Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 4-én

VIDEÓVAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

KÜLFÖLDI HÍREK
Hivatalos: Vidal a Barcelonáé

Az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Arturo Vidal átigazolásáról mindenben megegyezett a Bayern Münchennel. A 31 éves chilei középpályás hároméves szerződést ír majd alá a katalánoknál, miután átesik az orvosi vizsgálatokon. Vételárát a spanyol sajtó 20 millió euróra becsüli.

Az FC Barcelona rövid közleményében azt írja, hamarosan tájékoztatja a szurkolókat Vidal érkezésének és a nyilvánosság előtt történő bemutatásának időpontjáról.

A spanyol sportsajtóban csütörtökön futótűzként terjedt el a hír, hogy a katalánok mindenben megegyeztek a Bayern Münchennel a chilei középpályás átigazolásáról. A hírek akkor még 30 millió eurós vételárról szóltak, de a Barcelona ennél valószínűleg kevesebbért, körülbelül 20 millió euróért szerezte meg a Bayer Leverkusen és a Juventus korábbi játékosát.

„Köszönettel tartozom a Bayernnek és minden szurkolójának. Élveztem a Münchenben eltöltött időt. Azt is szeretném megköszönni a klubnak, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy új kalandba kezdjek a Barcelonával” – búcsúzott a bajoroktól Vidal, aki 124 tétmérkőzésen 22 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott a Bayern színeiben.

A katalán klub Paulinho távozása után mindenképpen szeretett volna még vásárolni egy támadásban és védekezésben is hasznos középpályást. A négyszeres olasz és háromszoros német bajnok, Copa América-győztes chilei labdarúgó érkezésével gyakorlatilag eldőlt, hogy Adrien Rabiot-t és Paul Pogbát sem veszi meg a Barcelona.

A gránátvörös-kékek néhány órával ezelőtt a 19 éves szenegáli válogatott jobbhátvéd Moussa Wagué szerződtetését is bejelentették, aki a B-csapathoz érkezett, de jó teljesítmény esetén természetesen felkerülhet az első keretbe.

A Barcelona számára érkezési oldalon ezzel valószínűleg véget ért az átigazolási időszak – a katalánok Arthurra, Clément Lenglet-ra, Malcomra és Vidalra összesen csaknem 130 millió eurót költöttek –, távozók azonban még lesznek: Aleix Vidal az egyesült államokbeli túra után visszatért a Sevillához, hogy véglegesítse szerződését az Európa Ligából az Újpestet kiejtő andalúz klubbal, míg Yerry Mina a Premier League-be (a Manchester Unitedbe vagy az Evertonba) igazolhat.

Courtois a Real Madridé lesz?

Thibaut Courtois (a kiemelt képen) ügynöke sokatmondóan nyilatkozott ügyfeléről és a Chelsea-ről, amely egyelőre nem engedi el a kapust a Real Madridhoz.

A brit média a világbajnokság után arról számolt be, hogy Thibaut Courtois a Real Madridhoz szerződik és a „kékek” elfogadták a spanyolok 37 millió euró körüli ajánlatát a kapusért, az elmúlt napokban viszont arról lehetett olvasni, hogy a Chelsea berekesztette a tárgyalásokat a Real Madriddal, s egyelőre nem szándékozik megválni Courtois-tól, addig legalábbis biztosan nem, amíg meg nem találja az utódját.

Ennek kapcsán Christophe Henrotay, a játékos ügynöke sokatmondóan nyilatkozott.

„Mindenhol azt olvasom, hogy a Chelsea szerint Courtois-tól függ az egész transzfer, közben az ügyfelem már világosan megmondta a vezetőségnek, hogy azzal járnak a legjobban, ha eladják őt a madridiaknak – vélekedett Henrotay a Sky Sportsnak a Nemzeti Sport Online beszámolója szerint. – Számára ez egy nagy döntés, a családja közelében szeretne lenni, és már ott van az asztalon az ajánlat, amely arra vár, hogy a Chelsea elfogadja.”

Florenzi hosszabbított Rómában

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma 2023-ig meghosszabbította Alessandro Florenzi szerződését.

A 27 éves, 28-szoros olasz válogatott jobbhátvéd 2002-ben került a „farkasokhoz”, egy szezont kölcsönben a Crotonénál töltött, ezen kívül csak a Romában szerepelt.

A jobb oldali középpályásként is bevethető labdarúgó eddig 224 tétmeccsen 25 gólt és 29 gólpasszt jegyzett az együttesben.

Belga szélső érkezik kölcsönbe Firenzébe

Az Everton és a Fiorentina megegyezett egymással, így a belga Kevin Mirallas a következő szezonban az olasz labdarúgócsapatnál szerepel kölcsönjátékosként.

A liverpooliak közleménye szerint a 30 éves szélső kölcsönadása az orvosi vizsgálat elvégzése után válik hivatalossá.

A Fiorentina is bejelentette, hogy megegyeztek, azt is hozzátéve, opciója van a labdarúgó megvásárlására, s egy plusz három éves szerződést köt a 60-szoros válogatottal.

Dárdai megszólalt egyik játékosa jövőjével kapcsolatban

Dárdai Pál, a Hertha labdarúgócsapatának vezetőedzője megszólalt egyik kulcsjátékosa, Marvin Plattenhardt jövőjével kapcsolatban.

A német sajtó néhány hete arról ír, hogy a 26 esztendős, hatszoros német válogatott Plattenhardtot több Premier League-klub is szívesen látná, az Everton mellett a Huddersfield, a Leicester City, a Watford, a Fulham és a Bournemouth érdeklődéséről is lehetett olvasni.

