Foci VB 2018: A legfontosabb történések június 12-én

VIDEÓKKAL – Kettő nap múlva, június 14-én az Oroszország – Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdetét veszi a 21. labdarúgó-világbajnokság. A Sportudvar a hátralévő egy hónapban napi rendszerességgel igyekszik összefoglalót adni a tornával kapcsolatos legfontosabb történésekről, legyen szó nagy távolmaradókról, a rendezés tudnivalóiról, vagy bármi egyébről, ami a világbajnokság kapcsán érdekes lehet.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Belgium leigázta Costa Ricát

A belga labdarúgó-válogatott a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén 4-1-re legyőzte a szintén vb-résztvevő Costa Ricát hétfőn este. Pedig a közép-amerikaiak szereztek vezetést, de ezzel csak felpaprikázták a hazaiakat, akik még az első félidőben megfordították az eredményt és végül könnyedén nyertek.

A belga válogatott a legerősebbnek mondható, Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco – Mertens, Lukaku, E. Hazard összeállításban lépett pályára, ami egyfelől a vb előtti finomhangolás miatt volt fontos, másrészt bizonyosan szerették volna kiszolgálni a brüsszeli közönséget.

A 24. percben viszont Costa Rica szerezte meg a vezetést. Egy belöbbölt labdát Vertonghen középre fejelt ki, ami pontosan Bryan Ruiz elé pattant, a csapatkapitány pedig kapásból kilőtte a bal alsót a tizenhatos vonaláról.

Nem váratott magára sokat a belgák egyenlítő gólja. Eden Hazard tört be a tizenhatoson belülre, majd a teljesen megdermedt védők mellett/között középre gurított, az érkező Dries Mertens pedig könnyedén belsőzte be a labdát a tehetetlen Keylor Navas mellett.

Innentől a belga válogatott átvette az irányítást, a 42. percben pedig a vezetést is. Mertens nyesett középre a tizenhatos oldalától, középen ijesztően egyedül robbant be Romelo Lukaku és egyből a léc alá lőtt.

A második félidőben ott folytatta a belga együttes, ahol az elsőben abbahagyta. Az 50. percben ismét Lukaku köszönt be, ezúttal fejjel volt eredményes a csereként beálló Chadli beadása után.

A 64. percben megint a Manchester United csatára volt a főszereplő. Hazard egy szóló után kiugratta, ő pedig önzetlenül középre passzolt, éppen Michy Batshuayi elé, akinek már nem volt nehéz dolga a labdát csak nyomozó védők között.

Nem sokkal később Hazard-t is lecserélte Roberto Martinez szövetségi kapitány, ami nem meglepő egy felkészülési meccsen, viszont a Chelsea támadója igencsak húzta a lábát, ez három nappal a vb kezdete előtt semmiképp sem jó jel. A mai belga lapok szerint nincs komoly sérülése, s ott lesz a vébén. Az biztos, hogy a következő napokban eldől a játékos sorsa.

Az állás már nem változott a mérkőzésen, így Belgium egy könnyed, 4-1-es győzelemmel sikeres főpróbát tartott Costa Rica ellen.

Gólfesztivállal törték meg idei nyeretlenségüket a japánok

Japán 4-2-re legyőzte Paraguayt felkészülési mérkőzésen ma délután Innsbruckban. Az ázsiaiaknál Inui duplázott, a paraguayi Santander öngólt vétett, míg Kagava egyszer volt eredményes. A vb-ről lemaradt dél-amerikaiak góljait Romero és Ortiz szerezték.

Japán pontosan egy hét múlva, június 19-én Kolumbia ellen kezdi meg szereplését az oroszországi világbajnokság H-csoportjában, mégpedig Szaranszkban, magyar idő szerint 14 órától. Június 24-én 17 órától Jekatyerinburgban Szenegál, míg 28-án 16 órától Volgográdban Lengyelország vár a felkelő Nap országának legjobbjaira.

Megérkeztek a címvédő németek Oroszországba

Sorra érkeznek a résztvevő nemzeti válogatottak a világbajnokság helyszínére. A mai napon a legutóbbi, brazíliai tornát megnyert németek is földet értek Oroszországban – jelentette az AFP francia hírügynökség tudósítója.

