A hétfői nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Több játékost is tesztel a Honvéd

A Honvéd labdarúgócsapata múlt szombaton a Csákvár és a Dorog elleni felkészülési meccsen több próbajátékost is tesztelt, úgy tudni, többekkel kapcsolatban már döntés is született.

A Honvéd múlt héten a horvát Tonci Kukocot, a horvát-bosnyák Hrvoje Milicevicet, az észt Artjom Artjunint, a brazil-magyar Fabiót és a korábbi magyar U-válogatott szélsőt, a legutóbb Gyirmóton szereplő Csiki Norbertet tesztelte, utóbbi a Csákvár ellen gólt is szerzett. Supka Attila vezetőedző a Honvéd honlapjának hétvégén arról beszélt, hogy a próbajátékosok közül erre a hétre ketten maradhatnak.

Úgy tudjuk, hogy a balhátvéd Tonci Kukocnak és az észt válogatott belső védőnek, Artjuninnak van még esélye kispesti szerződésre, őket ezen a héten is megnézné a szakvezető, a többiektől viszont elköszöntek.

Hollandiából erősített a Puskás Akadémia

A labdarúgó NB I-ben szereplő PAFC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Dejan Trajkovskit, az FC Twente balhátvédjét.

A Puskás Akadémia új, 25 éves játékosa játszott az NK Mariborban, az NK Domzaléban, majd elhagyva hazáját az FC Twentéhez szerződött. Tagja volt a szlovén U20-as és U21-es válogatottnak is. Hollandiából igazolt át most a felcsúti együtteshez.

„Nagyon örülök, hogy a magyar első osztályban is lehetőséget kapok bizonyítani. 2012-ben jártam itt először a válogatottal, és vártam, hogy visszatérhessek. Honfitársam is mesélt a magyar vendégszeretetről, és arról, milyen jól érzi magát a Puskás Akadémiánál. Hollandiában már hozzászoktam, hogy távol játsszak a hazámtól, úgyhogy ezzel itt sem lesz gond” – nyilatkozta Trajkovski a PAFC honlapjának.

Állítólag már pózolt is Alexis Sánchez az MU mezében

Angol lapértesülések szerint már csak a bejelentés van hátra, ugyanis vasárnap Alexis Sánchez átment az orvosi vizsgálatokon a Manchester Unitednél. Sőt, már pózolt is az MU mezében, így azt is láthatjuk, mi lesz a mezszáma. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a fotó eredetiségét illetően vannak kétségeim.

A legutóbb a BBC írt róla, hogy a Manchester United és az Arsenal mindenben megegyezett, így már csoda kellene ahhoz, hogy ne jöjjön össze az Alexis Sánchez–Henrih Mhitarjan csere a két klub közt.

A hivatalos bejelentést hétfőre jósolták, és nagyon úgy tűnik, igazuk lehet, ugyanis a beszámolók szerint Alexis Sánchez és Mhitarjan is átment már az orvosi vizsgálatokon.

Sőt, Sánchez a Twitterre felkerülő fotó tanúsága szerint már pózolt is új csapata mezében.

Ha a kép valós, a chilei támadó a hetes mezt kapja a Manchesternél.

Ezt a számot legutóbb Memphis Depay viselte az MU-nál. Neki nem hozott szerencsét, előtte azonban olyan klasszisoké volt ez a szám, mint Cristiano Ronaldo, David Beckham vagy épp George Best.

Robinho Törökországban folytatja

A Sivasspor labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Real Madrid, a Manchester City és a Milan korábbi játékosa, Robinho a török élvonalbeli klubnál folytatja a pályafutását.

A 33 esztendős brazil támadó kedden utazik Sivasba, hogy véglegesítsék a szerződést, amit ezt követően ír alá a 100-szoros válogatott labdarúgó.

Robinho korábban szerepelt a Santosban, a Real Madridban, a Manchester Cityben, a Milanban, a Kuangcsou Evergrandében, míg legutóbb az Atlético Mineiro játékosa volt, amelynél most járt le a szerződése.

