Mallorcán vásárolt luxusvillát a Schumacher-család

A Bild című német napilap vasárnapi számában arról adott hírt, hogy Corinna Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher felesége egy luxusvillát, és az ahhoz tartozó nagybirtokot vásárolt a spanyolországi Mallorca szigetén. Érdekesség, hogy nem csak a vevő, hanem az eladó is kötődik a sporthoz, hiszen eddig Florentino Pérez, a Real Madrid elnökének nevén volt a terület és az ingatlan, s most ő adta el a németnek 30 millió euróért, vagyis 9,7 milliárd forintért. Úgy került sor a vásárlásra, hogy eközben lassan két éve nem tudunk semmi újat Michael Schumacher állapotát illetően. A Bild úgy tudja, hogy a legenda kezelését svájci lakhelyén folytatják, a mallorcai villa nyaralások során lesz használatban.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Corinna Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael felesége luxusvillát vásárolt a spanyolországi Mallorcán 30 millió euróért – számolt be a Bild vasárnapi kiadása. A napilap hozzáteszi, a villa eddig Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének nevén volt, aki még tavaly értékesítette azt Schumacherné számára.

Corinna és Michael Schumacher (Forrás: BERNARD ASSET/PANORAMIC)

Pérez még 2005-ben vásárolta meg a birtokot, amelyen felhúzott egy villát annak érdekében, hogy szabadidejének jelentős részét ott tölthesse családjával. Felesége 2012-ben, szívinfarktus következtében beállott halála után azonban már egyszer sem járt ott. A spanyol üzletember és sportvezető tavaly döntött úgy, hogy eladja az ingatlant és a birtokot, amelyek összesen 15000 négyzetméteren terülnek el. A villa a tengerre néz, a birtokon pedig két medence és egy helikopter-leszálló hely is található. Az épületet sokan Mallorca legszebbjei közé sorolják.

A Schumacher-házaspár nem tervezi, hogy a Földközi-tenger partjára költözik, a villát elsősorban családi nyaralások alkalmával szeretnék használni. Michael Schumacher és felesége továbbra is Svájcban, a Léman-tó partján fekvő Glandban található birtokukon fognak élni, vagyis a legendás autóversenyző 2013-as franciaországi síbalesete óta tartó gyógykezelése is itt folytatódik.

A család közel két éve semmit sem mond Michael Schumacher állapotáról
A szóban forgó mallorcai birtok. (Forrás: Panoramic)

A család kvázi két esztendeje semmit sem mond arról, hogy milyen állapotban van a síbaleset során súlyos fejsérülést szenvedett hétszeres világbajnok. Legutoljára 2016 szeptemberében Schumi ügyvédje állt a nyilvánosság elé, kijelentve, ügyfele nem tud mozogni, s lábra állni sem. Ezzel megcáfolta egy német hetilap néhány nappal korábbi értesülését, miszerint a legenda már tud járni.

A család még ugyanebben az évben bejelentette, hogy kampányt indítanak, aminek az a célja, hogy  “a Michael Schumachernek és családjának küldött rengeteg pozitív energiát fölhasználják a gyógyuláshoz, valamint arra is, hogy egy olyan erő jöjjön létre belőle, ami az egész Földnek jó”. Sabine Kehm, a Schumacher-família szóvivője akkoriban azt mondta, hogy a kampány első szakaszában vannak, s remélik, hogy a jövőre nézve jó dolgokat tudnak létrehozni.

Azóta viszont semmit sem hallani a Ferrarival 2000 és 2004 között zsinórban öt F1-világbajnoki címet szerzett német versenyző egészségi állapotáról, s a kampány alakulásáról sem. Sokak szerint aggasztó, hogy ennyire hosszú ideje hallgat legközelebbi környezete Michael Schumacher helyzetéről. Lehetett olyan pletykákról olvasni, hogy Amerikába szállítanák speciális kezelésekre, de most úgy tűnik, ezek sem bizonyulnak igaznak.

Őszintén szólva, a nagy hallgatás számomra is aggasztó, hiszen lehet, hogy Schumi soha nem tud már normális életet élni. Valahol az is kisebb fajta csoda, hogy a balesetét túlélte. Ugyanakkor reménykedem még, hogy egyszer, egy szép napon azt fogjuk hallani akár Sabine Kehm, akár Corinna Schumacher, akár a család más tagjainak szájából, hogy Michael ismét tud beszélni és tud járni.

Nagyon remélem, hogy megélhetjük ezt a napot valamikor…

A kiemelt kép forrása: bunte.de

Olvasd el ezeket is:

Egy bánya miatt kell lebontani Michael Schumacher gokartpályáját

Forma-1: Michael Schumacher egyik Ferrarija eladó!

Leave a Reply