A Mannschaft gépe a Moszkva déli részén fekvő vnukovói repülőtéren landolt. Müllerék a fővárosban játsszák első meccsüket vasárnap, magyar idő szerint 17 órától Mexikó ellen, majd június 23-án Svédországgal mérkőznek Szocsiban, végül pedig 27-én Dél-Korea lesz az ellenfelük Kazanyban.

Továbbra is kérdéses Szalah játéka Uruguay ellen

Továbbra is kérdéses Mohamed Szalah játéka az egyiptomi labdarúgó-válogatott első, Uruguay elleni világbajnoki mérkőzésén.

A liverpooli támadó két és fél hete, a Real Madriddal szemben 3–1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntőn sérült meg, és az egyiptomi szövetség keddi közlése szerint még mindig nem biztos, hogy csapata első, pénteki találkozóján pályára tud lépni.

„Egyre jobban van, de egyelőre nem tudunk biztosat mondani” – nyilatkozta Ehab Lehita, az egyiptomi szövetség ügyvezető igazgatója.

A jelentések szerint a 25 éves Szalah – aki klubcsapatában 44 gólt szerzett az elmúlt idényben – vállsérülését követően hétfőn könnyített edzésmunkát végzett.

Az egyiptomi csapat a dél-amerikaiakon kívül Szaúd-Arábiával és a házigazda orosz együttessel szerepel azonos csoportban a csütörtökön rajtoló világbajnokságon.

Glik csak a harmadik meccstől kezdve léphet pályára

A Sportudvar is hírt adott arról tegnap, hogy Kamil Glik, a Monaco és a lengyel válogatott hátvédje, aki a nemzeti együttes egyik korábbi edzésén ráesett a vállára, s enyhe szalagszakadást szenvedett a kulcscsonti ízületében, a korábbi borúlátó kilátások ellenére ott lehet az oroszországi világbajnokságon.

Ma azonban kiderült, hogy Gliknek mindenképpen ki kell hagynia a közép-európaiak első két csoportmérkőzését annak érdekében, hogy sérülése minél jobban helyrejöhessen.

Jacek Jaroszewski, a lengyelek csapatorvosa elmondta, hogy Kamil Gliken számos tesztet és vizsgálatot végeztek el az utóbbi napokban, s ezek eredményei alapján azt a döntést hozta, hogy a focista csatlakozhat a vb-kerethez, de csak június 28-án, a Japán elleni utolsó csoportmeccsen debütálhat a világbajnokságon. Jaroszewski azzal indokolta döntését, hogy a sérült szalagoknak négy hét pihenőre van szükségük ahhoz, hogy teljesen rendbe jöjjenek.

A lengyelek ma este Skóciával játsszák utolsó felkészülési mérkőzésüket, majd jövő kedden Szenegál ellen kezdik meg vb-szereplésüket. Később Kolumbiával és Japánnal csapnak össze – utóbbi meccsen tehát valószínűleg már Kamil Glikkel a soraikban.

A bokájához kapott Mbappé – idő előtt abba kellett hagynia az edzést, de úgy néz ki, hogy nem sérült meg

Kylian Mbappé, a francia válogatott támadója fájlalta a bokáját egy Adil Ramival történt ütközés után, ezért idő előtt el kellett hagynia a pályát a gall kakasok mai, nyilvános edzésén. Kora este Rami Instagram-oldalán, a személyes történetében közzétett egy videót, amin mosolyog, s megnyugtat mindenkit Mbappé állapota felől, aki ezek alapján nem sérült meg.

Spanyolország: Carvajal visszatért a normál edzésekhez

Dani Carvajal, a Real Madrid és a spanyol válogatott jobbhátvédje még május 26-án, a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-döntőben sérült meg, s eddig a társaktól külön edzett, mától azonban csatlakozott a többiekhez Krasznodarban, ahol a pénteken, Szocsiban, Portugália ellen esedékes vb-nyitányukra készülnek a hispánok.

A 26 éves játékos izomsérülést szenvedett a jobb combjában a kijevi BL-fináléban, s sokáig kérdéses volt, hogy a La Roja rendelkezésére állhat-e a portugálok ellen. Amennyiben Julen Lopetegui szövetségi kapitány úgy látja, hogy Carvajal még nincs megfelelő formában, akkor Nacho lehet a spanyolok jobboldali bekkje a Cristiano Ronaldóék elleni meccsen.

