A szerdai nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron ettől a héttől kezdve egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Paintsil: marad vagy megy?

A Ferencváros ghánai válogatott játékosa, Joseph Paintsil iránt a belga Genk érdeklődik – értesült a belga Het Laatste Nieuws.

Az érdeklődésre a magyar sportnapilap közölte, hogy a Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál éppen kedden nyilatkozott arról, hogy az NB I listavezetője érvényesíti a ghánai labdarúgó kölcsönszerződésében szereplő opciót és a 12 magyar bajnoki mérkőzésen hat gólt és négy gólpasszt jegyző focista marad az Üllői úton.

Csak éppen arról nem adott tájékoztatást a klub, hogy az opció érvényesítése mit jelent pontosan, kivásárolják-e a 19 éves játékost a Team Youthnál szóló szerződéséből, akár már a télen, hiszen az FTC-nél nyáron lejár a kölcsönszerződése.

Futács Márkó marad az Adria partján

A horvát élvonalbeli Hajduk Split hivatalos honlapján jelezte, a keresztszalag-szakadás után lábadozó Futács Márkó 2019-ig meghosszabbította a szezon végén lejáró megállapodását.

„Rettentő boldog vagyok, hogy hosszabbítottam a Hajdukkal – idézi a splitiek hivatalos honlapja Futács Márkót. – Nagyon fontos számomra, hogy a klub kitart mellettem, amiért roppant hálás vagyok. Örülök, hogy maradok Splitben. Most már csak arra kell koncentrálnom, hogy minél előbb visszatérjek. Bízom benne, erősebb leszek, mint azelőtt valaha.”

A magyar válogatottban három mérkőzésen pályára lépő támadó 2016 nyarán szerződött a Hajdukhoz, első idényében 18 találattal horvát gólkirályi címet nyert. Futács augusztusban súlyos térdsérülést szenvedett, várhatóan februárban vagy márciusban játszhat legközelebb tétmérkőzést.

Több kulcsjátékos is a Videoton tartalékcsapatával készül

Szerda reggel a labdarúgó NB I-ben második helyen telelő Videoton megkezdte a felkészülést a tavaszra. A székesfehérváriak tájékoztatása szerint Barczi Dávid, Ezekiel Henty, Asmir Suljic, Szolnoki Roland és Fejes András a harmadosztályú Videoton II-vel készülnek.

A Videoton beszámolójából kiderült, a fehérváriak felkészülése orvosi vizsgálatokkal kezdődött. Az eseményen nem vett részt Barczi Dávid, Ezekiel Henty, Asmir Suljic, Szolnoki Roland és Fejes András sem. Ők a jövő héttől a klub második számú együttesével edzenek, azaz jó eséllyel a télen távozhatnak a piros-kékektől.

Henty iránt a pozsonyi Slovan Bratislava és a török Göztepe is érdeklődik. A nigériai támadót – aki az ősszel húsz tétmérkőzésen ötször talált be a Videoton színeiben – akár egymillió euróért értékesítheti a legutóbbi szezonban az NB I-ben ezüstérmet szerző együttes.

Marko Nikolics vezetőedző élvonalbeli keretével kezdi meg a felkészülést viszont Réti Patrik és Elvir Hadzic (Anel Hadzic fivére). Ők ősszel a Videoton II-ben jutottak szóhoz.

A szlovén Ekipa24 egy hosszabb cikket közöl a Slovan Bratislava téli erősítéseiről és további terveiről, annak kapcsán, hogy 600 ezer euróért átigazolták már a Baseltől a Videoton által is kiszemelt szlovén válogatott Andraz Sporart.

A cikk a Nemzeti Sport korábbi hírére hivatkozva számol be arról, hogy a Slovan már megtette az első ajánlatát a Videoton nigériai támadójáért, Ezekiel Hentyért. Ugyanakkor a forrás azt is megjegyzi, török sajtóértesülésekre hivatkozva, hogy Henty iránt a török élvonalban 6. helyen álló Göztepe is érdeklődik.

Vagyis Hentynek továbbra sincs hiánya kérőkből, és mivel a Videotonnál magatartásbeli, illetve mentális okokból nem számítanak rá, így szinte biztosra vehető a tavaly nyáron a Lokomotiv Moszkvától szerződtetett, 15 bajnoki meccsen öt gólt jegyző támadó távozása.

Ugyancsak a Videotonhoz kapcsolódó hír, hogy a Nemzeti Sport információi szerint a Legia Warszawa a szezon végéig kölcsönadja Nagy Dominikot (a fő fotón) a fehérváriaknak, akik a napokban jelenthetik be a szerződtetését.

A magyar szélsőt tavaly januárban egymillió euróért szerződtette a varsói klub a Ferencvárostól, s eleinte jól ment neki a játék: a 2016–2017-es idényben 12 mérkőzésen négy gólt szerzett, a csapat egyik legjobbja volt. Utána azonban a hírek szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték.

Nagy Dominik a Legiánál Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően került fokozatosan háttérbe. Az előző idényben, a téli érkezését követően fél szezon alatt 18 bajnoki mérkőzésen játszott, viszont ősszel csak kilenc alakalommal, ebből a Jacek Magierát váltó új edzőnél csak háromszor. Októberben játszott mindeddig utoljára a felnőttcsapatban.

A Legiánál 2021 nyaráig szól a szerződése, a lengyel klub egyelőre nem mondott le róla, ám a fehérváriaknál ismét bizonyítania kell, hogy nem véletlenül szerződtették.

Ma már egyébként lengyel oldalak is arról írnak, hogy Nagy jó eséllyel a Videotonhoz igazol.

2017 legjobb afrikai játékosával erősítene a Real Madrid?

Olasz sajtóhírek szerint a spanyol La Ligában szereplő Real Madrid labdarúgócsapata szerződtetné Mohamed Szalahot, az angol Liverpool támadóját.

Elsőként Gianluca Di Marzio olasz transzferguru számolt be róla, miszerint Florentino Pérez, a királyi gárda első embere „válaszcsapásra” készül, miután a Barcelona 160 millió euróért szerződtette Philippe Coutinhót a Liverpooltól.

Di Marzio úgy tudja, hogy Pérez kívánságlistáján a szintén a Mersey-parti gárdát erősítő Mohamed Szalah áll az első helyen – a 2017 nyarán igazolt egyiptomi támadó fantasztikus formában van, az angolok színeiben eddig lejátszott 29 mérkőzésén összesen 23-szor volt eredményes, emellett kiosztott nyolc gólpasszt is, s kulcsszerepe volt abban, hogy hazája válogatottja huszonnyolc év után újból részt vehet a világbajnokságon. Tavaly év végén meg is kapta az Afrikai Aranylabdát.

Szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik Pérez terve, a Liverpool ugyanis nem valószínű, hogy Coutinho elvesztése után nem sokkal elengedné másik klasszisát is…

A fő fotó forrása: AFP

Leave a Reply