Könnyed horvát győzelem a színtelen Nigéria ellen

VIDEÓVAL – A sokak által titkos vb-favoritnak gondolt Horvátország könnyen nyert 2-0-ra Nigéria ellen Kalinyingrádban úgy, hogy a nigériai csapat semmilyen komoly ellenállást nem tudott kifejteni. Ezzel a győzelemmel a horvátok lépéselőnybe kerültek a D-csoportban, mert ugyanebben a négyesben délutan Izland és Argentína nem bírt egymással.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Kalinyingrádban mutatkozott be a világbajnokság egyik titkos favoritjának tartott Horvátország, amely nagyon erős kerettel érkezett az oroszországi világbajnokságra. Nigériáról eddig annyit tudtunk, hogy ők a mezkirályok, mert tényleg király felszereléssel érkeztek a vb-re. Az előkészületek során játszottak egy Nigéria-Argentína meccset, amelyen 2-0-s argentin vezetés után az afrikai csapat négy gólt vágott. Ez a horvátok számára is figyelmeztetéssel ért fel.

A meccset Kalinyingrádban rendezték. A csoport másik, délutáni találkozóján Argentína 1-1-re végzett Izlanddal, ami azt jelentette, hogy a mostani meccsen a győztes lépéselőnybe kerülhetett. Ehhez képest az első tíz perc elég visszafogott játékot hozott, majd a horvátok elkezdtek távolról lőni és támadni. Nigéria ekkor nehéz pillanatokat élt át, de az afrikaiak összeszorított foggal védekezve próbálták megúszni Modricék egyre erősebb támadássorozatát.

A 33. percig bírták. Ekkor szögletrúgást végezhetett el a horvát csapat. A jobbról belőtt labdát Rebic megcsúsztatta, a mellette álló Mandzukic a kapu felé fejelt.

A labda a tehetetlen Oghenekaro Etebót érintve gurult a kapuba. Öngól, 1–0 a horvátok javára. Ha nem pattan rá, mellécsorog.

A horvátok élvezték a focit, tényleg nagyon jó játékosaik vannak, de nagy következtetéseket az első félidőből nem lehetett leszűrni. Az első félidőben Nigéria tíz perc játékot mutatott be, de ez semmire sem volt elég. A kérdés innentől kezdve az volt, hogy a horvátok megelégednek-e az egygólos vezetéssel, vagy újabb és újabb gólokat lőnek. Az első félidő utolsó szakaszában ez utóbbira semmi jel nem mutatott, így 1-0-s horvát előnnyel zárult az első játékrész. Kaput eltaláló lövés nem volt, ami azért példátlan ezen a szinten.

Három nigériai szöglettel jött a folytatás, de ezzel az afrikai csapat el is lőtte szinte az összes puskaporát. Egyre csendesebb lett a meccs, a horvátok pontosan tudták, hogy ez a világbajnokság is több mint négy hétig tart, aki az elején szétszaggatja magát, az semmi jóra nem számíthat. Aztán jött a 70. perc, amikor a nigériai Ekong dupla járomba fogta Mandzukicot – ez volt a szombati nap ötödik tizenegyese, amelyet Modric lőtt be nagy nyugalommal. 2-0 a horvátoknak, a látottak alapján minden eldőlt.

Ez tényleg így volt, mert a hátralévő 20 percben a horvátoknak tökéletesen megfelelt a 2-0-s vezetés. Amellyel át is vették a vezetést a D-csoportban.

A mérkőzés összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=sE68hs7FOyI

Horvátország a következő körben Argentínával játszik, míg Nigéria Izland ellen kéne, hogy javítson. A ma látottak alapján ez igen nehéz feladatnak ígérkezik…

Ennyi volt a maratoni nap, a “szuperszombat” a világbajnokságon, vasárnap az alábbi meccsek várnak ránk:

E-csoport: Costa Rica – Szerbia 14:00

F-csoport: Németország – Mexikó 17:00

E-csoport: Brazília – Svájc 20:00

A Sportudvaron a továbbiakban is jönnek a meccsösszefoglalók, már csak ezért is (meg még másért is) érdemes követni az oldalt!

A kiemelt kép forrása: AFP/KISBENEDEK ATTILA

Leave a Reply