Ami a hétfői edzésen fájdalmak közepette levonult Gérard Piquét illeti, a Barcelona védője a bal térdében érzett fájdalmat, de a mai, zárt kapus tréningen ott volt, mintha mi sem történt volna.

Spanyolország a pénteki portugál meccs után június 20-án Iránnal, 25-én pedig Marokkóval csap össze a világbajnokságon.

“Nem vagyunk egy aranygeneráció, de van egységünk” – Harry Kane

“Nem vagyunk egy aranygeneráció, de van egységünk” – mondta Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya, mielőtt együttese felült volna az oroszországi repülőre. A háromoroszlánosok 1966 után próbálják újból megnyerni a vébét.

“Mindannyian nagyon jól haladunk, nincsenek különbségek a csapatban” – nyugtatta meg az angol sajtót a 24 éves csatár, utalva a többek között Rio Ferdinand és Steven Gerrard által fémjelzett generációra, amelytől címeket vártak annak idején az angolok, de végül nem nyertek semmit. Kane szerint ez azért történhetett, mert a nagy angol klubok játékosai egymással is versengtek, s nem működtek teljes mértékben csapatként.

A focista hozzátette, “fontos, hogy szezon közben küzdjünk a klubjainkért, de a válogatottban csapatként kell játszanunk, és el kell felejtenünk minden mást. Ennélfogva most Anglia az első, s nem a klubcsapatok, mivel a világbajnokság az a verseny, amit mindenki meg akar nyerni, ez az első számú prioritás. Jóllehet, szeretnék mindent megnyerni a Tottenhamben, de a világbajnokság mindent fölülmúl”.

Az angolok a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon nagy csalódást okozva már a legjobb tizenhat között kiestek Izland ellen, s ezután sok minden megváltozott, kezdve azzal, hogy Roy Hodgson helyére (Sam Allardyce csúfos véget ért rövid regnálása után) Gareth Southgate érkezett a szövetségi kapitányi posztra. “Biztos vagyok benne, hogy ez nem fog megismétlődni” – mondta az Eb-re utalva az a Kane, aki nyugodtan várhatja a vb-rajtot, hiszen hat évvel meghosszabbította szerződését a Spursszel.

Southgate mosolygós játékosokat szeretne látni a pályán

Az angol labdarúgó-válogatott június 18-án hétfőn, Tunézia ellen kezdi meg szereplését az oroszországi világbajnokságon. Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint az egész nemzet a csapat mögött áll, így játékosainak nincs más dolga, mint mosollyal az arcukon pályára lépni és élvezni a mérkőzéseket.

“Minden egyes percét ki kell élveznünk annak, hogy egy ekkora tornán vehetünk részt. Azt kértem a játékosoktól, hogy mosollyal az arcukon lépjenek pályára, kívülről is legyen látható, mennyire örülnek, hogy itt lehetnek. Biztos vagyok benne, hogy ebben az esetben az eredménnyel sem lesz gond.” – olvasható a The Sun cikkében.

“Az a célunk, hogy a mérkőzéseink után az emberek jókedvűen menjenek dolgozni. Tisztában vagyunk vele, hogy a végcéltól még nagyon messze vagyunk, de a szurkolók láthatják a folyamatos fejlődést a csapaton.”

Tény, ami tény, Anglia valóban bizakodva várhatja a világbajnokságot, hiszen legutóbb éppen egy évvel ezelőtt, Franciaországtól kapott ki barátságos mérkőzésen, az azóta lejátszott 10 meccsen nem talált legyőzőre, pedig többek között Brazíliával, Németországgal és Olaszországgal is találkozott.

A háromoroszlánosok egyébként zárt kapuk mögött, egymás elleni játékkal zárták a felkészülést, amely után elindultak Szentpétervárhoz közeli bázisukra.

“Korábban volt némi ellentét a csapat és a szurkolók között, most viszont úgy érzem, tökéletes az összhang. Büszke vagyok, hogy én vezethetem a válogatottat a tornán, minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy megfeleljünk az elvárásoknak.”

