A pénteki nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron ettől a héttől kezdve egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

NSO: Rudolf Gergely aláírt a Balmazújvárossal

A Sportudvar is beszámolt róla a héten, hogy Rudolf Gergely, a Debrecennel korábban bajnoki címet nyerő, és a Bajnokok Ligája csoportkörében is szereplő támadó szerződést bontott eddigi klubjával, az NB II-es Nyíregyháza Spartacussal. A Nemzeti Sport Online ma délután úgy értesült, hogy a csatár fél plusz egy évre szóló megállapodást írt alá délelőtt a Balmazújváros vezetőivel, vagyis mostantól az NB I-ben kieső helyen álló újonc kötelékéhez fog tartozni. A hivatalos bejelentésre kora este került sor.

Kiszállt a Manchester City az Alexis Sánchezért folytatott versenyfutásból

A brit Sky Sports értesülései szerint a Manchester City nem hajlandó kifizetni az Arsenal által kért összeget Alexis Sánchezért, így a chilei labdarúgó a télen biztosan nem lesz a Premier League jelenlegi listavezetőjének játékosa.

Korábban a goal.com megbízható forrásokra hivatkozva adott hírt arról, hogy az Arsenal és a Manchester City megkezdte a tárgyalásokat Alexis Sánchez klubváltásának ügyében – igaz, nem sokkal később Arsene Wenger cáfolta, hogy a manchesteriek ajánlatot tettek volna a chilei focistáért.

Ezúttal az egybehangzó angol sajtóhírek arról számolnak be, hogy az „Ágyúsok” 35 millió fontot szeretnének a 29 éves támadóért – ráadásul a chilei játékos ügynökei további öt millió fontot szeretnének saját maguknak, így a teljes vételár 40 millió font lenne.

Ez pedig pontosan a duplája annak a 20 millió fontnak, amit a Manchester City hajlandó lenne adni Sánchezért – akinek a nyáron egyébként lejár a szerződése, és szabadon igazolható lesz –, így a télen minden bizonnyal nem lesz Pep Guardiola játékosa a chilei.

Időközben kiderült, hogy a Manchester United is bejelentkezett Alexis Sánchezért, s az MU elvileg több pénzt ajánlott érte, mint a városi rivális.

Többen is távoztak Mezőkövesdről

A Videoton FC-hez szerződő Tomás Tujvel után Köböl Máté távozását is bejelentette az NB I-ben sereghajtó Mezőkövesd labdarúgócsapata.

A 25 éves védekező középpályás a nyáron Salgótarjánból érkezett Mezőkövesdre, de csak két Magyar Kupa-meccsen lépett pályára az élvonalbeli együttesben. A felvidéki labdarúgót bokasérülés is hátráltatta, így az őszi szezon második felében már nem állhatott Kuttor Attila vezetőedző rendelkezésére.

Van távozó Diósgyőrben is

A DVTK labdarúgócsapatánál az NB I-ben ebben a szezonban még nem kapott lehetőséget a 21 éves, saját nevelésű Nemes Milán, aki távozik a klubtól, Siófokra szerződik.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint megszületett az egyezség a DVTK és az NB II-es BFC Siófok között Nemes Milán átigazolásáról. A védő végleg távozik Diósgyőrből, új klubjánál a nyárig szóló szerződést ír alá.

Nemes 2015 májusában még gólpasszal mutatkozott be a DVTK-ban, az NB I-ben, majd az U21-es magyar válogatottba is meghívót kapott, ám az elmúlt egy évben már nem számított rá a szakmai stáb, ezért döntött a távozás mellett.

Argentin válogatott védővel erősíthet az Inter

Egybehangzó olaszországi lapértesülések szerint az Inter mindenben megegyezett a Benficával Lisandro López kölcsönvételéről.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a milánói klub félmillió euróért a szezon végéig veszi kölcsön a 28 esztendős bekket, akit 9.5-11 millió euró körüli összegért végleg megvásárolhat a megállapodás szerint.

