A hétfői nap legfontosabb történései a játékospiacon

VIDEÓKKAL – A Sportudvaron egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Bódog Tamás: a magyar játékosok ára perverz módon az egekbe szökött”

„Megmondom őszintén, Magyarországon a magyar játékosok ára olyan perverz módon az egekbe szökött, hogy az brutális – mondta Bódog Tamás a Digi Sport Reggeli startban. – Nevetségesen hangzik, de egyszerűbb egy külföldi játékost szerződtetni, mint egy fiatal magyar tehetséget, akit nehéz arról is meggyőzni, hogy egy olyan csapathoz tud kerülni, ahol töretlen lehet a fejlődése, és meg tud tanulni egy olyan stílust, ami alapján egy még jobb klubhoz kerülhet. Sajnos ez így van. A külföldieket olcsóbban meg lehet szerezni, mint a magyarokat.”

„Tény, hogy azok a magyar játékosok, akiknek magasan van az áruk, nincsenek olyan szinten, hogy ilyen áruk legyen – folytatta a DVTK szakvezetője. – Sok játékosnak hozzáállásbeli hiányossága van, persze nem mindenkinek. Hamar jóllakottak lesznek, nincs bennük belső tűz, hogy jó labdarúgókká váljanak.”

Bódog a fiatalszabállyal kapcsolatban elmondta: hatalmas bevételt jelent a kisebb kluboknak, amivel a DVTK is kalkulál. A csapat kulcsemberével, Ugrai Rolanddal kapcsolatban pedig az alábbiakat mondta: „Ha véletlenül idejön a Bayern München, akkor állunk elébe, de nem akarunk megválni tőle.”

Aubameyang kiprovokálná, hogy elengedje a Dortmund?

Pierre-Emerick Aubameyang fegyelmi okokból kimaradt a Borussia Dortmund keretéből a VfL Wolfsburg elleni, gól nélküli döntetlennel végződő német bajnoki mérkőzésen vasárnap. A Bild szerint könnyen lehet, hogy a 28 éves gaboni támadó szeretné kiprovokálni, hogy megváljon tőle a német klub.

Kiderült, hogy mi volt a pontos oka Aubameyang vasárnapi mellőzésének. A támadó a szombati edzést követően nem vett részt az eligazításon, ez pedig, nagyon úgy tűnik, az utolsó csepp volt a pohárban.

„Van, amit már nem tudunk tolerálni. Ez most már ilyen történet. Nem tudom, mi jár a fejében”– fogalmazott Michael Zorc sportigazgató a Sky Sportsnak.

„Volt egy nagyon vitás beszélgetésünk. Ilyen viselkedést még egyszer sem tapasztaltam nála az évek során. Nyilvánvaló, ez így nem mehet tovább. Ami most zajlik, azt a klub nem tudja tovább tolerálni. Ez mind hatással van a csapatra, ami egyáltalán nem jó.”

Peter Stöger, a csapat vezetőedzője is értetlenül áll a történtek előtt. „Amit egész egyszerűen nem tudok megérteni, hogy szinte mindig jó a kedve, ő egy kedves srác. Azonban én sem látok a fejébe, nem tudom, miért cselekedett így.”

Kora este jött a hír, hogy Aubameyang ma ismételten a Dortmunddal edzett.

A Bild információi szerint az Arsenal minden követ megmozgat azért, hogy szerződtesse Aubameyangot, akinek – a minden bizonnyal a Manchester Unitedbe igazoló – Alexis Sánchezt kellene pótolnia az „Ágyúsoknál”.

Aubameyang eddig 15 bajnoki meccsen 13 alkalommal volt eredményes a Bundesliga jelenlegi szezonjában.

Coulibaly nem fog a Balmazban focizni

A labdarúgó NB I-ben szereplő Balmazújváros első embere, Tiba István a klub hivatalos honlapjának elmondta: Kamarás György visszatér dorogi kölcsönjátékából, és tavasszal már az élvonalban fog focizni. Szóba került Adamo Coulibaly szerződtetése is.

A 19 éves játékos az ősszel 18 mérkőzésen szerepelt az NB II-ben a Dorog színeiben, és két gólt szerzett. A Magyar Kupában három találkozón jutott szóhoz, egyszer volt eredményes. A Balmazújváros döntött Adamo Coulibaly jövőjéről is.

„Nem tervezzük már a szerződtetését” – mondta Tiba István szűkszavúan a korábbi NB I-es gólkirályról. Hozzátette: lesznek olyan labdarúgók, akiket kölcsönadnak tavaszra, de nem nevezett meg közülük egyet sem.

Tiba azt is elárulta: pusztán anyagi megfontolásból nem utazik a Balmazújváros külföldi edzőtáborba.

Orosz Pál a Paintsil-ügyről: a végsőkig elmegyünk

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál a klub hivatalos Facebook-oldalán azt mondta: a végsőkig elmennek, hogy bizonyítsák igazukat Joseph Paintsil ügyében.

„Paintsil kölcsönszerződés alapján került hozzánk, ez bevett gyakorlat. Más kultúrközegből érkezik, nem lehet tudni, hogy fog funkcionálni. Az ő esetében is volt vételi opciónk. Június 30-ig van érvényes munkaszerződése a játékosnak, az ez utáni időszakra van vételi opciónk, amit érvényesíthetünk – magyarázta Orosz Pál vezérigazgató a Ferencváros Facebook-oldalán. –Ehhez a klubnak kell megállapodnia a játékossal a javadalmazásáról, ez meg is történt egyébként írásos formában december 21-én.”

„Ettől függetlenül itt kéne lennie az érvényben lévő munkaszerződése alapján. Felvettük a kapcsolatot azzal a zürichi jogi irodával, amelyik a Ferencváros nemzetközi ügyeit intézi. A végsőkig el fogunk menni azért, hogy az igazunkat érvényesítsük. Ez most már nem a pénzről szól, hanem egész egyszerűen arról, hogy ezt senki sem teheti meg a Ferencvárossal. El fogunk menni az UEFA-hoz és a FIFA-hoz, minden érintett féllel felvettük a kapcsolatot. Be fogjuk vonni a ghánai magyar nagykövetséget. Ez egy precedensértékű jelenség lesz, hogy mindenki lássa, ilyet nem lehet tenni a Ferencvárossal.”

Sajtóhírek szerint a belga élvonalbeli KRC Genk érdeklődik Paintsil iránt, és van is kapcsolat a két klub között. „A Genk nem vette fel velünk a kapcsolatot, ellenben értesülésünk van erről nekünk is. A jogászaink felvették a kapcsolatot a belga klubbal – folytatta Orosz, majd beszélt Paintsil betegségéről is. – Kaptunk egy kórházi jelentést, miszerint a játékos maláriás. Furcsálltam, hogy az volt benne, hogy hazaengedik a kórházból. A mai napon kell visszamennie kontrollra, ha meggyógyult, akkor a héten várjuk őt. A tanulság az, hogy érvényesíteni kell a jogunkat. A Ferencváros számára ez nem pénzkérdés, hanem presztízsügy.”

Ryan Giggs Wales új szövetségi kapitánya – hivatalos

A Walesi Labdarúgó-szövetség (FAW) hivatalos közleményben jelentette be, hogy Ryan Giggs (a fő fotón) lett a válogatott új szövetségi kapitánya.

A 44 esztendős szakember – aki a novemberben a Sunderlandhez távozó Chris Coleman helyét veszi át – négy évre szóló szerződést írt alá.

A brit média már hetek óta a walesi válogatott kispadjának legnagyobb esélyeseként tartotta számon Giggset, aki Osian Roberts, Craig Bellamy és Mark Bowen elől „kaparintotta meg” a posztot.

Giggs eddigi rövid edzői pályafutása alatt a Manchester Unitedet irányította négy mérkőzésen keresztül David Moyes távozását követően, mérlege két győzelem, valamint egy-egy döntetlen és vereség volt 2014 tavaszán.

„Elmondhatatlanul büszke vagyok arra a lehetőségre, hogy én irányíthatom a válogatottat. A Nemzetek Ligája és az Eb-selejtező által támasztott kihívások izgatottsággal töltenek el, alig várom, hogy együtt dolgozhassak a játékosokkal, és megkezdjük a felkészülést az esztendő fontosabb mérkőzéseire” – mondta kinevezését követően Giggs.

Alexis Sánchez lehet az MU legjobban kereső játékosa

Angol értesülések szerint a Manchester United készen áll a klub legjobban fizetett játékosává tenni Alexis Sánchezt, amennyiben sikerül megegyezni az átigazolásáról az Arsenallal.

A Sky Sports News arról számolt be, hogy a Vörös Ördögök 35 millió font körüli összegért csapathatnak le az Arsenal klasszisára, akinek ügye legkésőbb kedden lezárul Arsene Wenger szerint.

A chilei támadó évi 18 millió fontot, azaz heti 350 ezret kereshet új csapatánál, amivel a Manchester United legjobban fizetett labdarúgója lenne.

Az Arsenal sem járna rosszul az üzlettel, ugyanis az MU a pénzhez Henrih Mhitarjant is hozzácsapná (más források szerint Anthony Martialt szeretné Wenger, de erre kicsi az esély), igaz, ebben az esetben 35 millió fontnál kevesebbet fizetne a klub az Ágyúsoknak.

A fő fotó forrása. AFP

Leave a Reply