Élő közvetítés: az átigazolási időszak utolsó napjának történései

VIDEÓKKAL – A Sportudvar percről percre frissülő tudósításban számol be a labdarúgó átigazolási piac mai záró napjának eseményeiről. Éjfélkor zár a nemzetközi piac, s minden bizonnyal sok érdekes ügy végére fog pont kerülni. Igyekszünk mindenről hírt adni a lehető leggyorsabban!

23:11 – Jó éjt!

Véget ért percről percre tudósításom az átigazolásokról. Mindenkinek szép álmokat kívánok!

21:54 – Nagatomo Jutó: az Interből a Galatasarayba

Nagatomo Jutó Törökországba teszi át lakhelyét, ideiglenesen. Az Inter japán válogatott védője a szezon végéig kölcsönbe került a Galatasarayhoz. Arról nincs szó, hogy az isztambuli sárga-pirosaknak opciós (vételi) joguk lenne a focistára.

21:51 – Portugáliából erősített a Roma

Gyorsan sikerült pótolnia az AS Romának a Chelsea-hez távozott Emersont. Az örök város csapata ma este az alábbi Twitter-üzenetben jelentette be a Sporting 23 éves argentin válogatott hátvédje, Jonathan Silva kölcsön vételét. A focistára opciós joga lesz az olasz egyesületnek.

20:57 – Kínába szerződik Augusto Fernández

Augusto Fernández elhagyja az Atlético Madridot, s a kínai Peking Renhe gárdájához igazol. A 31 éves argentin válogatott játékosért négy és fél millió eurót kapnak a Matracosok.

20:53 – Rutinos olasz csatárt vett kölcsön a Levante

Giampaolo Pazzini Spanyolországba távozik. A Hellas Verona 33 esztendős olasz válogatott csatára, aki korábban a Milant és a Sampdoriát is erősítette, a szezon végéig kölcsönbe került a Levante gárdájához. A támadó veronai szerződése 2020-ig él.

20:51 – Videón Giroud chelsea-s bemutatása

20:48 – Mahrez nem lesz a Cityé

Letett a Manchester City az algériai Rijad Mahrez megszerzéséről. A Leicester City legalább 100 millió fontot kér egyik legjobbjáért, de Pep Guardiola nem hajlandó ekkora összeget kérni az égszínkék klub vezetőitől a focista elcsábításához. Ez ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy Mahrez marad is a Rókáknál, hiszen ahogy arról tegnap a Sportudvar is beszámolt, az algériai átigazolási kérelemért fordult a 2016-os angol bajnok klub vezetőségéhez.

20:45 – Törökországba távozott Pogba bátyja

Florentin Pogba négy és fél szezon után elköszönt a Saint-Étienne-től. A Manchester Unitedet erősítő Paul bátyja a török élvonalbeli Gençlerbirligi gárdájánál folytatja karrierjét, amelyhez másfél évre kötelezte el magát.

20:43 – Így búcsúzott az Arsenal Olivier Giroud-tól

Megjegyzem, Puskás Öcsi bácsi nevét pontosabban is leírhatták volna a második videónál…

20:40 – Samir Nasri szabadon igazolható

Samir Nasri és a török Antalyaspor együttese közös megegyezéssel szerződést bontott egymással, így a 30 éves francia csatár szabadon igazolhatóvá vált. A korábban többek között a Marseille-t és a Manchester Cityt is erősítő Nasri tavaly érkezett Antalyába, s ezen a télen már a harmadik nagynevű távozó a mexikói Club Américához igazolt ugyancsak francia Jérémy Menez és a ma a Konyasporhoz aláíró kameruni legenda, Samuel Eto’o után.

20:36 – Özil hosszabbított az Arsenallal – hivatalos

Amiről kora délután csak híresztelésként számolhattam be, mostanra hivatalossá vált: Mesut Özil meghosszabbította nyáron lejáró szerződését az Arsenallal, s 2021 júniusáig fog az Ágyúsok kötelékében maradni. A 29 éves világbajnok középpályás a klub valaha volt legjobban fizetett labdarúgójává fog válni, ugyanis ezen túl heti 350 ezer fontot fog keresni.

20:33 – A nyártól Lyonban fog játszani a Nantes kíválósága

Léo Dubois távozik a szezon végén Nantes-ból. A 23 éves szélső hátvédnek júniusban lejár mostani szerződése, s már most aláírt egy négy évre, 2022. június 30-áig érvényes kontraktust a Lyonnal. “Ő egy sokoldalú szélső védő, aki nagyon jó szezont fut az FC Nantes-tal. Minden kvalitása megfelel a csapat játékfilozófiájának. Hatalmas kapacitásokkal rendelkezik fizikailag, s emellett szellemileg is nagyon jó állapotban van” – derül ki a Lyon honlapján közzétett közleményből. Dubois-nak nagy szerepe van abban, hogy a Nantes – amelyet nyár óta Claudio Ranieri irányít – hosszú évek után ismét európai kupahelyekért lehet harcban a Ligue 1-ben.

20:25 – Megállapodott a Saint-Étienne az Arsenal védőjével

Ami délben még csak híresztelés volt, estére hivatalossá vált: Mathieu Debuchy francia válogatott védő távozik az Arsenaltól, s a Saint-Étienne-ben folytatja pályafutását. A 32 éves játékosnak már csak néhány hónapja volt hátra londoni szerződéséből, és mivel nem számított alapembernek az ősszel, s mindenképp szeretne bekerülni a franciák vb-keretébe, ezért tért haza. Debuchy a harmadik francia válogatott játékos, aki a Zöldekhez igazolt januárban. Korábban Yann M’Vila és Paul-Georges Ntep kötelezte el magát a szebb napokat is látott, de jelenleg a Ligue 1 középmezőnyében sínylődő alakulathoz.

20:17 – Szerződtette Marko Scsepovics bátyját a Videoton

A Videoton labdarúgócsapata hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette Sztefan Scsepovicsot, a már a klub alkalmazásában álló Marko Scsepovics bátyját.

A 28 éves szerb csatár – akinek öccse a Videotont 2016 óta erősítő, két évvel fiatalabb Marko Scsepovics – a spanyol élvonalbeli Getafétől került kölcsönbe a Sportingba a nyáron. A kilencszeres válogatott támadó az ősszel tizenöt bajnoki meccsen négyszer talált be, ám 2018-ban még nem kapott lehetőséget a december közepén kinevezett Rubén Barajától.

Tomás Tujvel, Huszti Szabolcs és Boban Nikolov után Sztefan Sccsepovics a Videoton negyedik téli szerzeménye.

„Azért jöttem a Vidihez, hogy a legjobbamat nyújtsam, góljaimmal segítsem a csapatot és megnyerjük a bajnokságot. Nem szeretek az erősségeimről beszélni, mert azoknak a megítélése nem az én feladatom, hanem a szakembereké és persze a szurkolóké. Én egyszerűen csak igyekszem a saját határaimat feszegetve mindent beleadni és ha ez megtörténik, az az egész csapat hasznára lesz. Sokat beszéltem a testvéremmel a klubról, a célokról, a körülményekről és minden egyébről, ez pedig rengeteget segített a döntés meghozatalában. Nehéz időszak van mögöttem, de biztos vagyok benne, hogy a Videoton FC-nél ismét azon a magas színvonalon teljesítek majd, amire tudom, hogy képes vagyok” – mondta Sztefan Scsepovics vidi-hu-nak.

„Szerettük volna tovább erősíteni a támadó szekciónkat, hiszen adott esetben ott létszámhiánnyal is szembesülhettünk volna a szezon során mind versenyhelyzet, mind sérülések, eltiltások tekintetében. Sztefan Scsepovics személyében olyan játékost sikerült szerződtetnünk, aki mögött már most, 28 évesen komoly külföldi pályafutás áll, nem kevés nemzetközi tapasztalattal. Ha annyi gólt és gólpasszt fog jegyezni, mint a testvére, nagyon boldogok leszünk mi is és a szurkolók is. Reméljük, hogy a fivérek sarkallni fogják egymást a minél magasabb teljesítmény elérésére. Marko személye és itteni sikerei egyébként megkönnyítették a transzfer létrejöttét, de nem miatta választottuk Stefant, hiszen már több mint egy évvel ezelőtt is felmerült a szerződtetése. A kiemelten fontos tavaszi feladatok mellett ezzel az igazolással a nyári szezonkezdetet is igyekszünk már szemmel tartani” – fogalmazott a klubhonlapnak a Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán.

20:17 – Bogdán Ádám télen nem vált klubot

A Nemzeti Sport információja szerint a téli átigazolási időszakban nem vált klubot Bogdán Ádám, a 30 éves magyar kapus marad Liverpoolban.

Mint korábban megírtam, a súlyos sérülés után ismét a társaival készülő Bogdán iránt az angol másodosztályú Leeds United és a skót Celtic is érdeklődött, de úgy tudni, a kapus a téli átigazolási időszakban nem távozik, hanem marad Liverpoolban.

16:56 – Ibrahimovic Amerikában? Ügynöke rá bízza a döntést

Mino Raiola, aki Zlatan Ibrahimovic ügynöke is, a svéd csatárról is szólt a Sport Meidasetnek adott interjúban. Raiola nem zárta ki, hogy Ibra az MLS-be szerződjön a nyáron. “Nyugodt vagyok. Formában van, és van három vagy négy hónapja, hogy eldöntse, mit akar. Az MLS? Amit csak akar!”. Több forrás is arról számolt be az utóbbi napokban, hogy a jelenleg a Manchester Unitedet erősítő 36 éves Ibrahimovic a Los Angeles Galaxyhoz szerződhet, de erről egyik fél sem beszélt hivatalosan. Annyi biztos: a svéd szerződése a Vörös Ördögökkel június 30-án lejár…

16:49 – Balotelli Olaszországban? “Ez egy lehetőség” – mondja ügynöke

Milyen jövő vár Mario Balotellire? Az olasz válogatott támadónak júniusban jár le szerződése Nizzában, ahol élete talán legjobb szezonját futja: 25 mérkőzésen 19 gólt szerzett. Januárban felmerült, hogy visszatérhet a Serie A-ba, azonban a Juventus tagadta a pletykákat, miszerint az olasz labdarúgás egykoron dühkitöréseiről ismertté vált alakját szeretnék leigazolni. Ez önmagában még nem jelenti azt, hogy Balotellinek ne legyen módja hazatérni. Ügynöke, Mino Raiola a Sport Mediasetnek azt mondta: “Igen, lehet esélye visszatérni a Serie A-ba. Ez egy lehetőség. Mario prioritása az, hogy jól focizzon egy olyan klubban, amely hisz benne. Sosem vetett keresztet Olaszországra. Én egyelőre azonban kizárnám, hogy újból Olaszországban játsszon, elsősorban a múltbéli történések miatt”. Balotelli korábban az Intert és az AC Milant is erősítette, Angliában pedig a Manchester City, majd a Liverpool labdarúgója volt.

15:48 – Pastore marad Párizsban

Ugyan az elmúlt hetekben folyamatosan a levegőben volt annak lehetősége, hogy Javier Pastore távozik a télen a Paris Saint-Germain csapatától, a Yahoo Sports most arról számolt be, hogy a francia klub és az Inter közötti tárgyalások megrekedtek. Az argentin játékosnak 2019 nyaráig szóló szerződése van jelenlegi munkaadójával, ám ebben a szezonban eddig kevesebb játéklehetőséget kapott, mint azt remélte. Az Inter kölcsönbe szerette volna megszerezni a középpályást, de úgy néz ki, januárban letehetnek ebbéli szándékukról.

14:54 – Giroud megállapodott a Chelsea-vel – hivatalos

A francia L’Équipe londoni forrásból úgy értesült, hogy Olivier Giroud, az eddig az Arsenalt erősítő csatár mindenben megállapodott a városi rivális Chelsea vezetőivel, s másfél éves szerződést kötött a Kékekkel. Kontraktusában egy éves hosszabbítási opció is van. A francia válogatott támadó 20 millió fontért vált klubot. Giroud késő délután fog megjelenni az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, s ha mindent rendben találnak, akkor este hivatalosan is bejelenthetik leigazolását.

14:31 – Dzeko nem megy a Chelsea-hez – hivatalos

A téli átigazolási időszak egyik legváratlanabb híre volt, amikor kiderült, hogy a Chelsea szerződtetni szándékozik Edin Dzekót, a Roma bosnyák csatárát. Egy darabig úgy tűnt, hogy meg is valósulhat a transzfer, azonban a londoniak nem vállalták a Dzeko által kért fizetést, s játékospolitikájuknak megfelelően nem akartak hosszú távú szerződést kötni a 30 éven felüli labdarúgóval. Mauro Baldissoni, a Roma vezérigazgatója a csapat Twitter-oldalán bejelentette: Dzeko nem fog a Chelsea-hez igazolni, szeretne Rómában maradni. A klubvezetés nem akarta eladni őt, s örülnek, hogy a “nagy bajnok” az olaszoknál marad. Még délelőtt, a Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport is arról adott hírt, hogy a Roma igazgatótanácsa még gondolkodik a Chelsea Dzekóért tett ajánlatán.

13:58 – Kölcsönbe érkezik a Sevillához egy korábbi Barcelona-játékos

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla a szezon végéig kölcsönvette az Everton támadóját, Sandro Ramírezt. Az andalúziai klub opciós vásárlási jogot is szerzett a Barcelona korábbi játékosára, akit a nyáron kilencmillió euróért vehet meg végleg.

A Barcelona játékosaként két spanyol bajnoki címet nyerő Sandro az előző szezonban 31 mérkőzésen 16 gólt szerzett a Málagában, ezzel felhívta magára az Everton figyelmét, amely 2017 nyarán hatmillió eurót fizetett érte.

A 22 éves támadó Angliában nem találta meg a számításait, hiszen a liverpooli klub színeiben 15 meccsen csak egyszer volt eredményes.

A Sevilla a szezon végéig vette kölcsön Sandrót, aki Miguel Layún (Porto) és Roque Mesa (Swansea City) után az andalúziai egyesület harmadik téli szerzeménye.

13:55 – Laczkó Zsolt a Vasasé – hivatalos

A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas bejelentette Laczkó Zsolt szerződtetését.

A 31 éves játékos – aki balhátvédként és balszélsőként is bevethető – 2019-ig szóló megállapodást kötött az angyalföldiekkel, akiknél a 2008–2009-es szezonban szerepelt.

A 22-szeres magyar válogatott labdarúgó az ősszel a Pakstól kölcsönben a Budapest Honvédban játszott. A kispestiek színeiben tizennyolc tétmérkőzésen jutott szóhoz. Laczkó januárban szerződést bontott a Pakssal, így szabadon igazolható játékosként csatlakozott a Vasashoz.

„Nem titkolom, hogy az elmúlt években több alkalommal szerettük volna visszahozni Zsoltot, de a körülmények úgy alakultak, hogy nem jött össze. Most végre sikerült. Bizonyos vagyok abban, hogy segítségünkre lehet céljaink elérésében. Úgy tekintek Zsoltra, hogy vasasos, és most hazatért Angyalföldre” – idézi a Vasas honlapja Vancsa Miklós ügyvezető igazgatót.

Laczkó Zsolt korábban a Ferencvárosban és a Debrecenben is szerepelt, valamint Görögországban, Angliában és Olaszországban is focizott légiósként.

13:54 – Eppel marad a Honvédnál

A Budapest Honvéd a Balmazújvárossal vív felkészülési mérkőzést, amelyen pályára lép egy próbajátékos a kispestieknél, méghozzá Tomás Kosút – derült ki a klub honlapjának beszámolójából.

A 28 éves szlovák védő Nyitrán nevelkedett, majd megfordult a Sparta Prahában is, legutóbb a lengyel élvonalbeli Arka Gdynia játékosa volt, amelytől 2017 decemberében távozott, így szabadon igazolható. A legtöbbet a cseh élvonalbeli Slováckóban játszotta: 158 tétmeccsen lépett pályára.

Hír még továbbá a Honvéd háza tájáról, hogy a Nemzeti Sport Online értesülései szerint Eppel Márton marad Kispesten. A rutinos csatár iránt sajtóhírek szerint Olaszországból érdeklődtek, ám úgy tudjuk, a legutóbbi idény gólkirálya nem vált klubot egyelőre.

13:48 – Özil hosszabbítana az Arsenallal (Bild)

Keményen zajlik az élet az Arsenal háza táján: Alexis Sánchez eligazolt, Henrih Mhitarjan és Pierre-Emerick Aubameyang pedig érkezett. Hónapok óta beszédtéma viszont az is, hogy Mesut Özil, akinek június 30-án lejár szerződése az észak-londoni alakulattal, marad-e vagy sem. A Bild német napilap mai számában azt írja, hogy a világbajnok középpályás szeretne az Ágyúsok labdarúgója maradni, s hajlandó elfogadni a klub 2012-ig szóló szerződéshosszabbítási ajánlatát. Állítólag Özil heti nettó 400 ezer eurót keresne az Arsenalnál, amivel a csapat legjobban fizetett játékosává válna.

12:25 – A Tottenhamhez igazol Lucas Moura

A brazil Lucas Moura, aki kevés alkalommal játszhatott mostanában a Paris Saint-Germainben a sok posztrivális miatt, a Tottenham Hotspurhöz fog igazolni. A focista 28-30 millió euróért válthat klubot, az orvosi vizsgálatokon már sikerrel átesett, s a klubvezetőkkel is mindenben megegyezett.

12:22 – Giroud a Chelsea-hez távozhat

Miután bebizonyosodott, hogy Aubameyang az Arsenalban folytatja pályafutását, s Michi Batshuayi kerül a gaboni helyére a Dortmundhoz, erősen valószínűvé vált, hogy Olivier Giroud, aki kevés játéklehetőséget kapott az Ágyúsoknál az ősszel, de mindenképp szeretne ott lenni a nyári világbajnokságon, a Chelsea-ben folytatja karrierjét. Egy, a csatár ügyeit közelről ismerő forrás a Le Figarónak úgy nyilatkozott percekkel ezelőtt, hogy Giroud már mindenben megegyezett a londoni Kékek vezetőivel, már csak az aláírás hiányzik a szerződésről.

12:17 – Aubameyang az Arsenal játékosa – hivatalos

Pierre-Emerick Aubameyang sikeresen átesett az orvosi vizsgálatokon az Arsenalnál, s 64 millió euróért az Ágyúsokhoz szerződik – erősítette meg Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója, aki megköszönte a gaboninak a számtalan gólt, amit a BVB mezében lőtt.

12:00 – Meg van Aubameyang utódja Dortmundban – sajtóhír

A BBC és más további brit portálok egybehangzóan állítják, hogy a Borussia Dortmund megállapodott a Chelsea-vel Michy Batshuayi kölcsönvételének ügyében.

A németek a belga csatárral pótolnák a távozófélben lévő Pierre-Emerick Aubameyangot.

A gaboni csatárról közben kiderült, hogy orvosi vizsgálatokon vesz részt az Arsenalnál, a Sky Sports szerint jelenleg is egy londoni kórházban tartózkodik ebből a célból. Ha mindent rendben találnak, Aubameyang délután valószínűleg aláír az Ágyúsokhoz.

12:00 – Még húz egy nagyot az Inter?

