A téli olimpia tíz legjobb fotója

Lezárult a XXIII. téli olimpia Pjongcsangban. Az esemény számtalan érdekes történést, s ebből eredően rengeteg érdekes fotót produkált. Ez most nem egy szokványos blogbejegyzés lesz, hanem sokkal inkább egy galéria, amely az ötkarikás játékok tíz legérdekesebb fényképét mutatja be.

Gabriella Papadakis francia jégtáncos a műkorcsolyázók legkellemetlenebb hibájával kellett szembesüljön az olimpián, ugyanis a párjával közösen előadott programjuk során kivillant a melle, mivel elszakadt a ruhája. Papadakis zokogott a történtek miatt, miután lejöttek a jégről, de végül partnerével, Guillaume Cizeronnal egy ezüstéremnek örülhettek. (Forrás: Valerij Sarifulin/ITAR TASS/PANORAMIC)
Pita Taufatofua, a tongaiak zászlóvivője egyáltalán nem zavartatta magát: csakúgy mint Rióban a nyári játékokon, úgy a téli olimpia nyitó- és záróünnepségén is félmeztelenül vonult föl. Sífutásban szerepelt Pjongcsangban, s néhány versenyzőt sikerült megelőznie. Ott már nem vállalta be a félmeztelenkedést, igaz, ezt nem is engedték volna a szervezők. (Forrás: lefigaro.fr)
Harminc évvel azután, hogy a calgary-i téli olimpián nagy érdeklődés közepette indultak el a jamaicai férfi bobosok, most ismét volt egy egysége a karibi országnak. Ezúttal viszont a hölgyeknél, a kettes bobban szerepelt egy jamaicai csapat, amely végül az utolsó előtti helyen végzett. Felkészülésük nem volt zökkenőmentes, hiszen edzőjük még az olimpia előtt felmondta a velük való közös munkát, azonban így is sikerült helyt állniuk. (Forrás: ARND WIEGMANN/REUTERS)
Martin Fourcade lába mindössze néhány centiméterrel volt előrébb, mint a német Simon Schemppé a biatlonosok tömegrajtos versenyének befutójában. A francia végül ötszörös olimpiai bajnokként búcsúzott Pjongcsangtól, s elégtételt is kapott a sorstól, hiszen Szocsiban a célfotóval bukott el egy aranyérmet. Ezt szerezte meg most. (Forrás: Twitter)
Mint a robotok. Sok esetben így buzdították sportolóikat az Észak-Koreából érkezett pom-pom lányok, akik sok versenyen és mérkőzésen is megadták az alaphangulatot a nézőtéren. Szurkolás terén egyértelműen a téli olimpia üde színfoltjai közé tartoztak. (Forrás: KIRILL KUDRAJCEV/AFP)
A két Korea sportolói a nyitó- és záróünnepségen is közösen vonultak föl az olimpiai stadionban. Ez egy rendkívül szép megnyilvánulás volt a két, hivatalosan mindmáig háborúban álló ország részéről egymás és a világ felé is. (Forrás: ISSEI KATO/REUTERS)
Az olimpiai zászló emelkedik a levegőbe az orosz ötkarikás atléták férfi jégkorongcsapatának tiszteletére vasárnap. Oroszországot kizárták az olimpiáról az államilag szervezett doppingrendszer körüli botrány miatt. A tisztának minősített orosz sportolók az olimpiai zászló alatt szerepelhettek Pjongcsangban, s győzelmük esetén az olimpiai himnuszt játszották el tiszteletükre. (Forrás: Reuters)
Béke + szerelem – ez olvasható a férfi 1000 méteres gyorskorcsolyázók versenye során a jégpályára berohanó, mindössze egy rózsaszínű tütüt viselő férfi felső testén. Néhányat tudott csúszni a jégen, mielőtt elesett volna, s a koreai biztonságiak kivezették az arénából. (Forrás: AFP)
A hatalmas bukások olimpiájaként vonulhat be Pjongcsang a téli extrém sportok történelmébe. A kanadai Christopher Delbosco a férfi síkrosszosok versenyében hatalmasat esett, s végül csúnyán megütötte magát, amint földet ért a kemény havon. A sportoló medencecsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett. Rajta kívül is voltak komoly bukások a síakrobatika- és hódeszka-számokban. (Forrás: AFP)
Félház az alpesi sízők kombinációs versenyén: a pjongcsangi téli olimpia nem aratott nagy látogatottsági sikert, hiszen a koreaiakat a korcsolyás számokat kivéve nem vonzották a különböző események, s külföldről is kevesen érkeztek, hogy a helyszínen szurkoljanak övéiknek. Ez a magas jegyárak mellett persze nem volt meglepő… (Forrás: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS)

A kiemelt kép forrása: lefigaro.fr

Leave a Reply