Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 3-án

VIDEÓKKAL – A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

KÜLFÖLDI HÍREK
Most már hivatalos: Higuaín a Milané, Bonucci a Juventusé

Az AC Milan és a Juventus labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be Leonardo Bonucci, Gonzalo Higuaín és Mattia Caldara klubváltását. Előbbi labdarúgó egy év után visszatér a Juvéhoz, míg utóbbi két játékos a milánói együttesben folytatja a pályafutását.

A hivatalos verzió szerint Caldara a Bonucci-üzlet részeként került a Milanhoz, míg Higuaín kölcsönbe érkezik ugyanoda. A két klub Caldara és Bonucci értékét egyaránt 35 millió euróban szabta meg, így a felek további ellenszolgáltatás nélkül elcserélték a két védőt. Mindkét labdarúgó öt évre írt alá új – Bonucci esetében régi-új – csapatához.

Ezen felül a Milan 18 millió euróért kölcsönvette a torinóiaktól Higuaínt, akit a jövő nyáron végleg megvásárolhat. Ha a lombard együttes érvényesíti az opciós jogát, akkor két év alatt további 36 millió eurót kell fizetnie a Juventusnak.

Arab klubhoz igazolt a vb-n duplázó nigériai csatár

Az angol élvonalbeli Leicester City labdarúgócsapatától távozó Ahmed Musa a szaúdi első osztályú al-Naszrnél folytatja pályafutását. A nigériai válogatott szélső négyéves szerződést kötött új klubjával.

Ahmed Musa négy évet töltött a CSZKA Moszkvánál, mielőtt 2016 nyarán aláírt a Leicester Cityhez. A Premier League-ben szereplő csapatban 33 tétmérkőzésen lépett pályára, hat gólt szerzett. Az orosz együttesben jóval sikeresebb volt, 184 találkozón 61 gól és 32 gólpassz fűződött a nevéhez.

A 73-szoros nigériai válogatott szélső – aki az oroszországi világbajnokságon duplázott Izland ellen – több ajánlat közül is választhatott, sajtóhírek szerint a Galatasaray és a Hull City is hívta, ám ő a szaúdi al-Naszrt preferálta.

Pedro marad a Chelsea-nél

Az angol élvonalbeli Chelsea 2020-ig meghosszabbította rutinos támadója, Pedro szerződését.

Úgy látszik, az újonnan kinevezett menedzser, Maurizio Sarri bízik a 31 éves játékosban, akit 2015-ben vásárolt meg 27 millió euróért a londoni csapat a Barcelonától.

Azóta a „kékekkel” megnyerte az angol bajnokságot, és idén az FA-kupát is. Ez idő alatt 131 alkalommal lépett pályára a Chelsea színeiben, és 28 gólt szerzett.

„Nagyon fontos volt számomra, hogy itt folytathassam a pályafutásom, szeretnék további bajnoki címeket és trófeákat nyerni a Chelsea-vel” – nyilatkozta a spanyol játékos a szerződés aláírása után.

Szerződést hosszabbított a Man. City egy fiatal brazillal

Az angol bajnok Manchester City új, ötéves szerződést kötött fiatal tehetségével, Gabriel Jesusszal, így a brazil 2023 nyaráig marad.

A 21 éves csatár 2017 januárjában érkezett a brazil Palmeirastól a manchesteri együtteshez. Azóta 27 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 20 gólt rámolt be az ellenfelek kapujába, és hét gólpassz is az ő nevéhez fűződik.

Érdekesség, hogy a Manchester City eddig egyik meccsen sem kapott ki, amikor a bajnokságban kezdőként kapott helyett a brazil.

Az Arsenal egy nigériaival hosszabbított

Az Arsenal hivatalos honlapja pénteken bejelentette, hogy hosszú távú szerződéshosszabbítást írt alá a klub saját nevelésű támadója, Alex Iwobi. Ugyan a felek nem hozták nyilvánosságra, de úgy tudni, a 22 éves nigériai játékos 2023 nyaráig érvényes szerződést kötött és heti hetvenezer fontot keres majd.

„Nagyon örülök, hogy Alex aláírta az új szerződését, mert ő remek példa arra nézve, hogy egy játékos az akadémiáról indulva, kemény munkával miket érhet el a csapatnál. Nagyon várom a közös munkát vele és a kerethez tartozó többi fiatallal” – kommentálta a játékos szerződésének hosszabbítását Unai Emery, az Arsenal nyár elején kinevezett vezetőedzője.

A 22 éves Iwobi 9 évesen, 2005-ben került az Arsenal akadémiájára, ahol 2015-ben mutatkozott be a felnőttcsapatban. Eddig 98 tétmeccsen szerepelt a londoniaknál, 9 gólt szerzett.

Végleg távozik egy állandóan kölcsönbe adott játékos az Arsenaltól

Elhagyja az angol élvonalbeli Arsenal labdarúgócsapatát Chuba Akpom, és a görög első osztályú PAOK-nál folytatja pályafutását – közölte a londoni klub hivatalos honlapján.

Az Arsenal saját nevelésű támadója 17 évesen írta alá első profi szerződését a klubnál, amely többször kölcsönadta őt. Megfordult a Brentfordban, a Coventryben, a Nottingham Forestben, a Hull Cityben és a Brightonban, valamint a belga Sint-Truidenben is. Az „ágyúsok” első csapatában tizenkét mérkőzésen kapott lehetőséget.

A 22 esztendős támadó átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra, a hírek szerint a PAOK egymillió euróért szerezte meg az Arsenaltól.

Chuba Akpom végigjárta az angol korosztályos válogatottakat, tétmeccseken összesen 18 gólt szerzett 38 fellépésen.

Német válogatott játékos érkezett a Crystal Palace-hoz, de rossz képpel mutatták be…

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Crystal Palace szerződtette a szabadon igazolható Max Meyert – számolt be róla tegnap este a klub hivatalos oldala.

A 22 éves, négyszeres német válogatott középpályás a Schalke színeiben 146 Bundesliga-mérkőzésen 17 gólig, 17 gólpasszig és 17 sárga lapig jutott. A szezon végén lejáró szerződését nem hosszabbította meg, így a Crystal Palace-nak nem kellett fizetnie a játékosért, aki három évre írt alá új klubjához.

Meyer a Crystal Palace harmadik nyári szerzeménye, korábban Vicente Guaita érkezett szintén szabadon igazolhatóként, míg Cheikhou Kouyaté a West Hamet hagyta el a szintén londoni együttes kedvéért.

Ma délelőtt derült ki, hogy a Palace a bejelentés során összekeverte Meyert egy másik némettel, Joshua Kimmichhel, az ő képe szerepelt ugyanis az alábbi cikkben.

Forrás: Twitter
Balra Meyer, jobbra Kimmich. (Forrás: Twitter)

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: juventus.com

Leave a Reply