A csütörtöki nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Szlovén csatárt figyel a Ferencváros – sajtóhír

Német médiaértesülés szerint a Ferencváros egyike annak a három klubnak, amely figyelemmel követi Roman Bezjak, a Bundesliga 2-ben szereplő Darmstadt szlovén labdarúgójának helyzetét.

Arról már korábban lehetett olvasni, hogy a Ferencváros érdeklődik a 19-szeres válogatott támadó iránt. A fussballtransfers.com oldalon megjelent cikk címében az áll, Bezjakért három ajánlat érkezett: a Ferencváros mellett két lengyel együttes, a Lech Poznan és a Jagiellonia Bialystok mutat érdeklődést – igaz, a cikkben szó szerint nem szerepel, hogy a három klub valóban ajánlatot tett volna.

Klaus Funk, a 28 éves labdarúgó ügynöke elmondta, Bezjak jól érzi magát Darmstadtban, jó a kapcsolata Dirk Schuster vezetőedzővel, s ha számítanak rá, szívesen segít a bennmaradásért folytatott harcban.

A lengyel Przeglad Sportowy azt írja, a Lech és a Jagiellonia érdeklődését elismerte a játékost képviselő iroda. Úgy tudni, Bezjak havonta 32 ezer eurót keres német másodosztályú klubjánál, állítólag magas fizetése miatt egyelőre nem tudott megegyezni egyik kérőjével sem.

A korábban Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Darmstadt 2016 nyarán klubrekordot jelentő kétmillió euróért szerezte meg Bezjakot a horvát HNK Rijekától. 2016 őszén 11 meccsen lépett pályára a Bundesligában, gólt nem szerzett. A télen kölcsönadták korábbi egyesületéhez, a Rijekához, amelyben 16 bajnoki mérkőzésen négyszer volt eredményes. A most zajló szezonban csupán egy Német Kupa-meccsen és három bajnoki találkozón kapott lehetőséget, míg a válogatottban októberben két mérkőzésen játszott, s a Skócia elleni világbajnoki selejtezőn (2–2) két gólt szerzett.

Laporte a Man. Cityhet kerülhet

Egyre közelebb a megállapodás a Manchester City és az Athletic Bilbao között Aymeric Laporte átigazolásáról. A francia játékos ráadásul rekordnak számító 57 millió fontért érkezhet Angliába.

A hírek szerint a City akár 57 millió fontot is fizetne a labdarúgóért, s ha valóban ennyiért venné meg, Laporte lenne a legmagasabb összegért igazolt játékos a Manchester City történelmében. Ez a cím most Kevin De Bruyne-t illeti, akit 2015-ben 55 millió fontért szerződtetett a klub a Wolfsburgtól.

A Citynek jövő hét szerdáig van ideje megegyezni a részletekről a Bilbaóval, ugyanis akkor zárul le a téli átigazolási időszak az angol Premier League-ben.

Neymar máris repülhet Párizsból?

A nemzetközi sajtóban továbbra is téma Neymar esetleges Madridba szerződése. A Goal információi szerint Nasszer al-Helaifi, a PSG elnöke hajlandó is lenne megválni a brazil szupersztártól – egy feltétellel.

Állítólag a PSG-elnök megígérte a brazilnak, hogy ha sikerül elhódítaniuk a BL-serleget, távozhat Párizsból.

Korábban többször is napvilágot láttak olyan hírek, miszerint Neymar lehet Cristiano Ronaldo utódja a blancóknál, ha a portugál klasszis távozik.

Szerdán több francia újság is arról cikkezett, hogy Neymar nem érzi jól magát Párizsban, megbánta, hogy tavaly augusztusban rekordáron, 222 millió euróért a PSG-hez igazolt.

A PSG egyébként éppen a Real Madriddal találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az első mérkőzést a spanyol fővárosban, február 14-én rendezik.

Brémába került a Bayern reménysége

Marco Friedl a Werder Bremenben folytatja a pályafutását – erről a klub a hivatalos Twitter-oldalán adott tájékoztatást. A 19 éves osztrák védő 2019 nyaráig kölcsönben távozik a Bayern Münchentől.

Friedlt a Bayern München egyik legtehetségesebb fiatal játékosaként tartják számon, így nem csoda, hogy a klubja azt akarja, több és rendszeres játéklehetőséghez jusson – erre a bajoroknál jelenleg nincs esélye.

Friedl márciusban lesz 20 éves, a Bayernhez 2008 nyarán, tízévesen érkezett. 2017 nyarán kapott profi szerződést a klubtól. A jelenlegi szezonban csupán egy meccset játszott a felnőtteknél.

A brémaiaknak nincs opciós joguk megvenni a játékost, akire Florian Kohfeldt vezetőedző bal oldali védőként és középhátvédként is számít.

Monchi cáfolja, hogy a Roma elfogadta a Chelsea ajánlatát Dzekoért

A szerdai nap híre volt az átigazolási piacon, hogy az olasz AS Roma eladta bosnyák csatárát, Edin Dzekót (a fő fotón) az angol élvonalban szereplő Chelsea-nek, és csak azért nem jelentik be a felek hivatalosan is az átigazolást, mert a támadó nem tudott megállapodni új szerződése hosszáról a londoni klubbal. Mára kiderült, hogy nem eszik olyan forrón azt a kását: a Roma sportigazgatója, Monchi kijelentette, szó sincs róla, hogy bármilyen ajánlatot elfogadott volna a támadóért a Chelsea-től.

Szerdán még a Sportudvar is arról számolt be, hogy a két klub már sikerrel megegyezett a vételárban – a londoniak alapból 30 millió eurót utalnak Dzekóért, amely összeg különböző bónuszokkal további 5-8 millió euróval nőhet.

A Calciomercato.it beszámolója szerint az üzlet egyelőre még azért nem jött létre, mert Dzeko nem tudott egyezségre jutni a Chelsea-val szerződése hosszáról.

Csütörtökön aztán a Roma spanyol sportigazgatója, Monchi állt ki a nyilvánosság elé és kijelentette, hogy szó sincs semmilyen elfogadott ajánlatról, vagy egyáltalán bármilyen ajánlatról.

„Nem tetszettek a Dzekóért beérkező ajánlatok, ezért nem is gondolkodtunk rajtuk. A világ minden klubja meghallgatja az érkező ajánlatokat, mi is ezt tesszük, készen állunk meghallgatni az ajánlatokat, aztán döntést hozunk” – magyarázta Monchi, majd kitért a bosnyák támadó jelenlegi helyzetére.

„Edin jelenleg itt van Rómában, ami azt jelenti, hogy boldog nálunk, továbbá, hogy az érte beérkezett vételi ajánlatok egyszerűen nem voltak megfelelőek” – közölte a római elöljáró, aki a kilencvenes évtizedben a Sevillában 86 alkalommal szerepelt kapusként.

Igazodva a napvilágot Ramón Rodríguez Verdejo néven meglátó, 49 éves sportvezető által elmondottakhoz: azt mindenki jól láthatta szerda este, hogy Dzeko Rómában van, hiszen a bosnyák kezdőként kapott lehetőséget a Sampdoria elleni, 1–1-re végződő olasz bajnoki meccsen, amelyen a 91. percben szerzett góljával pontot mentett csapatának.

A fő fotó forrása: AFP

Leave a Reply