Michael Preetz korábban elmondta, megfelelő ajánlat esetén az egyesület hajlandó belemenni a világbajnokságon is pályára lépő védő eladásába, most pedig Dárdai Pál vezetőedző is úgy vélekedett, hogy nem ragaszkodnak a játékoshoz.

„Szeretek Marvinnal dolgozni, ugyanakkor ha távozik, akkor azt hiszem, mindkét fél boldog lesz. Viszont jelenleg még itt van, így szerepel a terveimben. Persze van egy »küszöb«” – jegyezte meg sokatmondóan Dárdai.

A Bild azt ecseteli, hogy a berliniek akár 25 millió eurót is kaphatnak egyik legjobbjukért, a Hertha ugyanis a hírek szerint ezt az árat szabta Plattenhardtért, ez az összeg pedig új lehetőségeket nyitna meg a németek előtt, akik így az átigazolási szezon utolsó heteiben több poszton is erősíthetnének.

Angliában augusztus 9-én zárul az átigazolási piac, így a PL-együtteseknek sietniük kell, ha meg akarják szerezni a labdarúgót, akinek az értékét a transfermarkt.de piaci hírportál egyébként 17 millió euróra becsüli.

Leekens nem kellett Nyugat-Afrikában

Clarence Seedorf veszi át a kameruni labdarúgó-válogatott irányítását – jelentette be az afrikai nemzet sportminisztere, Pierre Ismael Bidoung Mkpatt.

A 42 esztendős szakember edzői karrierje során először ülhet le válogatott kispadjára, korábban a Milannál, a Sencsennél és a Deportivo La Corunánál edzősködött, utóbbi júniusban eresztette szélnek, mert nem tudta benntartani a csapatot a spanyol élvonalban.

A kameruni válogatottat legutóbb Hugo Broos irányította, aki február végén, szerződése lejártával távozott, azóta Rigobert Song volt az ideiglenes kapitány. A szövetségnél nem kapkodták el az utód kiválasztását, áprilisig összesen 77-en – többek között Raymond Domenech, Lothar Matthäus és Carlos Queiroz – jelentkeztek az állásra. A korábbi magyar kapitány, Georges Leekens júliusban jelezte érdeklődését, míg Sven-Göran Erikssonnal tárgyalásig is eljutottak, de végül nem ő lett a befutó.

Seedorf segítője honfitársa, Patrick Kluivert lesz, aki 2012 és 2014 között már tevékenykedett hasonló pozícióban, akkor Louis van Gaal munkáját segítette a holland válogatottnál. A duó első kihívása a jövő évi, hazai rendezésű Afrikai Nemzetek Kupája lesz, amelyen címvédőként szerepelnek a „szelídíthetetlen oroszlánok”.

A kameruni szövetség nem adott hivatalos közleményt Seedorfék kinevezéséről, Afrikában azonban megszokott, hogy a kormányok számolnak be az ilyen jellegű hírekről.

HAZAI HÍREK
Ismét egy klubban játszhat Sallai és Balogh

Az olasz Mediagol információi szerint az APOEL ajánlatot tehet a Palermónak Balogh Norbertért, akit a következő szezonra venne kölcsön a ciprusi bajnok.

A 22 esztendős magyar válogatott támadó nehéz időszakon van túl, az előző idényben sérülései miatt csupán két bajnoki meccsen kapott lehetőséget a Serie B-ben. Balogh szerencsére túllendült a problémákon, a pályán is egyre jobban érzi magát, ezt mutatja, hogy a Palermo Sappada elleni felkészülési mérkőzésén (20–0) háromszor is eredményes volt.

A magyar focista Maurizio Zamparini klubelnök egyik nagy kedvence, az előttünk álló szezonban viszont várhatóan így sem jut fontos szerephez, így az esetleges kölcsönadással mindenki jól járhat.

A Sallai Rolandot is foglalkoztató APOEL a héten jutott tovább az Európa-liga második selejtezőköréből, a harmadikban az izraeli Hapoel Beer-Seva lesz az ellenfele – a hírek szerint a ciprusi együttes még a párharcot megelőzően szeretné bejelenteni Balogh kölcsönvételét. A két magyar játékos egyébként nem először játszhat együtt, Sallai ugyanis a 2016–2017-es szezonban a Palermo kölcsönjátékosa volt.

Adorján az olasz harmadosztályba kerülhet
Olasz sajtóértesülések szerint Adorján Krisztián a Serie C-ben szereplő Virtus Entellánál folytathatja a pályafutását – írta a Nemzeti Sport Online.

Mint ahogy a Sportudvar is beszámolt róla, Adorján Krisztián néhány napja visszatért Olaszországba a Novarához – a magyar támadó 2014 óta tartozik az olasz klub kötelékébe, de előbb a Partizani Tiranához, majd az ír Dundalkhez adták kölcsön.

A 25 éves magyar középpályás szerződése most nyáron járt le a másodosztályú együttesnél, ám a Novara élt az opciós hosszabbítási jogával. Ennek kapcsán az olasz portálok arról cikkeztek, hogy Adorján helyzete egyelőre nem tisztázott a klubnál.

A tuttomercatoweb.com most arról számolt be, hogy Adorján Krisztián minden bizonnyal a Serie C-ben szereplő Virtus Entellánál folytatja. Azt nem tudni, hogy a Novara ismét kölcsönadná-e a labdarúgót, netán végleg megválna tőle.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: dailystar.co.uk

Leave a Reply