Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 6-án

VIDEÓKKAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

KÜLFÖLDI HÍREK
Yerry Mina szinte biztosan a Manchesteré

Yerry Mina szinte biztosan a Manchester United labdarúgója lesz – ezt a kolumbiai válogatott játékos ügynöke árulta el.

Jair Mina, aki ügynöke és egyben testvére a 23 esztendős Yerry Minának, Guillermo Arangónak, az RCN Radio és az ESPN munkatársának árult el részleteket a középhátvéd jövőjével kapcsolatban, az újságíró pedig ezt nem is rejtette véka alá.

„A játékos ügynöke elmondta nekem, hogy az Everton és a Lyon hivatalos ajánlatot tett Yerry Mináért a Barcelonának. A liverpooliak 30 millió eurót ajánlottak, Jair Mina viszont ennek kapcsán hozzátette, hogy a testvére mindenképpen a Manchester Unitedhez akar szerződni. Az MU lesz a végállomás, az angol klub képviselői már találkoztak is velem.”

„Csak annyi van hátra, hogy véglegesítsék az ajánlatukat, amit aztán megtesznek a Barcának. Azt mondom, ebből Premier League lesz. És a Manchester United, mert azt nem hinném, hogy az Everton. Kilencven százalék, hogy »vörös ördögként« folytatja Mina.”

Az ügynök továbbá arról is beszélt, hogy a Barcelona 45 millió eurót kért a játékosért, míg a manchesteriek 39 millió eurót ajánlottak először – jelenleg tehát 6 millió euró választja el Yerry Minát a Vörös Ördögöktől.

Amennyiben a két egyesületnek sikerül megállapodnia, a labdarúgó évi 8.5 millió fontot keres majd Angliában, s öt esztendőre ír alá.

Bemutatták Arturo Vidalt Barcelonában

Arturo Vidal (a kiemelt képen) aláírta szerződését, és túlesett a bemutatásán is a Camp Nouban, így már hivatalosan is az FC Barcelona játékosa a chilei középpályás.

Vidal 124 tétmérkőzésen 22 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott a Bayern Münchenben, amelytől három év után távozott. A felek hivatalos adatot nem közöltek a chilei átigazolási díjáról, de a hírek szerint 20 millió eurót fizettek a katalánok a Bayernnek a középpályásért.

„Fel sem tudom fogni, egy álmom vált valóra ezzel. Egyet megígérhetek, mindent kiadok magamból a pályán, amíg a Barcelona címerét viselem, és remélem, rengeteg trófeát nyerünk majd”– hangzottak Vidal első mondatai a Barcelona játékosaként.

A 31 éves Vidal három évre írt alá a gránátvörös-kékeknél, és bár a Barcelona erről nem adott hivatalos tájékoztatást, egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint a chilei kivásárlási ára 300 millió euró lett. 

Friss vb-bronzérmes középpályást vásárolt a Dortmund

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund a hivatalos honlapján jelentette be Axel Witsel érkezését.

A 29 éves Axel Witsel – aki alapembere volt a bronzérmes belga válogatottnak az oroszországi világbajnokságon – 2017 januárjában igazolt a kínai Tiencsin Csüancsien együtteséhez, most azonban úgy döntött, visszatér Európába.

A Borussia Dortmund nem hozta nyilvánosságra, mennyit fizet a középpályásért, ám a német média 22 millió euró körüli összegről ír. Witsel a klub tájékoztatása szerint 2022 nyaráig ír alá a német együtteshez – mint a gárda a honlapján írja, a transzfer a következő napokban válik hivatalossá.

A Sampdoria bemutatta Ronaldót

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sampdoria érdekes módját választotta az angol U-válogatott Ronaldo Vieira szerződtetésének bejelentésére.

Az olasz klubnál ugyanis kihasználták, hogy új igazolásuk neve megegyezik a Juventushoz szerződő világklasszis, Cristiano Ronaldo nevével, és így szinte egy az egyben lemásolták a képet, amelyet a torinóiak használtak CR bejelentéséhez.

Igaz, kisbetűvel a Ronaldo alá odaírták, hogy Vieira, de a címben szereplő „A Sampdoria szerződtette Ronaldót!” azért valószínűleg így is félrevezetett néhány drukkert…

120 millió eurós gigaüzlet készül a Milannál?