Anglia a G-jelű négyesben szerepel, a csoportban a már említett Tunézián kívül Belgium és Panama lesznek az ellenfelei.

Portugália a Sporting-botrány ellenére is a spanyolokra koncentrál

“Figyelmünket a pénteki, Spanyolország elleni mérkőzésre összpontosítjuk” – jelentette ki Joao Mario, a portugál válogatott középpályása, akit arról kérdeztek az újságírók ma délután, hogy mennyire van kihatással a luzitánokra az, hogy négy játékosuk is fölbontotta szerződését a krízisben lévő Sporting Lisszabon együttesével.

“Számos alkalommal beszéltünk erről. Vannak fönt információk a Sporting honlapján, de bármi olyat, ami nem érinti a nemzeti csapatot, azt nem itt és most fogjuk megvitatni, mivel a spanyolok elleni mérkőzésre készülünk” – mondta az Inter játékosa, aki a szezon második felét kölcsönben az angol West Ham-nél töltötte.

Hétfőn este jelent meg a hír a fővárosi klub honlapján, miszerint azonnali hatállyal fölbontotta szerződését négy portugál vb-kerettag játékos: William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes és az első számú kapus, Ruí Patrício, illetve a holland Bas Dost is hasonlóképpen tett.

Ez a nagy lelépési hullám összefüggésben állhat a május közepén, a Sportingnak a lisszaboni elővárosban található Alcochetében lévő edzőközpontja ellen, a csapat símaszkokba bújt huligánjai által elkövetett támadásnak, aminek során komoly károkat okoztak az épületekben és a pályákban is, s kísérletet tettek a játékosok elleni fizikai aggresszióra is.

A klub válsága akkor kezdődött, amikor Bruno de Carvalho elnök nyíltan bírálta a játékosokat és a szakmai stábot is, s kirúgással fenyegette az azóta lemondott Jorge Jesus vezetőedzőt.

Hareide: Nem Eriksen egyszemélyes show-ja a dán válogatott

“A dán válogatott nem Christian Eriksen egyszemélyes show-ja, amiben a többiek mellékszereplők” – hangoztatta Age Hareide, a kis skandináv ország labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, aki arról biztosított, hogy csapata nem a Tottenham klasszisától fog kizárólagosan függeni a világbajnokságon.

“Nem állít igazat az, aki azt mondja, hogy Dánia rendkívüli módon függene Eriksentől. A csapat küzd érte, de a csapat küzd önmagáért is” – mondta a norvég szakember az AFP-nek, mielőtt a dánok megkezdték volna első edzésüket a Fekete-tenger partján fekvő Anapában kialakított főhadiszállásukon.

“Ez a lehető legjobb kombináció: Christian a csapat egy tagja, akit nyugodtan lehet sztárnak minősíteni, hiszen fantasztikus labdarúgó, s biztos vagyok benne, hogy szívét-lelkét beleteszi a csapat játékába a sikerek érdekében” – tette hozzá Hareide.

A még mindig csak 26 éves Eriksen már négy alkalommal volt az év legjobb dán játékosa. Legutóbbi 13 válogatott mérkőzésén 12-szer mattolta az ellenfelek kapusait, s a dublini visszavágón szerzett triplája nagyban kellett az írek kiejtéséhez a pótselejtezőben.

Dánia szombaton, magyar idő szerint 18 órától Szaranszkban Peru ellenfele lesz, majd június 21-én Ausztráliával játszik Szamarában, végül pedig 26-án Franciaországgal fog összecsapni Moszkvában, a Luzsnyiki Stadionban.

Taktika rajzos pólókat kaptak a dánok

A június 14-én kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokságra különleges pólóval készültek a dánok. Az egyik ruházati termékekkel foglalkozó cég segített a taktikában a norvég Age Hareide szövetségi kapitánynak annak ellenére is, hogy ő kerek perec kijelentette: Christian Eriksen nem egy személyben a dán csapat.

A taktika nem túl bonyolult: a lényeg, hogy mindig a Tottenham Hotspur klasszisának, Christian Eriksennek kell passzolni. Ha belövi, akkor jöhet a középkezdés, ha nem, akkor újra lehet neki passzolni.

