“Forza Sean” – a súlyosan megsérült Liverpool-szurkolót támogató mezben edzett a Roma

Az AS Roma játékosai Forza Sean (Hajrá Sean) föliratú pólókban készülnek a Liverpool elleni ma esti Bajnokok Ligája-visszavágóra. Seant, az angol csapat szurkolóját római huligánok sebesítették meg életveszélyesen a két csapat ultrái közötti összetűzésekben a párharc múlt keddi első mérkőzése előtt Liverpoolban. Az olasz klub ezzel a gesztussal nem csak támogatását kívánja kifejezni, hanem a huliganizmus elleni fellépését is.

HIRDETÉS

A részleteket lásd ide kattintva!

A Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágója előtti napon, vagyis kedden különleges edzőpólókban tréningeztek a Roma labdarúgói. Mezükön a Forza Sean, azaz a Hajrá Sean felirat szerepelt. Ezzel Sean Coxra, a Liverpool szurkolójára utaltak, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a Liverpool és a Roma szurkolóinak múlt heti, a párharc odavágóját megelőző összetűzésében. A mezőnyjátékosok narancssárga, a kapusok pedig kék pólókban kívántak gyógyulást a szerencsétlenül járt 53 éves ír drukkernek, akit mindmáig egy liverpooli kórházban kezelnek súlyos állapotban.

Forrás: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

A tréning előtt tartott sajtótájékoztatón Eusebio Di Francesco, a Farkasok vezetőedzője arról beszélt, hogy ő is Sean Cox és családja oldalán áll, s fölszólított arra, hogy a szerdai visszavágón “csakis játék legyen”. “Ez egy fantasztikus, szuper gesztus. Elismertem korábban azt is, ahogy a Roma a Hillsborough-tragédia áldozatai előtt tisztelgett. Mi két olyan csapat vagyunk, akik tisztelik egymást” – ezt már Jürgen Klopp, a Vörösök menedzsere mondta ugyanezen a sajtótájékoztatón.

1000 rendőrt mozgósítanak a visszavágóra

Az első mérkőzés előtt történt súlyos incidensek miatt nagy, és kellően megalapozott az aggodalom az olasz rendőrségben, hogy a mai visszavágó előtt és után is kialakulhatnak hasonló balhék, ráadásul a Liverpoolt ötezer szurkolója kíséri el az örök városba. Emiatt az a döntés született, hogy 1000 rendőrt és ugyanennyi stadionőrt vezényelnek a Stadio Olimpicóba, s további 1000 biztonsági embert helyeznek készültségbe arra az esetre, ha elszabadulnának az indulatok a drukkerek között.

“Ez egy labdarúgó-mérkőzés, ami a pályán lesz lejátszva. Egy olyan héten vagyunk túl, amikor sokat beszéltünk mindarról, ami az első meccs előtt történt és ami miatt támogatásunkról kellett biztosítanunk Sean családját. Igazán remélem, hogy mindenki tud majd profitálni ebből a csodálatos városból, s mindenki tud majd egy gyönyörű sétát tenni egy gyönyörű focimeccs után” – folytatta Jürgen Klopp.

Reméljük, hogy neki lesz igaza!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply