Az átigazolási piac legfontosabb történései augusztus 2-án

A Sportudvaron egészen augusztus végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb híresztelések – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

KÜLFÖLDI HÍREK
Vidal megegyezett a Barcelonával sajtóhírek szerint

A nemzetközi sportsajtóban az elmúlt órákban futótűzként terjedt el a hír, hogy az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetői szóban megegyeztek a Bayern München középpályásával, Arturo Vidallal (a kiemelt képen). A 31 éves chileit akkor vennék meg a katalánok, ha nem sikerülne megszerezniük Adrien Rabiot-t a Paris Saint-Germaintől – számolt be a Nemzeti Sport Online.

A Sport információi szerint a Barcelona 30 millió eurót fizetne Vidalért, aki nem fér bele Niko Kovac, a Bayern új vezetőedzője elképzeléseibe, ezért a nyáron minden bizonnyal távozik. Eddig úgy tűnt, hogy visszatér a Serie A-ba – amelyben négy évet már eltöltött a Juventus játékosaként –, és az Internazionaléhoz szerződik, most azonban fordulatot vett az ügye.

A chilei labdarúgó állítólag mindenben megegyezett a Barcelonával és a héten orvosi vizsgálatra érkezik a katalánokhoz, de nem biztos, hogy a gránátvörös-kékek át is igazolják. A Barcelonánál ugyanis továbbra is a PSG labdarúgója, Adrien Rabiot az első számú célpont a középpálya megerősítésére, ezért Vidal szerződtetését csak akkor véglegesítenék, ha már biztossá válik, hogy nem tudják megszerezni a franciát.

A Barcelona Paulinho távozása után mindenképpen szeretne még vásárolni egy támadásban és védekezésben is hasznos középpályást. Rabiot és Vidal mellett állítólag Paul Pogba neve is szerepel a jelöltek listáján, de a Manchester United játékosának átigazolására kicsi az esély.

A Sport értesüléseinek ellentmond a RAC1 rádióadó információja, mely szerint a Barcelona már csütörtökön bejelentheti Vidal érkezését!

Barcelonából vásárolna védőt az MU

A Sky Sports információi szerint a Manchester United labdarúgócsapata letett a Leicester City angol válogatott középhátvédje, Harry Maguire szerződtetéséről, és helyette az FC Barcelona kolumbiai belső védője, Yerry Mina felé fordul a figyelme.

A manchesteri klub azt követően keresett új célpontot, hogy nem sikerült meggyőznie a Leicester Cityt Harry Maguire eladásáról. A 2016-os angol bajnok a következő hetekben valószínűleg új, magasabb fizetést tartalmazó szerződést kínál a 25 éves középhátvédnek, aki alapembere volt az oroszországi világbajnokságon negyedik helyen végző angol válogatottnak.

Az MU következő jelöltje a kolumbiai nemzeti együttes oszlopos tagja, Yerry Mina. A 23 éves labdarúgó kevesli a Barcelonában kapott játéklehetőséget, ezért elképzelhető, hogy a nyáron távozik.

„Rengeteg negatív dolog végigfutott már a fejemben. Azt gondoltam, a barcelonai pályafutásom véget ért, de Paulinho és Coutinho mindig bátorítottak, s mondták, hogy »csend, minden rendben lesz«. Megértem, hogy szenzációs labdarúgók szerepelnek a csapatban, de én is szeretnék játszani” – mondta Mina a legutóbbi nyilatkozatában.

„A jövőm? Nem tudom, nyugodt vagyok. Huszonhárom éves vagyok, még nagyon sokat focizhatok. A tervem, hogy mindig a pályán legyek és élvezzem a játékot. Elmehettem volna más klubhoz is, ám nem sajnálom, hogy a Barcelonát választottam” – tette hozzá a vb-n három gólt fejelő védő.

A Sky Sports értesülései szerint Yerry Mina iránt a Wolverhampton és az Everton is érdeklődik, utóbbi Lucas Digne személyében tegnap már vásárolt egy játékost a katalánoktól. A Manchester Unitednek nagyjából 30 millió fontba kerülne a jó felépítésű, 194 centiméter magas Yerry Mina megszerzése.

Higuaín Milánóból Torinóba, Bonucci ellenkező irányba megy

A La Gazzetta dello Sport szerint még ma hivatalossá válhat, hogy Gonzalo Higuaín az AC Milanhoz kerül kölcsönbe. A lap úgy tudja, a Rossoneri 18 millió eurót fizet a Juventusnak a kölcsönzésért, de opciós (vételi) joga lesz az argentin támadóra, ami esetén további 18 milliót kell kifizetnie. Higuaín tegnap este megérkezett Milánóba, ahol ma át kell esnie a szükséges orvosi vizsgálatokon.

