“Pénzbüntetést” kapnak azok az alkalmazottak, akik nem keresztnevén szólítják a Marseille elnökét

Minden olyan alkalmazottnak, aki nem a keresztnevén szólítja Jacques-Henri Eyraud-t, az Olympique Marseille elnökét, két euró (mintegy 620 forint) büntetést kell befizetnie a klub kasszájába. A nem mindennapi szabályról az Express című francia magazin számolt be szerdai számában. Rudi Garcia, a csapat vezetőedzője egy csütörtöki rádióműsorban szintén kiemelte főnöke különös, ugyanakkor intelligens stílusát, s méltatta őt, illetve az OM amerikai tulajdonosát, Frank McCourtot is.

Jacques-Henri Eyraud-nak (a fő fotón) különös kérései vannak. Az Express francia hetilap egy meglepő történetet közölt szerdán, az Olympique Marseille pénzügyi terveinek utánajáró riportjában, aminek az a lényege, hogy a déli klub elnöke két euró (mai árfolyamon 618 forint) pénzbüntetést szed be minden olyan alkalmazottól, aki nem a keresztnevén szólítja őt. Az amerikai Szilícium-völgyben elterjedt gyakorlat, hogy a cégvezetőket a keresztnevükön kell szólítaniuk a beosztottaknak, így könnyen lehet, hogy Frank McCourttól, az OM amerikai tulajdonosától kapta jótanácsként Eyraud az Európában kicsit szokatlan etikett, illetve az aprócska pénzbírság ötletét. “Teszteljük, hogy mennyire működik ez a rendszer, s ha nem válik be, akkor lemondunk róla” – mondta a klubelnök az Expressnek. A hetilap szerint a leghosszabb ideje a Marseille-nél dolgozó alkalmazottaknak nehezére esik hozzászokni ahhoz, hogy nem a családnevén kell megszólítaniuk a klub első emberét.

Rudi Garcia dícséri Eyraud-t

Rudi Garcia, az OM vezetőedzője csütörtökön vendége volt az RMC rádióállomás Team Duga című műsorának, amelyben elismerően beszélt elnökének kvalitásairól: “Jacques-Henri Eyraud egy kivételes személyiség a menedzsmentben. Van egy tulajdonosunk (Frank McCourt – a szerk.), aki ha kell, a zsebét is kiforgatja, hogy pénzt adjon a klubnak, ő is kivételes ember. És van egy elnökünk, Jacques-Henri Eyraud, aki sosem volt benne a labdarúgásban korábban. Mindketten kezdők ebben a sportágban, így még kell tanulniuk, de intelligensek. (…) Amikor az OM-ben dolgozunk, minden szónak van célja, jelentéstartalma és olykor előfordul, hogy egy szó kikerül a megszokott kontextusából, s így különleges értelmet nyer. Ugyanakkor őt egy nagyon nyugodt, csendes, szerény embernek találtam, aki nagyon jól fejezi ki önmagát. Egy kicsit már vártam, hogy mikor jelenik meg a sajtóban, hogy miképp beszél az alkalmazottaival. Ő egy olyan srác, aki igazán tehetséges.”

Keresik a legjobb innovációkat

Nem csak a beosztottakkal való kommunikációban jár el sajátosan a Marseille elnöke. A kikötőváros klubja ugyanis tavaly szeptember végén meghirdette az OM Innovációs Kupa elnevezésű versenyt, amelynek célja olyan tehetségek megtalálása különböző kihívásokon és szinteken keresztül, akik jól értenek ahhoz, hogyan lehet a sportot, a szórakozást és a digitális világot közelebb hozni egymáshoz. A versenynek három győztese lesz, akik lehetőséget kapnak egy klubhálózat létrehozására, amihez 25 000 és 50 000 euró közötti anyagi támogatást is kapni fognak.

A fő fotó forrása: Franck Pennant/Panoramic

Leave a Reply