti Dendonckert. Nem mellesleg idén nyáron ő az angol klub hatodik igazolása.

Nem megy Dárdai csapatához az MU védője

Az angol élvonalbeli bajnokságban (Premier League) szereplő Fulham vélhetően kölcsönveszi Timothy Fosu-Mensah-t a Manchester Unitedtól.

A holland válogatott védő döntése azért meglepő, mert a német média az elmúlt napokban kész tényként közölte, hogy Fosu-Mensah hamarosan csatlakozik a Dárdai Pál irányította Herthához, a felek pedig már a kölcsönvételi megállapodás utolsó részleteit egyeztetik.

Most azonban úgy tűnik, fordult a kocka, a Sky Sports ugyanis arról számolt be, hogy a Fulham megegyezett a Manchester Uniteddal, és a 20 esztendős Fosu-Mensah a 2018–2019-es szezont a londoni együttesnél tölti, míg a Hertha a jelek szerint hoppon marad.

Fosu-Mensah az előző idényt az angol élvonalbeli Crystal Palace-nál töltötte kölcsönben, melynek színeiben 21 Premier League-mérkőzésen lépett pályára, többségét végig is játszotta. Értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 7 millió euróra becsüli.

Firenzéből igazolt a West Ham

A Premier League-ben szereplő West Ham Unitednál folytatja a pályafutását Carlos Sánchez.

A 32 esztendős, 88-szoros kolumbiai válogatott hátvéd a Fiorentinától érkezett kétéves kölcsönszerződés keretében  a „kalapácsosokhoz”.

Még egy West Ham-hír

Lucas Pérez az angol élvonalbeli Arsenaltól a West Ham Unitedba szerződött.

A 29 esztendős spanyol csatár három évre írt alá a West Hamhez, amelyben ismét csapattársa lesz Jack Wilshere, akinek az előző szezon végén lejárt a szerződése az Arsenalnál.

Pérez 2016-ban a Deportivo La Corunából igazolt az „ágyúsokhoz”. Első idényében 21 tétmeccsen összesen hét gólt szerzett – ebből hármat az FC Basel elleni Bajnokok Ligája-találkozón. Az előző szezonban kölcsönben a Deporban focizott.

Brazil válogatott középpályás szerződött az Evertonhoz

Az Everton labdarúgócsapata bejelentette a 14-szeres brazil válogatott Bernard szerződtetését.

Az angol klub az átigazolási időszak hajrájában jelentette, hogy mindenben megegyezett Bernarddal, aki négyéves szerződést írt alá az Evertonhoz.

A 25 esztendős, brazil és spanyol útlevéllel is rendelkező játékos 2013 óta az ukrán Sahtar Donyecket erősítette, júliusban viszont lejárt a szerződése, így szabadon igazolhatóvá vált.

Bernard az ukrán együttes színeiben 157 mérkőzésen összesen 28 találatot jegyzett, emellett kiosztott 35 gólpasszt is. Értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 16 millió euróra becsüli.

Horvát és török játékossal erősített a Leicester City

Az angol élvonalbeli Leicester City ötéves szerződést kötött a Dinamo Zagreb 21 éves belső védőjével, Filip Benkoviccsal – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

Filip Benkovic a Dinamo Zagreb akadémiáján nevelkedett, és 2015 óta játszott az első csapatban. 56 mérkőzésen szerepelt a horvát első osztályban, ezeken 6 gólt szerzett, és legutóbb bajnoki címet is ünnepelhetett.

Ő a Leicester City hatodik nyári igazolása, csatlakozik Ricardo Pereirához, Jonny Evanshöz, James Maddisonhoz, Danny Wardhoz, és Rasid Gezzalhoz.

Sajtófejlemények szerint a fiatal horvát 14.5 millió euróba került a Leicesternek.

A 2016-ban bajnoki címet szerzett együttesnek azonban nem sokkal eme cikk megjelenése előtt meglett a hetedik igazolása is, mégpedig a Freiburg középhátvédje, Caglar Söyüncü személyében.

A 22 esztendős, 16-szoros török válogatott labdarúgó 2016 nyarán igazolt a Bundesligába, a Freiburg színeiben azóta összesen 50 tétmérkőzésen lépett pályára, egy gól mellett egy gólpasszt jegyzett.

