Rubens Barrichello szélütést kapott

Rubens Barrichello korábbi brazil Forma-1-es pilóta még január végén szélütést kapott, mégpedig egy tumor miatt, amit műtéti úton kellett eltávolítani az agyából. A Ferrari egykori versenyzője azóta már jobban van, és a világ legboldogabb emberének tartja magát, amiért túlélte a szörnyű megpróbáltatásokat.

Azzal, hogy 323 nagydíjon állt rajthoz, és ezeken 11 győzelmet, 68 dobogós helyezést és 14 pole pozíciót ünnepelhetett, Rubens Barrichello beírta magát a Forma-1 történelmébe: nála több futamon eddig senki sem indult az autóversenyzés csúcskategóriájában. A ma 45 éves brazil versenyző 2011-ben távozott a száguldó cirkuszból, de azóta sem hagyott föl az autósporttal: manapság sportautó-sorozatokban szerepel. Az idei év azonban finoman szólva is borzalmasan kezdődött számára, ugyanis januárban súlyos egészségi problémái adódtak. A Globo brazil televíziónak adott interjúban “Rubinho” bevallotta, hogy agyvérzést kapott. A vizsgálatok során derült fény arra, hogy az agyában egy tumor van, és ez okozta a problémát.

Forrás: Sutton/Panoramic

“Otthon voltam és fürödtem, amikor egy nagyon erős fájdalmat kezdtem érezni a fejemben, amit egy tízes skálán 8-asra vagy 9-esre értékelnék. Ekkor azt mondtam: ‘Istenem, eltörtem a motoromat'” – mondta a Ferrari egykori pilótája, aki a maranellóiaknál Michael Schumacher segédje volt 2000 és 2004 között, amikor a német versenyző zsinórban ötször lett világbajnok. Mint tudjuk, “Schumi” 2013 vége óta élet és halál között van a franciaországi síbalesete során elszenvedett fejsérülése miatt. Barrichello azzal folytatta történetét, hogy a kórházban, ahová a mentők bevitték, először egy katétert helyeztek a fejére, s az orvosok az ennek alapján elvégzett vizsgálat végén közölték vele, hogy kevesebb, mint két órával korábban a vénája “károsodott egy elváltozás miatt, s a saját vérével regenerálódott”.

Rubens Barrichello arról is szólt, hogy később kiderült, az egész agyvérzés legfőbb kiváltó oka egy, az agyában található jóindulatú, ugyanakkor növekvő tumor volt. Ezt azonnal eltávolították az agyából. “Én vagyok a világ legboldogabb embere” – jelentette ki Barrichello, aki csodának tartja, hogy ennyire olcsón megúszta ezt a rémes történetet. A nyakán azonban még mindig látható a műtéti heg, amit meg is mutatott a kamerának.

Rubens Barrichello 2011-ben távozott a Forma-1-ből, azóta elsősorban sportautó-bajnokságokban lehetett látni. Tavaly első alkalommal állhatott rajthoz a le mans-i 24 órás versenyen, ahol a 13. helyet szerezte meg a Racing Team Nederland egyik Dallarájával.

Ezúton is jobbulást kívánok a Sportudvar valamennyi olvasójának nevében!

A kiemelt kép forrása: AFP

Leave a Reply