Kérdés, mi lesz a kimenetele a novemberi ügynek: az olasz bíróság ugyanis első fokon kilenc év börtönbüntetésre ítélte, miután bűnösnek találta nemi erőszak vádjában. Robinhónak egyelőre nem kellett megkezdenie a büntetés letöltését, mert az olasz jogrend szerint több lehetőség is van a fellebbezésre, és a büntetés letöltését csak ezek végeztével kell megkezdeni.

Az eset, amelyben a bíróság novemberben ítéletet hozott, még 2013 januárjában történt egy milánói diszkóban, amikor Robinho öt társával együtt nemi erőszakot követett el egy 22 éves albán nővel szemben. Az olasz ANSA hírügynökség jelentése szerint Robinho tagadta az ellene felhozott vádakat.

Nem megy Madridba a Bilbao kapusa

Az Athletic Bilbao hivatalos közleményben jelentette be, hogy Kepa Arrizabalaga meghosszabbította szerződését a klubbal.

Az egyszeres spanyol válogatott kapus 2025-ig írt alá, kivásárlási ára 80 millió euróra emelkedett.

Kepát – akinek előző szerződése 2018 nyarán járt volna le – már ősz óta összeboronálták a királyi gárdával, sőt, két héttel ezelőtt a Marca arról számolt be, hogy a játékos szerződtetése tulajdonképpen biztosra vehető, a 23 esztendős kapus át is esett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon a Real Madridnál.

Mint utólag kiderült, Kepa inkább a maradás mellett döntött, így amennyiben a madridiak a jövőben meg szeretnék szerezni a labdarúgót, mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Nagy Dominik és Paintsil is hazatérhet az FTC-hez

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Ferencváros labdarúgócsapata akár már hétfőn bejelentheti első téli szerzeményét, aki a tavaly januárban a Legia Warszawához szerződő Nagy Dominik lehet, míg a ghánai Joseph Paintsil kedden térhet vissza a klubhoz.

A szerb zurnal.rs vasárnapi híre szerint a Ferencváros közel áll a Vozsdovac 24 éves csatára, Dejan Georgijevics szerződtetéséhez, aki az ősszel 16 bajnoki mérkőzésen kilenc gólt szerzett a szerb élvonalban, és korábban a Videoton vezetőedzőjének, Marko Nikolicsnak az érdeklődését is felkeltette.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a labdarúgó valóban képbe került az Üllői úton. Vladan Csukics, az FTC játékosmegfigyelője személyesen is megnézte Georgijevicset, de nem ő az első számú téli célpont.

Sokkal inkább Nagy Dominik, akinek szerződtetését az NSO értesülései szerint akár már ma bejelentheti a Ferencváros, így elutazhat a csapat portugáliai edzőtáborába. A középpályás a Ferencvárostól igazolt a lengyel élvonalbeli Legia Warszawához egy évvel ezelőtt, egyes sajtóhírek szerint egymillió euróért. A 2016–2017-es idényben 12 mérkőzésen négy gólt szerzett, jól teljesített a bajnokságot nyerő varsóiaknál. Utána azonban a hírek szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. Az új vezetőedző, Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően szorult fokozatosan háttérbe, az első fél évadban már csak kilenc bajnokin játszott, ebből a Jacek Magierát váltó trénernél mindössze háromszor. Októberben szerepelt mindeddig utoljára a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszra kölcsönadják.

Korábban a Sportudvar is beszámolt róla, hogy a Videoton meg is egyezett a kölcsönvételéről a lengyelekkel, ám a sportnapilap szerint Nagy Dominik kölcsönbe nem kívánt a fehérváriakhoz igazolni, a Ferencvárost részesítette előnyben. A megállapodás azóta meg is született az ügyben, már csupán arról folynak egyeztetések, hogy mennyi időre térjen haza Nagy, akinek 2021-ig szól a szerződése Varsóban. Az FTC  legalább egy évre szeretné kölcsönvenni.

A Ferencvárossal kapcsolatos hír, hogy Portugáliában csatlakozhat a csapathoz a „tékozló fiú”, vagyis a ghánai Joseph Paintsil, aki maláriára hivatkozva nem jött vissza a zöld-fehérekhez a felkészülés kezdetére, miközben még nyárig érvényes kölcsönmegállapodás köti a klubhoz, Belgiumban pedig arról szóltak a hírek, hogy a Genk szerződtetheti. Múlt héten azonban már jelezte a 19 éves támadó menedzsmentje, hogy a játékos visszatér az FTC-hez – erre a Nemzeti Sport szerint a portugáliai edzőtáborban kerül sor.

