A keddi nap legfontosabb történései a játékospiacon

A Sportudvaron ettől a héttől kezdve egészen január végéig nap mint nap beszámolunk a labdarúgó átigazolási piac legfontosabb történéseiről. Nyélbe ütött üzletek, komoly ajánlattételek, fontos nyilatkozatok és a legérdekesebb pletykák – ezeket gyűjtjük egy csokorba, hogy olvasóink ne maradjanak le egyetlen fontos információról sem!

Balmazújvárosban köthet ki Rudolf Gergely, Coulibaly nem edz a csapattal

A Nemzeti Sport Online a klub sajtóosztályától azt a tájékoztatást kapta, hogy a 25 éves Vólent Rolanddal is megszületett az egyezség, megszüntették a szerződését, szabadon igazolható játékosként távozhat. A csatár már korábban is focizott Balmazújvárosban, kölcsönben, majd 2016 nyarán végleg szerződtették, de ebben az idényben az NB I-ben csak háromszor kapott lehetőséget, csereként. Így nem meglepő, hogy Kovács Ádám után ő is elment a klubtól.

Már napok óta téma, hogy a Balmazújváros a Nyíregyházától távozó, ősszel az NB II-ben 11 meccsen egy gólt szerző Rudolf Gergellyel kívánja megerősíteni a támadósorát. A klub annyit közölt, a labdarúgóval folynak az egyeztetések, megállapodás még nincs, és egyelőre nem is edz a csapatnál.

Ahogy a hétfői első tréningen a francia Adamo Coulibaly sem volt jelen. A Rudolfhoz hasonlóan korábban a DVSC-vel bajnok és BL-szereplő csatár decemberben még Balmazújvárosban gyakorolt, ahogy az ősz nagy részében is, de akkor még nem tudták szerződtetni – hiába szerették volna –, mert Belgiumban élő amatőrszerződése volt. Coulibalyt most télen igazolhatná át az NB I-ben 11. helyen álló Balmazújváros, ám egyelőre kérdéses, hogy erre sor kerül-e.

Az viszont biztos, hogy Horváth Ferenc vezetőedző elsősorban a támadósort szeretné megerősíteni, ennek érdekében a napokban érkezhetnek új játékosok a klubhoz. Meghatározó labdarúgó távozásával viszont nem számolnak, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy az FTC-nél képbe kerülő (ajánlatot is tettek érte) Sigér Dávid is marad Balmazújvárosban.

A keret egyben tartása a cél az Üllői úton

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgó NB I-ben éllovas csapatának vezérigazgatója szerint a közeljövő legfontosabb feladata a bajnoki cím megszerzése mellett a játékoskeret egyben tartása lesz – számolt be a Nemzeti Sport Online.

A sportvezető az M1 aktuális csatornán ma reggel beszélt a csapat terveiről, valamint az előttük álló feladatokról. Orosz az együttes őszi teljesítményére négyes osztályzatot adott, bár hangsúlyozta, megnyugtató dolog ránézni a tabellára és éllovasként várni a tavaszi szezont. Hozzátette, voltak nehezebb periódusaik is, és kiestek a Magyar Kupából, amelyben a legutóbbi három kiírást megnyerték.

„Nyáron jól sikerültek az igazolásaink, az új játékosok bizonyítottak. Tudunk már egészen jól is focizni, de bízom benne, hogy a tavaszra még inkább összeérik a csapat, és a játékunk idővel a mostaninál is jobb lesz” – mondta a vezérigazgató.

Kiemelte: listavezetőként nem lehet más a céljuk, mint a bajnoki aranyérem megszerzése, és már körvonalazódik, hogy ezért a Videotonnal kell versenyt futniuk. A fehérváriak hárompontos hátránnyal a második helyen követik a ferencvárosiakat.

„Vezetőként számunkra most az a legfontosabb feladat, hogy ezt a játékoskeretet együtt tudjuk tartani” – nyilatkozta Orosz Pálaki a nyárra nem tervez akkora mozgást az átigazolási piacon, mint legutóbb.

Elmondása szerint csupán egy-két labdarúgóval vannak tárgyalásban. A nyáron szerződtetett Joseph Paintsil ősszel az együttes meghatározó tagja volt, és a sportvezető szerint a közös folytatásról a Ferencváros már intézkedett – életbe lép az opciós hosszabbítás –, így a 19 éves ghánai kölcsönjátékos marad a klubnál.

Az augusztus óta sérült Gera Zoltán visszatérése jó ütemben halad, vele Orosz szerint tovább erősödik a keret.

„Jó esélyünk van a bajnoki aranyérem megszerzésére, és célunk, hogy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe jussunk” – nyilatkozta a vezérigazgató. Hozzátette, a Bajnokok Ligája távolabbi célkitűzés, egyelőre az Európa-liga lehet a realitás számukra.

A Ferencváros szerdán kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, a zöld-fehér együttes két külföldi edzőtáborozáson vesz részt, előbb Portugáliában, majd Spanyolországban. A bajnokság tavaszi nyitányán, február 24-én a címvédő, jelenleg negyedik Budapest Honvédot fogadják a IX. kerületiek.

Egykori Loki-játékost tesztel a Haladás

Az NB I-ben tizedik helyen álló Szombathelyi Haladásnál próbajátékon szerepel Szilvási Péter. A 23 esztendős középhátvéd 2016 nyarán szerződött a DVSC-hez, ám az ősszel csupán egy mérkőzésen jutott szóhoz az NB I-ben, így közös megegyezéssel szerződést bontott a Lokival.

A korábban a német Greuther Fürth tartalékcsapatában játszó volt korosztályos magyar válogatott játékos már a szombathelyiek idei első, mai tréningjén is részt vesz.

Aubameyang nem megy Kínába

A kínai Kuangcsou Evergrande labdarúgócsapata hivatalos közleményben cáfolta, hogy megvásárolná Pierre-Emerick Aubameyangot a Borussia Dortmundtól.

Hétfőn a Sina Sports számolt be róla, hogy a gaboni támadó 72 millió euróért cserébe szerződik a kínai együtteshez – Aubameyang esetében már a nyáron is felvetődött az ázsiai váltás lehetősége, akkor a Tiencsin Csüancsien igazolta volna át.

A támadó megvételével kapcsolatban a Kuangcsou Evergrande most hivatalos közleményt adott ki, melyben cáfolja, hogy szerződtetné a sztárt.

„A klubbal kapcsolatos pletykák, melyek szerint egy olyan Bundesliga-játékost vásárolna, akinek az ára jelentősen meghaladná a kínai szövetség szabályzatában foglalt határt, teljesen alaptalanok – utaltak a kantoniak Pierre-Emerick Aubameyang esetleges megvételére. – A transzfert az érintett német egyesület is tagadta a médiában, a Kuangcsou pedig szigorúan betartja a kínai liga szabályait.”

Aubameyang a felnőttkarrierjét a Milanban kezdte, de az olasz csapatnál nem jutott szóhoz fontos tétmérkőzésen, rendre kölcsönadta őt az együttes.

A 28 éves csatár 2011-ben távozott a Saint-Étienne-hez, majd 2013-ban csatlakozott a Dortmund keretéhez. A német csapat színeiben 143 bajnoki találkozón 98 gólt szerzett.

Sneijder boldog, hogy Katarba szerződhetett

Wesley Sneijder holland középpályás kijelentette, hogy több ajánlatot utasított vissza azért, hogy a katari Al-Garaba csapatához igazolhasson, amely pénteken szerezte meg játékjogát a Nice-től.

“Büszke vagyok arra, hogy engem választottak arra a célra, hogy itt játsszak” – mondta a 33 éves játékos hétfői bemutatkozó sajtótájékoztatóján. A középpályás mindössze öt hónapot töltött a Nice csapatánál, míg új klubjával (amely a 12 csapatos katari bajnokságban a hetedik helyen áll) tizennyolc hónapra írt alá, s pénteken debütálhat a csapatban.

“Voltak spekulációk arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államokba, vagy Kínába távozom, de semmit sem olvastam arról, hogy Katarba kerülnék” – mondta mosolyogva Sneijder. “Természetesen kaptam ajánlatokat sokfelől” – tette hozzá. Hozzá közel állók azt mondták a Le Figaronak, hogy Mexikóból és Brazíliából is érdeklődtek iránta. Az Al-Garaba bejelentette, hogy már tesztelték a 133-szoros holland válogatott labdarúgót, aki korábban a Real Madrid, az Inter és az Ajax mezét is magára ölthette, s 2010-ben világbajnoki ezüst-, 2014-ben pedig bronzérmes volt az Oranjéval.

Nem ő lesz az egyetlen nagy név a katari bajnokságban, hiszen a spanyol Xavi, a Barcelona legendája az Al-Szadd együttesénél rúgja a bőrt.

Mégsem tárgyaltak Alexis Sánchezről?

Bár tegnap arról adhattam hírt, s ma reggel a Manchester City vezetői is azt mondták, hogy bíznak abban, hogy Alexis Sánchez (a fő fotón jobbra) a klubhoz igazol, Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere délelőtti sajtótájékoztatóján kijelentette, klubja és a manchesteriek között az átigazolási időszakban eddig semmilyen hivatalos egyeztetés sem volt a chilei támadó játékjogával kapcsolatban. A City állítólag harminc millió fontot ajánlott Sánchezért az Ágyúsoknak, s a brit sajtó úgy értesült, hogy az észak-londoniak nem zárkóztak el a náluk eddig 160 mérkőzésen 85 gólt szerző csatár eladásától.

Fellaini elhagyhatja a Manchester Unitedet

A The Sun úgy értesült, hogy Marouane Fellaini távozhat a Manchester Unitedtől a nyáron. A belga szerződése júniusban jár le a Vörös Ördögöknél, s a brit sajtóorgánum úgy tudja, hogy a játékos elutasított egy két évre szóló szerződéshosszabbítási ajánlatot. Ha ez így marad, akkor a focista júliusban szabadon igazolhatóvá válik, így számos kérője, például a PSG is lecsaphat rá.

A Barcelona ajánlatot tett Griezmannért

Könnyen lehet, hogy nem lesz képes megtartani az Atlético Madrid legnagyobb értékét, Antoine Griezmannt. Annak ellenére, hogy Miguel Ángel Gil Marin, a Colchonerók vezérigazgatója pár napja afelől biztosított, hogy a francia a jövőben is náluk válhat egyre nagyobb játékossá, az FC Barcelona egy nagyon szép ajánlatot tett le az asztalra. A Cadena Ser katalán rádióállomás úgy értesült, hogy a gránátvörös-kékek öt éves szerződést és évi tizenöt millió eurót kínáltak a 26 éves francia válogatott játékosnak, ami megegyezik Luis Suárez jelenlegi bérével. A rádió azt közölte, hogy “Grizou” elfogadja az ajánlatot 2022-ben lejáró mostani szerződése ellenére is, pedig az Atlético Madrid hajlandó lenne ugyanannyit fizetni éves szinten a játékosnak, mint a katalánok.

A Baltikumból érkezett fiatal tehetség a Monacohoz

Edgaras Utkus személyében egy 17 esztendős litván támadó középpályás szerződött az AS Monaco együtteséhez két és fél évre. A litván szövetség honlapja – amely bejelentette a szerződtetés tényét – hazája egyik legnagyobb tehetségeként említi a labdarúgót, aki ezidáig a Litván Nemzeti Labdarúgó Akadémián nevelkedett. A játékos augusztusban már járt próbajátékon a francia bajnoknál, amelynél most először az U19-es csapatban kaphat lehetőséget a bizonyításra.

A Videotontól érkezett kapus Mezőkövesdre

A Mezőkövesd labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződtette a Videotontól távozó Horváth Tamást. A hétfői edzésen már új csapatával készülő kapus kedden írta alá a szerződését.

„Nagyon örülök, hogy visszatérhettem Mezőkövesdre – idézte Horváth Tamást a klub honlapja. – Amióta elmentem, sokat fejlődött a klub. A feltételek sokkal jobbak, olyan közegbe kerültem, amelyben csak a munkára kell koncentrálnom, hiszen minden feltétel adva van ehhez. Mindent megteszek azért, hogy kiharcoljam a helyem az együttesben és ezzel segítsem klubomat a bennmaradásért folytatott harcban. Örömmel tértem vissza Mezőkövesdre, sok sikert szeretnék elérni új csapatommal.”

Lang Ádám a francia másodosztályba került kölcsönbe

A francia labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Ligue 2) szereplő Nancy kedden bejelentette, hogy kölcsönvette Lang Ádámot az élvonalbeli Dijontól.

A Dijonban kevés játéklehetőséghez jutó Lang Ádám kölcsönadásáról már a múlt héten megegyezett a két klub. Lang kedd délelőtt már a második edzésén vett részt új csapatában, a kölcsönszerződés aláírására ezt követően került sor.

A hivatalos bejelentésben nem szerepel, de a korábbi hírek szerint a kölcsönadási időszak az idény végéig szól.

„A Dijon elnökének és edzőjének elmondtam, hogy játszani szeretnék. Más országból is voltak érdeklődők, de a Nancyval gyorsan sikerült egyezségre jutni. Úgy érzem, kedvező lehetőséghez jutottam” – idézi a klub honlapja Langothozzátéve, hogy a védő másfél éve Franciaországban focizik, így nem lesz gondja a beilleszkedéssel.

„Ádám a testi erejével, a tapasztalatával és az állandó játéklehetőség iránti vágyával egyaránt a segítségünkre lesz. Az edzői stábtól azt hallottam, hogy máris kitűnő alkalmazkodóképességről tett tanúbizonyságot” – mondta a labdarúgó sajtóbemutatkozásán Jacques Rousselot klubelnök.

A Nancy a húszcsapatos másodosztály 16. helyén áll, egyelőre a bennmaradás kiharcolása van célkeresztben. Az együttes legközelebb, péntek este a Niort vendége lesz.

Többen is távozhatnak

Mint arról már föntebb beszámoltam, a Haladás csapatával készül a Debrecentől távozó Szilvási Péter, míg kölcsönszerződése lejárta után még nem sikerült megegyezni Karol Mészáros megszerzéséről, így ő a Lokinál kezdi meg a munkát.

A brazil Myke Bouard Ramos szerdán csatlakozik a társaihoz.

Tóth Miklós ügyvezető igazgató a klub honlapjának elmondta, hogy Jánvári Gábor Kisvárdára igazolt, s távozhat januárban Devecseri Szilárd, Kiss Bence, Tóth Benjámin és Tóth Dávid is.

Szalai Ádám újabb posztriválisa hagyta ott a Hoffenheimet

A Bundesligában szereplő Schalke 04 a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette Mark Uthot, a Hoffenheim labdarúgóját.

A 26 esztendős német csatár a szezon végén ingyen csatlakozik a gelsenkircheniekhez, miután a szerződése lejár a Hoffenheimnél – mint azt a Schalke írja, a játékos négy évre, a 2022-es kiírás végéig kötelezte el magát következő kenyéradójához.

Uth nagyszerű formában van, a jelenlegi, 2017–2018-as idényben az eddigi 23 mérkőzésén összesen 12-szer volt eredményes, emellett kiosztott három gólpasszt is.

Nem Uth lesz az első, akit rövid időn belül elveszít a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim – Sandro Wagner, az együttes válogatott támadója néhány hete a Bayern Münchenhez igazolt.

Újabb igazolást jelentett be a Barcelona

Az FC Barcelona délután bejelentette a Palmeiras kolumbiai válogatott védőjének, Yerry Minának a szerződtetését.

A 23 esztendős labdarúgóra eredetileg csak nyáron szeretett volna lecsapni a katalán együttes, ám mivel Javier Mascherano nagy valószínűséggel Kínába szerződik (az ő mezszámát kapta meg Philippe Coutinho), Ernesto Valverde úgy döntött, hogy nem vár még hónapokat.

Mináért a hírek szerint 11.5 millió eurót fizet a Barcelona, amely négy és fél éves szerződést köt a kolumbiaival. A játékos a tervek szerint ma érkezik meg Barcelonába, a hivatalos bejelentésre szerdán kerülhet sor.

Leave a Reply