A La Gazzetta dello Sport egy nagy igazolást vár az Intertől még a piac zárása előtt – a lap szerint a Javier Pastore (Paris Saint-Germain), Nicolás Gaitán (Atlético Madrid) páros egyike Milánóban köthet ki.

12:00 – Az Arsenaltól szerezhet kölcsönjátékost a Saint-Étienne

A Daily Mirror ma reggel nagy magabiztossággal közölte, hogy Mathieu Debuchy, az Arsenal 32 éves francia válogatott védője a szezon végéig kölcsönbe kerül a Saint-Étienne-hez. A focista június végétől kezdve jó eséllyel szabadon igazolható lesz, s akkor eldöntheti, hogy végleg a Zöldekhez szegődik, vagy másik klubot választ magának. A Saint-Étienne egyébként nagyon erős téli átigazolási időszakot zár, hiszen a csapathoz szerződött Neven Subotics a Dortmundtól, valamint Yann M’Vila a Rubin Kazanytól, rajtuk kívül pedig köclsönbe érkezett Paul-Georges Ntep.

DÉLELŐTTI HÍREK
Millárdos összeget költöttek a magyar klubok igazolásokra tavaly

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közzétette a 2017-es évvel foglalkozó átigazolási jelentését, melyben az adatok közvetlenül a szervezet hivatalos transzferrendszeréből (FIFA TMS) származnak. A TMS rendszerben kell regisztrálniuk a kluboknak a nemzetközi átigazolásokat. A jelentés megállapítja: a magyar klubok 1.77 milliárd forintot költöttek nemzetközi átigazolásokra – számolt be a Nemzeti Sport.

A FIFA jelentésében külön kitér a magyar piacra, melyen a korábbi évekhez képest magasba szökött a klubok költekezése. A 2016-os évben a magyar csapatok 350 millió forintot adtak ki nemzetközi átigazolási díjakra, 2017-ben viszont már több mint 1.77 milliárd forintot. A FIFA-tagországokat figyelembe véve Magyarország a 35. helyen áll a „költekezési világranglistán.” A labdarúgó világszervezet 414 százalékos növekedést regisztrált a kifizetett átigazolási díjakkal kapcsolatban.

A nemzetközi átigazolások száma nagyságrendileg nem változott, az viszont alapvető változás, hogy a korábban főleg ingyen igazolható játékosokra „vadászó” magyar klubok elkezdtek jelentős összegeket kiadni más országban szereplő labdarúgók kivásárlására. A 2016-os évben 13, 2017-ben 31 olyan nemzetközi transzfer volt, amelyben a magyar csapatok kivásárlási összeget fizettek.

„A korábbi években rendkívüli ritkaság volt az olyan átigazolás, amelyben magyar klub 75 millió forintnál nagyobb összegért szerződtet külföldről játékost. Ehhez képest 2017-ben kilenc ilyen átigazolást regisztráltak” – írja a FIFA.

A nemzetközi szövetség elemzésében leszögezi: korai még következtetéseket levonni a 2017-es adatokból, mivel nem tudni, hogy a tavalyi kiadások arra utalnak-e, hogy a magyar klubok nagyobb súllyal jelennek meg vásárlóként a piacon, vagy ez egyszeri kiugrás volt, és a költekezés visszaesik hamarosan a megszokott szintre.

A nemzetközi átigazolások „közel egy tucatnyi klubhoz” kötődnek, tehát nem csak egy-két csapat „húzta meg” a mérleget fölfelé. A TMS-jelentés megállapítja: a magyar klubok ugyanakkor nagyobb hasznot is húznak nemzetközi átigazolási díjakból, mint korábban, és a bevételek még mindig a kiadások fölött vannak (bár jócskán csökkent a különbség). Az átigazolási bevételek nőttek a 2016-os évhez képest.

A Videotonba szerződhet Scsepovics bátyja

A Videoton szerződtetné a spanyol élvonalbeli Getafe csatárát, az ősszel kölcsönben a spanyol másodosztályú Sporting Gijónban szereplő Sztefan Scsepovicsot, a fehérvári Marko Scsepovics bátyját. A legfrissebb spanyolországi hírek szerint a csatár vasárnap óta Magyarországon tartózkodik, és az orvosi vizsgálatok után 2020-ig szóló szerződést írhat alá, plusz egy éves opcióval.

A La Nueva Espana friss híre szerint Sztefan Scsepovics mától már nem tekinthető a Sporting Gijón, illetve a Getafe játékosának.

A spanyol lap cikke szerint a csatár már vasárnap elutazott Magyarországra, hogy orvosi vizsgálatokon vegyen részt a Videotonnál, és már meg is egyezett a fehérvári klubbal arról, hogy két és fél éves szerződést ír alá, vagyis 2020 nyaráig, de plusz egyéves opció is szerepel majd a kontraktusban.

Az aláírásra akár már ma sor kerülhet, azok után, hogy kedden mind a Sporting Gijónnal, mind a Getaféval megszületett az egyezség Scsepovics szerződésének megszüntetéséről, így szabadon igazolhat a Videotonhoz.

A csatárt a nyáron adta kölcsön az élvonalbeli Getafe korábbi klubjának, a másodosztályú Gijónnak, amelynek színeiben az ősszel 15 bajnoki meccsen négy gólt szerzett. A kölcsönszerződése a nyárig szólt volna, de mindkét klubnál sikerült elérnie, hogy elengedjék. A spanyol élvonalban korábban 34 meccsen hat gólig jutott, a másodosztályban pedig összesen 78 találkozón 30-szor volt eredményes.

A 28 éves, nyolcszoros szerb válogatott Sztefan a pályafutása során másodszor focizhat együtt két évvel fiatalabb öccsével, a Videotont 2016 óta erősítő Markóval, korábban a Partizanban játszottak együtt még a 2012–2013-as szezonban.

A nemzetközi sajtóban továbbra is gyakran felbukkan a Videoton neve. A ciprusi kerkida.net írt arról, hogy a szigetországba is csábított, legutóbb a spanyol Córdobában szereplő Szasa Markovics a Videoton kiszemeltjei között is szerepel. A Nemzeti Sport Online ugyanakkor úgy értesült, a 26 éves középpályás nincs képben a fehérváriaknál, noha Marko Nikolics vezetőedző jól ismeri őt, elvégre korábban dolgoztak együtt a belgrádi Partizannál.

Csíki Norbert Angyalföldre igazolt

A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasasnál folytatja pályafutását Csiki Norbert – jelentette be a PFAgency hivatalos közleményben.

Csiki az MTK-ban debütált a felnőttek között, majd 2016-ban légiósnak állt, rövid thaiföldi kalandja után pedig Gyirmótra igazolt, amelynek színeiben 24 tétmérkőzésen egy gólt szerzett.

Barczi Dávid és Egerszegi Tamás után Csiki lett a Vasas harmadik téli szerzeménye.

Gyirmótra távozik a Honvéd védője

A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd hivatalos honlapján közölte: közös megegyezéssel szerződést bontott Villám Balázzsal, aki a másodosztályú Gyirmótnál folytatja pályafutását.

A 28 éves védő 2017 februárjában érkezett a Honvédhoz Zalaegerszegről, a kispestiekkel a legutóbbi szezonban bajnoki címet ünnepelhetett. A jelenlegi idényben mindössze kilenc tétmeccsen kapott lehetőséget, az NB I-ben csak kétszer, csereként.

Bogdán Ádám a Celtic egyik kiszemeltje – sajtóhír

celticquicknews.co.uk keddi cikke szerint a Celtic labdarúgócsapatánál Bogdán Ádám, valamint Joe Hart neve is felvetődött a hosszú hetekre kidőlt Craig Gordon pótlásával kapcsolatban.