Olaszországi lapértesülések szerint Leonardo, a Milan labdarúgócsapatának új sportigazgatója elképesztő transzfer véghezvitelén dolgozik – írta meg a Nemzeti Sport Online.

A főbb olasz bulvárlapok napok óta azt ecsetelik, hogy Leonardo fő kiszemeltje a Milan középpályájára Szergej Milinkovics-Szavics, a Lazio szerb válogatott játékosa, ám a 23 esztendős labdarúgóval kapcsolatban Claudio Lotito, a római klub elnöke már a világbajnokság előtt elmondta, 120 millió euró alatt egyetlen ajánlaton sem gondolkozik el.

Milinkovics-Szavics esetében több európai topcsapat érdeklődéséről is cikkeznek – főként a Real Madridéról, ám nem valószínű, hogy a spanyol gigász hajlandó lenne kifizetni a kért összeget.

Leonardo azonban az olasz média állítása szerint vasárnap találkozott a játékossal – és ügynökével, Mateja Kezsmannal –, a Milan pedig azon dolgozik, hogy tető alá hozza a Lazióval a megállapodást, melynek értelmében a piros-feketék 40 millióért egy szezonra kölcsönvennék a szerbet vételi opcióval, amelyet ha érvényesítenek, akkor a 2018–2019-es szezon végén további 80 millió euróért végleg megvásárolhatják Milinkovics-Szavicsot.

A Milannál azért gondolkoznak ilyen transzferben, mert a klub így nem sértené meg az UEFA pénzügyi fair play szabályzatát.

A 23 éves focista értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 90 millió euróra becsüli, Milinkovics-Szavics az előző idényben 48 mérkőzésen 12 találatig és 9 gólpasszig jutott összesen.

Az MU-tól szerezhet kölcsönjátékost Dárdai Pál

A Bild információja szerint a Bundesligában szereplő Hertha labdarúgócsapata jelenleg is tárgyal a Manchester Uniteddel Timothy Fosu-Mensah kölcsönvételéről.

A német lap konkrétumokról is beszámol: a 20 esztendős, háromszoros holland válogatott védő néhány napon belül megérkezik a Hertha schladmingi edzőtáborába.

Timothy Fosu-Mensah szerződése 2020-ig érvényes a Manchester Uniteddel, ám a Bild azt írja, hogy a „vörös ördögök” a 2018–2019-es idényre még kölcsönadnák a játékost, aki kifejezetten a Herthához szeretne menni, a két klub pedig már a megállapodás utolsó simításait végzi.

Fosu-Mensah az előző idényt az angol élvonalbeli Crystal Palace-nál töltötte kölcsönben, melynek színeiben 21 Premier League-mérkőzésen lépett pályára, többségét végig is játszotta. Értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 7 millió euróra becsüli.

A Bild információit később a Sky Sports is megerősítette.

HAZAI HÍR
Windecker József Görögországban folytatja

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az Újpesttől távozó Windecker József a görög élvonalbeli Levadiakosznál folytatja a pályafutását.

Windecker József menedzsere, Panicos Makedonas vasárnap nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak arról, hogy a középpályásnak több országból, köztük Görögországból is van ajánlata, és hamarosan eldől, hol folytatja a pályafutását.

Ma már arról számolt be a játékosügynök, hogy szerződést kötöttek a görög élvonalban legutóbb 10. helyen végzett Levadiakosszal. Windecker kétéves szerződést írt alá.

„Ezzel a megállapodással Windecker József a magyarnál jóval erősebb bajnokságban próbálhatja ki magát, hiszen a görög ligát a tizenöt legerősebb európai bajnokság között jegyzik. Ez játszott szerepet a döntésünkben” – fogalmazott Panicos Makedonas.

Windecker 2016 januárjában, Győrből szerződött Újpestre, a liláknál alapemberré nőtte ki magát, de mivel szerette volna kipróbálni magát külföldön, tavaly már nem hosszabbított a klubbal, ezért viszont tavasszal kirakták az első keretből. A nyáron már járt Belgiumban is tesztelésen, Bölöni László csapatánál, a Royal Antwerpnél, a belgák szerződést is kínáltak neki, de a görögországi folytatás mellett döntött a 25 éves védekező középpályás, aki az NB I-ben 137 meccsen 11 gólt szerzett.   

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply