A vasárnapi nap legfontosabb történései a játékospiacon

VIDEÓVAL – A Sportudvaron ettől a héttől kezdve egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Sem Paintsilt, sem orvosát nem tudja elérni a Ferencváros

A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál ismét megszólalt a ghánai középpályás, Joseph Paintsil ügyében, akinek a szerződése értemében már meg kellett volna kezdenie a felkészülést az NB I listavezetőjénél, miközben Belgiumban egyre több hír lát napvilágot arról, hogy a Genkhez igazol. A sportvezető a Tv2 Tények című műsorában beszélt az ügyről.

„Az biztos, hogy határozott idejű munkaszerződés köti Joseph Paintsilt a Ferencvároshoz, ennek alapján már itt kellene lennie és edzenie a többiekkel – nyilatkozta Orosz Pál a Tv2-nek. – Sajnálatos módon ez eddig nem történt meg, először az volt, hogy késik, vártuk a repülőtéren, majd pedig kaptunk egy ghánai kórházból egy jelentést, hogy sajnos maláriás. Malária elleni gyógyszereket kap, otthon kell sokat pihennie. A játékost nem tudtuk elérni. Az orvosaink hívták a kórházat, azt az orvost, aki aláírta azt a jelentést, ami a birtokunkban van. Sajnálatos módon nem tudták elérni: azt az ígéretet kaptuk – ez lassan 24 órája volt –, hogy egy órán belül jelentkeznek, de ez azóta sem történt meg.”

A vezérigazgató azt követően beszélt erről, hogy a héten a ghánai légiós nevében átvette az Év gólja elismerést az Év Sportolója Gálán – mint ismert, Paintsil a Videoton ellen szerzett találatának köszönhette a díjat.

Mindeközben a héten Belgiumban több hír is arról szólt, hogy a 19 éves labdarúgó már a tavasszal a Genkhez igazolhat – miközben nyárig érvényes kölcsönszerződés köti a Ferencvároshoz, hazájából, a Tema Youthtól jött tavaly kölcsönbe egy évre. Belgiumban már a Genk vezetőedzője, Philippe Clement is megszólalt Paintsil lehetséges érkezése kapcsán.

Az ulloi129.hu annyival egészítette még ki Orosz nyilatkozatát, hogy értesüléseik szerint a Ferencváros már nemzetközi fórumon is lépést tett a helyzet tisztázása érdekében, zürichi sportjogi iroda képviseli az ügyben a klubot. A szurkolói portál úgy tudja, december 21-én a játékos és az ügynöke elfogadta az FTC kölcsönszerződés utáni időszakra vonatkozó ajánlatát, méghozzá írásban – amennyiben Paintsil szerződést szeg, akár többéves eltiltással is sújthatják.

A Ghana Soccernet mai híre szerint előrehaladott tárgyalások folynak a Genk és a Tema Youth között, és közel az egyezség. Miközben a hln.be arról ír, hogy a Genk kész lenne kompenzációs díjat is fizetni a Ferencvárosnak, hogy már a nyárig szóló kölcsönszerződésének lejárta előtt megszerezze Paintsilt, de a magyar klub nem kíván együttműködni.

Ma délben újabb csavar látott napvilágot a történetben: a Nemzeti Sport Online megtudta, hogy Paintsil már egészséges, s otthon edzésbe is állt.

Az is a magyar sportnapilap tudomására jutott egy helyi újságírótól, hogy körülbelül egy hete volt kórházban, és azóta edzésbe állt a Tema Youth csapatánál. Ez az a gárda, amely a szezon végéig kölcsönadta őt az FTC-nek.

Információik szerint egészségi állapota jelenleg megfelelő, fizikailag is fitt. A nevét elhallgatni kívánó ghánai sportújságíró fotókat is küldött, amelyeken Paintsil látható edzés közben azután, hogy kiengedték a kórházból.

A ghánai újságíró szerint a Paintsil-ügy hátterében az áll, hogy Osei Palmer, a ghánai klub tulajdonosa a téli átigazolási szezonban szeretné értékesíteni a focistát, akiért konkrét ajánlat érkezett a Genktől.

Haladás: Szilvási Péter nem, a volt gyirmóti játékos viszont kell

A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás hivatalos honlapján tudatta: szerződést kínál Kristián Kolcáknak, aki az elmúlt napokban próbajátékon vett részt a klubnál. A volt DVSC-védőt, Szilvási Pétert viszont nem marasztalják.

Alexis Sánchez az MU-ba igazolhat, Bordeaux-ból jöhet az utódja az Arsenalhoz – sajtóhír

Könnyen lehet, hogy meg vannak számlálva az órái, ki tudja, a percei mostani klubjánál Malcomnak, a francia élvonalbeli Girondins Bordeaux 20 éves brazil támadójának. Egyre valószínűbb, hogy amennyiben Alexis Sánchez még januárban távozik az Arsenaltól, akkor ő kerülhet a chilei csatár helyére az Ágyúsoknál.

Romain Collet-Gaudin, a Canal+ televízió újságírója Twitter-oldalán arról számolt be, hogy Malcom ügynökével, Conarcinival van együtt jelen pillanatban is, hogy véglegesítsék arsenalos szerződését.

Más források már a megállapodás létrejöttét is tudni vélik. A Mail szerint az Arsenal 39 millió eurót fizetne a Bordeaux-nak a brazilért, ám a Girondins 50 milliót kér. A tárgyalások ugyanakkor így is előrehaladott fázisban vannak a lap tudomása szerint. Malcom 2016 januárjában érkezett a Bordeaux-hoz, ahol ebben a szezonban 21 mérkőzésen 7 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

Diego Martinez spanyol újságíró pedig azt írta a Twitteren, hogy Malcom és Alexis Sánchez ügyében is megkötetett az egyezség valamennyi érintett fél között, vagyis az Arsenal és a Manchester United is megállapodott egymással a chilei átigazolásáról. Ezt a tézist erősíti az is, hogy Sánchez nincs nevezve az Ágyúsok mai, Bournemouth elleni angol bajnoki mérkőzésére utazó keretébe.

A fő fotó forrása: csakfoci.hu

Leave a Reply