Aztán hogy Georgijevics esetleg még érkezik-e a télen, azt egyelőre nem lehet megmondani, de jelenleg vannak, akiket nála jobban várnak a Ferencvárosnál.

Kádár Tamásnak angol kérője van

Angol sajtóhírek szerint Kádár Tamás iránt élénken érdeklődik a Premier League-ben 19. helyen álló West Bromwich, amelynek menedzsere az az Alan Pardew, akivel korábban Newcastle-ben már együtt dolgozhatott a magyar válogatott védő. A Nemzeti Sport Online megtudta, nem a WBA a kijevi légiós egyetlen kérője, nyolcmillió euróért bárki viheti – ha ő is menni akar.

Az angol The Sun írt róla vasárnap, hogy a Premier League-ben 19. helyen álló West Bromwich Albion csábítja a Dinamo Kijev magyar légiósát, Kádár Tamást. A védő szerződtetését Alan Pardew menedzser szorgalmazza, aki jól ismeri őt, hiszen hat évvel ezelőtt, Newcastle-ben már dolgoztak együtt. A cikk szerint hárommillió eurós ajánlatot készül tenni a Dinamónak a West Brom, amely mindenképpen szeretné megerősíteni a védelmét a téli átigazolási hajrában, és Kádár az egyik kiszemeltje. A hírt azóta több angol forrás is átvette.

A Nemzeti Sport Online a 27 éves játékos menedzserét, Varga Sándort kérdezte, mekkora esélyt lát Kádár téli klubváltására.

„Annyit árulhatok el, hogy különböző országokból öt-hat klub érdeklődéséról tudok. Konkrétumokat, így csapatokat nem mondhatok, de azt igen, nem cél, hogy Tamás mindenképpen csapatot váltson a téli szünetben. A Dinamo remek gárda, amely még áll a nemzetközi porondon, az Európa-ligában, és az El-ben küzdeni a végső győzelemért nagyobb kihívást is jelent, mint egy topligában a bentmaradásért harcolni. Főképp, hogy Kijevben nagyon elégedett vele a szakmai stáb, az elmúlt egy évben ő játszotta a legtöbbet az együttesben” – nyilatkozta a játékosügynök, aki arra az információra is reagált, hogy a WBA hárommillió eurós ajánlatot készül tenni Kádárért.

„Úgy gondolom, ez az összeg nagyon alacsony ahhoz képest, hogy milyen pénzek mozognak a Premier League-ben. Nem titok, hogy Kádár Tamást tavaly 2.5 millió euróért igazolta át a Dinamo Kijev a lengyel Lech Poznantól, és a megállapodásban van egy összeg, amely szerint nyolcmillió euróért kivásárolható a 2020-ig érvényes szerződéséből. Ehhez képest érdemes értékelni az angol sajtóban megjelent összeget. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy ha ki is fizetné valaki ezt a kivásárlási összeget, az is kell az egyezséghez, hogy Tamás is váltani akarjon” – fogalmazott az NSO kérdésére Varga Sándor.

A menedzser a sportnapilap azon angliai értesüléseit nem kommentálta, mely szerint a WBA mellett másik két Premier League-klub is érdeklődik a védő iránt. Nem volna meglepő, ha az egyik éppen volt csapata, a Newcastle lenne (2008 és 2012 között volt Kádár a klub játékosa, a felnőttek között a másodosztályban lépett pályára).

Lassana Diarra karnyújtásnyira a PSG-től

Lassana Diarra (a fő fotón) hétfőn átment a kötelező orvosi vizsgálaton, nincs akadálya, hogy aláírjon a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatához – írja a Le Parisien.

Franciaországi sajtóhírek szerint a korábban a Real Madridot is erősítő Lassana Diarra – aki tavaly bontott szerződést Marseille-ben, aztán aláírt az arab emírségekbeli al-Dzsazirához – másfél évre kötelezi el magát a párizsi csapathoz.

A 34-szeres francia válogatott, 32 esztendős középpályás Párizsban született, de korábban még nem focizott a PSG-ben.

A fő fotó forrása: AFP

Leave a Reply