A felek nem hozták nyilvánosságra a transfermarkt.de szerint 18 millió euróra becsült focista vételi árát (a brit média ugyanakkor 21 millió euróról cikkez). Söyüncü öt évre kötelezte el magát a Leicester Cityhez.

Sevillából vett kapust a Fulham

A Premier League-ben újonc Fulhamben folytatja a pályafutását Sergio Rico, a Sevilla kapusa.

A 24 esztendős, egyszeres spanyol válogatott Sergio Ricót az angol csapat a 2018–2019-es idényre vette kölcsönbe az andalúzoktól.

Rico értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 12 millió euróra becsüli. A kapus az előző szezonban összesen 40 tétmérkőzésen védett a Sevilla színeiben, míg a jelenlegiben ő állt a kapuban például az Újpest elleni Európa-liga-selejtező visszavágóján is.

Bacary Sagna Kanadába igazolt

Az MLS-ben szereplő Montréal Impact bejelentette Bacary Sagna szerződtetését.

A 35 esztendős korábbi francia válogatott jobbhátvéd a 2018-as idény végéig szóló megállapodást kötött, a Montréalnak opciós joga van egy évvel meghosszabbítani a szerződést.

Sagna korábban tíz szezont töltött el a Premier League-ben, hetet az Arsenal, hármat a Manchester City játékosaként. A válogatottban 65 találkozón lépett pályára, tagja volt a 2010-es francia vb-keretnek.

Az Auxerre-ben nevelkedő labdarúgás 2018 tavaszán az olasz élvonalbeli Beneventóban szerepelt.

Az Impact vasárnap a Real Salt Lake vendége lesz az alapszakaszban, egy héttel később a Nikolics Nemanját a soraiban tudó Chicago Fire-t fogadja.

Barcelona-nevelt csapattársat kapott Németh Krisztián és Sallói Dániel

Az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Cityben folytatja pályafutását a spanyol Andreu Fontás.

A 28 esztendős középhátvéd az FC Barcelonában lett profi labdarúgó, a felnőttcsapatban 2009 augusztusában mutatkozott be. A katalán együttesnél peremembernek számított, ennek ellenére többek között kétszeres spanyol bajnoknak és Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát.

Fontás 2013 óta a Celta Vigóban játszott, 121 tétmérkőzésen jutott szóhoz. A korábbi korosztályos válogatott játékos 2022-ig írt alá a Németh Krisztiánt és Sallói Dánielt is foglalkoztató Sportinghoz.

Marad a horvát sikerkapitány

Minden bizonnyal Zlatko Dalic marad a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A horvát szövetség csütörtöki közlése szerint Davor Suker elnök találkozott a szakvezetővel, aki közleményben jelezte, készen áll a kihívásokra.

Korábbi sajtóértesülések szerint Dalic azért kívánt távozni a posztról, mert problémái voltak a szövetséggel, de a szakember arról adott tájékoztatást, hogy ezeket sikerült megoldaniuk a Sukerrel folytatott tárgyalása során.

A horvát válogatott története legjobb világbajnoki szereplését érte el a nyári, oroszországi tornán, amelynek döntőjében 4–2-re maradt alul a francia csapattal szemben, így ezüstérmes lett.

HAZAI HÍREK
Egykori Liverpool-játékos jöhet Kispestre

A Nemzeti Sport Online értesülése szerint a korábban a Paris Saint-Germainben és a Liverpoolban is megforduló David N’Gog megérkezett Budapestre, s lehet, hogy az NB I-be szerződik, miután szerdán már a Honvéddal edzett.

A 29 éves csatár a PSG-ben lett profi labdarúgó, majd három évet töltött el a Liverpool felnőttcsapatában, amelyben összesen 94 tétmérkőzésen lépett pályára és 19-szer volt eredményes. A Poolnál a tartalékok között együtt játszott a jelenleg az RB Leipzigben védő Gulácsi Péterrel, valamint a Budapest Honvédban focizó Pölöskei Zsolttal is.

