Igazságos döntetlen Dánia és Ausztrália mérkőzésén

VIDEÓKKAL – Pontosztozkodással zárult a C-csoport második fordulójában a Dánia – Ausztrália mérkőzés a labdarúgó-világbajnokságon. Christian Eriksen egy gyönyörű támadás végén egy remekbe szabott kapásgóllal juttatta előnyhöz a skandinávokat, az auszik azonban a játékrész végéhez közelítve egy jogos 11-esből Mile Jedinak révén egyenlítettek. A második félidőben ugyan mindkét csapatnak akadtak lehetőségei, a célzások rendre pontatlannak bizonyultak, így maradt a döntetlen, ami csak Dániának kedvez a záró forduló előtt.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Egy parádés gól és egy videobírós tizenegyes – ez volt az első félidő két kulcsjelenete a Dánia-Ausztrália mérkőzésen a C-csoportban Szamarában. Amelyre az ausztrálok úgy érkeztek meg, hogy mindenképpen pontot kell szerezniük, ellenkező esetben már a második fordulót követően nagyon nehéz helyzetbe kerülnek.

Ennek megfelelően nagy iramban indult a meccs, a dánok pedig meglőtték a vb eddigi talán legszebb gólját. Nézzétek ezt a támadást és annak befejezését:

https://streamable.com/hkack

Szavakban kifejezve: nem tudtak felszabadítani az ausztrálok, Jörgensen készítette le a labdát Christian Eriksennek, aki bal lábbal állítgatás nélkül a jobb felsőbe bombázta azt. Mindez a 7. percben történt. 1-0.

A dánok vezető gólját követően Ausztráliának muszáj volt nagyobb sebességre kapcsolni. Ez be is következett, de a támadásaik kezdetben pontatlanok voltak. Különösen a beadásokkal akadtak problémák. Így érkeztünk el a 36. perchez. Mooy szögletét Leckie fejelte kapura, levágódott egy dán kézről, mindenki kezezést reklamált, de a spanyol bíró, Lahoz továbbot intett. Hosszú másodperceken keresztül ment a játék, amikor végre jelezték, hogy a videóbíró kontrollálja az esetet.

https://www.youtube.com/watch?v=jpR8dDh6oT4

A spanyol játékvezető kiment a pálya szélére a képernyőhöz, majd az eset megtekintése után tizenegyest ítélt az ausztráloknak. A dánok közül többen idegesen reklamáltak, de esélyük sem volt az ítélet megváltoztatására. A büntetőt a 38. percben az ausztrál csapatkapitány, Jedinak vágta be a Peru ellen parádézó, nem mellesleg új dán góltalansági csúcsot fölállító Kasper Schmeichel kapujába. 1-1.

Ez volt a világbajnokság ötödik olyan tizenegyese, amelyet a moszkvai kontrollteremben ítéltek meg. Mondjuk az érdekes kérdés, hogy a spanyol bíró miért nem látta az esetet, szerencsére azonban volt, aki látta. Ezzel le is pergett az első félidő, a szünetben döntetlen volt az állás.

Ausztrália nyomta meg a második félidő elejét, de húsz perc után csendes csordogálás jellemezte a mérkőzést. A dánok valamivel jobb helyzetben voltak ezzel a döntetlennel, ámbátor az utolsó fordulóban a franciákkal játszanak. Ausztrália az egy ponttal nem sokra ment jelen helyzetben, éppen ezért volt érthetetlen, miért nem játszottak nagyobb elánnal a csapatok.

A 68. percben nagy tüzijáték alakult ki a dán kapu előtt, de az ausztrálok fölélőttek. A 72. percben Rogic lövését Schmeichel védte, ez volt az auszik első kaput eltaláló lövése a második félidőben. A semmiből pörgött fel a meccs, izgalmas pillanatokat élhettünk át. Aztán Dánia szép lassan aludt bele a meccsbe, az ausztrálok nem tudtak velük mit kezdeni, így maradt az 1-1-es döntetlen, amely a dánoknak egy kicsit jó volt, az ausztráloknak meg kicsit sem. Pedig a legvégén Arzani belőhette volna a győztes gólt, de Schmeichel védett. Ezzel vége is lett a mérkőzésnek.

A C-csoport másik találkozója, a Franciaország-Peru összecsapás lesz 17 órától.

A kiemelt kép forrása: AFP/EMMANUEL DUNAND

Leave a Reply