Forrás: reddit.com

Az biztos, hogy Christian Eriksenre komoly szerep vár, ám az már nehezen elképzelhető, hogy Age Hareide a pólón látható taktikával küldené a pályára a világbajnokságon a dán válogatottat.

Az argentin Nestor Pitana vezeti a nyitómérkőzést

Az argentin Nestor Pitanát érte az a megtiszteltetés, hogy sípszavával hivatalosan is elindíthatja az idei labdarúgó-világbajnokságot, mivel ő lesz az Oroszország – Szaúd-Arábia nyitómérkőzés játékvezetője – jelentette be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA).

Egyben Pitana lesz az első sípmester, aki világbajnoki mérkőzésen a Videóbíró-assisztensi Rendszerhez, a VAR-hoz folyamodhat vitás esetek rendezése során. Pitanának egyébként honfitársai, Juan Pablo Bellati és Hernan Maidana lesznek a segítői, míg a videóbíró szerepében az olasz Massimiliano Irrati fog ténykedni.

A sorozatos hibái miatt sok vitát kiváltó VAR-t a FIFA hosszas gondolkodás után végül mégis be fogja vetni a vb-n. Összesen négy különböző esetben lehet használni a rendszert: gól után, büntetőgyanús szituációknál, azonnali piros lapok kiosztásánál, illetve abban az esetben, ha tévedésből nem a megfelelő játékosnak mutatta föl a lapot a spori.

Nelson Pitana a 2014-es tornán is ott volt, s ő a második argentin sípmester, aki két világbajnokságon jut szóhoz, egyben a negyedik olyan argentin bíró, aki nyitómérkőzést vezethet a sportág legnagyobb seregszemléjén. A legelső, 1930-as torna egyik nyitó találkozóját (merthogy kettő is volt belőle), az USA – Belgium összecsapást José Macías dirigálta. 1978-ban Ángel Norberto Coerezza vezette az NSZK – Lengyelország mérkőzést, míg 2006-ban Horacio Elizondo fújta a Németország – Costa Rica találkozót. Legutóbbi végül a finálét is megkapta, vagyis – amennyiben Messiék nem jutnak a legjobb négy közé – Pitana számára akár jó ómen is lehet az első meccs vezetése.

A brazilok több, mint felét nem fogja érdekelni a focivébé egy felmérés szerint

Úgy néz ki, hiába van a selecao a világbajnokság favoritjai között, a brazilok többségét ez sem hozta vb-lázba mindössze két nappal a torna kezdete előtt. Egy, a Datafolha brazil közvélemény-kutató által elkészített, s ma közzétett felmérésből ugyanis az derült ki, hogy a megkérdezettek 53%-a nem fogja követni a labdarúgó-világbajnokság történéseit.

A cég 1994 óta minden vébé előtt felmérést készít a brazil focirajongók várakozásairól, s ez az első alkalom, hogy a szambaország lakóinak több, mint fele mondta azt a kérdezőknek, hogy “semmilyen érdeklődést” sem fog mutatni a világbajnokság iránt.

Januárban is készült egy hasonló kutatás, de akkor még Neymar honfitársainak csupán 42 százaléka jelezte, hogy nem fogja követni a torna eseményeit.

A Datafolha úgy látja, az vezetett a brazilok nagyfokú közömbösségéhez legfőbb nemzeti sportjuk legnagyobb ünnepe iránt, hogy az országban igen nehéz helyzet állt elő azzal, hogy a gazdaság (részben a 2014-es hazai rendezésű focivébé és a 2016-os riói olimpia gigantikus költségei miatt) súlyos recesszióba süllyedt, amit ráadásul csak fokoznak a politikai osztály legfelsőbb rétegeit érintő sorozatos korrupciós botrányok, valamint az országszerte elharapódzott hatalmas bűnözés.

Minden bizonnyal sokat segített az adat romlásában a közúti fuvarozók május végén tartott többnapos országos sztrájkja is, amely gyakorlatilag a gazdaság minden ágazatára kiterjedt (elfogyott a benzin a kutakon, s kiürültek a boltok polcai is), s komoly károkat okozott a már-már a csőd szélén lévő, pár éve még virágzott brazil nemzetgazdaságnak.