N’Gog később szerepelt a Bolton Wanderersnél – amelynél Bogdán Ádám csapattársa volt –, valamint a Swansea Citynél és a Reimsnál is. A közelmúltban a görög és a skót élvonalban szerepelt, az előző három idényben összesen 44 tétmeccsen lépett pályára és 7 gólt szerzett.

Úgy tudjuk, a kameruni felmenőkkel rendelkező, korábban a francia U-válogatottakban is szereplő támadó iránt a Honvéd érdeklődik, szerdán meg is érkezett Budapestre és együtt edzett a csapattal, ám a kispesti klub a sportnapilap megkeresésére egyelőre nem kommentálta a hírt.

N’Gog 2009 őszén a Bajnokok Ligája csoportkörében győztes gólt szerzett a DVSC ellen a Puskás Ferenc Stadionban a Liverpool színeiben.

Grúz válogatott szélső érkezett Újpestre

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hivatalos honlapján közölte, hogy egy évre kölcsönvette Giorgi Beridzét a belga KAA Genttől.

A 21 éves grúz szélső hazájában, a Dila Gorinál nevelkedett, majd focizott a Zestafoninál is. 2015 nyarán igazolta át a belga Gent, melynek főként a második együttesében szerepelt. Az utóbbi másfél szezont kölcsönben a szlovák élvonalbeli Trencínnél töltötte: a trencsényi csapat színeiben 46 tétmérkőzésen 12 gólt szerzett és 15 gólpasszt osztott ki.

Végigjárta a grúz korosztályos válogatottakat, idén júniusban bemutatkozott a felnőttek között is.

A ballábas szélső a 77-es mezszámot kapta az Újpestnél, játékengedélyének kiváltása még folyamatban van, így kérdéses, hogy pályára léphet-e a vasárnapi, Paks elleni idegenbeli mérkőzésen.

Inog László Csaba skóciai kispadja

Skót lapértesülések szerint három mérkőzése maradt a másodosztályban szereplő Dundee United vezetőedzőjének, László Csabának, hogy megmentse állását, bár az is könnyen előfordulhat, hogy a hétvégén az utolsó alkalommal ül a csapat kispadján. Ha ugyanis a Dundee United nem győz a Queen of the South vendégeként, akkor megválna tőle a klub vezetősége, miután a brigád nyári felkészülése, valamint szereplése a Ligakupában elmaradt az elvárttól.

A vezetői elégedetlenség egyik kiváltó oka, hogy a csapat leszerepelt a nyári Ligakupában: a Dundee United négy meccséből hármat elvesztve – kettőt tizenegyesekkel – simán kiesett a csoportkörből, majd az első bajnoki fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a Dunfermline Athletictől.

A klub célja ebben a szezonban a feljutás, miután a 2016-os kiesés óta mindkétszer elvérzett a csapat az élvonalért vívott rájátszásban.

A Dundee Courier beszámolója szerint László elnézést kért csapata bajnokságban mutatott gyenge játéka miatt, és azért, mert nem sikerült az előzetesen kötelezőnek gondolt győzelmet megszerezni az első fordulóban.

Sajtóértesülések szerint ha László nem nyeri meg a Queen of the South elleni hétvégi bajnoki találkozót, máris lapátra kerülhet, ami még akkor sem elképzelhetetlen, ha győzne hétvégén a United. A klub elöljárói ugyanis három mérkőzés után értékelik majd a szakember munkáját ebben az idényben, s ha úgy ítélik meg, hogy nincs előrelépés, habozás nélkül leváltják az 54 éves trénert.

A nyolcvanas években az UEFA-kupa döntőjéig és a BEK elődöntőjéig jutó klub ugyanis nem engedhet meg magának sorozatban egy negyedik szezont is a másodosztályban – ilyesmire nem volt példa, mióta 1975-ben először feljutott az élvonalba a csapat.

László Csaba tavaly novemberben lett a nagy múltú klub vezetőedzője, amellyel az elmúlt idényben a 3. helyen végzett a bajnokságban, így bejutott az élvonalért rendezett rájátszásba, ám ott az elődöntőben búcsúzott. A nyár elején aztán teljesen szabad kezet kapott a klub vezetőitől, amelynek eredményeként 14 játékostól, a komplett orvosi stábtól és kapusedzőjétől is megvált.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply