Horvátország a tönk szélére lökte Argentínát

VIDEÓKKAL – Többen is úgy vélekedtek az Argentína-Horvátország mérkőzés előtt, hogy a balkániak elkaphatják a latin-amerikaiakat. Arra viszont nem sokan számítottak, hogy nem kevesebb, mint három gól lesz a különbség déli szomszédaink javára Nyizsnyij Novgorodban. Márpedig ez történt: Ante Rebics az argentin kapus őrületes hibáját kihasználva szerzett vezetést a horvátoknak, majd Luka Modrics távoli lövése pecsételte meg Messiék sorsát. A harmadik gól már slusszpoén volt, a hosszabbításban Ivan Rakitics az üres kapuba passzolhatott, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény. A horvátok 1998, a csodával felérő bronzérmet hozó torna után jutottak tovább ismét csoportjukból, az argentinoknak viszont élet-halál kérdése lesz Nigéria legyőzése. Ha ez sikerül, még akkor sem lesz saját kezükben sorsuk, mivel Izlandtól fog függeni, hogy másodikok vagy harmadikok lesznek a csoportban.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Horvátország kezdte jobban a D-csoport rangadóját, hiszen Ivan Perisics már az 5. percben vezetéshez jutathatta volna csapatát, ám Willy Caballero kapus bravúrral védett.

A folytatásban inkább mezőnyjáték folyt a pályán, komoly helyzetet egyik alakulat sem tudott kialakítani. Marcos Acuna ugyan egy lecsúszott beadásból eltalálta a felső lécet, de a kapufa tetején megcsúszó labda sem volt igazán veszélyes.

A 30. perc körül viszont két nagy lehetősége is volt az argentinoknak: előbb Agüero indult meg ígéretesen, centerezését azonban Sztrinics Messi elől szögletre tisztázta. Nem sokkal később Vida szabadított fel röviden, Enzo Pérez azonban az üres kapu mellé lőtt.

A túloldalon sem volt jobb a helyzet, Mandzukic hibázott ordító ziccerben.

A félidő hajrája inkább a durva belépőkről maradt emlékezetes, de szerencsére mindkét csapat játékosai a saját lábukon vonultak szünetre.

A második játékrész első említésre méltó jelenetére az 53. percig kellett várni, akkor Agüero próbálkozását védte Szubasics. Gyakorlatilag az ellentámadásból, egy teljesen ártalmatlannak tűnő szituáció után aztán megszerezték a vezetést a horvátok, Willy Caballero hathatós segítségével: az argentin kapus egy hazagurított labdát hanyagul akart átemelni Rebicsen, ám a támadó lecsapott a rövid ívelésre és kíméletlenül kihasználta a hibát.

https://www.youtube.com/watch?v=Cih9cAAmXgA

Sampaoli azonnal cserélt, beküldte Higuaint, majd nem sokkal később Pavont és Dybalát is, és bár mezőnyben némileg feljavultak a dél-amerikaiak, a veszélyesebb támadásokat továbbra is az európaiak vezették.

Messi a 73. percben alaposan begőzölt, akkor unta meg a sorozatos lökdösést és rugdosást, amit addig el kellett tűrnie.

Még jobban a 80. percben lehetett elege, amikor Modrics egy elképesztő bombával duplázta meg az előnyt, eldöntve ezzel a mérkőzés lényegi kérdéseit.

https://www.youtube.com/watch?v=qpZRvfwRxwc

Messiéknek még a szépítés sem akart összejönni, bezzeg a túloldalon, a hosszíbbítás perceiben egy már-már megalázó gólt lövetett Kovacics Rakiticcsel.

https://www.youtube.com/watch?v=12XeaT2zpNA

Szenzációs második félidei játékával Horvátország 3-0-ra nyert és továbbjutott, Argentína pedig a kiesés szélére sodródott.

A horvátok történelmi győzelmet arattak, korábbi négy meccsüket ugyanis egyaránt elveszítették a világbajnokságokon dél-amerikai ellenfelükkel szemben.

A kiemelt kép forrása: washingtonpost.com

Leave a Reply