A szombati nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron ettől a héttől kezdve egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

A Genk edzője is nyilatkozott Joseph Paintsil ügyében

Philippe Clement, a Genk edzője óvatosan beszélt Joseph Paintsil esetleges szerződtetéséről a belga Het Belang van Limburgnak.

„Nem vagyok ideges, tudom, hogy januárban nem könnyű igazolni – mondta a Genknél december közepén kinevezett szakember, aki a korábbi klubjából, a Waasland-Beverenből is elhozna egy játékost, a szenegáli Ibrahima Secket. – Tudom, milyen típusú játékost, vagy kit szeretnék megszerezni, de először meg kell állapodni a klubokkal.”

Mint ismert, az FTC vezetői azt állítják, élnek opciós jogukkal, és szerződtetik Paintsilt, ám a 12 magyar bajnoki mérkőzésen hat gólt szerző támadóról Belgiumban azt írják, vinné őt a Genk is klubjától, a ghánai másodosztályú Tema Youth FC-től.

Arda Turan elhagyja a Barcelonát és hazatér

Ami már régóta várható volt, ma délelőtt hivatalossá vált. Arda Turan, a török válogatott középpályása távozik az FC Barcelonától, s hazája bajnokságának éllovasához, az Isztambul Basaksehirhez kerül, de egyelőre csak kölcsönbe. A Galatasaray és az Atlético Madrid 30 éves egykori játékosa összesen 55 mérkőzésen lépett pályára a katalánoknál.

Edzőváltás Málagában

Menesztette tavaly márciusban kinevezett 54 éves spanyol vezetőedzőjét, Michelt a Málaga együttese. Az andalúz klub tizenkilenc forduló után mindössze a kiesést jelentő 19. helyen áll a La Ligában, s a mostani játéknap tegnapi nyitómérkőzésén 1-0-ás vereséget szenvedett a Getafe vendégeként. A 2015-16-os szezonban az Olympique Marseille-t irányító szakember utódját egyelőre nem nevezték meg.

Antonio Conte “jó befektetésnek” tartaná Alexis Sánchezt

Úgy tűnik, Alexis Sánchez az idei téli átigazolási időszakban a leginkább kelendő labdarúgó Angliában, hiszen a szigetország számos nagy klubja (élén a két manchesteri egyesülettel) is bejelentkezett érte, és lehet, hogy a Chelsea is csatlakozik a kérők sorához.

Antonio Conte, a nyugat-londoniak menedzsere úgy véli, a chilei csatár “egy jó befektetés”. “Egy top játékosról beszélünk, aki hamarosan egy nem túl magas áron válthat klubot (Alexis Sánchez nyáron szabadon igazolhatóvá válik – a szerk.). Körülbelül húszmillió font forog kockán. A normális ár Alexis Sánchez esetében nagyjából 80-90 millió euró. Ez a véleményem.”

Bár Conte nyíltan nem beszélt arról, hogy mostani klubja kinézte-e magának Sánchezt, de azt elismerte, hogy a Juventus trénereként megkísérelte leszerződtetni a chileit, aki végül mostani csapatát, az Arsenalt választotta. “Tud róla, hogy mennyire csodálom őt” – nyilatkozta az olasz szakember.

Mint arról a Sportudvar tegnap beszámolt, a Manchester City letett Alexis Sánchez megszerzéséről, mivel sokallja a focistáért az Arsenal által elkért összeget. Jelen pillanatban a Manchester United tűnik a legesélyesebbnek a chilei válogatott támadó kegyeinek elnyerésére, hiszen – állítólag – a Vörös Ördögök többet fizetnének érte, s nagyobb éves fizetést is nyújtanának neki, mint amit a City kínált.

Landon Donovan ismét visszatér

Úgy látszik, hogy az Egyesült Államok válogatottjának egykori sztárja, Landon Donovan képtelen végleg fölhagyni a labdarúgással. A 35 esztendős csatár ugyanis második alkalommal tér vissza, miután bejelentette visszavonulását. Először 2016-ban tett így, amikor a Los Angeleshez szerződött, most pedig a mexikói Club Leónnak sikerült megállapodnia vele. Landon Donovan az észak-amerikai liga (MLS) és az amerikai válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője is egyben, utóbbiban 157 mérkőzésen 57-szer volt eredményes.

Jova és Rubus is 2020-ig hosszabbított a Nyíregyházával

Jova Levente és Rubus Tamás 2020-ig meghosszabbította a szerződését a Nyíregyháza Spartacusszal – adta hírül pénteken a hivatalos honlapján az NB II-es csapat.

„Nyíregyháza már a második otthonom, szeretek itt élni – mondta a csapatot négy és fél éve erősítő, jelenleg súlyos sérülésből lábadozó Rubus Tamás. Egyszer már nyertem Lucsánszky Tamással bajnokságot, és tudom, hogy újra sikerülni fog a feljutás. Komoly munkát végzünk, ennek pedig meglesz az eredménye. Amikor leültünk egyeztetni, nagyon gyorsan megállapodtunk. Erős klub épül Nyíregyházán, amelynek én is részese lehetek.”

Diósgyőri nevelést szerződtetett a Mezőkövesd

A várakozásoknak megfelelően a labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd szerződtette a DVTK saját nevelésű játékosát, Oláh Bálintot – a hírt mindkét klub hivatalos oldala megerősítette. Az átigazolási díjat, valamint a szerződés időtartamát nem hozták nyilvánosságra.

„Nehéz döntés volt elhagyni a nevelőegyesületem, ahova minden odaköt – idézi Oláh Bálintot a kövesdiek hivatalos oldala. – A több játéklehetőség és a szakmai előrelépés miatt azonban biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Szeretnék a pályán hozzájárulni új klubom sikereihez, biztos vagyok abban, hogy a szezon végén benn maradunk az élvonalban.”

Oláh a Mezőkövesd harmadik téli szerzeménye, korábban Bognár István (Ferencváros) és Horváth Tamás (Videoton) érkezését jelentette be a klub.

Egy Ligue 1-ben szereplő lett támadó középpályást tesztel az FTC – sajtóhír

Francia sajtóhírek szerint a Ferencvároshoz érkezik próbajátékra Janis Ikaunieks, a francia Metz lett támadója.

A footmercato.net szerint a Metznél nem számolnak a 22 éves támadó középpályással, akit 2015-ös szerződtetése óta többször is kölcsönadtak, legutóbb korábbi klubjának, a Liepajának, amelynél még a 2014–2015-ös idényben 32 mérkőzésen 23 gólt szerzett – a Metz ezt követően szerződtette.

A Metz első csapatával csak 12 bajnoki meccsen kapott lehetőséget, de a válogatottba beverekedte magát, tavaly Rigában a magyarok elleni vb-selejtezőn is szerepelt.

A francia lap úgy tudja, a Ferencváros egy héten át teszteli Ikauniekset, és ha megfelelő fizikai állapotban találja, akár szerződtetheti is.

Az FTC az átigazolási sajtóhíreket nem kommentálja.

Észt válogatott érkezett próbajátékra Kispestre

Huszonhét éves észt védő, Artjom Artjunin szerepel próbajátékon a Bp. Honvédnál – tudta meg az NSO.

A hatszoros észt válogatott játékos a Levadiánál szerepelt az előző évben, de január elsején lejárt a szerződése, így szabadon igazolható.

Információink szerint a korábban a román Brasovnál és a lengyel Miedz Legnicánál is megforduló középhátvéd esetleges szerződtetéséről Supka Attila stábja a próbajáték után dönt.

A fő fotó forrása: csakfoci.hu

Leave a Reply