A 35 esztendős skót válogatott kapus a szombati, Hibernian ellen 1–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen sérült meg, és a hírek szerint 12 hetet lesz kénytelen kihagyni. A 48-szoros skót bajnok már megpróbálkozott a Motherwell labdarúgójának, Trevor Carsonnak a leigazolásával, a 200 ezer fontos ajánlat azonban kevésnek bizonyult.

A Celticnek két jelöltje van még a rutinos kapus pótlására, az egyik az a Joe Hart, aki jelenleg a West Ham Unitednél szerepel kölcsönben a Manchester Citytől, a másik pedig Bogdán Ádám. Brendan Rodgers jól ismeri a magyar kapust, hiszen 2015-ben ő vitte Bogdánt a Liverpoolhoz, sokáig azonban nem dolgozhattak együtt, mivel októberben elbocsájtották a szakembert a Vörösök.

Mint korábban megírtam, a súlyos sérülése után ismét a társaival együtt készülő Bogdán iránt a Leeds United is érdeklődik, a korábbi BEK-döntős csapatnak Andy Lonergan lehetséges távozása miatt kellhet új kapust keresnie.

Dortmundból erősített a Betis

Marc Bartra a Borussia Dortmundtól a Betishez szerződött, s 2023 nyaráig szóló szerződést írt alá Sevillában.

A 27 éves középhátvéd szerződtetését a Betis humoros kisfilmben jelentette be. A Blöff utazós jelenetével indít, aztán egy népszerű spanyol mémbe csempészték be Bartra nevét.

A 13-szoros spanyol válogatott játékos 2016 nyarán szerződött a Barcelonától Dortmundba.

Emerson a Chelsea játékosa

A Chelsea labdarúgócsapata hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a Roma 23 éves bal oldali védőjét, Emerson Palmierit (a fő fotón).

A Brazíliában született, ám olasz állampolgársággal is rendelkező védő négy és fél évre szóló szerződést kötött a Chelsea-vel.

Emerson Palmieri a Santostól előbb a Palermóhoz, majd az AS Romához került kölcsönbe. A rómaiak 2017 januárjában vásárolták meg végleg, majd most egy évvel később a Chelsea-nek adták el a játékjogát. A védő összesen 47 tétmérkőzésen lépett pályára a Roma színeiben, ezalatt két gólt szerzett.

Az olasz alakulat hivatalos közleménye szerint a Chelsea 20 millió eurót fizetett érte, ám egyes nem részletezett feltételek teljesülése esetén a londoniaknak további, maximum 9 millió eurót kell majd fizetniük.

Samuel Eto’o egy török csapathoz igazolt egy másik török csapattól

Törökországon belül ingyen váltott klubot Samuel Eto’o, az FC Barcelona és az Internazionale korábbi labdarúgója.

A tizennyolc csapatos török élvonalban utolsó előtti helyen álló Konyaspor bejelentette, Samuel Eto’o szerda délután aláírja két és fél évre szóló megállapodását a klubbal.

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes csatár 2015 óta focizik Törökországban. A tabellán jelenleg a tizenhatodik helyen tanyázó Antalyaspor színeiben két és fél szezon alatt 76 bajnoki találkozón összesen 44 gólt szerzett.

A 36 esztendős, 118-szoros válogatott, kétszeres Afrikai Nemzetek Kupája-győztes és olimpiai bajnok Eto’ónak ez lesz profi karrierje tizenkettedik klubcsapata a Real Madrid, a Leganés, az Espanyol, a Mallorca, a Barcelona, az Inter, az Anzsi Mahacskala, a Chelsea, az Everton, a Sampdoria és az Antalyaspor után.

Bitcoinnal vett játékost egy török amatőr klub

A sportág történetében először digitális fizetőeszközzel, bitcoinnal vett játékost egy labdarúgócsapat – írja a Nemzeti Sport Online.

Ahogy fogalmazott: a bitcoin segítségével talán még a bajnoki címet is megnyerik.

A csapat az egyik regionális amatőr bajnokság első osztályában szerepel.

A fő fotó forrása: lefigaro.fr

Leave a Reply