A szerdai nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

 Fejes András Pakson folytatja

A labdarúgó NB I-ben szereplő Paks a hivatalos honlapján jelentette be, hogy három és fél évre szóló szerződést kötött a Videotontól távozó Fejes Andrással.

Fejes már túl van az első edzésén, és az is eldőlt, hogy a 14-es számú mez lesz az övé.

„Több klub is megkeresett az ajánlatával, de én a Paksi FC-t választottam – mondta a klub honlapjának Fejes András. – Ennek oka, hogy már jó ideje, szinte évek óta tárgyalásokat folytattunk Haraszti Zsolttal. Számomra ez azt jelentette, hogy itt mindenképp számítanak rám, és ez jóleső érzés egy labdarúgó számára. Az elmúlt másfél hónapban pedig rengeteget beszélgettem egykori klubtársammal, egyik legjobb barátommal, Simon Ádámmal, és ő is arra buzdított, hogy ide igazoljak. Az is sokat nyomott a latban, hogy szinte mindenkit személyesen ismerek, mind a keretben, mind a szakmai stábban. Azt gondolom, hogy így a beilleszkedésemmel sem lesz semmi gond. Nagyon szimpatikus számomra, hogy Pakson csak magyar játékosokkal képzelik el a labdarúgást, valamint ez a csapat játssza a futballt, és ez is vonzó volt. Úgy gondolom, hogy ebben a keretben több is van a hetedik helynél, és bízom benne, hogy a tavasszal ezt bizonyítani is tudjuk. Abban meg még jobban, hogy ebből én is ki tudom venni majd a részem”

Fejes a 2007–2008-as idényben debütált a Vidi felnőttcsapatában az NB I-ben, a következő években pedig a Puskás Akadémia, a Siófok és az MTK színeiben is játszott. 2014 nyarán tért vissza a Videotonhoz, a bajnoki címet hozó szezonban nyolc alkalommal lépett pályára.

A 2015–2016-os és a 2016–2017-es kiírásban együttvéve 15-ször szerepelt az élvonalban, és két ezüstérmet nyert a gárdával. Az elmúlt három évben magára ölthette a Vidi szerelését BL-selejtezőn, EL-selejtezőn és Szuperkupa-meccsen is, összesen pedig 66 tétmérkőzésen focizott.

A Felvidékről erősített a Haladás

A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hivatalos honlapján jelentette be, hogy másfél évre szóló szerződést kötött Kristián Kolcákkal (a fő fotón balra). A korábbi szlovák utánpótlás-válogatott védő az elmúlt napokban próbajátékon szerepelt a szombathelyieknél, és meggyőzte a szakmai stábot.

A Pozsonyban született labdarúgó a helyi Slovanban nevelkedett, majd a lengyel Podbeskidzie Bielsko-Bialában játszott. 2016 nyarán az MFK Ruzomberokhoz igazolt, a rózsahegyieknél az ősszel 12 bajnoki meccsen kétszer volt eredményes a szlovák első osztályban. Profi pályafutása során 111-szer lépett pályára a szlovák élvonalban, s hét gólt szerzett. A lengyel Ekstraklasában 34 bajnoki meccsen jutott szóhoz, valamint kilencszer az Európa-ligában is lehetőséget kapott. A Slovannal két bajnoki címet nyert.

A 27 esztendős, szlovák utánpótlás-válogatott védő 2017 januárjában írt alá a Gyirmóthoz, melynek színeiben 13 mérkőzésen lépett pályára, ám az élvonalból kieső gárdát nem követte a másodosztályba.

Tóth Miklós, a vasiak ügyvezető igazgatója a klub honlapjának elmondta, hogy a jobb oldali védő, Tóth Dávid Sopronban edz, elképzelhető, hogy tavasszal kölcsönben az NB II kiesőjelöltjénél szerepel. A középpályás Kiss Bence iránt több klub is érdeklődik.

Bosnyák védő szerződött Újpestre

Az Újpest hivatalos honlapján jelentette be a bosnyák Dzenan Burekovics szerződtetését, akinek lehetséges érkezését szerb sajtóhírek alapján már múlt héten előre jeleztük.

Posztját tekintve balhátvéd, ám védekező középpályásként is bevethető. Karrierjét a bosnyák Celik Zenicában kezdte, korábban tagja volt a bosnyák U-válogatott keretének.

„Budapest gyönyörű város, és a lila-fehér stadion is nagyon tetszik – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Dzenan Burekovics. – Sok jó információt kaptam a klubról, így ez megkönnyítette a döntésemet. Tudom, hogy nagy múltú csapathoz érkeztem, így mindennap mindent beleadok, hogy az együttest győzelmekhez segítsem, és a kiváló szurkolóknak sok boldogságot szerezzek. Jó állapotban érzem magam, kész vagyok bizonyítani.”

Arról nem számolt be az Újpest, hogy az első téli új szerzemény mennyi időre kötelezte el magát.

Dzeko még nem a Chelsea-é

Az olasz élvonalban szereplő AS Roma bosnyák csatárához, Edin Dzekóhoz köthető az elmúlt napokban az egyik „legforróbb” téma az átigazolási piacon, mivel a Chelsea igazán közel áll a megszerzéséhez. A korábbi hírek szerint már nyélbe kellett volna ütnie a feleknek a megállapodást, ám egyetlen részlet még hibázik a bosnyák támadó lakhelyváltásához.

A két klub már sikerrel megegyezett a vételárban – a londoniak alapból 30 millió eurót utalnak Dzekóért, amely összeg különböző bónuszokkal további 5-8 millió euróval nőhet.

A Calciomercato.it beszámolója szerint az üzlet egyelőre még azért nem jött létre, mert Dzeko nem tudott egyezségre jutni a Chelsea-val szerződése hosszáról. A 31 éves támadó – aki német és angol bajnoknak, német és olasz gólkirálynak mondhatja magát – három és fél évre szóló, évi ötmillió euró fizetést garantáló szerződést szeretne aláírni.

A londoni klub átigazolási politikájában viszont fontos alapvetés, hogy nem kínál hosszú távú szerződést 30 évesnél idősebb játékosnak.

A bosnyák támadó ügynöke jelenleg is Londonban tárgyal a Chelsea képviselőivel.

Megegyezett a Barcelona Mascherano kínai csapatával

Az FC Barcelona labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Javier Mascherano átigazolásáról megegyezett a kínai Hopej China Fortune-nel. A két klub megállapodásának értelmében az argentin focista január 26-án csatlakozik az ázsiai egyesülethez.

Arról a katalán klub már kedden beszámolt, hogy a 33 éves labdarúgó januárban hét és fél év után elhagyja az FC Barcelonát, azt azonban eddig csak sejteni lehetett, hogy melyik csapathoz megy.

A gránátvörös-kékek szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy Mascherano a Hopej China Fortune-ben folytatja pályafutását, de arról nem számoltak be, hogy a kínaiak mennyit fizetnek érte. A vételár sajtóhírek szerint 5-10 millió euró körül mozog, Mascherano kétéves szerződést írt alá, és Manuel Pellegrini által irányított csapatnál is a 14-es mezt viseli majd.

Az argentin labdarúgó január 26-án csatlakozik a kínai bajnokságban legutóbb negyedik helyen végző együtteshez, tehát az Espanyol elleni csütörtöki Király-kupa-visszavágón még pályára léphet, ha egészséges lesz. Ernesto Valverde később jelöli ki a meccskeretet.

A fő fotó forrása: Haladás

Leave a Reply