A keddi nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Összeállt egy ikerpár Pakson

A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy három és fél évre szóló szerződést kötött a másodosztályú Gyirmót FC Győrt elhagyó 27 éves csatárral, Simon Andrással.

Simon András a 2014–2015-ös szezonban már szerepelt Pakson, igaz, egy sérülés miatt csak 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Ezt követően a Gyirmót FC Győrhöz szerződött, s innen most visszatér a Pakshoz, mellyel három és fél évre szóló szerződést kötött.

A 27 éves csatár így egy csapatban játszhat ikertestvérével, Simon Ádámmal, aki az ősszel szerződött Paksra a Haladástól.

„Azzal kezdem, hogy mindent köszönök a gyirmótiaknak. Szép emlékeket fogok őrizni a klubról, de úgy éreztem, hogy váltanom kell. Szerettem volna ismét az NB I-ben játszani, és Pakson erre lehetőségem nyílhat. Természetesen sokat nyomott a latban, hogy a testvérem is itt futballozik. Ugyanakkor már egy évet eltöltöttem itt, és tisztában voltam azzal, hogy Pakson jó körülmények vannak. Itt minden együtt van ahhoz, hogy csak a labdarúgásra koncentrálhasson egy játékos. Jó ismerősként köszöntött mindenki, olyan volt az egész, mintha csak tegnap váltunk volna el” – mondta Simon András a klubhonlapnak.

Hivatalos: Sturridge kölcsönbe kerül a WBA-hez

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Bromwich Albion hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2017–2018-as szezon végéig kölcsönvette Daniel Sturridge-ot (a fő fotón) a Liverpooltól.

A Birminghamben született, jelenleg 28 éves csatár a 2017–2018-as szezonban eddig összesen 14 tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Liverpoolban, igaz, október közepétől Jürgen Klopp nem számíthatott rá sérülés miatt.

A 26-szoros angol válogatott labdarúgó a szezon végéig szerepel majd a WBA-ban, így még 14 bajnoki meccsen és az FA-kupában segítheti újdonsült csapatát, amely utóbbi sorozatban éppen a Liverpoolt ejtette ki a hétvégén.

Letett Nagy Dominikról a Standard Liége

Lengyel forrás szerint a belga élvonalbeli Standard Liege letett Nagy Dominik, a Legia Warszawa magyar középpályása megszerzéséről.

Albániából Írországba: folytatja vándorlását Adorján Krisztián

Olasz sajtóinformációk szerint Adorján Krisztián, a Novara labdarúgócsapatának kölcsönjátékosa távozik az albán Partizanitól, és Írországban, a 12-szeres bajnok Dundalk FC-ben folytatja a pályafutását.

Adorján augusztusban került az albán élvonalban jelenleg hatodik helyen álló Partizanihoz, melyben 11 tétmeccsen egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

A Dundalk FC a tavaszi-őszi rendszerű ír bajnokságban tavaly a második helyen végzett, így a nyáron megmutathatja magát az Európa-ligában. A 2018-as idény az íreknél február 16-án kezdődik.

Az olasz portál arról nem ír, hogy Adorján kölcsönszerződése mennyi időre szól majd.

Az MTK-ban nevelkedő korábbi korosztályos válogatott labdarúgó korábban megjárta az angol Liverpoolt és a holland Groningent is.

Ukrán próbajátékos Kispesten

Az előző szezonban még a Dinamo Kijevben focizott – nyolc bajnoki meccsen játszott, egy gólt szerzett –, jelenleg pedig a Honvédnál edz a 29 éves ukrán középpályás, Valerij Fedorcsuk – értesült a Nemzeti Sport.

Az ukrán középpályás a Bp. Honvéd edzéseit látogatja, és közben a budapesti viszonyokkal  ismerkedik. Azt egyelőre nem tudni, lehet-e esélye egy kispesti szerződésre.

Nem kell a lett csatár az Újpestnek se

A Belekben edzőtáborozó Újpest FC közölte, hogy Nebojsa Vignjevics vezetőedző nem tart igényt a próbajátékon lévő Janis Ikaunieksre. Tesztelésre érkezett viszont Danko Radic bosnyák támadó.

Ugyanakkor újabb próbajátékos érkezett a fővárosi csapathoz: a 19 éves bosnyák Danko Radic bizonyíthat a következő napokban.

Hosszabbított fiatal védőjével a Paks

A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC hivatalos oldalán tudatta, hogy Lenzsér Bence új, három és fél évre szóló szerződést írt alá a klubnál.

„Az elmúlt három évben rengeteg lehetőséget kaptam itt Pakson – mondta Lenzsér a paksifc.hu-nak. – Remekül éreztem, és érzem magam ebben a csapatban. Most azt mondom, ha egyszer tovább is lépek innen, akkor az csak egy jó külföldi szerződés kapcsán lehetséges.”

