Suárez most nem harapott, hanem továbblőtte Uruguayt a 16 közé

VIDEÓVAL – Uruguay Luis Suárez góljával 1-0-ra legyőzte az ezúttal végig stabilan védekező szaúdi válogatottat, s ezzel megpecsélte nem csak soros ellenfele, hanem Egyiptom sorsát is. Két forduló után két hat pontos és két nulla pontos csapat van az A-csoportban, vagyis a zárókörben az Uruguay-Oroszország mérkőzés a csoportelsőségről hivatott dönteni.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A torna nyitómérkőzésén súlyos, 5-0-s vereséget szenvedő szaúdiak igen bátran kezdték a mérkőzést, jobbára az uruguayi térfélen járt a labda, Muslerának még egy beadást is le kellett húznia a 4. percben. Igaz, ekkorra már a dél-amerikaiak is feljegyezhettek egy lehetőséget, de a 100. válogatott meccsén pályára lépő Luis Suárez kísérletéből nem lett gól.

Ahhoz képest, hogy az uruguayi csapat milyen jó nevekből áll, a semminél csak egy nagyon kicsivel mutattak többet fociból az első negyedórában. Korlátozott képességeikhez mérten a szaúdiak sokkal inkább igyekeztek, de túl sok zavart nem tudtak kelteni a dél-amerikai védelemben.

A szaúdi védelmet viszont nem túl nehéz mattolni, a 23. percben egy szöglet átszállt a középen tömörülők fölött, az első meccsen öt gólt kapó al-Moszailem kapust váltó al-Ovaisz igen gyatrán jött ki, Suárez pedig köszönte szépen, és a lábára hulló labdát a kapuba passzolta.

A vezető gól után visszatért a mérkőzés az addigi medrébe, a szaúdiak próbálkoztak, az uruguayiak pedig a kapujuk előterében megszerzett labdákkal igyekeztek az ellenfél kapujáig jutni, de, ha ez nem sikerült, akkor sem estek kétségbe.

A második félidőből tizenöt percnek kellett eltelnie, hogy történjen valami, akkor egy kényszerítőzés után Cavani maradt le centikkel egy labdáról, amiből akár még helyzet is lehetett volna. Így viszont nem lett.

Nem úgy egy perccel később, amikor a párizsi támadó beadását Carlos Sánchez fejelte tíz méterről tiszta helyzetből a kapu fölé.

Oscar Tabárez kapitány két változtatása a középpályán – Laxalt és Torreira jött be Vecino és Rodríguez helyett – hozott némi életet az uruguayiak játékába, de azt túlzás lett volna mondani, hogy ettől jó lett a mérkőzés.

Uruguay tehát nyert, s hétfőn a csoportelsőségért lép pályára a házigazda ellen, míg a szaúdiak az Egyiptom elleni találkozón megpróbálhatnak szépen búcsúzni a tornától.

A kiemelt kép forrása: express.co.uk

Leave a Reply