Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 7-én

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

KÜLFÖLDI HÍREK
Az MU nemet mondott a Barcelona ajánlatára Pogbáért

A Sky Italia átigazolási guruja, Gianluca Di Marzio információi szerint az FC Barcelona 45 millió font mellett Yerry Mina és André Gomes játékjogát kínálta a Manchester Unitednek Paul Pogbáért, ám az angol klub visszautasította az ajánlatot – számolt be a Nemzeti Sport Online.

A 25 éves francia középpályás ügynöke, Mino Raiola a hírek szerint Manchesterbe utazott, hogy meggyőzze az MU vezetőit Pogba elengedéséről, ám a „vörös ördögök” nem szeretnék eladni a világbajnok labdarúgót. Már csak azért sem, mert az angol átigazolási időszak a Premier League rajtja előtti napon, augusztus 9-én lezárul, tehát nem lenne elegendő idejük gondoskodni Pogba utódlásáról.

A katalánok a 45 millió font mellett Yerry Mina és André Gomes átengedésével szerették volna megpuhítani az MU-t, amely azonban nemet mondott az ajánlatra, dacára annak, hogy a kolumbiai középhátvéd szerepel a kiszemeltjei között.

A Barcelona a nyáron a Gremiótól megvásárolt Arthur és a Bayern Münchentől érkező Arturo Vidal személyében már szerződtetett két középpályást, de úgy tűnik, nem éri be ennyivel, mert Ernesto Valverde vezetőedző tovább erősítené ezt a csapatrészt.

Courtois nem jelent meg a Chelsea edzésén

Az oroszországi világbajnokságon a belga válogatottal bronzérmet nyerő Thibaut Courtois nem állt munkába hétfőn klubjánál, az angol élvonalbeli Chelsea-nél.

A londoni együttes hivatalos honlapján jelezte, hogy vb-aranyérmes játékosai, Olivier Giroud és N’Golo Kanté, valamint a bronzmeccsen érdekelt Gary Cahill, Eden Hazard, Michy Batshuayi hármas megkezdte a felkészülést a hétvégén rajtoló szezonra.

A klub beszámolójában nem esik szó Courtois-ról, akinek szintén hétfőn kellett volna edzésre jelentkeznie az új menedzsernél, Maurizio Sarrinál. A helyi sajtó szerint a belga kapus nem jelent meg a kékek edzőközpontjában, Cobhamben.

A BBC azt írja, a Chelsea-nél nem tudják, mikor tér vissza a vb-n a legjobb kapusnak megválasztott Courtois, akit a londoni alakulat 2011-ben vásárolt meg a Genktől.

Courtois-val kapcsolatban hetek óta arról cikkezik a brit és a spanyol sajtó, hogy a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid szerződtetné.

A 26 éves kapuvédő ügynöke nemrég elárulta, ügyfele a Madridhoz szeretne igazolni, a Real pedig már tett érte ajánlatot a Chelsea-nek. Sarri néhány napja azt mondta, még nem beszélt Courtois-val, de tőle szeretné hallani, ha távozni akar.

Courtois családja Madridban él (hiszen a kapus három szezont kölcsönben az Atlético Madridban töltött el), szeretne ismét velük lenni.

A Marca szerint a Real Madrid 35 millió eurót fizetne a Chelsea-nek Courtois-ért, akinek 2019 nyarán lejár a szerződése a londoniaknál.

Courtois 154 tétmérkőzésen lépett pályára a Chelsea színeiben, két bajnoki cím mellett egy-egy FA- és Ligakupát nyert a csapattal.

Hart Anglián belül vált klubot

A Burnley labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette Joe Hartot a Manchester Citytől.

A 75-szörös angol válogatott kapus 2006 óta volt a manchesteri együttes játékosa. Több kölcsönadás után 2010-ben vált igazán alapemberré, és egészen a 2016–2017-es idényig ő volt az első számú kapusa a klubnak. A következő két szezonban a Torinónál és a West Hamnél szerepelt kölcsönben, most pedig végleg elhagyja a Manchester Cityt.

A két évre szóló szerződést aláíró Hart a 20-as mezszámot kapja a Burnleynél, amely Nick Pope sérülése miatt keresett kapust.

Hart a Burnley második igazolása két napon belül, a Premier League előző kiírásában a hetedik helyen végző gárda klubrekordot jelentő 15 millió fontért szerződtette Ben Gibsont a Middlesbrough-tól.