Természetesen a hazai rendezésű torna elődöntőjében, Németország ellen elszenvedett 7-1-es vereség is rengeteget rontott a brazil foci megítélésén odahaza. Úgy tűnik, ezen még az sem javított, hogy a selecao kvalifikálta magát elsőként (már tavaly március végén) a vébére, s utolsó kettő, Horvátország (2-0) és Ausztria (3-0) elleni felkészülési mérkőzésén is igen jó arcát mutatta.

A brazilok mindössze 48%-a tartja esélyesnek a nemzeti csapatot a végső sikerre, ez a szám 2014-ben még 68, 2010-ben 54, 2006-ban pedig 83% volt…

A brazil válogatott először vasárnap, magyar idő szerint 20 órától, Rosztovban, Svájc ellen tehet azért, hogy növelje a szurkolók lelkesedését.

A FIFA tökéletesnek találta a biztonsági intézkedéseket

A nemzetközi együttműködési központ (CCPI), amely Moszkva közelében fekvő székhelyén a világbajnokságra kijutott 32 ország rendőrségeit tömöríti, ma megkezdte munkáját, amely különös tekintettel a huliganizmus okozta problémák elkerülésére irányul.

“Közös munkánk legfőbb célja, hogy a minimálisra csökkentsük a szurkolók által a mérkőzéseknek otthont adó régiókban elkövetett jogsértések számát” – jelentette ki Vlagyimir Kolokolcev orosz belügyminiszter a központ avatóünnepségén.

“Az összes biztonsági intézkedés tökéletesen elő lett készítve. Köszönöm az orosz hatóságoknak ezt a rendkívüli szervezést” – mondta Helmut Spahn, a FIFA biztonsági főnöke.

A központot a Moszkvától 50 kilométerre délre, a Domogyedovó repülőtér közelében fekvő rendőriskolában alakították ki. Több, mint harminc, különböző nemzetiségű rendőr fog mostantól egészen a torna végéig itt dolgozni azon, hogy ne történhessenek huliganista cselekedetek a világbajnokságon.

Antoine Mordacq, a francia huliganizmusellenes nemzeti igazgatóság vezetője szerint a központban elsősorban a küldöttségek és az orosz hatóságok közötti napi szintű információcsere fog zajlani a mérkőzések és az esetleges rendbontások függvényében.

Közel tíz éve minden nagyobb labdarúgó-rendezvényre fölállítják a nemzetek közötti rendőri együttműködést koordináló központot. A két évvel ezelőtti franciaországi Európa-bajnokságon is működött ilyen testület, ám a tornát korántsem sikerült balhé nélkül letudni, hiszen többek között az orosz, az angol, a horvát és sajnos a magyar szurkolókkal is voltak bajok a stadionokban, a Csehország – Horvátország mérkőzést rövid időre félbe is kellett szakítani a horvát ultrák petárdázása miatt.

Putyin is részt vesz a FIFA-kongresszuson

Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdai, moszkvai kongresszusán, ahol többek között eldől, hol rendezik a 2026-os világbajnokságot.

A Kreml ma kora esti bejelentése szerint az orosz elnök ott lesz a kongresszust követő, esti Vörös téri gálán is, amelyen a világbajnokság kezdetét ünneplik majd.

Putyin a tervek szerint kilátogat a csütörtöki, Oroszország–Szaúd-Arábia nyitómérkőzésre, valamint a július 15-i döntőre is.

A szerdai FIFA-kongresszuson szavaznak a küldöttek arról, hogy hol legyen a 2026-os világbajnokság. A focitörténelem jelen állás szerint első 48 csapatos vb-jéért két pályázat van versenyben: Marokkó, valamint Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó közös kandidálása.

Izland ezzel a videóval csinált kedvet a szurkolóknak a vébéhez

Izland története első labdarúgó-világbajnokságára készül, ennek apropóján a Coca-Colával közösen megalkotta a világtörténelem egyik legjobb kedvcsináló reklámját.

A közel kétperces szpot az üdítőital népszerűsítése mellett fontos hangsúlyt fektet az izlandi országimázsra is, de a szavak helyett jöjjön a lényeg:

Izland a világbajnokságon Argentínával, Horvátországgal és Nigériával szerepel egy csoportban.

A kiemelt kép forrása: caspiannews.com

Leave a Reply