A csatár ugyanakkor nem egyedül érkezhet a Milanhoz. A Juventus ugyanis Mattia Caldarát is kölcsönbe adja a lombard klubnak. A 24 éves védő a tavalyi szezont az Atalantánál töltötte kölcsönben, most pedig Leonardo Bonucciért cserébe kerülhet a San Siróba. Bonucci az elmúlt idényben igazolt a zebráktól a piros-feketékhez, ahol csapatkapitány volt, de visszavágyódott korábbi klubjához, amellyel most öt éves szerződést írt alá.

Pérez: Modric csak egy esetben távozhat

A La Gazetta dello Sport értesüléseire hivatkozva szerdán beszámoltunk róla, hogy az Internazionale labdarúgócsapata a Real Madrid középpályása, Luka Modric szerződtetésén dolgozik. A királyi klub elnöke, Florentino Pérez a Marca megkeresésére reagált a pletykákra.

„Modric egyetlen esetben távozhat: ha valaki kifizeti a kivásárlási árát, 750 millió eurót” – szögezte le Pérez.

A világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott csapatkapitánya nyári szabadsága lejártával jövő héten áll edzésbe a Real Madridnál.

Meghosszabbítanák Southgate szerződését

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) már most szeretné meghosszabbítani Gareth Southgate szövetségi kapitány szerződését, amely jelenleg a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól.

A szakember népszerűsége az egekbe szökött a szigetországban, miután a múlt hónapban irányításával az elődöntőig jutott a válogatott az oroszországi világbajnokságon. A csapatot ott a későbbi ezüstérmes horvátok állították meg.

Az FA 2016 novemberében nevezte őt ki, a megállapodás négy évre szólt.

„Gareth eddig remek munkát végzett, szeretnénk, ha 2020 után is maradna. Úgy gondolom, ez mindkét félnek tetszene, de most szabadságon van, majd ha visszajön, leülünk tárgyalni” – mondta Martin Glenn, a szövetség ügyvezetője.

A 47 éves Southgate korábban a Middlesbrough és az angol U21-es válogatott edzője volt.

Japán válogatott játékos szerződött Newcastle-be

A Newcastle csapatában folytatja a pályafutását a japán válogatott Muto Josinori – adta hírül az MTI.

A 25-szörös válogatott támadó Mainzból szerződött a „szarkákhoz”, akiknél négyéves megállapodást írt alá – jelentette be csütörtökön a Premier League legutóbbi idényében tizedik helyezett klub.

Brit sajtóértesülések szerint 9.5 millió fontért (3.4 milliárd forintért) váltott csapatot a 26 esztendős Muto, aki egy mérkőzésen lépett pályára az oroszországi világbajnokságon.

A Newcastle jövő szombaton hazai pályán kezdi meg a bajnoki idényt, az együttes a Tottenham Hotspurt látja vendégül a St James’ Parkban.

HAZAI HÍREK
A BLSZ I-ben folytatja Vermes

Az előző szezonban az NB II-ben ezüstérmes Kisvárdához tartozó Vermes Krisztián a budapesti első osztályban folytatja pályafutását.

A 33 esztendős védőnek – aki korábban tíz évig volt az Újpest FC játékosa – az előző szezon végén lejárt a szerződése az élvonalba feljutó Kisvárdával, s a klub honlapján az állt, Vermes visszavonul. A hatszoros magyar válogatott labdarúgó azonban meggondolta magát, s a BLSZ I előző kiírásában nyolcadik helyen végző Unione FC-be igazolt át (korábbi újpesti csapattársai közül itt játszik például Freud Gábor, Lettrich Dániel vagy Szabó Bence).

Vermes már be is mutatkozott a fővárosi zöld-feketéknél: a Magyar Kupa budapesti selejtezőjének első fordulójában az Unione az NB III-as III. Kerület pályáján 1–1-re végzett a szintén BLSZ I-es Testvériséggel, ám tizenegyesekkel búcsúzott. Vermes kezdőként 74 percet töltött a pályán.

A korábban Hollandiában légióskodó bekk a 2017–2018-as évadban hét NB II-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára (mindig kezdőként), ám tétmeccsen szeptember óta nem játszott.

Remili Mohamed Győrben folytatja

Az ETO FC Győr ugyan kikapott 1–0-ra az NB II nyitó fordulójában hazai pályán a Budaörstől, Mészöly Géza vezetőedző szerint nincs okuk az aggodalomra, már csak azért sem, mert folyamatosan erősödik a csapat kerete.

Vereséggel kezdte a 2018–2019- es idényt az ETO FC Győr, pedig a keretnek (mások mellett) a korábban élvonalban focizó Debreceni András, Magasföldi József, Vadász Viktor és Völgyi Dániel is tagja.

