A hétfői nap legfontosabb történései a játékospiacon

VIDEÓVAL – A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Hivatalos: Aymeric Laporte a Man. Cityé

Amit már napok óta lehetett sejteni, ma délután véglegessé vált: a Manchester City kifizette az Athletic Bilbaónak Aymeric Laporte 57 millió fontos kivásárlási árát, ezzel föloldódott a francia hátvéd kivásárlási záradéka, s még januárban az angol listavezetőhöz kerül. Laporte ezzel a City történetének legdrágább labdarúgójává vált, az eddigi csúcstartó Kevin De Bruyne volt, aki 55 millió fontért igazolt az égszínkékekhez a Wolfsburgtól.

Laporte egy, a baszk klub Twitter-oldalára fölkerült üzenetben búcsúzott el eddigi csapatától:

“Szeretném az Athletic teljes családjának megköszönni mindazt, amit nekem adtatok. Gyermekként érkeztem és itt nőttem fel, itt váltam férfivá és labdarúgóvá. Távozásomra azért kerül sor, mert egy lehetőség nyílt meg előttem profi karrieremben, ami nem akarom, hogy álom maradjon, szeretném valóra váltani. Egy egyedi, különleges klubot hagyok el, és sosem feledlek el titeket.”

Lucas a Tottenhamhez kerülhet

Lucas Moura, aki kevés játéklehetőséget kap a Paris Saint-Germainnél, a Tottenhamhez igazolhat. A Sky Sports úgy tudja, az angol klub megegyezett a PSG-vel, s 25 millió fontért megvásárolja a brazil játékjogát. Lucas már a múlt héten megállapodott a Spurs illetékeseivel, már csak a két klub közötti megegyezés hiányzik.

Dzeko mégis marad?

Amíg Emerson szinte biztosan a Chelsea játékosa lesz, Edin Dzeko, a Roma másik, a londoniak által kinézett focistája maradhat az örök városban. Az olasz sajtó szerint komoly nézeteltérések vannak a bosnyák csatár és az angol bajnok képviselői között, Dzeko állítólag sem a fölajánlott fizetéssel, sem szerződése tervezett időtartamával nem ért egyet, ezért hiányzik szignója a papírokról.

Tájfunnak hívják a Stuttgart új edzőjét

A Stuttgart szombaton 2-0-ra kikapott a Schalkétól, s ez már túl sok volt Hannes Wolf vezetőedzővel szemben, akit szombaton elbocsátott a német klub. Ma már be is jelentették utódját a török Tayfun Korkut személyében. A Stuttgarter Kickers egykori, ma 43 éves játékosa 2019-ig írt alá a Bundesliga jelenlegi 15. helyezettjéhez. Edzőként Korkut már több német csapatot is irányított, a 2014-2015-ös szezonban a Hannovert, míg tavaly a Bayer Leverkusent.

Giroud kalapácsos lehet, ha Aubameyang ágyús lesz

Könnyen lehet, hogy Londonban marad Olivier Giroud, azonban a francia válogatott csatár a továbbiakban nem ugyanoda kell, hogy edzésekre járjon, mint ma. A Guardian úgy tudja, a West Ham szeretné szerződtetni a több játéklehetőségre vágyó csatárt, aki abban az esetben simán távozhat, ha Pierre-Emerick Aubameyang az Ágyúsokhoz igazol.

A gabonival kapcsolatban a brit és a német sajtó is arról ír, hogy a Dortmund 60 millió euróért hajlandó megválni tőle. Korábban a chelsea-s Michy Batshuayi és Olivier Giroud neve merült fel, mnit aki esetleg Aubameyang utódja lehetne a sárga-feketéknél, ma azonban egy új név került be a cilinderbe: Anthony Modeste. A francia csatár tavaly távozott Kölnből a kínai Tiencsin csapatához, de állítólag a dortmundi vezetők mindent elkövetnének azért, hogy visszacsábítsák Németországba.

Júlio Cesar hazatér

Júlio Cesar úgy döntött, otthon fejezi be karrierjét. A 38 éves brazil kapus, aki egykoron az Inter hálóját védte, nevelőklubjához, a Flamengóhoz tért vissza, amelyben 1997-től 2005-ig szerepelt.

Angliában marad Sturridge?

A korábban a Sevillával, a Newcastle-el és az Interrel is szóba hozott Daniel Sturridge a West Bromwich Albionnál fejezheti be az idényt. A Sky Sports szerint a Liverpoolnál mellőzött támadó családi okok miatt maradna Angliában. Az értesülést egyik klub és a focista menedzsmentje sem erősítette meg.

Brazil csatár a Besiktasnál

A Besiktas török klub ma egy igen jól sikerült videóban jelentette be, hogy Vagner Love személyében egy brazil támadó szerződött a csapathoz, mégpedig 2019 júniusáig. A Monaco egykori játékosa, aki 2005-ben a CSZKA Moszkvával UEFA-kupát nyert, az Alanyasporban játszott 2016-tól mostanáig, vagyis nem lesz ismeretlen számára a török közeg.

A Barcelonától kölcsönözhet a Watford

A Sky Sports szerint, a Watford Gerard Deulofeut, a Barcelona szélsőjét szeretné megszerezni kölcsönbe. Deulofeu az elmúlt években a Milannál, a Sevillánál és az Evertonnál is volt kölcsönben, s idén csak öt meccset játszott a gránátvörös-kékekkel a spanyol bajnokságban.

Mourinho megtartaná Fellainit

Marouane Fellaininek a szezon végén lejár szerződése a Manchester Uniteddel, s még mindig nem hosszabbította meg azt. José Mourinho azonban nem aggódik: “Ő egy nagyon fontos játékos számomra – jelentette ki a Vörös Ördögök menedzsere. Ő egy nagy profi, aki minden segítséget meg tud adni, amire a csapatnak szüksége lehet. Jó lenne, ha maradna, de nem tudom, lesz-e megállapodás.”

Ibrahimovic útban van Los Angeles felé?

Zlatan Ibrahimovic (a fő fotón) és az MLS: ez nem egy újkeletű pletyka. Az elmúlt években többször felmerült annak lehetősége, hogy a svéd csatár Amerikába távozik. Az ESPN szerint ez most valósággá válhat. Az amerikai tévéadó szerint a svéd klasszis, akinek nyáron lejár szerződése a Manchester Uniteddel, közel áll ahhoz, hogy igent mondjon a Los Angeles Galaxynek, David Beckham egykori csapatának. Egyelőre még semmi sincs aláírva, de állítólag nagyon közel van az egyezség. Mint ismert, a 36 éves Ibrahimovic súlyos térdsérülést szenvedett el tavaly áprilisban, amiből még nem igazán tudott visszatérni. Ibra eddigi karrierje során megfordult a Malmöben, az Ajaxban, a Juventusban, az Interben, a Barcelonában, a Milanban és a PSG-ben is.

A fő fotó forrása: AFP

Leave a Reply