Ismét kölcsönadta Pjacát a Juventus

Az olasz első osztályban (Serie A) címvédő Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy kölcsönadta a horvát szélsőt, Marko Pjacát a szintén olasz Fiorentinának.

A zebrák közlése szerint kétmillió euróért cserébe egy évre adták kölcsön a horvát válogatottal a nyáron vb-ezüstérmet szerző labdarúgót – a Fiorentinának a szerződés értelmében opciója van a játékos végleges megvásárlására.

Pjaca 2016-ban érkezett a Juventushoz a Dinamo Zagrebtől, ahol húsz mérkőzésen egy gólt szerzett. A 2017–2018-as idény második felét kölcsönben a német első osztályú Schalkénél töltötte, ahol kilenc meccsen kétszer talált be.

Willian szerint csak a Barcelona tett érte ajánlatot

A Chelsea labdarúgócsapatának brazil válogatott támadója, Willian az ESPN-nek elmondta, a nyári átigazolási időszakban csak az FC Barcelona tett érte hivatalos ajánlatot, továbbá elmondta véleményét a londoni együttes korábbi menedzseréről, Antonio Contéról is, akit az olasz Maurizio Sarri váltott a kispadon.

„Mindig is egyértelmű volt, hogy szeretnék a Chelsea-nél maradni. Az FC Barcelona az egyetlen klub, amelyről tudom, hogy hivatalos ajánlatot tett értem, de fejben végig a Chelsea-re koncentráltam, és úgy terveztem, hogy itt folytatom. Kivéve, ha el akarnak adni” – kezdte Willian, akit a Manchester Uniteddel is összeboronáltak a nyáron.

A brazil szélső sokáig a Barcelona kívánságlistájának első helyén szerepelt, ám a katalánok végül az olcsóbb és a fiatalabb Malcom szerződtetése mellett döntöttek.

A 30. életévét augusztus 9-én betöltő Willian a Chelsea előző menedzseréről, Antonio Contéról is szót ejtett, akivel nem ápolt jó viszont. Az angol sajtó a legutóbbi szezon végén arról cikkezett, hogy ha az olasz szakember marad a londoniak kispadján, akkor a brazil szinte biztosan távozik.

„Remélem, hogy Sarri nem olyan, mint Conte. Vele nagyon nehéz volt együtt dolgozni. A filozófiája és a logikája is bonyolult volt számomra. Voltak olyan meccsek, amelyeken jól játszottam, de lecserélt. Nem értettem, hogy miért” – tette hozzá Willian.

Leedsbe igazolhat a Ferencváros korábbi védője

Brit sajtóhírek szerint több angol másodosztályú klub is szerződtetné Muhamed Besicet, a Premier League-ben szereplő Everton bosnyák labdarúgóját.

A 25 esztendős középpályás – aki 2012 és 2014 között két szezont a Ferencvárosnál töltött el – négy éve az Everton labdarúgója. Az előző szezonban tavasszal kölcsönben a Championshipben a feljutásról lemaradó Middlesbrough-ban játszott.

A hírek szerint a Boro mellett az első osztályból kieső West Bromwich Albion és a Leeds United is érdeklődik a bosnyák válogatott labdarúgó iránt.

Besic idén tavasszal a Championshipben tizenhét bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz.

HAZAI HÍREK
MLS: Németh Krisztián visszatér korábbi klubjához

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City csere keretében megszerezte korábbi játékosát, a magyar válogatott Németh Krisztiánt (a kiemelt képen).

A nagyszabású ügyletről a Sporting hivatalos honlapján számolt be: a csere keretében a Kansas Citynél folytatja pályafutását a 29 esztendős szélső, míg a New England Revolution ellenértékként összesen 350 ezer dollárnyi pénzösszeg mellett megkapja a Sporting Kansas City 2020-as első körös választási jogát a játékosbörzén (MLS Szuper Draft).

Németh Krisztián 2014 decembere és 2016 januárja között már játszott az SKC-nél – a magyar támadó kifejezetten sikeres időszakot zárt akkor, 33 mérkőzésen összesen 16-szor volt eredményes, emellett kiosztott hét gólpasszt is.

Németh így „honfitársra lelt”, a Sportingben focizik ugyanis a szintén magyar Sallói Dániel is.

