A hétvége legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

A West Hamben folytatja Joao Mário

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United a szezon végéig kölcsönvette az Internazionale portugál támadóját, Joao Máriót.

A 25 éves játékos szombaton a Wigan elleni FA-kupa-mérkőzésen a félidőben csereként beállva mutatkozott be a West Hamben, miután pénteken sikerült elvégezni a klubváltásával kapcsolatos összes papírmunkát. Sok öröme azonban nem lehetett debütálásában: csapata hatalmas meglepetésre 2-0-ra kikapott az alacsonyabb osztályú együttestől, így kiesett a kupából.

Fordítási hiba hiúsította meg az Atalanta egyik kölcsönszerződését

Egy fordítószoftver akadályozta meg, hogy Bryan Cabezas a szezon hátralévő részében Argentínában játszhasson kölcsönben. A kolumbiai középpályás így egyelőre kénytelen az Atalantánál maradni.

Bryan Cabezas 2016 nyarán érkezett az Atalantához az argentin Independientétől, ám a 2017–2018-as szezonban a Panathinaikosznál játszott kölcsönben. A görög klub azonban pénzügyi gondjaira hivatkozva a tervezettnél hat hónappal korábban elengedte a játékost, akit az Atalanta ezután az Independientének szeretett volna kölcsönadni.

Ez azonban egyelőre annak ellenére sem valósulhat meg, hogy már a szerződést is megkötötte a két klub. Ugyanis amikor a hivatalos iratot lefordították, a fordítóprogram a játékos nevét is átírta. Cabezas neve ugyanis spanyolul „fejeket” jelent, így viszont nem a valódi név került a szerződésbe, vagyis a megegyezés érvénytelenné vált.

Ez viszont azt jelenti, hogy Cabezasnak egyelőre várnia kell, hogy más csapathoz kerülhessen.

Klubrekordért igazol védőt a Man. City

A Sky Sports információi szerint a Manchester City megegyezett az Atheltic Bilbaóval Aymeric Laporte (a fő fotón jobbra) átigazolásáról: az angol Premier League éllovasa kifizeti a francia bekk 57 millió fontos (65 millió euró) kivásárlási árát.

Ha valóban ennyiért veszi meg,  Laporte lesz a legmagasabb összegért igazolt játékos a Manchester City történelmében. Ez a cím most Kevin De Bruynét illeti, akit 2015-ben 55 millió fontért szerződtetett a klub a Wolfsburgtól.

A 23 esztendős francia védő 19 mérkőzésen szerepelt a most zajló szezonban a Bilbao színeiben, viszont a pénteki, Eibar elleni meccs keretébe nem került be. Pep Guardiola a sajtó érdeklődésére nem kívánt reagálni a témával kapcsolatban, azt viszont korábban már elismerte, hogy nagyra tartja Laporte-ot.

„A múltban is voltak, illetve a jövőben is lesznek olyan játékosok, akik iránt érdeklődünk. Mindig azt próbálom tenni, ami a legjobb a klubnak, ehhez ismernem kell a saját labdarúgóimat, valamint képben kell lennem azokkal is, akik tovább erősíthetik a keretünket” – fogalmazott a Manchester City menedzsere.

Laporte 16 évesen került az Athletic Bilbaóhoz, s ma már a spanyol bajnokság egyik legtehetségesebb fiatal védőjének tartják. A manchesteri együttes 2016-ban is kísérletet tett a megszerzésére, akkor azonban a védő elutasította az ajánlatot.

A Manchester Citynek jövő hét szerdáig van ideje véglegesíteni a transzfert, ugyanis akkor zárul le a téli átigazolási időszak az angol Premier League-ben.

Amennyiben Laporte valóban az angol klubhoz szerződik, úgy egyúttal valószínűleg az is eldől, hogy Jonny Evans nem lesz a City játékosa. A korábbi MU-focistát az elmúlt hetekben többször is szóba hozták a listavezetővel, amely sokallta a West Bromwich Albion által kért 30 millió eurót.