A labdarúgó 2015 januárjában igazolt a Pakshoz, és három hónappal később, áprilisban, a Pécs ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen debütált az NB I-ben. Azóta 70 bajnoki meccsen játszott, és öt gólt szerzett.

„Ha visszatekintek, akkor nem teljesen lehetek elégedett. A fiatalságomnak köszönhetően voltak olyan meccseim, amelyekre nem szívesen gondolok vissza. Kicsit hullámzó volt a teljesítményem. Viszont a Ferencváros elleni, a klub számára történelmi meccsre, amikor először győztük le a Fradit idegenben, arra nagyon szívesen.”

Lenzsér többszörös utánpótlás-válogatott, és bízik benne, hogy a továbbiakban is számítanak a játékára.

„Az U21-es válogatottnál még fél évem van, és ha sikerülne odaérnünk az első vagy a második pótselejtezős helyre, akkor jöhetnének az U23-as Eb-re való kijutás meccsei. Vagyis jó esetben, reményeim szerint még nem fejeződne be az utánpótlás-válogatott karrierem sem.”

Nem Lenzsér az egyetlen, aki elkötelezte magát a Pakshoz, néhány nappal ezelőtt Papp Kristóf is meghosszabbította szerződését.

Mahrez Manchesterbe költözhet

A Sky Sports kedd esti értesülései szerint Rijad Mahrez hivatalos átigazolási kérelmet adott be a Leicester Citynél. Az algériai kiválóság iránt a Manchester City érdeklődik.

Az angol forrás hozzáteszi, a bajnoki éllovas 50 millió fontos ajánlatot tett Mahrezért, ez a manchesteri együttes második hivatalos ajánlata volt a téli átigazolási időszakban.

A 27. életévét februárban betöltő szélső már másodszorra kérte átadólistára magát a 2016-os angol bajnoknál, legutóbb tavaly májusban cselekedett hasonlóképpen, amikor az Arsenal mozgósított nagy erőket a megszerzése érdekében.

A Manchester City januárban már lecsúszott Alexis Sánchezről, és bár sokáig úgy tűnt, hogy Pep Guardiola végül nem szerződtet támadó felfogású játékost – a klubrekordért érkező Aymeric Laporte kedden írt alá –, Leory Sané sérülése felülírhatja a spanyol szakember szándékait.

Arról egyelőre nem adott tájékoztatást a Sky Sports, hogy a Leicester miként reagált a Manchester City második ajánlatára.

Spanyol válogatott védővel pótolják Laporte-ot Bilbaóban

Az Athletic Bilbao hivatalos közleményben jelentette be, hogy kifizette a Real Sociedadnak Inigo Martínez 32 millió eurós kivásárlási árát, és 2023 nyaráig szóló szerződést kötött a védővel.

A 26 éves labdarúgó – aki négyszeres spanyol válogatottnak mondhatja magát – kivásárlási ára 80 millió euró lesz, a Real Sociedad vele szeretné pótolni a Manchester Cityhez távozó Aymeric Laporte-ot.

Inigo Martínez eddigi teljes profi pályafutását a Real Sociedadnál töltötte, az első csapatban 238 tétmérkőzésen szerepelt, és 18 gólt szerzett.

A Real Madrid és a PSG is kinézte magának a Benfica tehetségét

Portugál lapértesülés szerint a Real Madrid és a Paris Saint-Germain érdeklődését is felkeltette Jair Tavares, a Benfica 16 éves labdarúgója.

A Benfica U17-es együttese jelenleg Katarban szerepel egy tornán, amelyen többek között a Real Madrid, az AC Milan, a PSG és a Tottenham korosztályos együttese is részt vesz. Az O Jogo információi szerint a Real Madrid és a Paris Saint-Germain megfigyelőinek szeme is megakadt Jair Tavaresen, a Benfica 2001-ben született növendékén.

Úgy tudni, a madridi és a párizsi klub egyaránt érdeklődött a Benfica illetékeseinél a februárban 17. életévét betöltő labdarúgó iránt, akinek unokatestvére nem mellesleg a Bayern Münchentől kölcsönben a Swansea Citynél szereplő Renato Sanches. Mint ismert, a 20 éves portugált 2016-ban a Benfica 35 millió euróért adta el a bajoroknak a franciaországi Európa-bajnokság után.

Tavarest tavaly nyáron a Juventus is megkörnyékezte, emiatt a Benfica 2020-ig meghosszabbította a szerződését, és 30 millió eurós kivásárlási árat rögzített az új megállapodásban.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Felhívom olvasóim figyelmét, hogy holnap, az átigazolási időszak záró napján egész napos élő közvetítéssel fogok jelentkezni, amiben folyamatosan jönni fognak a legfrissebb nyélbe ütött igazolások, valamint a fölmerült pletykák és a fontos nyilatkozatok is. Érdemes lesz a Sportudvart követni!

A fő fotó forrása: wba.co.uk

Leave a Reply