„Németh Krisztián már ismeri a klubot, sikeres volt velünk, ráadásul tisztában van vele, mit akarunk elérni. Boldogok vagyunk, hogy visszatér hozzánk, a közösségünk pedig segíteni fog neki, hogy minél hamarabb visszarázódjon, közben pedig tovább küzdünk a rájátszásért”– idézi a Sporting Kansas City hivatalos honlapja Vermes Pétert, az együttes vezetőedzőjét.

A Kansas City a „Welcome, home!” (Köszöntünk itthon!) üdvözléssel fogadta a játékost. Sallói is köszönt: „Szia!”

Adorján Krisztián az olasz harmadosztályban folytatja

Adorján Krisztián a Serie C-ben szereplő Virtus Entella labdarúgócsapatánál folytatja a pályafutását.

Mint korábban megírtam, Adorján Krisztián visszatért Olaszországba a Novarához – a magyar támadó 2014 óta tartozott az olasz klub kötelékébe, de előbb a Partizani Tiranához, majd az ír Dundalkhez adták kölcsön.

A 25 éves magyar középpályás szerződése most nyáron járt volna le a másodosztályú együttesnél, ám a Novara élt az opciós hosszabbítási jogával, így viszont kérdésessé vált Adorján jövője. Az olasz média ezt követően arról cikkezett, hogy a Novara nem ragaszkodik a játékoshoz, akit a Serie C-ben szereplő Virtus Entella vinne is.

A transzfer immár hivatalos, a Virtus a honlapján jelentette be, hogy megvásárolta Adorjánt a Novarától. Hogy a klub mennyit fizetett a magyar játékosért, azt a felek nem hozták nyilvánosságra.

Csatárt vett a Vasas

A labdarúgó NB II-ben két győzelemmel rajtoló Vasas bejelentette Balajti Ádám érkezését. A Váctól szerződtetett támadó három évre írt alá.

A Vasas és a Vác kedden bejelentette, hogy mindenben megegyezett egymással, így Balajti Ádám a fővárosban folytatja pályafutását. A 27 éves csatár 2021-ig szóló megállapodást kötött az angyalföldiekkel.

A 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet nyerő Balajti 2016 szeptemberében igazolt a Váchoz, melynek színeiben az előző évadban 14 találattal házi gólkirály lett a másodosztályban.

Balajti az NB II mostani kiírásának első fordulójában két gólt szerzett, a második kifejezetten szépre sikeredett.

„A legfontosabb célom, hogy feljutáshoz segítsem a Vasast, szeretnék újra az NB I-ben játszani. Erős keretet alakítottak ki a vezetők, minden adott ahhoz, hogy teljesítsük az elvárásokat. Szinte mindenkit ismerek a csapatból, nem lesz gond a beilleszkedésemmel. Minél több gólt és gólpasszt várok magamtól”
 – idézi a Vasas honlapja Balajtit.

Vida Kristopher marad Dunaszerdahelyen

A DAC labdarúgócsapatának hat játékosa – köztük Vida Kristopher – 2021 júniusáig meghosszabbította szerződését, a tehetséges cseh kapus, Martin Jedlicka pedig az eredeti, féléves kölcsönjátéka helyett 2019 júniusáig marad a dunaszerdahelyi klubnál – írta meg a Nemzeti Sport Online.

A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Vida Kristopher, Vakoun Issouf Bayo, Kristián Kostrna, Martin Rymarenko és Dominik Spiriak elfogadta a kétéves szerződéshosszabbítási ajánlatot, így a 2020–2021-es szezon végéig Dunaszerdahelyen maradnak.

A húszéves panamai védő, Cesar Blackman esetében a klub érvényesítette az opcióját, így a június utolsó napján lejáró megegyezése további két évvel lett megtoldva. A cseh kapus, Martin Jedlicka az eredeti, féléves kölcsönjátéka helyett 2019 júniusáig marad, és a klubnak opciós joga lesz az esetleges megvásárlásra.

„Főleg azért döntöttünk az említett játékosok szerződésének a meghosszabbítása mellett, mert meg vagyunk győződve a képességeikről és arról is, hogy megvan bennük a potenciál a további javulásra” – mondta Jan Van Daele.

A sportigazgató kitért a magyar játékosra is: „Vida Kristopher egészen jól indította az előző idényt, később azonban kikerült a kezdőcsapatból. Remekül felkészült a tavaszra, az egyik legjobb játékosunkká vált, és az utolsó bajnoki fordulóban mutatott teljesítménye már csak hab volt a tortán. Az új évadot szintén nagyszerűen indította.”

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: sportingkc.com

Leave a Reply