A négyszeres argentin válogatott Lisandro López – nem összekeverendő az FC Porto és a Lyon korábbi kiválóságával, aki 1983-as születésű – 2013 óta a Benfica játékosa, és bár szerepelt kölcsönben a Getafénél, a portugál együttesben így is csak 54 tétmérkőzésig jutott, ebből nyolcszor jutott lehetőséghez a most zajló szezonban.

Belga válogatott játékos kerülhet a Juventushoz

A Corriere dello Sport információi szerint a Juventus megegyezett a Sampdoriával Dennis Praet klubváltásáról: a megállapodás szerint a középpályás a nyáron csatlakozik a torinóiakhoz.

Bár a 23 esztendős, egyszeres belga válogatott labdarúgónak 25 millió eurós kivásárlási ár szerepel a szerződésében, a hírek szerint a Juventus ennél kisebb összegben egyezett meg a Samppal, igaz, a bajnoki címvédő a pénz mellett játékosokat is ad a genovaiaknak.

Praet – aki 2016 nyarán igazolt a Sampdoriához az Anderlechttől – a 2017–2018-as szezon eddigi részében 18 olasz bajnoki mérkőzésen három gólpasszt jegyez.

Donnarumma a PSG-hez igazolhat

A Tuttosport olasz sportnapilap úgy tudja, hogy Gianluigi Donnarumma a Paris Saint-Germain felé kacsintgat.

A fiatal itáliai kapus tavaly nyáron hosszabbította meg szerződését az AC Milannal, azonban idén nyáron mégis távozhat, amennyiben a piros-feketék nem kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába. Húsz forduló után a milánóiak mindössze a 11. helyet foglalják el a Serie A-ban, s ugyan az Európa Ligát még megnyerhetik, s ezzel bekerülhetnek a legrangosabb nemzetközi kupasorozatba, de mivel ez formájukat tekintve eléggé kétséges, így erősen valószínű, hogy ez a feltétel nem fog teljesülni.

Nehezíti a Rossoneri helyzetét az is, hogy kizárhatják a pénzügyi fair-play megsértése miatt a nemzetközi porondról, ezért a költségvetés stabilizálása végett könnyedén rábólinthatnak a vezetők Donnarumma eligazolására. Ebben az esetben a Nápolyban védő Pepe Reina lehet az utód a Tuttosport szerint.

Ryan Giggs lehet Wales szövetségi kapitánya

A Sky Sports úgy értesült, hogy Ryan Giggs, a walesi válogatott és a Manchester United egykori kíválósága tárgyalásokba kezdett a helyi szövetség illetékeseivel a nemzeti csapat szövetségi kapitányi posztjának betöltéséről. Wales november óta keres új menedzsert, ekkor távozott ugyanis Chris Coleman, akivel a válogatottnak nem sikerült kijutnia az idei világbajnokságra.

Icardi fizetésemelést kér az Intertől

Mauro Icardi, az Internazionale gólfelelőse már régóta szerepel több nagy klub, így például a Real Madrid kívánságlistáján is. A La Gazzetta dello Sport viszont úgy értesült, hogy az argentin csatár végül maradhat Milánóban, amennyiben a kék-fekete klub vezetői teljesítik egy-két feltételét. Ilyen feltétel például a lap szerint az, hogy Icardi évi 9 millió euróra szeretné növeltetni fizetését, ami duplája annak, amit jelenleg keres. Ha lehet hinni a Gazzettának, akkor az Internél hajlanak a kérés teljesítésére, ugyanis a játékos mostani 110 millió eurós kivásárlási árát 200 millióra akarják emelni, vagyis minden áron meg akarják őt tartani.

Daniel Sturridge elmehet Liverpoolból

A Liverpool Echo információi szerint Daniel Sturridge, a Liverpool FC 28 éves, 26-szoros angol válogatott támadója nem kell a továbbiakban klubjának. A csatár sokat volt sérült az elmúlt években, ami miatt már a Chelsea-nél is kiszorult a kezdőcsapatból, s most a Mersey partján is ugyanebben a cipőben jár, mivel Jürgen Klopp menedzser sem tart rá igényt. A bal oldali támadó eladólistára került, s 35 millió euróért lehet megszerezni.

Ismét Bolognából igazolhat a Napoli

“Keressük az új Callejónt” – mondta Antonio Di Laurentiis, a Napoli tulajdonosa január 5-én az olasz sajtónak. És lehet, hogy már meg is van az új Callejón.

A Corriere dello Sport arról adott hírt mai számában, hogy a déli klub akár órákon belül bejelentheti a Bologna 25 esztendős tehetséges és ígéretes szélsőjének, Simone Verdinek szerződtetését. A focista 17 millió euró + 2 millió euró bónuszért cserébe kerülhet Nápolyba.

Nem ez lenne az első eset, hogy a Serie A középcsapatától hozna új játékost az olasz első osztály pillanatnyi éllovasa, hiszen tavaly Diawarát is a Bolognától vették meg.

Hosszabbított Kanta József az MTK-val

Meghosszabbította szerződését a labdarúgó NB II-ben szereplő MTK Budapesttel Kanta József (a fő fotón) – adták hírül a kék-fehérek a hivatalos honlapjukon.

A 33 esztendős Kanta József a klubhűség mintapéldánya: 2004 nyara óta tagja az MTK felnőttcsapatának (előtte az MTK utánpótlás-együtteseiben, majd a fiókcsapatnak számító Bodajk FC-ben szerepelt, összességében 20 éve a kék-fehérek labdarúgója), eddig 280 élvonalbeli összecsapáson lépett pályára, ezeken százszor volt eredményes. Kanta az egyesülettel többek között bajnokságot és Szuperkupát is nyert.

A középpályás megállapodása eredetileg 2018 nyarán járt volna le. A kék-fehérek arról nem adtak tájékoztatást, meddig hosszabbított csapatkapitányuk.

„Kanta Józsi múltja, jelene és a jövője is az MTK. Megtiszteltetés ilyen játékost és embert továbbra is a csapatban tudni” – vélekedett Polyák Balázs, a klub sportigazgatója.

Paintsil mégsem egyezett meg a Ferencvárossal?

Érdekes hírt közölt a Het Nieuwsblad, a belga portál szerint ugyanis a Racing Genk tárgyalásokat folytat Joseph Paintsillel, a Ferencváros ghánai légiósával, aki vitatja, hogy megállapodása lenne a magyar csapattal a hosszabbításról.

A 19 éves játékos augusztus végén a Tema Youth FC csapatától érkezett kölcsönbe, és eddig 12 bajnoki találkozón hat gólt szerzett az OTP Bank Ligában.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója január 9-én, kedden elárulta, ragaszkodnak a játékoshoz, így életbe lép az opciós hosszabbítás, azaz Paintsil marad a klubnál.

Ezek után meglepetésként hatott, hogy a belga sajtó által a Racing Genkkel hírbe hozott játékossal kapcsolatosan a Het Nieuwsblad azt írta: a klub tárgyal a Tema Youth vezetőivel, és ugyan a magyarok azt állítják, hogy megvásárlási lehetőséggel rendelkeznek, a játékos ezt vitatja.

Walfoot.be portál szerint a Genk megállapodott a ghánai élvonalból tavaly kiesett klubbal.

A Genk másik kiszemeltje a Waasland-Beveren egyszeres szenegáli válogatott középpályása,  Ibrahima Seck.

Menet közben kiderült, hogy Joseph Paintsil maláriával küzd a hazájában – tudta meg a csakfoci.hu, amelynek információját Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója megerősítette.

„Valóban, hozzánk is eljutott a ghánai kórház írásos diagnózisa, hogy tehetséges, fiatal labdarúgónk, aki tegnap az Év gólja díjat is elnyerte, súlyos, maláriás beteg – nyilatkozta a csakfoci.hu-nak Orosz Pál. – Többet érthetően nem szeretnék mondani, mindenesetre mihamarabbi gyógyulást kívánunk, orvosunk már felvette a kapcsolatot a ghánai kórházzal, minden segítséget megadunk.”

A portál helyi információkra hivatkozva arról ír, hogy Paintsil kórházban is járt január elején, ahol kezelést és gyógyszereket kapott malária ellen, s bár nem kellett befeküdnie, ágyban fekvést javasoltak neki.

A fő fotó forrása: mtkbudapest.hu

Leave a Reply