Furcsa átigazolás, furcsa bejelentéssel

A Manchester City négy és fél évre szóló szerződést kötött Mix Diskeruddal, a New York City FC 27 éves amerikai középpályásával – ezt egyik klub sem jelentette be, de hivatalos sportszergyártójuk, az Umbro a Twitteren közölte az információt.

A 38-szoros amerikai válogatott ott volt a 2014-es világbajnokságon, de 2016 márciusa óta nem szerepelt a nemzeti csapatban. Egy 2016-os szavazáson az MLS legtúlértékeltebb játékosává választották.

Az oslói születésű játékos a Stabaekben, a Rosenborgban és a Gentben is játszott, 2017-ben a New York City kölcsönadta a Göteborgnak.

Az ESPN úgy tudja, Diskerud a New York Citytől ingyen szerződik Manchesterbe, ahol nem a csapattal edz. A két klub közös tulajdonosa állítólag abban reménykedik, hogy a City el tudja adni a középpályást.

Az olasz másodosztályba szerződhet a Vasas egyik alapembere

Olasz sajtóhír szerint az olasz másodosztályban szereplő Salernitana labdarúgócsapata szeretné megszerezni a Vasast erősítő Berecz Zsombort.

Az Il Mattino di Salerno egy tévéműsorra hivatkozik, amelyben a Salernitana sportigazgatója beszélt Bereczről. Konkrétan az első számú kiszemeltjükként említette a Vasas 22 éves játékosát.

Az újság a középpálya minden pontján bevethető játékosként mutatja be Bereczet, akit az olasz klub opciós joggal venne kölcsön.

A Salernitana a 22 csapatos Serie B 12. helyén áll.

Egy volt NBA-sztár rokona írt alá a Honvéddal

A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Tonci Kukocot.

A 27 éves horvát védő a Hajduknál kezdte pályafutását, azóta megjárta többek között a Bresciát, a CSZKA Szófiát és a Livornót is – Tonci Kukoc legutóbb a bosnyák Zrinjski Mostarnál szerepelt, ám január elsején szabadon igazolhatóvá vált. Kukoc a piros-feketék tájékoztatása szerint két és fél évre írt alá a Budapest Honvédhoz.

A játékos egyébként a korábbi NBA-sztár (és nem mellesleg háromszoros bajnok) Toni Kukoc unokaöccse.

A klub honlapján egyúttal az is olvasható, hogy a másik próbajátékostól, az észt Artjom Artjunintól elköszönt a Honvéd.

Szerbiából vásárolt a Ferencváros

A Ferencváros labdarúgócsapata szerződtette Dejan Georgijevicset, a szerb Vozsdovac 24 éves csatárát – adta hírül a fradi.hu.

Dejan Georgijevicsnek a transfermarkt.de szerint idén nyárig volt szerződése a Vozsdovaccal. Az ősszel 16 bajnoki mérkőzésen kilenc gólt szerzett a szerb élvonalban, és korábban a Videoton vezetőedzőjének, Marko Nikolicsnak az érdeklődését is felkeltette.

A jobblábas, 183 cm magas és 78 kilogrammos csatár tagja volt a szerb U17-es, U18-as és U19-es korosztályos válogatottnak is, az U17-es csapatban tizenhat találkozón nyolc alkalommal is megzörgette az ellenfelek kapuit – írja az új szerzeményről a fradi.hu.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Tisztában vagyok vele, hogy a Ferencváros Közép-Európa egyik legnagyobb klubja és a legjobb csapat Magyarországon, remek szurkolókkal. Mindent megteszek, hogy megfeleljek a közönség, a klubban dolgozók, az elnök és a szakmai stáb elvárásainak. Ez az első külföldi csapatom, voltak ajánlataim Spanyolországból, Lengyelországból és Portugáliából is, de amikor meghallottam, hogy a Fradi is érdeklődik irántam, egyből tudtam, hogy ez lesz az a klub, ami miatt elhagyom Szerbiát. Természetesen azért vagyok itt, hogy gólokkal segítsem a Ferencvárost, de a legfontosabb cél, hogy a szezon végén bajnokok legyünk és minél tovább meneteljünk a nemzetközi porondon is” – fogalmazott a Fradi Médiának a támadó.

A fő fotó forrása: AFP

Leave a Reply