Sőt az átigazolási időszakban Baracskai Roland, Horváth Tamás és Koltai Tamás is a zöld-fehérekhez szerződött, ők az előző idényben szintén az NB I-ben játszottak, míg a DAC-tól Mervó Bence érkezett.

„Felesleges vészmadárkodni, illetve egy mérkőzést követően véleményt nyilvánítani – kezdte Mészöly Géza, az ETO FC Győr vezetőedzője. – Hazai pályán egy-nullára kikaptunk ugyan a Budaörstől, de éppen a szerdai videoelemzésen mutattuk meg a játékosoknak, mennyi lehetőségük volt a vezetés megszerzésére. Közben persze az ellenfél is támadott, ám Horváth Tamást azért szerződtettük a Mezőkövesdtől, hogy a lehető legtöbb lövést hárítsa. Megtette, de a támadásainkra sem lehet panaszom, ez most olyan mérkőzés volt, amelyen nem szereztünk gólt. Tény, hazai pályán jobb eredményre számítottam, mint ahogyan a szurkolók is, de csak most kezdődött a bajnokság, hosszú még az idény.”

A vezetőség a napokban szerződtette még Hamar Ádámot a III. Kerületi TVE-től, illetve kölcsönbe érkezett a Haladástól Tóth Dávid.

„Voltaképp teljes a keretünk, csak egy támadót szeretnénk még szerződtetni. Ebben az idényben lényegesen kiélezettebb lesz a versenyfutás a feljutásért, mint az előző bajnokságban volt, s reményeim szerint az ETO is eséllyel pályázik az első két hely valamelyikére.” 

Bár Mészöly Géza nem árulta el, lapértesülések szerint a várva várt támadó a 33 éves Remili Mohamed lehet a Vasastól, aki az előző szezonban 28 meccsen öt gólt szerzett az élvonalban, a pályafutása során összesen 183 találkozón lépett pályára az NB I-ben és harminc gólt jegyzett. Az NB II 1. fordulójában a Vasasban már nem is lépett pályára.

A Lokitól érkezik kölcsönjátékos Balmazújvárosba

Kóródi Nándor személyében az élvonalbeli DVSC-től kapott egy évre kölcsön fiatal középpályást a labdarúgó NB II-ben szereplő Balmazújváros – számolt be róla a klub honlapja.

A 19 éves Kóródi Nándor a Püspökladányi LE együttesénél kezdte a pályafutását, majd szerepelt a Debreceni Honvéd SE, a Létavértes, a Józsa és végül 2013-tól a Debreceni Labdarúgó Akadémia kötelékében. A DVSC most nyáron adott neki profi szerződést, majd a felek közös egyeztetését követően a Balmazújváros kölcsönkapta a középpályást.

„Nagyon örülök, hogy Balmazújvárosban játszhatok. A klub és a stáb is nagyon jó benyomást keltett, valamint a körülmények is kiválóak – mondta Kóródi a klub honlapján. – A fejlődésem szempontjából nagyon értékes lehet ez az egy év (is). Szeretném a támadójátékommal segíteni a csapat előrejutását, ha pedig védekezésben van rám szükség, ott is meg fogok tenni mindent, hogy a maximumot kihozzam magamból.”

Egykori magyar válogatott védő igazolt a megye I-be

Takács Zoltán személyében egyszeres válogatott játékost igazolt a Heves megyei I. osztályban szereplő Felsőtárkány SC – számolt be róla a heol.hu.

Takács Zoltán pályafutása során az NB I-ben a Honvéd, a Debrecen, a Vasas és az Újpest színeiben focizott, 2009 tavaszát az olasz SPAL 1907 alakulatánál töltötte. A védő az utóbbi öt évben játszott Siófokon, a Bős, a Komárom és a Vecsés gárdájában is – Felsőtárkányba a Pest megyei együttestől érkezett.

A 34 éves balhátvéd 2005. december 18-án a Miamiban rendezett Magyarország–Antigua és Barbuda (3–0) barátságos mérkőzésen játszhatott a válogatottban. Az U21-es nemzeti csapatban nyolc alkalommal szerepelt.

Fiatalokkal erősített a Kazincbarcika

Újabb két fiatal játékossal állapodott meg a labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcika klubvezetősége – számolt be róla a borsodiak honlapja.

Kiss Bence András 1999. július 1-jén született, pályafutása nagyobb részét a Haladás akadémiáján és felnőttcsapatánál töltötte. Az NB I 2017–2018-as szezonjában 13-szor kezdőként, kétszer csereként lépett pályára.

Vajda Roland szintén 1999 júliusában született, korábban a Kecskemét és a Nyíregyháza akadémiájának együtteseiben szerepelt, de ő felnőttmeccsen még nem lépett pályára.

Kiss kölcsönbe, míg Vajda végleg érkezett a Kazincbarcikához.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply