Így búcsúzott az Emirates Stadion Arséne Wengertől

VIDEÓKKAL – Arséne Wenger utolsó hazai mérkőzésén ült az Arsenal kispadján vasárnap délután, az észak-londoni klubnál pedig természetesen megadták a módját a 22 év szolgálat után távozó tréner megünneplésének.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

Forrás: Twitter

Arséne Wenger utolsó hazai mérkőzésén küldte pályára az Ágyúsokat az angol bajnokság múlt hétvégi fordulójában. Az Emirates Stadion ehhez mérten szép ünnepet rendezett a 68 éves francia szakember tiszteletére, aki április 20-án jelentette be, hogy az idény végeztével távozik a londoni klubtól, amelynél 1996 óta dolgozik.

Merci Arséne
Forrás: ADRIAN DENNIS/AFP

Az Arsenal vasárnap 17:30-kor a Burnley-t fogadta a Premier League 37. fordulójában. A két csapat játékosai sorfalat álltak Arséne Wenger tiszteletére, a közönség pedig meleg fogadtatásban részesítette. A stadion lelátóján szinte minden szegletben lehetett látni “Merci Arséne” (Köszönjük Arséne!) föliratú transzparenseket. Nyakkendős mezek, francia kifejezések és még sok egyéb más – nem kímélték az Ágyúsok drukkerei emblematikus trénerüket.

 

 

Sikerek és néhány csalódás az elmúlt 22 év mérlege

“Azt hiszem, ezt a napot a szomorúság uralja” – írta Wenger az utolsó hazai meccse kapcsán kiadott programfüzetben. “Ez az én hosszú történetemnek a lezárása lesz az Arsenallal. De hálás vagyok azért, hogy vezethettem ezt a klubot, amelyet oly hosszú ideje imádok”.

Irányításával az Arsenal 17 hazai címet nyert és két alkalommal Európa Kupa-döntőt is játszhatott, hiszen 2000-ben az UEFA-kupa, 2006-ban pedig a Bajnokok Ligája fináléjába jutott el a csapat, igaz, végül mindkettőt elveszítette. Talán csak az európai trófea az, amely hiányozhat Wenger gyűjteményéből. Idén sem volt messze ettől az Arsenal, ám az Európa Liga elődöntőjében 2-1-es összesítéssel alulmaradt az Atlético Madriddal szemben.

Arséne Wenger 606. és egyben utolsó hazai mérkőzésén vezethette az Ágyúsokat, aminek alkalmából számos egykori játékosa is megjelent az Emiratesben. Ők is láthatták, hogy a csapat milyen kíváló játékkal ajándékozta meg mesterét, hiszen az Arsenal 5-0-ra kiütötte a Burnley-t, amivel bebiztosította hatodik helyét a végelszámolásnál. A klubnak még két idegenbeli találkozója lesz az idei szezonban, szerdán Leicesterben, vasárnap pedig Huddersfieldben.

A kiemelt kép forrása: IAN WALTON/Action Images/Panoramic

Leave a Reply